2019-03-22 160 瀏覽
見到網上介紹哩間銅鑼灣新開既蒸汽鍋,叫‘船渦’個名幾特別,我唸起彭玲首歌😂,海鮮蒸汽鍋間唔中都有食下,一人一鍋同埋午餐食真係未試過,今日Lunch一個人走去試下,我公司行過去好近,如果好食的話,有個新地點食Lunch,上到去裝修幾特別,有啲食一蘭的感覺,幾舒服,我好欣賞個廁所,乾淨,幾清香,我覺得食肆個廁所好緊要😊。哩度落單掃QR code落單,自助形式,睇黎哩種落單方法都係大勢所趨。啲侍應都有心機咁回答我問題,我以為啲食評寫到好差咁,咁又唔係想像中咁樣。 我叫左個$118水師提督套餐,佢有得揀粥底,魚湯麵底或者和風珍珠飯,啲人推介粥底或魚湯麵底,但我中午係飯桶,唔食飯唔鮑,我揀左和風珍珠飯,嘩,佢哩個$118套餐都真係好抵食,有蝦,帶子,蜆,魚片,蟹,仲有肉同菜,果日有石蠔推介,我另加左石蠔,我好鍾意食蠔,但未試咁蒸黎食,通常都係燒或者生食,好少食蒸,我形容下啲海鮮既味道,真係鮮甜,蒸海鮮,無得扼人,唔新鮮,好易食得出,我最鍾意佢啲蝦,蜆同石蠔,啲蜆同石蠔鮮甜度,好Juicy,寫緊食評唸返起都留口水,真心推介俾啲朋友同事,哩個價錢真係好抵食,自己街市買都未必得,記得要食埋甜品,

蒸海鮮,無得扼人,唔新鮮,好易食得出,我最鍾意佢啲蝦,蜆同石蠔,啲蜆同石蠔鮮甜度,好Juicy,寫緊食評唸返起都留口水,真心推介俾啲朋友同事,哩個價錢真係好抵食,自己街市買都未必得,記得要食埋甜品,食蒸鍋有雪條送,榴蓮雪條好好食呀,唔知邊度有得買。下次一定帶啲同事黎試下,真心好正,同埋好抵食
水師提督餐
水師提督餐+石蠔