2019-01-18 2395 瀏覽
呢間新式一人一鍋蒸海鮮,可以幫到我呢啲唔食牛嘅人同朋友一齊食。訂咗 8:30,早到都要喺門口等夠鐘先成批人入坐,成間餐廳無餐排睇,入坐後要用 QR Code 落單,我估其中一個老細 (佢叫另一位嗰晚埋數) 仲話第日間間餐廳都轉用呢個方法架啦,慳人手嘛。 。 。但我部用咗 2 年多嘅手機 scan 咗好耐都唔得喎。 。 。咁係咪唔駛落單? 最後都係嗰位疑似老細用佢手機幫我落單 🤷‍♀️個位人兄問食粥定食麵或烏冬,粥就唔駛揀湯底,你晚晚同客講到熟晒好似急口令咁,問多次就有點唔耐煩 😔海鮮船上檯,蒸咗鮑魚,帶子同扇貝,呢 3 樣都無乜味,要點醬油,跟住蒸魚蝦蟹就食到鮮味,大蜆同白蜆都鮮甜。無端端有位侍應走嚟話幫我哋加粥,理都唔理有無蒸緊食物就拉開放粥去個鍋底 🤦‍♀️ 咁件雞我就唯有再蒸耐啲先食啦!有 3 粒醬爆丸的東西,好彩問一問,先知有一粒有牛嘅,唔該晒 🙄鍋粥的確好味,雖然大家叫同一個餐,我鍋粥有蟹味,但朋友嗰鍋就普通啲,咁就食埋我嗰鍋啦,反正我都食唔晒。差唔多走先話我哋知食原來有雪糕可以食,其實真係唔知佢個餐係包啲乜嘢!

2019-01-14 2007 瀏覽
見到廣告呢間新開蒸海鮮係一人一爐幾得意,而且標榜海鮮係非常新鮮,所以吸引左我book位試吓。店内坐位都舒適唔覺得好逼,我被安排坐窗邊高枱。全店只有3款套餐,飲品係另計。今次 order 左~八府巡按套餐 $328主要呢款套餐係3款set中最多海鮮。包括有半隻龍蝦,半隻蟹,鮑魚,貴妃蚌,帶子,蟶子,蝦,白蜆,少少蔬菜,少少肉,仲可以揀粥底或粉麵。(當晚我仲另外加錢叫左琵琶蝦)總結: 店内海鮮真係好新鮮,上枱時仲郁。份量也是充足,食到尾粥也食唔晒,服務也良好,不過整體又未去到驚喜,可以間中食吓。

店内坐位都舒適唔覺得好逼,我被安排坐窗邊高枱。
全店只有3款套餐,飲品係另計。
今次 order 左~八府巡按套餐 $328
主要呢款套餐係3款set中最多海鮮。

2019-01-13 1294 瀏覽
我地walk in,好好彩早咗一分鐘,可以食得到。好喜歡💕依度的環境,又可以兩個人密密傾,又唔覺得好公開,私隱度算唔錯。因為我自己最討厭一蘭嘅自閉設計。依度好鬼先進,要自己用QR code點餐,基本上無職員理我地,可能覺得我地後生仔女一定識用,反而隔離嘅中年姨姨,啲職員都幾熱心教佢地。我地都係揀最平嘅套餐,$188+10%。之後,等個陣就自己去醬料區,雪糕區,熱水區,自助拎吓野。環境真係好清潔,可能開咗一個月都唔夠。份量好足,個爐都好好,海鮮真係好新鮮,啲海鮮真係值得欣賞吓,蔬果籃嘅材料都好好,啲肉類都不錯。所以海鮮最有驚喜係魚片,極度好味,再ncall都幾平,$38一份,應該有4片,因為都好夠食就沒有特別再加野。最後,個粥底一開始覺得太稀,但食落又覺得好好味,總結我會再黎食,但下次一定要訂位,唔係次次都咁好彩。
我地walk in,好好彩早咗一分鐘,可以食得到。

2019-01-13
5 分鐘 (堂食)
環境:環境幾特別,都幾乾淨,一人一鍋,每四個位會有幕隔開,不過同對面位相隔真係有少少遠LOL 基本上好難聽到對面既朋友講緊咩。性價比:適中,海鮮分量睇落比較細份o_0(我天真地諗多左),不過佢有菜又有其他肉類,普通食量既女生食埋粥或者粉面係一定會飽既,所以我係最尾食唔哂個粥底既。但如果係去譚仔食得哂一碗面加飲埋野都只係岩岩好既朋友,咁應該就唔夠飽啦XD。海鮮鮮唔鮮就睇下係邊款啦,最欣賞既係魚塊同貝殼類,真心新鮮!其他海鮮大部份都OK既,只係未去到令人嘩一聲既程度。不過蝦肉就麻麻地,啲肉有少少梅,唔知係咪我食果幾隻既問題._. 另外,肥牛好食,真係好重牛味 如果單計食物既性價比黎講都還好呀。服務:落單係掃QR code既,都幾方便,本身以為最後會出一人一張單(諗住方便AA制)但原來最後都係會group番做一張總單LOL。然後成餐飯既"亮點"黎啦,本身覺得還好都即刻變到唔想再去。其他服務員態度都還好,只係一炒場就會開始亂,例如有朋友追左三次,同場既朋友都食哂佢都仲未加得到粥底。仲有一忙就可能會漏野食野飲。 不過自己都做過餐飲業都明白既... 但重點來了,有個服務員真係講野勁有骨,張單濕左少

如果單計食物既性價比黎講都還好呀。

服務:落單係掃QR code既,都幾方便,本身以為最後會出一人一張單(諗住方便AA制)但原來最後都係會group番做一張總單LOL。然後成餐飯既"亮點"黎啦,本身覺得還好都即刻變到唔想再去。其他服務員態度都還好,只係一炒場就會開始亂,例如有朋友追左三次,同場既朋友都食哂佢都仲未加得到粥底。仲有一忙就可能會漏野食野飲。 不過自己都做過餐飲業都明白既... 但重點來了,有個服務員真係講野勁有骨,張單濕左少少(真係少少) 佢真係會講說話俾我地聽,仲有第二件事不過算啦...諗起都嬲嬲地 -_- 嗯,我都明唔應該一竹篙打一船人既但係,真係好影響心情同埋印象,因為我冇expect過去食飯係會俾人窒既... TT_TT

總括而言,係個幾特別既經驗黎既,可以一試。如果話再去一次既機率,你冇遇過果個服務人員應該會覺得可以再去既,但自己本身志在同朋友輕輕鬆鬆傾計食飯,我就覺得$200幾蚊係可以有更多更好既選擇啦~ 如果你去食,我真心推介魚同牛既
但自己就真心:可以一試,無第二次

• 肥牛,魚塊
叫左個八府巡按餐食物鮮味十足(雖然未去到有驚喜既程度)份量充足,食完海鮮&肉之後9成飽,粥底都食唔哂。飲品性價比低(只係普通汽水已經15蚊),完全無自家製既飲品,雪糕只有一款。而食野最緊要係個氣氛,職員成功徹底破壞👍🏻☺️第一,加粥底時話我個袋阻住佢(態度串串貢)第二,埋單時朋友睇完張單之後放喺枱面,就比個職員話:「做咩將張單放黎呢邊,呢邊濕架麻,所以我頭先先放另一邊」第三,11點果時個職員訓導主任上身,同我地講:「唔好意思,夠鐘要走,講第二次架啦。」佢講完第二次果刻,我都好肯定我唔會黎第二次🙂其實以上三點只要d職員態度好地地咁講,係make sense既,但而家串串貢咁真係貼錢買難受
叫左個八府巡按餐
食物鮮味十足(雖然未去到有驚喜既程度)
份量充足,食完海鮮&肉之後9成飽,
粥底都食唔哂。
飲品性價比低(只係普通汽水已經15蚊),
完全無自家製既飲品,
雪糕只有一款。
而食野最緊要係個氣氛,
職員成功徹底破壞👍🏻☺️
第一,加粥底時話我個袋阻住佢(態度串串貢)
2019-01-12
  • 八府巡按餐
我同朋友早一日就打左黎book位,呢度好似得6:00/8:30時段可供選擇!因為我地都要返工,所以只好等到8:30個轉先有得食🙈基本上一黎到就好快入得去,因為有預先book位,但都見到有人係walkin☺️Walkin個啲就可能要等下有冇人甩底冇黎啦,所以建議大家都係預早book左先,確保一定有得食嘛😳裡面既格局好有日式既感覺,我同我朋友就安排左坐係高枱既位☺️呢度係用電話落單,每人都可以掃一掃QR code揀你想要既set🤔呢度分別有三個餐可以揀,有便啲既九品芝麻套裝($188),去到中上既內務總管套餐($248)同埋最豐富既八府巡按套餐($328)。三者最大分別係係海鮮到,八府巡按套餐係有最多既海鮮,有龍蝦🦞、貴妃蚌等!我同朋友都點左內務總管套裝,有蟹(半隻)、帶子、蝦、鮮魚片、白蜆、飽魚、帶子、元貝、時令海鮮😊仲有三揀二既安格斯牛肉、雞腿肉或豚肉片!同埋蔬菜拼盤和手打三色丸添,真係有好多野食啊😋-🎈內務總管套餐每樣食物佢都有提供所屬時間係要蒸幾耐的😊大讚佢啲海鮮真係超級新鮮😳😳😳我地一開始食左飽魚同元貝,嘩係十級幸福啊💗個種海鮮既鮮味真係正到呢😋其他海鮮都好好味,基本上食哂啲海鮮已經

🎈內務總管套餐
內務總管套餐

每樣食物佢都有提供所屬時間係要蒸幾耐的😊大讚佢啲海鮮真係超級新鮮😳😳😳我地一開始食左飽魚同元貝,嘩係十級幸福啊💗個種海鮮既鮮味真係正到呢😋其他海鮮都好好味,基本上食哂啲海鮮已經有七成飽☺️強烈推薦佢既鮮魚片,原本以為好普通冇咩特別的,但點知係令我同朋友都好驚喜,一入口好肥美的!!

至於佢既安格斯牛肉都好好味🙆‍♀️個人覺得手打三色丸就麻麻地,如果大家係有特別鐘意食其中一款既,佢既系統係可以選擇全部要同一款,或者三款都要都可以的!

終於去到最尾既粥底啦,係我同朋友都好期待的!雖然我地兩個都食到好飽,但都一定要試,因為呢個粥底火鍋係有哂之前海鮮既精華係入面😍真係好好味,瘋狂食左好多碗😊整體黎講真係好正,我第一次食粥底火鍋呢種,真係一食就愛上了💕無論係海鮮定係最尾既粥底都太好味!強烈推薦大家要去試一試,坐得都好舒服😌仲要有唔同既餐可以選擇,完全可以因應自己想食幾多去叫!
2019-01-09
內務總管套餐
2019-01-12 126 瀏覽
食物質素是可以的。服務員的態度差到一個點。。。。每問一個問題都很未有耐性回答,不指是對我們,其他桌的也是。也沒有跟我們說醬油,水放在那裡。。。。食了一餐很受氣的飯
2018-12-29 2528 瀏覽
27號晚即興想去試下,打去訂位,無晒位,個侍應叫我們照去,話好多香港人會放飛機。 8:30pm去到, 等左10分鐘, 比我們入座了,因為有人放飛機。 試左$188餐,經濟實惠,有蝦、蟹,飽魚,魚、蜆、元貝,時菜,牛丸等等。樣樣都新鮮好食, 真係無可挑剔,在我附近的食客都大讚食物新鮮好味。 一人一鍋好方便。環境舒適,侍應有禮貌, 希望可以keep住下去。只是$188加一,又不洗額外再付醬料費, 有免費茶和雪糕一定會再光顧。

只是$188加一,又不洗額外再付醬料費, 有免費茶和雪糕
一定會再光顧。
2018-12-27
10 分鐘 (堂食)
2018-12-20 3296 瀏覽
約左朋友係銅鑼灣食飯,完全沒有想吃什麼隨便撞,初頭走到一間燒肉店碰運氣,無位。最後朋友提議到呢道,本住反正都碰左一次運氣,都唔差在再試下walk in,上到去店員告知無位,的確很滿座,正在準備離開時,店員竟為我們打電話查詢未到(遲到?)客人是否會出現,剛好有一桌多了店員立即安排入座。對席而坐,張枱好遠,比平常距離遠,很難和對面的朋友溝通,又不想太大聲,個時全場爆滿,還好未至太嘈,大部分人都好努力控制聲浪,當然還是有人會很大聲地說話。其實佢枱係一張大枱,不同枱的客人以竹簾相間。入座後你會立即得到味架和餐單餐單,下單需要下載佢地個app,自己選項,我和朋友都選了內務總管套餐(一人一鍋的形式),佢都幾自由,3選2的肉類,係可以全選其中一樣都得,不需2款不同,另外手打3色丸都係,可以自由選擇配對。下單後5分鐘內上左呢道的海鮮,店員放下離開了,我地呆呆的坐了一會,才再問一下發現,原來已經可以開始,店員之後再比左個建議煮熟的表比我,再快速講解下點禁我地先知要做乜(大鄉里),我上面都提過佢地店內好爆場,我眼見真係好忙的,如果有埋使用方法教埋客人使用方法就更好,可以減低員工工作量,係咁忙的情況將時間用
店員立即安排入座。

入座後你會立即得到味架和餐單

可以減低員工工作量,係咁忙的情況將時間用於服務客人好過講解。

海鮮不要分開放,計好時間就放,因為會食唔切,我同朋友比預定要離開時間早左10分鐘食完(時限2小時),但卻發現身邊的幾枱都食唔切,可能因為分開放,也可能是因為佢地不斷講野,我同朋友因為完全聽不清楚對方說什麼又不想大聲說話,基本上像分開食咁,無乜交流。
海鮮不一一介紹,重點係:全部都新鮮ge,貝類無食到有沙,我和朋友共有6隻蝦,其中我有一隻係霉左
不過都相信只係剛好個別情況,因為其他海鮮都ok,甚至旁邊有客人說仲有海鮮會郁,不過此情況沒有出現在我面前(也許吃得太快

蔬菜普通,肉丸同肉都係普通,最愛吃牛的我,放到最後吃,不知是不是放太久,有蘇味,跟海鮮比較完全比下去。(蔬菜中有冬菇的,不過我和朋友交換了我喜歡的粟米)

最後我地選左粥底,份量好多,足足3大碗!粥加了南瓜和芋頭,甜甜的不錯,不過海鮮的鮮味就無,普普通通,不過不失。

總結: 要食一定要book枱!我地食完已經幾十人係道等緊,長期爆滿!當天walk in十分好彩。
座位位置寬闊,唯沒有地方放隨身物品(袋/褸),椅背有個洞,易掉在地上,通風算不錯,但回家還是有火鍋後的味道在身上。
職員有禮,但實在太忙,有少甩漏,在初期開業已算十分順暢,在其後相信定有改善。
在吃完後有韓國雪糕和雪條,2選1,埋單時順便告訴店員,其後等了一會,我們見很多人,最後離開前問多次店員拿了雪條直接食住走。
真係辛苦晒各位職員,加油。
2018-12-20 2014 瀏覽
前一日打電話去訂枱,訂咗18:30, 點知去到職員話留咗20:3018:30已full喎, 職員仲係咁話我地訂既係20:30口同鼻拗冇意思啦, 直接走人就算.希望冇其他人一樣咁唔好彩啦

18:30已full喎, 職員仲係咁話我地訂既係20:30

口同鼻拗冇意思啦, 直接走人就算.
希望冇其他人一樣咁唔好彩啦
2018-12-19