2020-01-05
一個人都可以食蒸氣火鍋?最近天氣變得越嚟越凍就梗係食火鍋嘅好季節啦😆一個人食火鍋其實都冇咩問題啊,銅鑼灣呢間火鍋店就能夠比一個人輕輕鬆鬆食火鍋坐位同坐位之間用左竹簾分隔,有足夠私隱度-這裡下單是用手機掃瞄QR Code下單,桌子上清楚註明每款食物的蒸煮時間,如有任何問題店員亦都好樂意幫助今次我就叫咗一個HK$358八府巡按套餐套餐可以選擇粥底火鍋、各種米線粉麵(可以選擇魚湯或麻辣湯)如選擇粥底的話店員會先將南瓜及芋頭先放入鍋內_要呢個套餐嘅原因其中一樣係因為有超級多款嘅海鮮🦞鍾意食海鮮嘅朋友仔一定唔可以錯過包括有龍蝦、蟹、白蜆、貴妃蚌、黃金蚌、蝦、鮮魚片、聖子皇、鮑魚、帶子海鮮十分鮮甜,特別推介龍蝦和蟹,兩款海鮮都非常多膏,龍蝦肉質彈牙(留意較便宜的套餐是沒有龍蝦的)_食完海鮮就梗係要食返啲肉啦,可以從三款肉類中(安格斯牛肉、滑雞、豚肉片)選取兩款今次就揀左安格斯牛肉及豚肉片😍牛肉嘅肉味幾濃,肉質亦都唔錯😃 三色點心分別是牛肉、豬肉及魚肉,三款燒賣非常特別,平時好少喺火鍋店能夠食到😉大家嚟到一定要試吓_食到最後仲有蔬菜盆,加上一開始吸收晒海鮮精華嘅粥底,一個人食到超級飽😋店員最後仲送上
坐位同坐位之間用左竹簾分隔,有足夠私隱度
今次我就叫咗一個HK$358八府巡按套餐
_
食到最後仲有蔬菜盆,加上一開始吸收晒海鮮精華嘅粥底,一個人食到超級飽😋店員最後仲送上黑芝麻雪條作甜品(雪條有其他口味可供選擇),這餐晚餐非常滿足,下次有機會會再來😋