我真係超超超鐘意打邊爐!尤其而家天氣凍凍地,打邊爐真係一大快樂事~ 朋友介紹一人一爐,我話唔係新鮮事啦,原來係一人一蒸爐先岩,好正呀,唔洗擔心別人筷子衛生等問題,哈~而家打邊爐平靚正當然重要,但質素都好緊要!食得肉多就想食海鮮,所以今晚食蒸海鮮!檯面上有指示,唔洗擔心蒸既時間。響等食期間就周圍望下⋯多個魚缸放有多款生猛海鮮,全部都即點即劏;仲有自助混醬區,乾淨又企理。手機落單方快便又快捷。我點左$328八府巡按套餐,我認為係最最最抵食既!蟹半隻;龍蝦半隻;蟶子皇;黃金蚌;3隻大肥鮮蝦;白蜆;鮑魚;貴妃蚌;元貝;仲有少量肉類及三色點心同蔬菜盤,賣相豐富又吸引哩!蟹雖然得半隻但一d都唔細隻,而且蟹肉飽滿,非常正!唯獨呢個$328套餐先有龍蝦,呵~同樣飽肉仲有羔;食晒龍蝦肉仲可以將個殼放入粥底繼續熬製完美粥底!題外話,若果1個人黎食都唔需尷尬,因為呢度係1人1爐;二來間格幾好的呢,唔洗擔心人地望住陌生人食!同埋,真係新鮮抵食,超飽,走前仲送雪條!

蟹雖然得半隻但一d都唔細隻,而且蟹肉飽滿,非常正!