2019-03-19
天氣凍最啱打邊爐,銅鑼灣食嚟食去都係嗰幾間,上OpenRice搵到呢間😬😬淨係湯底都已經多到諗唔到,😍😍最後揀咗椰子雞😋😋😋以為好普通啦,一上菜用燒酒加火槍去炒😯😯😯好似睇表演甘😂😂未食都已經聞到好香😍😍😋😋推介先飲咗湯先,👍🏻連湯殼都好貼心,可以完全隔渣淨係飲湯❤❤完全唔吝嗇椰子同埋燒酒😏😏一飲好清甜完全唔會覺得口渴🙆🏻🙆🏻🙆🏻之後作為韭菜餃迷既我點左一夾細分試吓😋😋食咗兩粒先記得相機食先😂😂😂食過咁多韭菜餃呢個算係可以encore之作👍🏻👍🏻肉唔會好「鞋」,韭菜味好重😋😋黑松露墨魚丸,就咁睇以為係火龍果😂😂食落口好彈牙完全唔似用機打👍🏻👍🏻黑松露味好足料😋😋雜菜拼盤,價錢同份量不過不失👌👌手打魚麵好過癮🤤🤤自己整😋😋😋唔太食牛肉嘅我,嗌左一份黑豚豬面夾😬😬入口即溶整到好似肥牛一樣,一食就知高質野😏出色之作之一♥️新鮮淮山飲品方面叫咗青檸梳打,一支夠兩個人食一餐份量👍🏻👍🏻👍🏻價錢平民👍🏻👍🏻不過就有啲太甜,建議等啲冰融左先至再飲😎單純兩個人想過下打邊爐口癮真係可以考慮呢間😋😋😋係高質既😋😋

黑松露墨魚丸,就咁睇以為係火龍果😂😂
食落口好彈牙完全唔似用機打👍🏻👍🏻黑松露味好足料😋😋

雜菜拼盤,價錢同份量不過不失👌👌

手打魚麵好過癮🤤🤤自己整😋😋😋

唔太食牛肉嘅我,嗌左一份黑豚豬面夾😬😬
入口即溶整到好似肥牛一樣,一食就知高質野😏出色之作之一♥️

新鮮淮山