2020-09-15 33 瀏覽
近排喜歡上去大角咀一啲小店開飯,知道個頭都有好幾間台式餐廳,本來係想去另一間食的,但由於太多人,所以轉戰咗去《老厝邊》!店內環境帶有台式風格,還有台灣人店員,來吃個飯就當自己走了一轉台灣啦!哈哈!坐下來...我同朋友分別叫咗一份滷水排骨便當及炸排骨便當!大家同樣都點左珍珠奶茶!便當賣相雖然唔係太精美,但食落是還可以的!兩個不同整法嘅排骨,我哋都比較喜歡滷水做法的!感覺咬落冇咁硬及味道比較出色啲!但珍珠奶茶就一定冇當地的咁好飲!因為我係去埋另一間嘅台式餐廳先至出post!未試之前以為別家比這家好食很多!但原來也是差不多! 所以那邊就算冇位嚟呢一間都係OK的!

好掛住台灣既野食呀!蛋餅、甜不辣、冬瓜茶仲有好多好多,所以專登去到大角咀呢間台灣小店,重拾之前去台灣既味道,價錢唔貴,服務同食物質素都幾好🥰------1. 起司肉鬆蛋餅 $35 8.5/10一份切開左6份,芝士同肉鬆真爆哂餡🤤兩樣都係我最鍾意,非常夾既配搭,餅皮煙韌,口感厚實,食落唔油膩,仲有包住半溶芝士,有少許拉絲效果,肉鬆咸香而不失甜味2. 眷村紅燒牛肉麵 $62 7/10牛肉份量好足,大大片仲有好多件,軟腍唔韌😋不過湯底比較淡味,缺乏牛骨高湯既鮮甜味,牛肉都冇咁入味,蘿蔔清甜無渣👍🏻3. 海陸炸物拼盤 $78 7.5/10小食包羅萬有,有鹽酥雞、炸甜不辣、花枝丸、魷魚鬚、四季豆、玉米荀,好有台灣風味🤣因為炸物上面仲加左味粉,好似台灣夜市食到既味道,鹽酥雞係小店推薦,炸得唔乾,炸粉唔會好厚,啖啖肉4. 古早味冬瓜茶 $18味道清甜,唔會好似飲糖漿咁,好消暑☺️

------
1. 起司肉鬆蛋餅 $35 8.5/10

2. 眷村紅燒牛肉麵 $62 7/10
眷村紅燒牛肉麵

3. 海陸炸物拼盤 $78 7.5/10
海陸炸物拼盤

4. 古早味冬瓜茶 $18
味道清甜,唔會好似飲糖漿咁,好消暑☺️
古早味冬瓜茶
2020-09-12
海陸炸物拼盤
古早味冬瓜茶
2020-09-10 67 瀏覽
大角咀是个迷宫。我去过几次,都仍然很乱。看到这家台湾菜餐厅,似乎不错。在网上查了一下,似乎可以试试。旁边的客人正在吃“猪排便当”,于是我也照跟,来一份。真的不是太好。或许不合我口味吧。但我真的没办法,吃了一半就放弃。猪排很差。本来猪排是最保险的,一定不会太差。但这个真的是,唔得。伴菜也算多,但味道也是一般。或许你会说: 吃午餐套餐,是这样的了,差不多就是。我觉得不能这样讲。越简单的越考功夫,越可以判别厨师的高下,起码他应该有味蕾,好吃不好吃,难道分不出?餐茶点了铁观音奶茶。也是很失败。同样喝了几口就不喝了。没错是有铁观音的香味。但没有茶味,一股劲的都是奶,而且又过分甜。这种特色小餐厅,我是很喜欢的。希望能改善。加油!
大角咀是个迷宫。我去过几次,都仍然很乱。

旁边的客人正在吃“猪排便当”,于是我也照跟,来一份。

这种特色小餐厅,我是很喜欢的。希望能改善。加油!
2020-09-10
10 分鐘 (堂食)
想食台灣菜嘅心繼續好澎湃,今次就黎到好多人介紹嘅老厝邊,位於大角咀最多美食嘅埃華街,曾經成日搵食嘅地方!🍴老厝邊嘅門面充滿古色風情,內裏嘅裝修亦好用心,最鍾意滷水檔嘅設計,令人聯想起台灣嘅夜市🤪不過座位之間都係逼左啲,而且長期滿座,都幾嘈🙈眷村紅燒牛肉牛筋面 $70(湯麵 / 乾拌麵)呢度嘅牛肉麵主要分左牛肉、牛筋、牛肚三個部位可以選擇,可以單點雙拼,相當彈性👍🏻,就好似唔多鍾意食牛肚嘅我就叫咗紅燒牛肉牛筋麵🍜小食就配搭最多人叫嘅超濃芋泥蛋餅😍說實話食物嘅質素真係俾人吹捧過度🤦🏻‍♀️首先湯底較稀,欠缺牛肉味,乾拌麵麵底勁濕,麵質又好淋搞到成個麵餅漿住咗🙈牛肉同牛筋都炆得太淋,一啲咬口都沒有,仲要成碗麵都好淡味,可以話係食過嘅台灣牛肉麵中數一數二嘅差😫👎🏻食晒啲餸就算🤧超濃芋泥蛋餅 $38反而蛋餅有驚喜,芋泥同肉鬆份量多,芋泥好綿滑,芝士亦有拉絲效果👍🏻蛋餅皮QQ好軟糯,面頭煎到又有啲脆口,而且捲得好好唔會散,係會想回頭嘅蛋餅😋😋😋點解同牛肉麵嘅質素咁差天共地😩

眷村紅燒牛肉牛筋面 $70
(湯麵 / 乾拌麵)

反而蛋餅有驚喜
  • 超濃芋泥蛋餅
1K
2020-09-03 35 瀏覽
今日好想食台灣牛肉麵, 就拉埋個同事去老厝邊, 佢話未食過都想去試下咁話~ 起司肉鬆蛋餅 $35同事望完個MENU話樣樣都想食, 要叫多個台灣名物, 蛋餅! 揀左芝士肉鬆, 哩個配搭基本上都冇死, 加上依度個蛋餅皮厚薄適中帶Q彈口感, 而且蛋香濃郁, 夾埋厚厚既芝士同埋脆脆地既肉鬆, 正~ 不過都幾大份, 加上芝士食多有D膩, 哩個時候就要叫野飲, 依度既台式飲品超多款, 我地都揀左比較清新解膩既野飲!蜂蜜麥仔茶    椰果蜂蜜檸檬跟餐只需+$9既蜂蜜麥仔茶同+$10既椰果蜂蜜檸檬, 前者好香麥味帶淡淡蜂蜜甜, 後者酸度多於甜度十分開胃, 而已底下仲有超多甜甜既椰果!秘製麻辣牛筋牛肉麵 $70牛筋牛肉都不錯, 牛筋有咬口而牛肉就好腍。湯底方面都幾出色, 因為我中意食辣, 依個麻辣湯底大概係小辣程度, 但香氣頗濃, 麵條彈牙, 而且面頭既酸菜都令味道同口感生色不少, 我幾中意。滷肉便當 $55飯面鋪左滿滿滷肉, 足夠撈哂成個飯有多, 調味好香, 仲有配料都好豐富! 有滷蛋, 椰菜, 青瓜同埋四季豆, 而且全部都好香蒜味, 成個飯更添一份惹味!

起司肉鬆蛋餅 $35

蜂蜜麥仔茶
椰果蜂蜜檸檬

秘製麻辣牛筋牛肉麵 $70

滷肉便當 $55

店內不停播放台灣歌,裝修都好台灣風,感覺好似真係去左台灣。超濃芋泥蛋餅 $38超足料,薄薄既餅皮上打隻蛋再夾上半溶芝士 芝士帶點鹹味芋泥同肉鬆係絕配芋泥軟綿順滑 肉鬆份量可以再多啲再配上甜酸醬 又係另一翻滋味花雕醉雞 $38天氣咁熱 當然要食翻個冷盤花雕酒味濃 雞肉滑有層啫喱凝固係中心 係精華 香蒽油拌麵 $42喜歡簡單既調味醬油加香蒽 趁熱拌一拌  顆顆紅豆鮮奶 $28 (芋圓另加 $3)推薦!! 紅豆佔左三分一 好足料 粒粒紅豆blend碎左 飲落好似紅豆沙冰奶係用明治牌牛奶 奶味夠濃芋圓份量都唔少 令人有驚喜 雖然細細粒 同珍珠差唔多大小 但芋頭味十足質感似湯圓 飲完好飽肚 性價比高經典珍珠奶茶 $24食台灣野點少得珍珠奶茶珍珠煙韌
店內不停播放台灣歌,裝修都好台灣風,感覺好似真係去左台灣。

超濃芋泥蛋餅 $38
超足料,薄薄既餅皮上打隻蛋
再夾上半溶芝士 芝士帶點鹹味

有層啫喱凝固係中心 係精華

香蒽油拌麵 $42
喜歡簡單既調味
醬油加香蒽 趁熱拌一拌

顆顆紅豆鮮奶 $28 (芋圓另加 $3)
推薦!!

經典珍珠奶茶 $24
食台灣野點少得珍珠奶茶
珍珠煙韌

2020-08-31 32 瀏覽
假日來到奧海城附近行街, 隨著疫情緩和, 外出的人數已經逐漸回升, 商場不再是冷冷清清。 午餐我們走到大角咀埃華街附近, 再次來到這間台灣餐廳。好一段時間,沒有吃這裏的蛋餅, order了最愛的🧀🌯起司肉鬆蛋餅, 煙煙靭靭的外皮, 煎得金黃香脆, 軟滑香濃的芝士, 加上香濃的肉鬆, 多重口感集於一身, yummy😍😍😍塔香鹽酥雞, 雞肉酥嫩多汁 ,鹹香十足, 九層塔的香氣滲進嫩滑的雞肉, 充滿台灣風味。接著,當然要來一碗 牛肉麵, 秘製麻辣牛筋牛肉麵🍜🌶🌶。 湯底香濃麻辣, 牛筋淋滑 有咬口, 蘿蔔入味冇揸, 牛肉和麵條的份量頗多。好吃的美食當然要配特色飲品。 三寶奶茶, 茶味香濃 配搭 qq的珍珠, 甜蜜的紅豆, 還有消暑爽滑的仙草。椰香旺來沙冰🍍🍹, 即是台灣鳳梨沙🍍🍍, 果味香濃 沙冰綿密又滑😋😋😋

• 起司肉鬆蛋餅
2020-08-31 39 瀏覽
老厝邊肉鬆芝士蛋餅鹽酥雞滷肉飯紅燒牛肉麵價錢💲: $35/ $38/ $30/ $62好味程度😋: 3.2/5服務🍴: 3.8/5環境🗾: 3.8/5性價比🥢: 4.2/5回頭率😚: 3/5-大家都知我中意台灣嘢,之前比大家的蛋餅post吸引左就去試😂 點知除左蛋餅,其他都幾失望😱但佢地真係幾多人食架,幾高人氣!-講左好食的蛋餅先,我地就叫左肉鬆芝士蛋餅。佢個皮比較煙韌,唔係脆個啲,仲有小小厚度☺️ 入面的肉鬆鹹鹹香香提升到個味😝芝士好多,好拉絲,個下都幾治癒😍同埋咁的combination係perfect match! 第2樣都ok的係鹽酥雞🤓粉漿唔太厚,雞都好厚肉!又唔算太油,有小小椒鹽的味,但可以再多d,嫌唔夠重口味😂 -之後就要講啲麻麻的😥 第一係滷肉飯,佢個滷肉飯係肉粒偏碎,都唔緊要,但佢個汁好似湯咁!🤯 係多水到浸晒啲飯,搞到濕淰淰😰味道都因為咁唔太濃🥵 第二個係紅燒牛肉麵,要讚的係啲牛𦟌好腍,好入味好好食👍🏻 個湯都重口味的,但就唔係好有牛味,得啲豉油味同色🤐 去到個麵就唔得啦!佢地係用幼啲的麵,但煮到好軟冇咩口感,扣分🤧 所以呢間蛋餅小食ok,主食就。。。大家快啲話我知係
老厝邊
服務🍴: 3.8/5
環境🗾: 3.8/5
性價比🥢: 4.2/5
回頭率😚: 3/5
之後就要講啲麻麻的😥 第一係滷肉飯,佢個滷肉飯係肉粒偏碎,都唔緊要,但佢個汁好似湯咁!🤯 係多水到浸晒啲飯,搞到濕淰淰😰味道都因為咁唔太濃🥵 第二個係紅燒牛肉麵,要讚的係啲牛𦟌好腍,好入味好好食👍🏻 個湯都重口味的,但就唔係好有牛味,得啲豉油味同色🤐 去到個麵就唔得啦!佢地係用幼啲的麵,但煮到好軟冇咩口感,扣分🤧 所以呢間蛋餅小食ok,主食就。。。大家快啲話我知係佢水準不穩我唔好彩,定真係咁😯
餐廳:老厝邊 (大角咀)地址:大角咀埃華街92號地下今次去咗大角咀一間好古色古香嘅台灣餐廳——老厝邊(其實我唔識讀中間果隻字,有無人可以教下我😂),其實埃華街有好多餐廳,不過就比佢懷舊特色嘅餐廳門面吸引咗,餐廳仲有職員係台灣人😍眷村紅燒牛三寶麵 $78牛三寶有牛腱、牛筋同牛肚🐂,三樣都炆得好腍,而且份量唔少👍🏼,尤其鍾意佢嘅牛筋充滿膠質,入口煙韌,仲要一咬就斷開,蘿蔔同彈牙嘅麵仲吸收晒香濃牛肉汁😋滷原隻雞腿便當 $60呢個便當每日都會隨機配埋兩款配菜同一款涼菜,等你每日都有驚喜😎,今日就有萵筍片炒紅蘿蔔、麻婆豆腐、涼拌木耳,仲有隻滷蛋添🥚,雞髀用滷水汁浸泡咗一段時間,充滿滷水香之餘又唔會好鹹,肉質好鮮嫩🤤超濃芋泥蛋餅 $38平時食蛋餅叫開芝士嘅餡料🧀,今次揀咗呢個餐廳嘅招牌芋泥蛋餅,雖然芋泥就無我想像中咁「超濃」,不過配上蛋餅同埋肉鬆,口感都幾夾,同埋芋泥都好香甜🥰最後叫咗碟燙青菜($22)🥬,價錢同份量黎講有啲貴,勝在有自家製嘅調味,同埋為咗達成每餐嘅健康目標,呢少少錢都值得付出嘅🙈雖然兩個男人食,但係呢到啲野食份量都幾多,食完兩個都捧住個肚走🤣
餐廳:老厝邊 (大角咀)
地址:大角咀埃華街92號地下

眷村紅燒牛三寶麵 $78
蘿蔔同彈牙嘅麵仲吸收晒香濃牛肉汁😋

滷原隻雞腿便當 $60

2020-08-29
7 分鐘 (堂食)
2020-08-29 140 瀏覽
裝修風格好老台灣嘅感覺超濃芋泥蛋餅 • HKD$35超!好!食!芋泥帶微微嘅甜味同好綿嘅質感,配埋肉鬆同芝士真係絕配個蛋餅皮唔會煎到好燶好油,絕對係必點仲拉到絲起司肉鬆蛋餅 • HKD$35呢個同上面嗰個差不多,主要都係冇咗啲芋泥呢個溫度比芋奶嗰個熱啲,容易拉絲啲但個人覺得芋泥嗰個好味d~塔香鹽酥雞 • HKD$38雞肉炸完之後仲係好多汁同嫩滑而且食落感覺唔會覺得好油膩~秘製麻辣牛三寶麵 • HKD$78呢個又係會令人回味佢個牛腱肉又大塊又厚,仲要超腍個湯係比較杰,啲麵完全掛晒汁~個湯底都好正,微微嘅辣但又唔會蓋左d牛味超大碗D湯汁包住晒d麵古早味冬瓜茶 • HKD$18好抵飲,微微地甜,又解膩💦檸檬紅茶 • HKD$20檸檬味好重,而且見到有果肉~食到咁先224蚊,抵!

裝修風格好老台灣嘅感覺

超濃芋泥蛋餅 • HKD$35
超!好!食!

芋泥帶微微嘅甜味同好綿嘅質感,配埋肉鬆同芝士真係絕配

個蛋餅皮唔會煎到好燶好油,絕對係必點

仲拉到絲

起司肉鬆蛋餅 • HKD$35
呢個同上面嗰個差不多,主要都係冇咗啲芋泥

呢個溫度比芋奶嗰個熱啲,容易拉絲啲

但個人覺得芋泥嗰個好味d~

塔香鹽酥雞 • HKD$38
雞肉炸完之後仲係好多汁同嫩滑

而且食落感覺唔會覺得好油膩~
塔香鹽酥雞

秘製麻辣牛三寶麵 • HKD$78
呢個又係會令人回味

佢個牛腱肉又大塊又厚,仲要超腍

個湯係比較杰,啲麵完全掛晒汁~
個湯底都好正,微微嘅辣但又唔會蓋左d牛味
超大碗
D湯汁包住晒d麵

古早味冬瓜茶 • HKD$18
好抵飲,微微地甜,又解膩💦

檸檬紅茶 • HKD$20
檸檬味好重,而且見到有果肉~

食到咁先224蚊,抵!
2020-08-23
10 分鐘 (堂食)
塔香鹽酥雞
  • 古早味冬瓜茶
2020-08-24 34 瀏覽
大角咀嘅其中一間台灣菜🥢下午兩點幾去到 仲有午餐套餐 主食配一杯飲品 價錢由$5x-7x 屬正常價位 野食都夠大份 會食到飽飽嘅▪️滷排骨便當▫️炸排骨便當坦白講 食物個人認為就好一般 炸得亦唔夠酥 滷得亦唔特別入味 總之就無乜台式風味 可能因為我喺台灣生活過一段時間 所以對台灣菜都叫有啲要求而飲品 我地兩個都揀咗凍嘅珍珠熟成奶茶 揀咗60%甜度 但都係覺得甜😆呢樣野可能又跟得返台灣 係偏甜嘅同區有另一間台灣菜 經常排長龍 當日都因為太多人排所以轉戰呢間 嗯…有機會試埋嗰間就可以真正比較下
大角咀嘅其中一間台灣菜🥢
▪️滷排骨便當
▫️炸排骨便當
2020-08-24 36 瀏覽
最接近台灣滷肉飯的特色台灣食店今天經過奧運站,在OpenRice上看到這間台灣野,見到有很多好評,便前來一事。入到店舖內發覺店舖裝飾很有台灣特色,而且座位也挺寛倘和光猛。芒果沙冰我這杯芒果沙冰是我在香港飲過所有芒果飲品之中數一數二好味,因為他真的是芒果味,不是溝出來的,無論是甜度又話是沙冰的數量也適中,非常鮮甜。強烈推薦!檸檬愛玉飲品相比之下這杯是台灣口味d,入口比較清爽,重檸檬味之餘又好sweet。芋泥芝士卷這個非常有特色,蛋卷包上軟林林的芋泥粒和肉鬆,再加上半溶芝士,非常Yammi !牛肉面(紅燒湯) 這碟牛肉麵一上便聞到非常重牛肉味的湯,而且也沒有令我們失望,牛肉非常軟熟可口,完全不會鞋口,非常好味!大腸麵線這個麵線也不錯,湯麵🍜的比例剛剛好,非常有台灣的味道!台灣滷肉飯(大)這碟滷肉飯是這餐的重頭戲,這個老闆是我在香港吃過所有滷肉飯之中最好味,最能還原台灣的滷肉飯味道,真的不誇張,如果來這間店舖的話一定要吃這個滷肉飯!
最接近台灣滷肉飯的特色台灣食店

芒果沙冰

檸檬愛玉飲品

芋泥芝士卷

牛肉面(紅燒湯)

大腸麵線
這個麵線也不錯,湯麵🍜的比例剛剛好,非常有台灣的味道!

台灣滷肉飯(大)

大角咀埃華街兩邊都有唔同嘅餐廳,今次特意去一間叫老厝邊嘅餐廳。入面係食傳統地道台灣食品,今次order咗眷村紅燒牛筋麵、起司肉鬆蛋餅、好呷炸物拼盤、珍珠鐵觀音奶茶、同埋旺來多多。眷村紅燒牛筋麵係招牌菜之一,入面濃郁嘅牛骨湯底配埋個麵食好入味,個牛筋炆得超淋入口即化。但其實今次呢最重要係要食個蛋餅,果然冇令我失望,入面嘅肉鬆配埋個起司嘅芝士,加埋個蛋餅超有口感,又香有酥化,絕對值得推介。好呷炸物拼盤入面有花枝丸、甜不辣、四季豆、粟米筍,炸得金香鬆脆但不失原有食材嘅味道,正!而兩杯飲品就超有台灣特色,係香港其他地方好難飲到,珍珠鐵觀音奶茶超濃厚茶香,唔係好似其他店舖咁完全冇茶味,旺來多多即係菠蘿加益力多,但係去入面有一粒粒菠蘿肉,真係好新鮮又甜可能係台灣嘅鳳梨關係,下次有機會去埃華街一定會再嚟食。
2020-08-22 41 瀏覽
埃華街是大角咀的食街,好多間已經食過,今日見到這間裝修特別,很有自己特色,應該開了不是太久。店員是台灣人,講得出是台灣音,真台灣店呢!店內有種懷舊的感覺,大方舒服。.午市套餐共11款,配飲品的話可以減$12呢。⭐️眷村紅燒牛三寶麵、秘製麻辣半筋半肉麵來台灣餐廳必點牛肉麵!一款是經典的紅燒牛肉,另一款是秘製麻辣。兩款都好有台灣的味道!濃而不膩的湯底,加入酸菜令味道層次更高,酸酸鹹鹹好開胃!麻辣湯底的很過癮,辣得來不會太搶。麵條有口感,似手工打的,粗幼剛剛好。三寶其實是指:牛肉(牛𦟌)、牛筋及牛肚,肉的份量多,煮得入味,而且牛𦟌是厚切的,淨食肉都食得飽呀。.由於跟餐飲品減$12,即是大約$10就有一杯台式飲品:檸檬紅茶(+8)經典珍珠奶茶(+$12).炸花枝丸 $30炸得好香又不會炸到太乾,花枝成份多不只是麵粉,如果有甜酸醬點就更好啦。.古早味的台灣食物,就是這個味道!

店員是台灣人,講得出是台灣音,真台灣店呢!
店內有種懷舊的感覺,大方舒服。
午市套餐共11款,配飲品的話可以減$12呢。

⭐️眷村紅燒牛三寶麵、秘製麻辣半筋半肉麵

麵條有口感,似手工打的,粗幼剛剛好。

由於跟餐飲品減$12,即是大約$10就有一杯台式飲品:
檸檬紅茶(+8)

經典珍珠奶茶(+$12)

炸花枝丸 $30

古早味的台灣食物,就是這個味道!
2020-08-20 30 瀏覽
對於我嚟講大角咀就一向屬於隱世小食區,如果喺旺角附近諗唔到食咩就真係寧願走入大角咀碰下運氣, 嗰日同gf行下街想食特別啲呢就走咗去大角咀睇下, 本來諗住去食某雞飯, 行過食店集中嘅埃華街見到呢間新開嘅台灣菜, 諗起冇得飛索性入去解下癮~店鋪唔係好大滿坐,大概等咗15分鐘都有枱 ,裝修係有啲老台灣feel﹐ 菜單都係台灣嘅小食牛肉麵之類, 當然唔少得珍珠奶茶, gf叫咗鹵肉飯、豬耳做小食再加一杯飲品, 我就梗係試下嗰牛肉麵,見到佢個鹽水雞係推薦菜都試下~先講滷肉飯肉都幾多, 痴口膠質好重, 豬耳朵較為普通, 反而仙草奶我又覺得幾好 ,雖然冇得揀甜度都唔係好甜~ 跟住我要讚下自己, 我叫呢個三寶麵佢真係整得幾好, 有牛筋牛肚牛肉~牛肉就包括牛展同牛腩, 佢每一樣材料其實炆得好淋,但係冇炆爛, 淋得嚟都仲有返少少口感, 湯底係清湯~但飲出煮湯嘅材料係好足;至於個鹽酥雞真係我喺香港食過最好食嘅鹽酥雞, 佢炸得好鬆脆, 唔係硬卜卜脆個種~係真係酥, 雞肉夠淋 juicy, 鹹味較得啱啱好, 淨係呢個鹽酥雞已經可以令我返轉頭再幫襯~提返全部嘢嘅味道唔會好鹹,有需要可以要自己加鹹~不過我就無, 另

提返全部嘢嘅味道唔會好鹹,有需要可以要自己加鹹~不過我就無, 另外也會上載嘅姐姐想得個時候直頭係同我哋用國語講個菜名,唔知係咪come from 台灣;適逢其會我嗰日拎住啲台灣口罩食完飯之後要俾朋友,呢啲可能係緣分…

• 鹽酥雞