2020-10-07 203 瀏覽
來到大角咀成條街甘多好野食,台灣菜來講我獨愛老厝邊,餐廳夠台式之外,野食夠特色地道得來,又夠足味,台式飲品選擇也是特別多。點餐用點餐紙,我同朋友二人見menu 菜式甚多,而且價錢都實惠,所以點到成台都係,真係咩都想食。我地點左花雕醉雞,涼拌豬耳,九層塔蛋抓餅,大腸麵線,超濃芋泥蛋餅,全部都係我平時鍾意食既。花雕醉雞真係做出酒店水準,雞夠嫩滑,而花雕味夠濃郁,剛剛好跟雞融合在一起,每一口都是濃郁的酒香,平時鍾意食打包返屋企送酒甚佳。涼拌豬耳也是做得出色,味道撈得剛剛好,不像外面做得油膩,這裡的除了夠脆仲十分香,也不知道廚師怎麼配料,總之特別香。超濃芋泥蛋餅更是必點之選,每一口蛋餅都包著厚厚的芋泥,很少在外面能吃到,而且還是這牌菜呢。大腸麵線的湯底是台式湯底,小小酸超級開胃,而且米線細滑容易入口,大腸也特別乾淨,不太吃大腸的我來說,不會覺得難吃。吃大餐當然不少得喝,台式飲品最喜歡了,來一杯鐵觀音奶茶加椰果也不錯,喜歡杯蓋上寫著簡單卻又幸福的味道,的確喝完讓人覺得幸福感滿滿,強烈推薦喜歡台灣菜的你們。
2020-09-07
5 分鐘 (堂食)
2020-10-06 111 瀏覽
有日見到那個好多人介紹就打算收工去食,8點半去到那個門口已經見到排晒隊,而且隊尾有個牌寫住便當賣晒冇得食,咁冇辦法啦,唯有沿住埃華街望下有咩食,路過見到間台灣野叫老厝邊,入面又坐滿人喎,見到開飯有160個好評就試試佢啦。我地2個人叫左3樣野,一個芋泥蛋餅,一個炸排骨便當同一碗紅燒牛肉麵,開飯d好評真係不能盡信,個蛋餅係好食既,我諗160好評都係因為蛋餅,其他2樣真係極之重口味蛋餅係好食既,芋泥夠香滑,蛋皮薄有蛋香,好食過阿木果份紅燒牛肉麵個湯真係好重牛肉味仲要好咸,佢加埋d雪菜咸上加咸,牛肉係金錢展但係完全冇咬口淋到爛,仲要黐牙好似湯渣咁,感覺上係同湯一齊煲咁,唔掂最後係個炸排骨便當,炸排骨正常,豆腐粒正常,飯同飯上面少少魯肉都正常,不過佢d配菜就咸到痴線,果幾塊細細塊煎蛋咸到夠係幾碗飯,個什菜係用魚湯煮,不過又係咸到癲,唔食配菜都還可以總結就係如果你返工係體力勞動,成日出汗既,就可以嚟呢間食下,一定補充返晒流失既汗水!

蛋餅係好食既,芋泥夠香滑,蛋皮薄有蛋香,好食過阿木果份

紅燒牛肉麵

炸排骨便當
2020-10-06
2020-10-03 39 瀏覽
🔸大腸麵線 $28🔸花雕醉雞 $38🔸冷萃桂花烏龍 $21🔸起司肉鬆蛋餅 $35🔸眷村紅燒牛三寶麵 $78-又到懷念台灣系列喇,今次又來大角咀覓食,誤打誤撞嚟到呢間個名唔識讀嘅古早味台灣餐廳,原來係解作鄰舍嘅意思。台灣嘢必點嘅蛋餅,試咗爆饀嘅芝士肉鬆,加埋甜甜哋嘅甜不辣醬,咸甜咸甜咁好正啊!花雕醉雞都好推介,超嫩滑嘅無骨雞肉卷浸滿花雕酒入晒味,啖啖肉好好食。主食叫咗紅燒牛肉麵,係牛𦟌、牛肚同牛筋,全部都炆得好稔好入味,而麵條係我鍾意嘅偏硬口感。大腸麵線都係去台灣夜市必食之一,怕食唔晒所以叫咗細碗,係充滿台灣回憶嘅味道啊!
🔸大腸麵線 $28
🔸花雕醉雞 $38
🔸冷萃桂花烏龍 $21
🔸起司肉鬆蛋餅 $35
🔸眷村紅燒牛三寶麵 $78

2020-10-02 38 瀏覽
落大雨前入到餐廳真係好好彩!!!差啲就會變做落湯雞啦😬😬一見到台灣罰就狗衝左入去啦,見到裝修都勁台灣風味!佢仲有啲裝飾係寫住台灣拼音同埋台灣嘅用字!好似去左台灣甘啊😛😛😛叫某啲餐叫埋杯罰飲會減$12,不過我地冇叫果啲餐🤪所以就另外加錢叫野飲!!叫左一個海陸空拼盤,係炸物黎架!仲有就係一個大嘅大腸面線🤤🤤🤤一個招牌嘅起司肉鬆蛋餅😀仲叫左杯無糖桂花茶飲‼️‼️吾夠食再encore左個細嘅大腸面線💙💙個拼盤有鹽酥雞魷魚圈四季豆甜不辣仲有小粟米🌽💯💯💯最愛!蛋餅都好足料啊痴線!大大件😍😍大腸面線勁有台灣風味,搞到真係再想去旅行啊救命😩
落大雨前入到餐廳真係好好彩!!!
差啲就會變做落湯雞啦😬😬

一見到台灣罰就狗衝左入去啦,見到裝修都勁台灣風味!
佢仲有啲裝飾係寫住台灣拼音同埋台灣嘅用字!
好似去左台灣甘啊😛😛😛

叫左一個海陸空拼盤,係炸物黎架!
仲有就係一個大嘅大腸面線🤤🤤🤤
一個招牌嘅起司肉鬆蛋餅😀
仲叫左杯無糖桂花茶飲‼️‼️
吾夠食再encore左個細嘅大腸面線💙💙

個拼盤有鹽酥雞魷魚圈四季豆甜不辣仲有小粟米🌽💯💯💯最愛!

蛋餅都好足料啊痴線!大大件😍😍
大腸面線勁有台灣風味,搞到真係再想去旅行啊救命😩
2020-10-01 51 瀏覽
大角咀 · 台灣菜我地果日1145去到,第一檯客所以唔洗等~大概1點走果陣已經坐滿晒!想去嘅朋友記得早d去!••••••••••••••••🐮牛筋牛肉麵 70hkd-牛筋牛肉:好!厚!肉!同埋好淋,好有牛味。牛筋都好軟,好入味。女士們食完皮膚一定靚靚!-湯:陣陣嘅古早味,唔怕太heavy💕-蘿蔔好入味同埋仲有其他配菜。麵就普通無咩特別。🥚芋泥蛋餅 38hkd係香港黎講食過最有蛋味嘅蛋餅!入面配埋嘅芋泥雖然唔係好重味,但係都食得出淡淡芋頭味。配埋肉鬆同少少芝士無得頂!個醬汁係好普遍嘅台式辣醬,我個人唔係太鍾意食,原汁原味嘅蛋餅先係精華~🍗鹹酥雞 38hkd你無睇錯,佢唔係鹽酥雞~ 唔洗擔心,食落去完全唔怕鹹,反而個味道好balanced。雞肉好潤好juicy,唔怕太厚粉,超級香脆!絕對大推!最重要係新鮮炸出黎!環境:🐣🐣🐣🐣味道:🐣🐣🐣🐣價錢:🐣🐣🐣🐣搖尾巴指數:🐣🐣🐣🐣(最高分5個)
大角咀 · 台灣菜
我地果日1145去到,第一檯客所以唔洗等~
大概1點走果陣已經坐滿晒!想去嘅朋友記得早d去!
••••••••••••••••
🐮牛筋牛肉麵 70hkd
-湯:陣陣嘅古早味,唔怕太heavy💕
-蘿蔔好入味同埋仲有其他配菜。麵就普通無咩特別。
牛肉牛筋麵

午餐
牛肉牛筋麵
鹹酥雞
2020-09-29 2736 瀏覽
今日約咗個朋友嚟到大角咀附近,咁岩見到呢間門面幾特別嘅台灣餐廳,而我朋友又超級掛住滷肉飯,所以就入去試吓。入到黎佢入邊個環境都好特別,真係好似去咗台灣嘅小店咁。牆上面嘅餐牌亦都好有懷舊感,啱晒鍾意舊嘢嘅我。首先我就揀咗個牛肉麵,佢個湯底帶點甜,真係好似台灣嘅牛肉湯,佢啲牛肉超軟腍,又入晒味,好正。而佢啲麵係比較幼身少少,食落煙煙銀銀得來又彈牙。而我朋友梗係揀咗個滷肉飯啦,佢個滷肉飯真係超多汁,第一次食過滷肉飯係食完晒啲飯個底仲有汁剩,個飯未食,淨係聞到都已經好香,啲滷肉又腍又入味。小食就點都唔少得鹽酥雞,佢啲炸粉一啲都唔厚,啲雞都醃都好入味,咬落仲好Juicy添。然後呢度仲有台灣嘅特色小食,蛋餅,我哋試咗個芋泥蛋餅,佢入邊啲芋泥甜甜地,再加埋少少芝士同埋肉鬆,膩就膩咗啲,但係好好味。最後再加埋一個健康嘅肉燥A菜,我成日將呢種菜同油麥菜撈亂,但其實佢有一個獨立嘅品種,係真係得台式餐廳先會有。最後再加埋台式飲品,分別係冬瓜茶同埋茉莉蜂蜜綠茶,兩個都唔會太甜之餘,茶味有夠出,完美嘅一餐台式晚餐,食到我哋兩個都捧住個肚走。

入到黎佢入邊個環境都好特別,真係好似去咗台灣嘅小店咁。

牆上面嘅餐牌亦都好有懷舊感,啱晒鍾意舊嘢嘅我。

而佢啲麵係比較幼身少少,食落煙煙銀銀得來又彈牙。

2020-09-28
2020-09-29 55 瀏覽
老厝邊🍽-餐廳裝修懷舊得黎又有台灣味道而且新裝修好光猛😉-秘製麻辣牛筋牛肉麵 $70麻辣味好夠但就只係得個辣味個湯底牛味唔夠出所以冇咁濃飲落🧐牛肉牛筋推介牛碾牛筋都煮好岩岩好唔會太韌咬唔開🤣-滷肉飯(小) $30呢個比較失望😔個滷肉汁色水都唔太入味而且個汁好水🧐因為台灣食個d個滷肉汁會漿住個口同飯既比例岩岩好呢個有待改進🤣-超濃芋泥蛋餅 $38推介!超多芋泥一咬爆哂出黎😋沾埋佢個蛋餅醬汁少少酸好開胃!-塔香鹽酥雞 $38呢款小食就必點🤣炸到脆卜卜新鮮熱辣個塔香調味亦岩岩好唔會得個咸字👍-🥤青蛙撞蛋/多多綠 $24青蛙撞蛋類似珍珠奶茶但味道偏甜🤨多多綠係小編至愛去親台灣都要飲🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅
老厝邊🍽
餐廳裝修懷舊得黎又有台灣味道而且新裝修好光猛😉
秘製麻辣牛筋牛肉麵 $70

滷肉飯(小) $30

超濃芋泥蛋餅 $38
推介!超多芋泥一咬爆哂出黎😋沾埋佢個蛋餅醬汁少少酸好開胃!

塔香鹽酥雞 $38

🥤青蛙撞蛋/多多綠 $24
🌟評分:🏅🏅🏅🏅
2020-09-26
2020-09-28 34 瀏覽
👁‍🗨眷村紅燒牛肉麵 (7.5/10) $62冇得去旅行,唯有食住台灣野止下渴先😅呢個紅燒牛肉麵既牛肉用左牛展位,所以食落香口帶點脂肪同微微咬口既筋位😻湯底吾係有藥材味果傻,但係都夠哂濃郁,麵質軟硬度適中,整體吾錯👁‍🗨 台式蒜片香腸(7/10) $32好似台灣腸係每次食台灣野必叫既野食😂味道不過不失,都係平時台灣腸咁,冇咩特別👁‍🗨燙青菜 (7/10) $22好少食台灣野會有青菜咁,所以就叫左😂感覺有菜食,成餐飯健康啲😅佢既青菜係生菜,面頭淋左啲帶有微辣味既肉燥醬汁,食落幾特別👁‍🗨起司肉鬆蛋餅 (7.5/10) $35本身想試芋泥,但又怕太膩,本身吾太肚餓既我地會食吾落,所以就叫左佢另一推介芝士肉鬆蛋餅,佢個蛋皮都幾軟身,吾會太厚,入面既肉鬆都好慷慨,重點係芝士有拉絲效果😂味道吾錯,有機會可以試埋其他味,而且又冇想像中食完會好飽肚既感覺👁‍🗨古早味冬瓜茶 (7/10) $18佢呢度既飲品價錢定價好平民,好多人都叫番杯野飲🤪朋友叫左冬瓜茶,味道就係平時既冬瓜茶咁,不過甜度方面幾值得欣賞,雖然佢有得比你揀甜度同冰量,但係呢杯正常冇減糖減冰,都吾會話太甜,岩岩好🤡👁‍🗨蜂蜜檸檬愛玉 (

👁‍🗨眷村紅燒牛肉麵 (7.5/10) $62

👁‍🗨 台式蒜片香腸(7/10) $32

👁‍🗨燙青菜 (7/10) $22

👁‍🗨起司肉鬆蛋餅 (7.5/10) $35

👁‍🗨古早味冬瓜茶 (7/10) $18

👁‍🗨蜂蜜檸檬愛玉 (7/10) $22

另外叫左呢杯蜂蜜檸檬愛玉,入面有好大舊愛玉😻不過個人略嫌酸度酸左些少,愈飲愈酸咁

🔛 整體評分(7.5/10)

[大角咀]老厝邊.眷村紅燒牛肉麵食剩指數 0/100牛肉同蘿蔔好淋幾乎唔洗咬真係入口即化😍湯底飲落有蔬果甜味同埋飲多都唔覺油膩加埋酸菜就更加開胃麵底唔會痴牙又掛到湯算係性價比幾高既牛肉麵🤤.古早味滷排骨便當食剩指數 : 10/100(係份量太多!)個便當一上就覺得好大個有成4個配菜!(無諗過)有喺台灣住過就知佢地既便當係好多配菜香港好少跟到咁地道有茄子🍆菜甫蛋、粟米肉碎、雲耳全部都幾有水準!講返個滷排骨做得都幾入味而且都好大塊!.塔香鹹酥雞食剩指數 : 5/100鹹酥雞雞肉幾嫩滑薄薄既脆漿炸得幾香脆咸香都唔錯九層塔都幾香不過如果多少少仲正!.薯餅蛋餅(大力推薦)食剩指數 : 0/100終於食到好似台灣早餐店既蛋餅!喺香港食到既蛋餅好多個皮都唔同質感呢度一食同台灣99%相似真係好感動😭好有台灣味薯餅好脆加埋芝士同蛋包左蛋餅皮好好味佢有個醬有少少似豆瓣醬點同唔點都好味建議一半原味一半加醬~.多多綠 & 旺來綠茶食剩指數 : 0/100飲品方面都係好傳統台灣風味多多同綠茶幾平均甜度都正常旺來就即係菠蘿旺來綠茶食到幾多果肉酸甜酸甜咁幾開胃
[大角咀]老厝邊
加埋酸菜就更加開胃
麵底唔會痴牙又掛到湯
算係性價比幾高既牛肉麵🤤
古早味滷排骨便當
食剩指數 : 10/100(係份量太多!)
個便當一上就覺得好大個
有成4個配菜!(無諗過)
有喺台灣住過就知佢地既便當係好多配菜
香港好少跟到咁地道
有茄子🍆菜甫蛋、粟米肉碎、雲耳
全部都幾有水準!
講返個滷排骨
鹹酥雞雞肉幾嫩滑
薄薄既脆漿炸得幾香脆
咸香都唔錯
九層塔都幾香
不過如果多少少仲正!
薯餅蛋餅(大力推薦)
食剩指數 : 0/100
終於食到好似台灣早餐店既蛋餅!
喺香港食到既蛋餅好多個皮都唔同質感
呢度一食同台灣99%相似
真係好感動😭好有台灣味
薯餅好脆加埋芝士同蛋
包左蛋餅皮好好味
佢有個醬有少少似豆瓣醬
點同唔點都好味
建議一半原味一半加醬~
多多綠 & 旺來綠茶
薯餅蛋餅
薯餅蛋餅
  • 眷村紅燒牛肉麵
2020-09-24 37 瀏覽
超濃芋泥蛋餅🍳($46)咁多款蛋餅入面, 我最鐘意就係芋泥呢個❤️ 佢既餡料十足不在話下, 芋泥係超級綿滑而且香甜, 再配埋芝士同埋其他配料簡直係冇得輸👏🏽 我真心誠意推介俾愛芋泥既你地薯餅蛋餅🥔($36)上次試左肉鬆, 今次試下薯餅, 雖然其實都會想像到係點樣, 不過依然都係想試下睇下味道會係點😂 其實老實說, 薯餅係幾好食,只不過同個皮有啲唔係好夾, 如果分開食既話可能會好啲🙈花雕醉雞🐓($46)呢個醉雞既份量比較少, 份量佔左外賣盒一半都冇,好似俾人食過咁😂 不過味道係相當唔錯, 整得超入味同埋食到少少當歸既味道🤤 仲有大量杞子, 成件事好養生😂 最好既部分就係佢切成圓形一片片, 超易入口又冇咩骨, 啱曬我呢啲懶人😉涼拌豬耳🐖($35)相比起醉雞, 豬耳既份量都算多, 而且滷得超入味, 口感仲非常爽脆, 好耐冇食過咁爽脆既豬耳😍塔香鹹酥雞🐔($46)食台灣野又點少得呢樣呀😉 雞粒大大粒, 炸得酥脆而且夠濃味, 炸粉夠薄, 雞肉嫩滑juicy💦 雖然係外賣, 但係都仲係有個溫度係度🔥滷肉飯🍚($36)我發覺而家啲滷肉飯普遍都大碗左, 今次我地揀左細size 都食唔曬😱 可能因為有其他
超濃芋泥蛋餅🍳($46)

薯餅蛋餅🥔($36)

花雕醉雞🐓($46)

涼拌豬耳🐖($35)

塔香鹹酥雞🐔($46)

滷肉飯🍚($36)
我發覺而家啲滷肉飯普遍都大碗左, 今次我地揀左細size 都食唔曬😱 可能因為有其他野食, 如果一個人既話食一碗細既應該都會夠飽👍🏽 滷肉既份量基本上可以撈曬成碗飯, 所以都頗多, 夠入味得黎,油份又足夠

眷村紅燒牛筋牛肉麵🐄($84)
一講到台灣通常都會諗起牛肉麵🍜 上次堂食左一次湯麵, 所以今次想試下拌麵🙃 牛筋同牛肉既比例剛好, 牛筋軟綿綿充滿骨膠原, 麵身夠彈牙乾爽, 配埋啲酸菜食係絕對冇得輸🥰 其實佢既湯麵都唔錯嫁, 湯頭帶有濃濃既藥材味, 而且飲完都唔會好口渴, 所以大家有興趣都可以試下湯麵嫁
2020-09-20
午餐
  • 起司肉鬆蛋餅
  • 眷村紅燒牛肉麵
  • 薯餅蛋餅
  • 滷肉飯
  • 涼拌豬耳
2020-09-23 35 瀏覽
咁多人俾梗係黎試啦!麵線好味,無加很多調味料,但稠嘅程度同台灣食差不多,可以一啖接一啖咁食。併盤勝在每樣都試下,滷水味略為淡,可能多人時間碼夠,不過份量都ok牛肉麵,湯底濃嘅,全部蘿蔔都無渣同入味,啲牛肉煮到好腍,麵條都有少少掛湯,份量黎講就好鬼大份,一個女仔一定食唔哂。鹽酥雞就比較失望,咬落去無預期個種脆卜卜嘅聲,粉漿都係薄嘅,不過入面嘅雞肉爭啲,唔係滑個種質地,調味方面可以落重手啲同埋無辣味可以加。
咁多人俾
梗係黎試啦!

牛肉麵,湯底濃嘅,全部蘿蔔都無渣同入味

2020-09-18
5 分鐘 (堂食)
2020-09-22 43 瀏覽
#老台灣眷村牛肉麵-自助旅遊遙遙無期 未能無疫症無顧慮咁食買玩唯有食吓地道台灣麵食 食咗當去左啦😭-🍜#眷村紅燒半筋半肉麵 ($70)食呢個麵最抵 筋同肉兩樣都有 牛筋軟糯得嚟帶煙韌牛肉夠肉味 厚切 湯底牛骨味濃唔鹹食完成碗麵 已經飲咗三分一碗湯🥣-🍱#古早味滷排骨便當 ($62)滷排骨🥩醃得入味 將佢現炸 外層椒鹽酥脆香口豬排大件啖啖肉 雜菜份量多色彩繽紛翠玉瓜椰菜花西蘭花🥦紅燈籠椒 健康好味-🥚#起司肉鬆蛋餅 ($35)蛋皮薄 餡料放得多 食入口鹹中帶甜帶脆 層次豐富-🥤#珍珠鐵觀音奶茶 ($24)飲杯地道珍珠奶茶 先算不枉此行 珍珠Q彈 奶茶香滑鐵觀音嘅味道慢慢滲出嚟 叫咗正常糖分同冰一樣好飲-🥤#古早味冬瓜茶 ($18)味道清甜 帶冬瓜幽香 正氣消暑-📍#老厝邊大角咀埃華街92號地下
#老台灣眷村牛肉麵
自助旅遊遙遙無期 未能無疫症無顧慮咁食買玩
唯有食吓地道台灣麵食 食咗當去左啦😭

🍜#眷村紅燒半筋半肉麵 ($70)

食呢個麵最抵 筋同肉兩樣都有 牛筋軟糯得嚟帶煙韌
牛肉夠肉味 厚切 湯底牛骨味濃唔鹹
食完成碗麵 已經飲咗三分一碗湯🥣
🍱#古早味滷排骨便當 ($62)
滷排骨🥩醃得入味 將佢現炸 外層椒鹽酥脆香口
豬排大件啖啖肉 雜菜份量多色彩繽紛
翠玉瓜椰菜花西蘭花🥦紅燈籠椒 健康好味
🥚#起司肉鬆蛋餅 ($35)

蛋皮薄 餡料放得多 食入口鹹中帶甜帶脆 層次豐富
🥤#珍珠鐵觀音奶茶 ($24)

飲杯地道珍珠奶茶 先算不枉此行 珍珠Q彈 奶茶香滑
鐵觀音嘅味道慢慢滲出嚟 叫咗正常糖分同冰一樣好飲
🥤#古早味冬瓜茶 ($18)
味道清甜 帶冬瓜幽香 正氣消暑
📍#老厝邊
大角咀埃華街92號地下
  • 起司肉鬆蛋餅
2020-09-20 35 瀏覽
今日想食台灣野,經過大角咀見到呢間舖頭門面幾特別,又係食啲好傳統既台灣菜,就入去試下。我地坐得好近門口,大家要留意番,門口位好凍,冷氣吹到正,可以叫佢校高番個風口位,唔洗吹住。.我地嗌左一份起司肉鬆蛋餅、牛肉麵、大腸麵線、花枝丸同一杯芋頭鮮奶。啲野都黎得好快,黎左一份花枝丸先。花枝丸即炸,份量都幾多,灑埋啲味鹽係面都好惹味。.起司肉鬆蛋餅都係佢地既熱門,都係即整,做到拉絲效果,肉鬆份量多,一啖咬落去好滿足。.牛肉麵既味道濃郁,麵條都好彈牙,蘿蔔入味.大腸麵線味道都好正宗,唔會太鹹,有啲蒜味,大腸有啲肥又好入面,咬落去軟淋淋。.芋頭鮮奶唔會太甜,一開始飲啲芋一粒粒細細粒有少少硬,擺下之後就淋左,好有咬口。.呢間台灣野好唔錯,推介~

牛肉麵既味道濃郁,麵條都好彈牙,蘿蔔入味

呢間台灣野好唔錯,推介~
2020-09-20 34 瀏覽
上次嚟食過晚餐之後就愛上咗價錢唔貴又好味,好高CP值👍🏻🍗塔香鹹酥雞($38)咬落啖啖肉,香脆肉嫩炸得乾身唔油膩,但又鎖著到肉汁💕而且味道唔太鹹,好惹味!加咗九層塔,更添塔香味喔😋🍱 香酥炸排骨便當($68)超級豐富大份,好抵食喔🤩排骨炸得鬆脆,調味剛好雖然唔係厚身,但有兩大塊...每塊都大高手掌,超跨張呢🤤再配埋伴菜&白飯,細食女生一定食唔哂呀!🍜麻醬涼麵麵條煙韌,份量比預計多配上紅蘿蔔絲、青瓜絲及蛋絲...再落埋香濃嘅麻醬,夠哂好味💯而且凍冰冰,夠哂fresh非常適合悶熱嘅天氣食呀!🥤珍珠烏龍奶茶($24,微糖)每啜一啖都食到有珍珠珍珠Q彈,令人好滿足喔🥰烏龍奶茶底茶味香濃,好好味呀!
上次嚟食過晚餐之後就愛上咗
價錢唔貴又好味,好高CP值👍🏻

🍗塔香鹹酥雞($38)
咬落啖啖肉,香脆肉嫩
炸得乾身唔油膩,但又鎖著到肉汁💕
而且味道唔太鹹,好惹味!
加咗九層塔,更添塔香味喔😋

🍱 香酥炸排骨便當($68)
超級豐富大份,好抵食喔🤩
排骨炸得鬆脆,調味剛好
雖然唔係厚身,但有兩大塊...
每塊都大高手掌,超跨張呢🤤
再配埋伴菜&白飯,細食女生一定食唔哂呀!

🍜麻醬涼麵
麵條煙韌,份量比預計多
配上紅蘿蔔絲、青瓜絲及蛋絲...
再落埋香濃嘅麻醬,夠哂好味💯
而且凍冰冰,夠哂fresh
非常適合悶熱嘅天氣食呀!

🥤珍珠烏龍奶茶($24,微糖)
每啜一啖都食到有珍珠
珍珠Q彈,令人好滿足喔🥰
烏龍奶茶底茶味香濃,好好味呀!
2020-09-19 98 瀏覽
上星期去左大角咀食飯,經過一段時間間門口好有特色既店,睇裝修以係台灣夜市d格局😍冇得飛就入去止下引先啦,估唔到食物同入面都好似去左旅行咁👍👍,我地兩個人叫左好多野食🤣🤣呢間真係要介紹下先💕超濃芋泥蛋餅蛋餅唔算好重粉味,蛋味都幾出,仲有好多濃濃芝士,呢個要熱食,超正🤩。辣味金錢肚香濃既醬汁,入口煙韌珍珠奶茶珍珠有咬口 ,而呢個包裝好有夜市feel鹹酥雞,雞肉係用雞腿切塊而成,加入左九層塔炸到表面香脆,肉質juicy入口鮮嫩多汁!滷肉飯大大碗又juicy,肉碎加上滷肉汁撈飯食一流!

辣味金錢肚香濃既醬汁,入口煙韌

珍珠奶茶珍珠有咬口 ,而呢個包裝好有夜市feel

滷肉飯大大碗又juicy,肉碎加上滷肉汁撈飯食一流!