2020-09-03
今日好想食台灣牛肉麵, 就拉埋個同事去老厝邊, 佢話未食過都想去試下咁話~ 起司肉鬆蛋餅 $35同事望完個MENU話樣樣都想食, 要叫多個台灣名物, 蛋餅! 揀左芝士肉鬆, 哩個配搭基本上都冇死, 加上依度個蛋餅皮厚薄適中帶Q彈口感, 而且蛋香濃郁, 夾埋厚厚既芝士同埋脆脆地既肉鬆, 正~ 不過都幾大份, 加上芝士食多有D膩, 哩個時候就要叫野飲, 依度既台式飲品超多款, 我地都揀左比較清新解膩既野飲!蜂蜜麥仔茶 椰果蜂蜜檸檬跟餐只需+$9既蜂蜜麥仔茶同+$10既椰果蜂蜜檸檬, 前者好香麥味帶淡淡蜂蜜甜, 後者酸度多於甜度十分開胃, 而已底下仲有超多甜甜既椰果!秘製麻辣牛筋牛肉麵 $70牛筋牛肉都不錯, 牛筋有咬口而牛肉就好腍。湯底方面都幾出色, 因為我中意食辣, 依個麻辣湯底大概係小辣程度, 但香氣頗濃, 麵條彈牙, 而且面頭既酸菜都令味道同口感生色不少, 我幾中意。滷肉便當 $55飯面鋪左滿滿滷肉, 足夠撈哂成個飯有多, 調味好香, 仲有配料都好豐富! 有滷蛋, 椰菜, 青瓜同埋四季豆, 而且全部都好香蒜味, 成個飯更添一份惹味!
起司肉鬆蛋餅 $35
蜂蜜麥仔茶 椰果蜂蜜檸檬