已經幫親左依度好幾次,不過真係百試不厭,服務非常好、出品又新鮮又好味,又有板鐵表演又有魔術睇,間中仲有得免費試飲試食,好喜歡依度,每次都食足兩個半鐘,但開心真係好快過 ~ 叫支清酒一路飲、一路傾計、一路慢慢食,依啲先係享受 ~墨魚籽鵝肝蒸蛋,又滑又香,熱辣辣,好味,師父話頭盤係送既。活伊勢龍蝦,好新鮮,札札跳,即劏即煎。加埋龍蝦膏、香草牛油汁,好好味。有時啲朋友仔睇到眼濕濕,佢地唔係感動,話好殘忍喎。火焰龍蝦頭麵豉湯,係鐵板用酒燒完就攞去滾麵豉湯,但個湯只得麵豉味,真係無龍蝦味 ~活九孔鮑,好生猛啊,郁郁吓,放係面度仲識啜住喎。用香草牛油炒,唔錯啦,最緊要新鮮。銀雪魚,煎得好香口、嫰滑多汁,無過熟,幾好。香煎鵝肝,好肥味呀,熱辣辣配法包好正 ! 哎吔,辣親個咀同條脷喇 ~煎廣島蠔,超新鮮、好濃烈既蠔味、好滑,食完啲餘香仲留係口度好耐,配埋櫻花蝦一齊食,好香口,正呀 ~澳洲和牛牛肩,牛味比起日本和牛濃,無咁啖口,配埋蒜片勁香,師父話要食牛堅要七成先好食,我食牛一向食開三成,無緊要信佢啦,都唔錯 ~櫻花蝦炒飯,師父免費加料,變成鵝肝櫻花蝦炒飯。但朋友玩切公仔同拋蛋玩得太耐,搞到乾晒好難食。

墨魚籽鵝肝蒸蛋,又滑又香,熱辣辣,好味,師父話頭盤係送既。

銀雪魚,煎得好香口、嫰滑多汁,無過熟,幾好。

櫻花蝦炒飯,師父免費加料,變成鵝肝櫻花蝦炒飯。但朋友玩切公仔同拋蛋玩得太耐,搞到乾晒好難食。上次食過正常既,都算好味既 ~ 玩完蝦佬咭替,再玩埋麵包超人,您睇吓超人塊面濃晒喇,咁乾既炒飯點會好食呢 ~

綠茶雪糕、芝麻雪糕,因為我唔食甜野,所以唔識欣賞。但我較喜歡迷你紅豆餅多啲。

伊勢龍蝦
火焰龍蝦頭
九孔鮑
煎鵝肝配法包
廣島蠔配櫻花蝦
澳洲和牛牛肩
櫻花蝦鵝肝炒飯 ( hello kitty style )
櫻花蝦鵝肝炒飯 ( 麵包超人 style )
2009-11-16
伊勢龍蝦
火焰龍蝦頭
九孔鮑
煎鵝肝配法包
廣島蠔配櫻花蝦
澳洲和牛牛肩
  • 廣島蠔、鵝肝、和牛、龍蝦、虎蝦、聖子皇
第一次食呢間鐵板燒...感覺好開心呀.... 一去到已經有小食招呼我地喇..d小食都幾好味架... 我地叫左set, 加錢upgrade左做厚和牛 (好似加 $208),之後另外散叫左一份薄和牛 (好似$178)d侍應生話upgrade個餐再散叫薄和牛抵d~因為散叫有4塊, 而set只有3塊...雖然自己冇計過係唔係岩, 不過~都信佢唔會呃人既... 另外叫左一隻虎蝦 (好似$108)虎蝦就好似唔係好抵食.. 因為一人一啖就冇晒lu~仲叫左一隻聖子 (好似$68)聖子就幾好味...好鮮甜 豆沙餅好好味... 個餅皮脆脆地..好正架!! 我地叫左一杯野飲... 點知一d味都冇...我地都冇飲.. 另外又再叫一杯... 點知師傅姐姐都發現左我地冇飲過o個杯野飲...我地再叫o個杯就冇收我地錢... 仲好好service咁問我們再黎o個杯岩唔岩味添! 中途我地又可以入去裡面同佢整左既公仔飯映相..另外仲可以玩接蛋添... (可惜我地失敗左~)到最後仲有師傅表演魔術睇添....食一餐飯... 有火睇.... (燒龍蝦同埋和牛)有公仔樣映... 有生日快樂字句... 有古古力蛋糕...
第一次食呢間鐵板燒...
感覺好開心呀....

一去到已經有小食招呼我地喇..
d小食都幾好味架...

之後另外散叫左一份薄和牛 (好似$178)
d侍應生話upgrade個餐再散叫薄和牛抵d~
因為散叫有4塊, 而set只有3塊...
雖然自己冇計過係唔係岩, 不過~都信佢唔會呃人既...

另外叫左一隻虎蝦 (好似$108)
虎蝦就好似唔係好抵食.. 因為一人一啖就冇晒lu~
仲叫左一隻聖子 (好似$68)
聖子就幾好味...好鮮甜

豆沙餅好好味... 個餅皮脆脆地..好正架!!

我地叫左一杯野飲... 點知一d味都冇...
我地都冇飲.. 另外又再叫一杯...
點知師傅姐姐都發現左我地冇飲過o個杯野飲...
我地再叫o個杯就冇收我地錢...
仲好好service咁問我們再黎o個杯岩唔岩味添!

中途我地又可以入去裡面同佢整左既公仔飯映相..
另外仲可以玩接蛋添... (可惜我地失敗左~)
到最後仲有師傅表演魔術睇添....

食一餐飯...

有火睇....
(燒龍蝦同埋和牛)
有公仔樣映...

有生日快樂字句...

有古古力蛋糕...

有新鮮豆沙餅...

有得玩接蛋...

有魔術睇...

又有心思....

夠晒特別啦...

貴都覺得物有所值!
2010-05-07
  • 聖子
  • 厚和牛
  • 豆沙餅
2010-04-08 51 瀏覽
其實好耐之前巳經想黎試下, 只不過撞吾岩機會;)因為同男朋友拍拖1週年既關係, 終於有機會黎啦~ 係兩個星期前巳經訂定位..可能個地址有d難搵, 所以都搵左幾耐下! 不過好采冇遲到;D1上到去,可能第1次黎既關係,所以有d緊張.因為坐低之後冇人理我地= =今次個師傅係女仔仲以為淨係得男師傅~我地簡左兩個餐. 分別係在於1個係鮑魚1個係銀鱈魚, 可以試哂兩個(1)鵝肝蒸蛋: 好滑`(2)活伊勢龍蝦: 好新鮮, 加埋龍蝦本身既膏去煮 正!(3)鮑魚:吾韌 岩岩好 仲幾爽tim!(4)銀鱈魚: 好滑溜, 鮮味度十足(5)鵝肝: 入口即溶! 加埋多士1齊食真係冇甘'溜 good~(6)龍蝦麵豉湯: 跟鵝肝之後上 減低左油膩感 味道吾錯`(7)澳洲和牛厚燒: 要左5成熟 低好似熟左小小 不過都好好味!(8)hello kitty炒飯: 好令+好好味! 不過飯有d痴牙:0(9)甜品: i,芝麻雪糕 ii,香濃朱古力蛋糕 iii,多啦A夢既豆沙餅~ 3個都吾錯嫁~ 最好個個都係多啦A夢既豆沙餅 甜度岩岩好!整體黎講真係吾錯嫁!開頭覺得個女師傅好cool,好似吾多理我地甘:0哈哈~ 後來先知原來
其實好耐之前巳經想黎試下, 只不過撞吾岩機會;)
今次個師傅係女仔
仲以為淨係得男師傅~

(1)鵝肝蒸蛋: 好滑`
(2)活伊勢龍蝦: 好新鮮, 加埋龍蝦本身既膏去煮 正!
(3)鮑魚:吾韌 岩岩好 仲幾爽tim!
(4)銀鱈魚: 好滑溜, 鮮味度十足
(6)龍蝦麵豉湯: 跟鵝肝之後上 減低左油膩感 味道吾錯`
3個都吾錯嫁~ 最好個個都係多啦A夢既豆沙餅
甜度岩岩好!

哈哈~ 後來先知原來佢都吾甘cool嫁咋,幾好傾,講野幾爽直;D so nice
下次再黎1定會搵你
mandy師傅好多謝你阿今日

ps: 坐係格離個台客 有個女人講野好大聲 有d過份 仲對師傅要求多多! 好討厭!
心情有d比佢影響左。
mandy師傅努力製作中:)
2010-04-07
紀念日
mandy師傅努力製作中:)
2010-04-06 309 瀏覽
星期六晚都唔滿座!有免費代客泊車。這裡有數間獨立的鐵板燒房,每間可坐16人。房內有兩部電視播TVB,廚師(香港人)常常跟我們 social、"玩"拋雞蛋寫字雜技(打壞了6隻都做不到)、"玩"炒飯拼圖拼字等,共花了二十五分鐘,雖然氣氛輕鬆,但令這餐廳變得太 local 太"港"式,沒有了日本餐廳應有的風格和品味。每人二、三百元 casual 啲冇所謂,但每人成千蚊玩嘢玩咁耐,就變得 distracting。簡單講:cheap 咗!另一方以這裡的食材素質和價錢,相比酒店,算是物有所值。環境3星。今晚一行四人,點了 KOBE"松板"四人前御膳套餐,每位$888,把蟹轉為一客澳洲和牛肩厚鐃、兩客鵝肝和一客銀雪魚。主角一:A5松板霜降神戶牛厚鐃(16oz):牛肉很新鮮、鬆軟、肥美、沒有根,是一片很好的神戶牛。可是它的"霜降"給不到我更大的驚喜,也許便宜很多的"A5松板牛腹肉厚鐃(16oz)"會更底食。也可能是味道濃了一點,下次我會叫廚師用最少的調味(或只用少少鹽)來保持牛的鮮味。4星。主角二:活伊勢龍蝦:兩隻來自印尼的大龍蝦,很生猛。用龍蝦頭內的膏來做調味,很香很好味。如果膏味多一點就更好。4星

主角一:A5松板霜降神戶牛厚鐃(16oz):

主角二:活伊勢龍蝦:
兩隻來自印尼的大龍蝦,很生猛。用龍蝦頭內的膏來做調味,很香很好味。如果膏味多一點就更好。4星。

主角三:原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚:
手掌般大的生猛大鮑魚,唔韌,很爽口。4星。

澳洲和牛肩厚鐃:肉質鬆軟彈牙,不錯。4星。

法國鵝肝:鵝肝很大片,外面煎得香脆乾身,裡面軟滑新鮮,放在用一整片牛油烘脆的麵包上,很好味。4星。

銀雪魚:肉質不夠滑。2星。

龍蝦麵豉湯:OK,但不夠龍蝦味。3星。

松板牛膏炒飯:配櫻花蝦,但不夠牛膏味。玩嘢玩得太多。3星。
精選沙律, 黑魚子蒸蛋:沙律一般。黑魚子鵝肝蒸蛋是放在蛋殼內的,好味。3星。
豆沙餅:新鮮做的,不錯。3星。
朱古力生日蛋糕:有人生日,送的,也不錯。3星。

TVB 咁至識食 第10集 http://mytv.tvb.com/foodandtravel/eatingright/8766/41#page-1
鐵板燒房, 精選沙律, 黑魚子鵝肝蒸蛋
活伊勢龍蝦, 原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚
活伊勢龍蝦
原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚, 法國鵝肝
銀雪魚, 龍蝦麵豉湯
澳洲和牛肩厚鐃, A5松板霜降神牛厚鐃(16oz)
"玩"炒飯
"玩/做"豆沙餅, "送"生日蛋糕
2010-03-20
活伊勢龍蝦, 原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚
活伊勢龍蝦
原隻鮮活澳洲黑邊大鮑魚, 法國鵝肝
澳洲和牛肩厚鐃, A5松板霜降神牛厚鐃(16oz)
  • A5松板霜降神戶牛
  • 鮑魚
2010-03-31 39 瀏覽
Unlike some other Teppanyaki place that would rush thru the whole thing within 1.5 hours, the place really allow the time for us to enjoy the dinner peacfully, without the pushy feeling. Ben see fu is funny, skillful, and patient in explaining our stupid questions. Food is really fresh and awesome! Although it's not cheap, but given the quality of food and the excellence of service, it's totally worth the price!! This is the place you are looking for a place to celebrate or have a good time!

2010-03-23
  • 鮑魚
  • 澳洲和牛
  • 鵝肝
細佬生日, 佢揀咗呢間鐵板燒, 真係貴架, 冇計啦, 生日大晒! 6個人, 包咗間中房, 最低消費$3300, 地方同氣氛都幾好!人未到齊, 先整個鵝肝蒸蛋你食, 好滑! 個餐好似有8道菜, 唔係好記得, 每個味道都唔錯, 食物亦新鮮. 不過講真, 黎得呢啲地方, 梗係唔止要求好食咁簡單, 佢的另一賣點就係精彩, 同好玩.食鐵板燒, 就梗係要慢慢食, 再欣賞下師傅的廚技啦... 都幾精彩, 有娛樂性!另一樣好玩的地方, 除咗會為你在鐵板上弄祝福字句or得意圖案... 仲會邀請客人入廚師位, 自己試下, 咁就當然會搞到氣氛好好啦! 最後, 送上餐廳預備的朱古力生日蛋糕... 估唔到, 真係幾好味!! (heehee, 以為送的蛋糕... 都會好似卡拉ok嗰啲咁... 睇少咗人地添!)

人未到齊, 先整個鵝肝蒸蛋你食, 好滑!

鵝肝蒸蛋
鵝肝...外脆內滑
薄燒牛肉
朱古力生日蛋糕... 味道唔錯!
2010-03-08
鵝肝蒸蛋
鵝肝...外脆內滑
朱古力生日蛋糕... 味道唔錯!
食鐵板燒,可以講係正呀!一塊大鐵板,一位大廚,企係你面前好似表演雜技咁,用佢熟練手藝將活生生嘅龍蝦,鮑魚通通都變成佳餚嘅過程…咁都拒絕對唔會係一百幾十喇!首先,第一道菜,龍蝦!師傅用刀叉同埋兩個細鏟同龍蝦煎皮拆骨,而之後用醬汁調味醬汁嘅材料,有龍蝦糕,牛油,白酒同埋日本醬油然後快炒保持蝦肉爽脆話明係表演,最後師傅用猛火燒龍蝦外殼,當時龍蝦頭仲係未完全死架!烹調過程簡直令人食指大動,而且重好精彩添!第二味,仍然係喺殼度嘅好大隻嘅鮑魚!用鐵板燒到剛剛好,然後切片再加入白酒,胡椒,醋喺鐵板上面炒熟!第三味,澳洲巨蟹好大隻!D蟹膏都好正,可惜…唔係我至愛…原因(怕麻煩)!haha第四味,神戶牛肉好大塊呀!果然係最受歡迎嘅主角!牛肉要燒得好味,最重要就係材料夠新鮮,調味要清新,所以師傅用在火山岩嘅鹽做調味,咁樣就可以保留牛肉嘅原味!師傅烹調牛肉嘅時候,用牛肉嘅脂肪部分放喺鐵板面,最靚嘅部分放喺中間咁做法就可以避免高溫破壞牛肉嘅組織,牛肉仍然會保持肉汁同柔軟!神戶牛肉做好之後,脂肪部分就會用黎炒飯!最後就係炒菜!
食鐵板燒,可以講係正呀!

首先,第一道菜,龍蝦!

師傅用刀叉同埋兩個細鏟同龍蝦煎皮拆骨,而之後用醬汁調味
醬汁嘅材料,有龍蝦糕,牛油,白酒同埋日本醬油
然後快炒保持蝦肉爽脆

烹調過程簡直令人食指大動,而且重好精彩添!

第二味,仍然係喺殼度嘅好大隻嘅鮑魚!

用鐵板燒到剛剛好,然後切片
再加入白酒,胡椒,醋喺鐵板上面炒熟!

第三味,澳洲巨蟹

好大隻!D蟹膏都好正,可惜…唔係我至愛…原因(怕麻煩)!
haha

第四味,神戶牛肉

好大塊呀!果然係最受歡迎嘅主角!

神戶牛肉做好之後,脂肪部分就會用黎炒飯!

最後就係炒菜!

同龍蝦say hi
燒死羅~不過好香羅haha
好大隻嘅鮑魚
好好睇又好味
澳洲巨蟹好大隻!D蟹膏都好正
神戶牛肉好大塊呀!果然係最受歡迎嘅主角!
牛肉仍然保持肉汁同柔軟!
2010-02-12 29 瀏覽
GOOD GOOD GOOD真是樣樣都好好味起初還以為D份量未必夠飽點知大家都捧住個肚走環境氣氛不俗D SERVICES 好好..不停添茶, 唔明時也好細心重覆介紹食物品質及不同之處叫了一個SET是488一坐底便有前菜-豆同沙律送了每人一個鵝肝蛋先來第一道菜- 蝦銀鱈魚麵豉蝦湯(D味可以再濃D)鵝肝+蒜蓉包..(MY FAVOR..好味)薄燒AUSTRALIA牛肉+了不起80要了一個厚燒AUSTRALIA牛肩似, BUT薄燒好食D, MAY BE我要得太熟了.炒飯(好大碗)清菜豆沙餅芝麻雪糕
GOOD GOOD GOOD
真是樣樣都好好味
起初還以為D份量未必夠飽
點知大家都捧住個肚走

環境氣氛不俗
D SERVICES 好好..
不停添茶, 唔明時也好細心重覆介紹食物品質及不同之處

叫了一個SET是488
一坐底便有前菜-豆同沙律
送了每人一個鵝肝蛋

先來第一道菜- 蝦

銀鱈魚

麵豉蝦湯(D味可以再濃D)
鵝肝+蒜蓉包..(MY FAVOR..好味)
薄燒AUSTRALIA牛肉

炒飯(好大碗)

清菜

豆沙餅

芝麻雪糕
表現時間
2010-02-11
2010-01-16 18 瀏覽
主人既生日, 帶佢去大餐廳!(1) 蒸蛋(2) 沙津,枝豆, OK(3) 鮑魚,OK正, 好鮮味!(4) 活龍蝦,用龍蝦膏黎煮慮蝦肉, 正!價(5) 龍蝦湯(6) 鵝肝,脆皮+脆蒜茸包,正(7) 澳洲和牛厚燒, 蒜片(8) 煙肉蟹子蛋炒飯,煙肉貪其豬油用來炒飯(9) 炒菜(10) 甜品: DORAEMON紅豆夾餅(11) 甜品: 綠茶雪榚5pair(10個人)一個師父,D食物一齊煮,等耐左, 唔係咁好但係服務都好好!~
主人既生日, 帶佢去大餐廳!
(1) 蒸蛋
(2) 沙津,枝豆, OK
(3) 鮑魚,OK正, 好鮮味!
(4) 活龍蝦,用龍蝦膏黎煮慮蝦肉, 正!價

(5) 龍蝦湯
(6) 鵝肝,脆皮+脆蒜茸包,正
(7) 澳洲和牛厚燒, 蒜片
(8) 煙肉蟹子蛋炒飯,煙肉貪其豬油用來炒飯
(9) 炒菜
(10) 甜品: DORAEMON紅豆夾餅
(11) 甜品: 綠茶雪榚

但係服務都好好!~
2010-01-05
2010-01-12 25 瀏覽
除夕晚餐加埋舊曆生日 ... 訂了到這裡晚餐.個 set 包括 :日式溫室蕃茄沙律, 特上刺身拼盤 (吞拿魚腩, 鮮海膽, 牡丹蝦, 油甘魚)鐵板料理 (原隻龍蝦, 原殼活鮑魚, 頂級鵝肝, 雪花和牛, 露芛什菌炒野菜)鵝肝海鮮鐵板炒飯, 龍蝦麵豉湯甜品 : 多啦A夢豆沙餅, 雪糕食物真係樣樣都好. 刺身好新鮮, 各款鐵板燒都好味. 做得很出色.師傅 Aji 好有禮貌, 服務很好. 見你生日飯, 又寫生日快樂字又有生日蛋糕送. 仲幫我地影埋相添. 以這樣價錢食這餐真的好抵.我們今餐的價錢是點了兩支大清酒的啊.唯一是坐位, 位與位之間有點狹窄.
除夕晚餐加埋舊曆生日 ... 訂了到這裡晚餐.
個 set 包括 :
鵝肝海鮮鐵板炒飯, 龍蝦麵豉湯
甜品 : 多啦A夢豆沙餅, 雪糕
師傅 Aji
以這樣價錢食這餐真的好抵.
我們今餐的價錢是點了兩支大清酒的啊.
唯一是坐位, 位與位之間有點狹窄.

2009-12-31
除夕
2010-01-11 14 瀏覽
之前聽朋友講話呢間鐵板燒好得, 所以一早唸定同屋企人聖誕嚟呢度食飯慶祝, 點知就唔到時間, 唯有到1月先補祝. 我地一家人一間房, 自成一角無拘束坐得好舒服.頭盤: 沙律 + 鵝肝蒸蛋 - 蛋好滑龍蝦 - 好新鮮, 煮緊既時候啲腳仲喺度郁. 加埋啲蝦膏一齊食好正!鮑魚 - 又係好新鮮, 入口好鮮甜銀雪魚 - 好滑, 夠鮮味鵝肝 - 好香好juicy, 夾埋多士一齊食超正!澳洲和牛 - ok, 但無想像中咁好食龍蝦湯 - 好鮮甜甜品: 紅豆餅 + 雪糕 - 唔錯環境同服務都幾好, 令人食得好舒服! 師傅好用心整嘢食, 我要求用飯砌hello kitty公仔都無托手肘. 下次揾地方慶祝食飯, 可以再嚟encore~~

頭盤: 沙律 + 鵝肝蒸蛋 - 蛋好滑
鮑魚 - 又係好新鮮, 入口好鮮甜
銀雪魚 - 好滑, 夠鮮味
鵝肝 - 好香好juicy, 夾埋多士一齊食超正!
澳洲和牛 - ok, 但無想像中咁好食
龍蝦湯 - 好鮮甜
甜品: 紅豆餅 + 雪糕 - 唔錯

1K
2009-12-30 49 瀏覽
朋友3人升 lev 加薪, 毫不吝嗇請大家食飯, 於是我哋訂咗一間 vip 房開懐大吃, 繼上次生日飯後又再光臨先講講什麼是我心目中 "3好", 第1好係服務好, 第2好係食物好, 第3好係環境好, 有3個好簡直係 Perfect 啦<服務>唔駛多講, 我哋己經認定咗 Edmond 係最佳師傅, 細心之餘仲識搞氣氛<食物>首先多謝 Edmond 幫我哋準備既餐前小食, 非常有心思 主菜方面, 龍蝦, 鵝肝, 鮑魚係我哋不二之選, 再加上銀鱈魚, 蟶子同澳洲牛, 簡直係極大滿足, 其餘配角有龍蝦湯, 炒飯同甜品, 每一樣都好好味<環境>vip 房最低消費 $4800, 我哋果晚去咗間大房度 fever, 與世隔絕大叫大笑都可以備註 : vip 咭可儲分, 下次可以响旗下食肆當錢駛 8人共消費 : $5700

<服務>
<食物>
首先多謝 Edmond 幫我哋準備既餐前小食, 非常有心思
<環境>

備註 : vip 咭可儲分, 下次可以响旗下食肆當錢駛

8人共消費 : $5700
生澳洲牛柳
特濃朱古力蛋糕
(非會員)
2009-12-10 9 瀏覽
這間鐵板燒我覺得食物好新鮮味道好好, 各服務員同師傅服務態度都好好, 還好好傾, 之前我看到食評話這間餐廳服務態度好差, 但真係唔覺得喎! 我同老公食得都好滿意, 值得去食!
2009-12-09
  • 飽魚
第一次黎哩間鐵板燒,哩度無論侍應同師傅都好nice~最開心既係食物真係好好味~~值得推介朋友去食呀~~哩個價錢食到咁多新鮮又足料既食物,服務又好,真係好開心又滿足既一大餐~1.生猛龍蝦用龍蝦頭d膏當汁同d肉一齊炒,好正呀~ 又用個龍蝦頭玩火, 真係好正呀!!!2.活鮑魚鮑魚好新鮮, 唔韌,爽口添呀~唔駛點汁已經好夠味~正!! 3.鱈魚比想像中大件呀,肉質好滑~~連d皮都煎到脆卜卜~~又係正呀!!4.魚子鵝肝蒸蛋哩個好特別呀,鐵板上都可以蒸~~勁呀!!d蛋漿蒸得好滑!!5.廣島蠔哩個真係好食到不得了, 大隻得黎,仲好juicy, 10個推介!!仲好香添呀!!*配櫻花蝦炒煙肉~好香口~6. 鵝肝多士又係10個推介呀,好大塊鵝肝呀,大過去食法國餐果d添..多士又係脆卜卜,一齊食真係冇得頂呀!!食到好滿足呀~~""必食""7.薄燒和牛將d蒜蓉炒到金黃色,再炒香d蔥,將d配料用和牛塊包住,真係好好味呀~再點少少牛肉汁~正!!8. 龍蝦面豉湯用龍蝦頭煮既湯就一般啦...因為已經開始飽飽地@.@9. 字型炒飯估唔到飯都可以玩呀,都幾特別,仲可以同Ben師傅合照~~10. 炒野菜好飽呀~~不過都食晒!

1.生猛龍蝦

2.活鮑魚
鮑魚好新鮮, 唔韌,爽口添呀~唔駛點汁已經好夠味~正!!

3.鱈魚

4.魚子鵝肝蒸蛋
哩個好特別呀,鐵板上都可以蒸~~勁呀!!d蛋漿蒸得好滑!!

5.廣島蠔
*配櫻花蝦炒煙肉~好香口~

6. 鵝肝多士

7.薄燒和牛

8. 龍蝦面豉湯
用龍蝦頭煮既湯就一般啦...因為已經開始飽飽地@.@

9. 字型炒飯
估唔到飯都可以玩呀,都幾特別,仲可以同Ben師傅合照~~

10. 炒野菜
好飽呀~~不過都食晒!!

甜品:

1.因生日關係,秋田特別送上小件朱古力蛋糕,好驚喜呀,好濃朱古力味!!good ~

2.豆沙餅 "熱辣辣 ~好味wo"
要留心師傅點整,因為我可以入去試整囉~yeah~~~

3.雪榚球"芝麻味"
好滑呀!!
大到呢~~
多謝BEN師傅~
好滑呀!!
大到呢~~
多謝BEN師傅~
  • 廣島蠔
  • 活鮑魚
  • 薄切牛.....