細佬生日, 佢揀咗呢間鐵板燒, 真係貴架, 冇計啦, 生日大晒! 6個人, 包咗間中房, 最低消費$3300, 地方同氣氛都幾好!人未到齊, 先整個鵝肝蒸蛋你食, 好滑! 個餐好似有8道菜, 唔係好記得, 每個味道都唔錯, 食物亦新鮮. 不過講真, 黎得呢啲地方, 梗係唔止要求好食咁簡單, 佢的另一賣點就係精彩, 同好玩.食鐵板燒, 就梗係要慢慢食, 再欣賞下師傅的廚技啦... 都幾精彩, 有娛樂性!另一樣好玩的地方, 除咗會為你在鐵板上弄祝福字句or得意圖案... 仲會邀請客人入廚師位, 自己試下, 咁就當然會搞到氣氛好好啦! 最後, 送上餐廳預備的朱古力生日蛋糕... 估唔到, 真係幾好味!! (heehee, 以為送的蛋糕... 都會好似卡拉ok嗰啲咁... 睇少咗人地添!)

人未到齊, 先整個鵝肝蒸蛋你食, 好滑!

鵝肝蒸蛋
鵝肝...外脆內滑
薄燒牛肉
朱古力生日蛋糕... 味道唔錯!
2010-03-08
鵝肝蒸蛋
鵝肝...外脆內滑
朱古力生日蛋糕... 味道唔錯!
食鐵板燒,可以講係正呀!一塊大鐵板,一位大廚,企係你面前好似表演雜技咁,用佢熟練手藝將活生生嘅龍蝦,鮑魚通通都變成佳餚嘅過程…咁都拒絕對唔會係一百幾十喇!首先,第一道菜,龍蝦!師傅用刀叉同埋兩個細鏟同龍蝦煎皮拆骨,而之後用醬汁調味醬汁嘅材料,有龍蝦糕,牛油,白酒同埋日本醬油然後快炒保持蝦肉爽脆話明係表演,最後師傅用猛火燒龍蝦外殼,當時龍蝦頭仲係未完全死架!烹調過程簡直令人食指大動,而且重好精彩添!第二味,仍然係喺殼度嘅好大隻嘅鮑魚!用鐵板燒到剛剛好,然後切片再加入白酒,胡椒,醋喺鐵板上面炒熟!第三味,澳洲巨蟹好大隻!D蟹膏都好正,可惜…唔係我至愛…原因(怕麻煩)!haha第四味,神戶牛肉好大塊呀!果然係最受歡迎嘅主角!牛肉要燒得好味,最重要就係材料夠新鮮,調味要清新,所以師傅用在火山岩嘅鹽做調味,咁樣就可以保留牛肉嘅原味!師傅烹調牛肉嘅時候,用牛肉嘅脂肪部分放喺鐵板面,最靚嘅部分放喺中間咁做法就可以避免高溫破壞牛肉嘅組織,牛肉仍然會保持肉汁同柔軟!神戶牛肉做好之後,脂肪部分就會用黎炒飯!最後就係炒菜!
食鐵板燒,可以講係正呀!

首先,第一道菜,龍蝦!

師傅用刀叉同埋兩個細鏟同龍蝦煎皮拆骨,而之後用醬汁調味
醬汁嘅材料,有龍蝦糕,牛油,白酒同埋日本醬油
然後快炒保持蝦肉爽脆

烹調過程簡直令人食指大動,而且重好精彩添!

第二味,仍然係喺殼度嘅好大隻嘅鮑魚!

用鐵板燒到剛剛好,然後切片
再加入白酒,胡椒,醋喺鐵板上面炒熟!

第三味,澳洲巨蟹

好大隻!D蟹膏都好正,可惜…唔係我至愛…原因(怕麻煩)!
haha

第四味,神戶牛肉

好大塊呀!果然係最受歡迎嘅主角!

神戶牛肉做好之後,脂肪部分就會用黎炒飯!

最後就係炒菜!

同龍蝦say hi
燒死羅~不過好香羅haha
好大隻嘅鮑魚
好好睇又好味
澳洲巨蟹好大隻!D蟹膏都好正
神戶牛肉好大塊呀!果然係最受歡迎嘅主角!
牛肉仍然保持肉汁同柔軟!
2010-02-12 29 瀏覽
GOOD GOOD GOOD真是樣樣都好好味起初還以為D份量未必夠飽點知大家都捧住個肚走環境氣氛不俗D SERVICES 好好..不停添茶, 唔明時也好細心重覆介紹食物品質及不同之處叫了一個SET是488一坐底便有前菜-豆同沙律送了每人一個鵝肝蛋先來第一道菜- 蝦銀鱈魚麵豉蝦湯(D味可以再濃D)鵝肝+蒜蓉包..(MY FAVOR..好味)薄燒AUSTRALIA牛肉+了不起80要了一個厚燒AUSTRALIA牛肩似, BUT薄燒好食D, MAY BE我要得太熟了.炒飯(好大碗)清菜豆沙餅芝麻雪糕
GOOD GOOD GOOD
真是樣樣都好好味
起初還以為D份量未必夠飽
點知大家都捧住個肚走

環境氣氛不俗
D SERVICES 好好..
不停添茶, 唔明時也好細心重覆介紹食物品質及不同之處

叫了一個SET是488
一坐底便有前菜-豆同沙律
送了每人一個鵝肝蛋

先來第一道菜- 蝦

銀鱈魚

麵豉蝦湯(D味可以再濃D)
鵝肝+蒜蓉包..(MY FAVOR..好味)
薄燒AUSTRALIA牛肉

炒飯(好大碗)

清菜

豆沙餅

芝麻雪糕
表現時間
2010-02-11
2010-01-16 18 瀏覽
主人既生日, 帶佢去大餐廳!(1) 蒸蛋(2) 沙津,枝豆, OK(3) 鮑魚,OK正, 好鮮味!(4) 活龍蝦,用龍蝦膏黎煮慮蝦肉, 正!價(5) 龍蝦湯(6) 鵝肝,脆皮+脆蒜茸包,正(7) 澳洲和牛厚燒, 蒜片(8) 煙肉蟹子蛋炒飯,煙肉貪其豬油用來炒飯(9) 炒菜(10) 甜品: DORAEMON紅豆夾餅(11) 甜品: 綠茶雪榚5pair(10個人)一個師父,D食物一齊煮,等耐左, 唔係咁好但係服務都好好!~
主人既生日, 帶佢去大餐廳!
(1) 蒸蛋
(2) 沙津,枝豆, OK
(3) 鮑魚,OK正, 好鮮味!
(4) 活龍蝦,用龍蝦膏黎煮慮蝦肉, 正!價

(5) 龍蝦湯
(6) 鵝肝,脆皮+脆蒜茸包,正
(7) 澳洲和牛厚燒, 蒜片
(8) 煙肉蟹子蛋炒飯,煙肉貪其豬油用來炒飯
(9) 炒菜
(10) 甜品: DORAEMON紅豆夾餅
(11) 甜品: 綠茶雪榚

但係服務都好好!~
2010-01-05
2010-01-12 25 瀏覽
除夕晚餐加埋舊曆生日 ... 訂了到這裡晚餐.個 set 包括 :日式溫室蕃茄沙律, 特上刺身拼盤 (吞拿魚腩, 鮮海膽, 牡丹蝦, 油甘魚)鐵板料理 (原隻龍蝦, 原殼活鮑魚, 頂級鵝肝, 雪花和牛, 露芛什菌炒野菜)鵝肝海鮮鐵板炒飯, 龍蝦麵豉湯甜品 : 多啦A夢豆沙餅, 雪糕食物真係樣樣都好. 刺身好新鮮, 各款鐵板燒都好味. 做得很出色.師傅 Aji 好有禮貌, 服務很好. 見你生日飯, 又寫生日快樂字又有生日蛋糕送. 仲幫我地影埋相添. 以這樣價錢食這餐真的好抵.我們今餐的價錢是點了兩支大清酒的啊.唯一是坐位, 位與位之間有點狹窄.
除夕晚餐加埋舊曆生日 ... 訂了到這裡晚餐.
個 set 包括 :
鵝肝海鮮鐵板炒飯, 龍蝦麵豉湯
甜品 : 多啦A夢豆沙餅, 雪糕
師傅 Aji
以這樣價錢食這餐真的好抵.
我們今餐的價錢是點了兩支大清酒的啊.
唯一是坐位, 位與位之間有點狹窄.

2009-12-31
除夕
2010-01-11 14 瀏覽
之前聽朋友講話呢間鐵板燒好得, 所以一早唸定同屋企人聖誕嚟呢度食飯慶祝, 點知就唔到時間, 唯有到1月先補祝. 我地一家人一間房, 自成一角無拘束坐得好舒服.頭盤: 沙律 + 鵝肝蒸蛋 - 蛋好滑龍蝦 - 好新鮮, 煮緊既時候啲腳仲喺度郁. 加埋啲蝦膏一齊食好正!鮑魚 - 又係好新鮮, 入口好鮮甜銀雪魚 - 好滑, 夠鮮味鵝肝 - 好香好juicy, 夾埋多士一齊食超正!澳洲和牛 - ok, 但無想像中咁好食龍蝦湯 - 好鮮甜甜品: 紅豆餅 + 雪糕 - 唔錯環境同服務都幾好, 令人食得好舒服! 師傅好用心整嘢食, 我要求用飯砌hello kitty公仔都無托手肘. 下次揾地方慶祝食飯, 可以再嚟encore~~

頭盤: 沙律 + 鵝肝蒸蛋 - 蛋好滑
鮑魚 - 又係好新鮮, 入口好鮮甜
銀雪魚 - 好滑, 夠鮮味
鵝肝 - 好香好juicy, 夾埋多士一齊食超正!
澳洲和牛 - ok, 但無想像中咁好食
龍蝦湯 - 好鮮甜
甜品: 紅豆餅 + 雪糕 - 唔錯

1K
2009-12-30 51 瀏覽
朋友3人升 lev 加薪, 毫不吝嗇請大家食飯, 於是我哋訂咗一間 vip 房開懐大吃, 繼上次生日飯後又再光臨先講講什麼是我心目中 "3好", 第1好係服務好, 第2好係食物好, 第3好係環境好, 有3個好簡直係 Perfect 啦<服務>唔駛多講, 我哋己經認定咗 Edmond 係最佳師傅, 細心之餘仲識搞氣氛<食物>首先多謝 Edmond 幫我哋準備既餐前小食, 非常有心思 主菜方面, 龍蝦, 鵝肝, 鮑魚係我哋不二之選, 再加上銀鱈魚, 蟶子同澳洲牛, 簡直係極大滿足, 其餘配角有龍蝦湯, 炒飯同甜品, 每一樣都好好味<環境>vip 房最低消費 $4800, 我哋果晚去咗間大房度 fever, 與世隔絕大叫大笑都可以備註 : vip 咭可儲分, 下次可以响旗下食肆當錢駛 8人共消費 : $5700

<服務>
<食物>
首先多謝 Edmond 幫我哋準備既餐前小食, 非常有心思
<環境>

備註 : vip 咭可儲分, 下次可以响旗下食肆當錢駛

8人共消費 : $5700
生鵝肝
生澳洲牛柳
特濃朱古力蛋糕
2009-12-10 9 瀏覽
這間鐵板燒我覺得食物好新鮮味道好好, 各服務員同師傅服務態度都好好, 還好好傾, 之前我看到食評話這間餐廳服務態度好差, 但真係唔覺得喎! 我同老公食得都好滿意, 值得去食!
2009-12-09
  • 龍蝦
  • 鵝肝
  • 飽魚
第一次黎哩間鐵板燒,哩度無論侍應同師傅都好nice~最開心既係食物真係好好味~~值得推介朋友去食呀~~哩個價錢食到咁多新鮮又足料既食物,服務又好,真係好開心又滿足既一大餐~1.生猛龍蝦用龍蝦頭d膏當汁同d肉一齊炒,好正呀~ 又用個龍蝦頭玩火, 真係好正呀!!!2.活鮑魚鮑魚好新鮮, 唔韌,爽口添呀~唔駛點汁已經好夠味~正!! 3.鱈魚比想像中大件呀,肉質好滑~~連d皮都煎到脆卜卜~~又係正呀!!4.魚子鵝肝蒸蛋哩個好特別呀,鐵板上都可以蒸~~勁呀!!d蛋漿蒸得好滑!!5.廣島蠔哩個真係好食到不得了, 大隻得黎,仲好juicy, 10個推介!!仲好香添呀!!*配櫻花蝦炒煙肉~好香口~6. 鵝肝多士又係10個推介呀,好大塊鵝肝呀,大過去食法國餐果d添..多士又係脆卜卜,一齊食真係冇得頂呀!!食到好滿足呀~~""必食""7.薄燒和牛將d蒜蓉炒到金黃色,再炒香d蔥,將d配料用和牛塊包住,真係好好味呀~再點少少牛肉汁~正!!8. 龍蝦面豉湯用龍蝦頭煮既湯就一般啦...因為已經開始飽飽地@.@9. 字型炒飯估唔到飯都可以玩呀,都幾特別,仲可以同Ben師傅合照~~10. 炒野菜好飽呀~~不過都食晒!

1.生猛龍蝦

2.活鮑魚
鮑魚好新鮮, 唔韌,爽口添呀~唔駛點汁已經好夠味~正!!

3.鱈魚

4.魚子鵝肝蒸蛋
哩個好特別呀,鐵板上都可以蒸~~勁呀!!d蛋漿蒸得好滑!!

5.廣島蠔
*配櫻花蝦炒煙肉~好香口~

6. 鵝肝多士

7.薄燒和牛

8. 龍蝦面豉湯
用龍蝦頭煮既湯就一般啦...因為已經開始飽飽地@.@

9. 字型炒飯
估唔到飯都可以玩呀,都幾特別,仲可以同Ben師傅合照~~

10. 炒野菜
好飽呀~~不過都食晒!!

甜品:

1.因生日關係,秋田特別送上小件朱古力蛋糕,好驚喜呀,好濃朱古力味!!good ~

2.豆沙餅 "熱辣辣 ~好味wo"
要留心師傅點整,因為我可以入去試整囉~yeah~~~

3.雪榚球"芝麻味"
好滑呀!!
大到呢~~
多謝BEN師傅~
好滑呀!!
大到呢~~
多謝BEN師傅~
  • 鵝肝多士
  • 廣島蠔
  • 活鮑魚
  • 薄切牛.....
2009-12-06 18 瀏覽
和三昧,松菱,...,今次黎到秋田,同樣的食物,不同的價錢,不同的格局,不同的師父。叫兩個餐,秋田餐同熊本餐有沙津,枝豆,冇乜特別活龍蝦,價錢及SIZE問題,用印尼龍蝦,好生猛,不過冇乜龍蝦味,用膏煮汁,但隻蝦唔夠膏,冇和三昧咁濃味,其實可加額外蝦蟹膏黎煮汁,仲要熟左D,D肉唔夠爽活鮑魚,OK正,乜調味都冇落,都夠哂味鵝肝,SIZE大到無輪, 八乘熟,脆皮+脆蒜茸包,正銀鱈魚,微脆皮,如果塊皮多D脆D,仲正澳洲和牛厚燒8OZ,應該有M6以上,師父建議新食法,篤瀾D肥膏先煎,香濃但唔會成舊膏咁即煎蒜片,好脆,而家晤係間間即煎煙肉蟹子蛋炒飯,煙肉貪其豬油用來炒飯仲有炒菜甜品1號: 叮噹紅豆夾餅甜品2號: 芝士雪榚甜品3號: 朱古力生日蛋榚BookEdmund師父兩個月,全晚玩野講野多過食野,不過師父請你記住睇火1. 住龍蝦影相2. 火燒鐵板3. 右鏟拋蛋,用左鏟刀背接住,蛋殼背烈開鐵板度寫字4. 炒飯畫圖畫5. 拋碗6. 拋食物7. 鐵鏈麼術8. 啤牌麼術 x 29. ...etc全部同你一齊玩,仲可以入師父區影相三台客一個師父,D相同食物會一齊煮,唔係咁好
叫兩個餐,秋田餐同熊本餐

有沙津,枝豆,冇乜特別

活鮑魚,OK正,乜調味都冇落,都夠哂味

鵝肝,SIZE大到無輪, 八乘熟,脆皮+脆蒜茸包,正

銀鱈魚,微脆皮,如果塊皮多D脆D,仲正

即煎蒜片,好脆,而家晤係間間即煎

煙肉蟹子蛋炒飯,煙肉貪其豬油用來炒飯

仲有炒菜

6. 拋食物
7. 鐵鏈麼術

8. 啤牌麼術 x 2

9. ...etc
全部同你一齊玩,仲可以入師父區影相

三台客一個師父,D相同食物會一齊煮,唔係咁好
2009-10-17
2009-12-01 31 瀏覽
上個禮拜三,因為我個FD生日,夜晚就打電話訂位LA,咁其實我地要求就係要一個比較靜D,同埋干淨D既位..但個服務員態度好差囉,佢話我地呢度好FULL架 o的BOOKING,未必俾到你WOW ) 咁都唔緊要LA ,咁我地7點幾去到,點知個服務員俾個又焗,又嘈,而且仲係出煙位既風口既角落位, 當然我地即時話要轉位 .跟住佢話我地d位已經full晒架la,但當時周圍根本冇乜人..格離左右都係(空了了),咁我地咪要求話去樓下果層,點知佢都話full booking.嬲嬲地.咁都算LA. 當我地食完野之後,諗住走人,..我地臨走既時候,見度樓下D位仲好多,呢個服務員擺說明係驚麻煩,根本達唔度客人既要求.咁既服務態度真係唔得囉..令到人地好失望,唔止一次咁樣架LA. 之前3至4次都令到我好失望我俾千幾蚊係度,得到咁既服務,我不如用果千幾蚊坐個舒服既位食個雲吞麵.
上個禮拜三,因為我個FD生日,夜晚就打電話訂位LA,
咁其實我地要求就係要一個比較靜D,同埋干淨D既位..
但個服務員態度好差囉,佢話
看了這麼多的食評, 在雲海和秋田中我選擇了秋田作為跟Agnes拍畢業照後的晚餐, 也順道補祝她生日是也.....我們點了2份熊本套餐和一份壽司拼盤, 不過壽司比較普通, 不點也罷. 雖然沒有點廚司, 不過因綠際遇下Edmond老大親自下廚, 他的風趣幽默和精湛廚技令人嘆為觀止.龍蝦選用印尼龍蝦, 肉和羔很新鮮, 味道不太濃 : )鵝肝很大很油, 跟我在深圳吃的不能比較, 面包有牛油烤過很香, 配上油油的鵝肝簡直是極品.牛肉薄燒的厚度是我平常吃的兩倍, 而且加入炸蒜塊, 聽Edmond說這是正宗做法, 而且牛肉比較厚能帶出牛肉的鮮味, 五成比較軟, 七成比較有肉味, 不過我說選擇前者, 但各有各優點, 同樣好吃.最後便是Edmond式炒飯, 他可以根據你的要求將炒飯變成卡通人物, 結果旁邊的客人要一個細菌超人, 他想了一下便弄出來, 廚師智慧和創意極高, 不愧有這麼多粉絲甜品我們點了雪糕, 我吃的芝麻味很濃很香的. 最後還有一個生日蛋糕給Agnes, 遲來的生日慶祝.......Happy Birthday!

龍蝦選用印尼龍蝦, 肉和羔很新鮮, 味道不太濃 : )

上善若水 經常喝
同場加映 火燒和牛
細菌超人
細菌超人變成一碗炒飯 不過乾了些
2009-10-31 35 瀏覽
今年生日老公和我去咗秋田慶祝, 真係好開心, Toy師傅又好傾, 廚藝又了得, 還用蛋寫了生日快樂送給我, 真係好驚喜, 我地餐飯都食咗3個鐘, 其間師傅和我們又傾又講, 整抄飯時, 又會問我想要甚麼型狀, 真係好細心, 好親切.1) 櫻花蝦抄煙肉煎菜來的, 都幾得意2) 龍蝦師傅手勢好勁, 看煎龍蝦就像看表現一樣, 又會玩火, 真係好正, 而且又不會過熟, 味道仲好好食:-p3) 飽魚飽魚好新鮮, 又不會韌,最重要係TOY師傅好細心, 每食一道菜,都會問我們想要濃味定淡味, 真係好親切~ 4) 蠔真係好好食, 又大隻又滑, 仲好鮮味.5) 鵝肝鵝肝入口即溶, 加埋麵包一齊食剛剛好.6) 銀雪魚又係好香好滑, 煎得剛剛好, 好好味~7) 龍蝦面豉湯用龍蝦煮既湯都OK La~不過其實沒有太多龍蝦味.8) 薄切牛又係入口即溶, 好好味~師傅真係撑扼得好好, 每道菜味道都好夠, 不用點汁~9) 心型炒飯最開心係師傅整咗個心送給我, 真的很開心很開心, 個心又覯, 又好食.10) 炒野菜都OK La~11) 豆沙餅又可愛,又靚, 睇住師傅整個陣真係好開心~12) 雪榚球
1) 櫻花蝦抄煙肉
煎菜來的, 都幾得意
2) 龍蝦
3) 飽魚
4) 蠔
真係好好食, 又大隻又滑, 仲好鮮味.
5) 鵝肝
鵝肝入口即溶, 加埋麵包一齊食剛剛好.

6) 銀雪魚
又係好香好滑, 煎得剛剛好, 好好味~
7) 龍蝦面豉湯
用龍蝦煮既湯都OK La~不過其實沒有太多龍蝦味.
8) 薄切牛
9) 心型炒飯
10) 炒野菜
都OK La~
11) 豆沙餅
又可愛,又靚, 睇住師傅整個陣真係好開心~
12) 雪榚球

味道剛剛好, 而且煎龍蝦像睇表現
飽魚好新鮮, 又不會韌
勁Juicy, 好好味~
入口即溶正~~
又香又滑
牛肉我選擇5成熟, 好嫰滑...
靚到唔捨得食:-p
2009-10-20
味道剛剛好, 而且煎龍蝦像睇表現
飽魚好新鮮, 又不會韌
勁Juicy, 好好味~
入口即溶正~~
又香又滑
牛肉我選擇5成熟, 好嫰滑...
靚到唔捨得食:-p
2009-10-23 12 瀏覽
之前聽好多人食過都話ok,所有黎試下.兩個人分別揀左鮑魚餐及雪魚餐.率先黎前菜:帶子邊及少煙肉蝦仔,之後美食陸續出場:1. 龍蝦 - 每人半隻,用龍蝦膏做汁swap住d肉,幾特別,好好味,份量都oko既,個頭用酒煮到起火,稍後用黎做湯2. 鮑魚 / 雪魚 - 我食雪魚,師傅話要全熟先食到滑,果然冇錯,不過略嫌有d淡口,不過都係個人prefernce;至於個鮑魚,朋友話ok,都係淡口d,我冒住胃痛o既風險,偷食兩粒,都幾清甜.(回家果然胃痛)3. 鵝肝多士 - 都算幾厚,個師傅話下次細件d唔好投訴,因為今次比大件左,但我睇過openrice d相,其實差唔多.食落覺得老d,唔算入口即溶,有d"瞤"feel,所以有d disapointed.4. 龍蝦面豉湯 - ok啦,由於落去食左支煙,所以涷晒5. 牛 - 加hkd80 upgraded至厚切,師傅話由於係牛肩肉,要7成熟,唔可以太生,如果唔係會咬唔到,師傅一路燒,我個心一路諗:死喇老晒喇,極擔心,但食落真係唔覺老,而且好好味,師傅果然冇錯. p.s 其他客人冇upgraded食薄燒,雖然我冇食過,但見到薄"chit chit",而且好

率先黎前菜:帶子邊及少煙肉蝦仔,之後美食陸續出場:

4. 龍蝦面豉湯 - ok啦,由於落去食左支煙,所以涷晒

5. 牛 - 加hkd80 upgraded至厚切,師傅話由於係牛肩肉,要7成熟,唔可以太生,如果唔係會咬唔到,師傅一路燒,我個心一路諗:死喇老晒喇,極擔心,但食落真係唔覺老,而且好好味,師傅果然冇錯. p.s 其他客人冇upgraded食薄燒,雖然我冇食過,但見到薄"chit chit",而且好熟,所以唔recommended.

6. 炒飯 - 師傅玩旦都玩好好多隻...都有678隻,其實都係想用旦稷食happy birthday,都good show o既. 之後又用個飯砌咸旦超人及i love u,都幾過癮,不過同行不是男朋友,有點"監介",之後又會比人影下相咁

7. 甜品 - 雪糕和朱古力旦糕,食o既途中,師傅表示左幾個魔術,都幾好睇,不過同枱客人比較斯文(包括我自己),所以氣氛未上到高峰

8. 最後我地叫左支小sake收尾,好完滿

由於一個師傅serve3枱客(即6個人),有d野share燒,會令人諗我o個份會唔會細份do架(係我小家),而且同d唔識o既人食,好似麻麻地,之前我個friend食過都係1個人serve1枱,不過可能咁岩冇客啦.

anyway,食物質素同師傅表現都幾ok,餐飯歷時3個鐘,都值回票價o既.
2009-10-15
(非會員)
Me and my friend ordered 1 cod fish set and 1 abalone set.Saw the other commentries, thought it was good..... But...... we were disappointed, the lobster was alive BUT the meat texture was cooked as if it was dead, and I couldnt get the taste of lobster becoz it was over-seasoned with salt and pepper...... Similarly, the abalone taste like an eraser with salt+pepper flavour...... The foie gras is so so............The fried rice is nth special, and the beef roll is juicy but tasteless..........Th
The cod fish tastes weird.... very "fishy" ......

The worst of all was me n my friend were sitting right below the air-conditioner and our food became cold very quickly.... Though we tried to eat faster, still most of our plates became cold plates..........
The ice cream, though already melt outside is still full of ice pieces.............................................
The only thing that I m satisfied with was the soup...... finally i can taste a good balance of miso and lobster.......
2009-10-14
  • Lobster miso soup