2020-10-22 1410 瀏覽
一直都很喜歡食浜燒,尤其是是有專人代燒的,一來吃得比較輕鬆,二來火候控制得更恰到好處。今日來到尖沙咀天文台圍的秋田,四周的環境比較清幽,感覺休閒,私隱度較高日式感覺濃厚的菜牌,有如置身於日本的感覺選擇了一個北海的浜燒套餐,食物種類很豐富,份量亦充足,這個價錢來說,認真實惠下單後,侍應告訴我們,有一首抓蝦的遊戲,只需要於社交平台讚好餐廳專頁,無需多花一分一毫我們一抓,抓了七隻,全部拿去串燒赤蝦的肉質,鮮甜味美,輕輕燒過之後,更昇華了蝦的味道吃了幾隻蝦,已經半飽,雞泡魚魚干送到,肉質鬆軟,有微微的鹹香味轉眼間,海鮮拼盤已經送到,每樣海鮮都很新鮮,更能看到活生生的青森網鮑,反正有專人代燒,看一看拍一拍照,就輕鬆地先吃其他東西了這個是清酒昆布大蜆煮,每粒蜆肉都脹卜卜,咬入口有一種爆汁的感覺,鮮甜無比。所有的精華,就聚在湯底,所以吃過蜆之後,不要忘記飲一口湯吃過蜆之後,從業蟹亦都送到,看到肉質很晶凝通透燒好了的清森網鮑,肉質爽口彈牙,很有咬口。咀嚼之後,口腔散發着濃烈的鮑魚獨有的回甘。微微焦香的鮑魚邊,吃入口的時候更有風味兵庫縣直送的播磨蠔,蠔身飽滿,燒完也沒有縮水,所以咬落去的時候會感覺到肉質

日式感覺濃厚的菜牌,有如置身於日本的感覺

我們一抓,抓了七隻,全部拿去串燒

赤蝦的肉質,鮮甜味美,輕輕燒過之後,更昇華了蝦的味道

吃過蜆之後,從業蟹亦都送到,看到肉質很晶凝通透

兵庫縣直送的播磨蠔,蠔身飽滿,燒完也沒有縮水,所以咬落去的時候會感覺到肉質鮮甜同多汁,這種好本身的蠔味濃郁,燒烤的時候釋出的點點蠔肉汁,連同蠔肉一啖吞入口,絕對係滋味無比

另一個肉質爽甜的北寄貝,燒的時候加添了一點清酒,酒精燃燒的時候,將貝類的香氣帶上空中

已經有這麼多的海鮮,所以套餐揀了一個紐西蘭羊架,羊架肉質鮮嫩,同時啖啖都是肉汁

吃過羊架,松葉蟹也燒好了,蟹腳已經處理好,蟹殼打開,很容易拆出蟹肉,除了鮮甜,還是鮮甜

吃過鮮甜蟹腳,再來一個味道濃郁的甲羅燒,同樣都是蟹,蟹腳味道較為鮮甜及清淡,甲羅燒卻惹味十足,塗一口連同蒜蓉包一起吃,更能清楚吃得出甲羅燒的味道

吃得7788 ,來一個黑松露茸野菌燒,加了黑松露茸的野菌,絕對不是海鮮的配角。一打開錫紙包,濃郁的黑松露飄逸於空氣之中,配合上野菌的獨特味道,發揮出雙重的味道層次

日本菜都很一絲不苟,套餐中總會發現一個主食,選擇了京都鰻魚茶漬飯,每啖飯都很入味,鰻魚的肉質爽勁彈牙,雖然飽,但仍很想食

最後加上一球紅豆雪糕,為這頓晚餐畫上完美句號
2020-10-22 967 瀏覽
今天相約了好友聚會,他帶我來了這間尖沙咀日本菜的餐廳餐牌都充滿漁港風情,一解我很久沒有到日本旅遊之苦。我們選擇了北海漁港二人前套餐,每位$488先來前菜河豚魚干,烤得非常可口,非常開胃之後來了清酒昆布大蜆煮,蜆肉很大隻,湯非常鮮甜無比緊接來就有一盤海鮮出場,有生蠔,鮑魚,甲羅燒,帆立貝和北寄貝全程有職員幫手燒,不怕燒得過火生蠔火候控制得好,食落保持到鮮嫩鮑魚邊位笑得香脆,內裏肉質彈牙,切了四小份方便進食北寄貝配上雜菜和菇,湯亦是很鮮甜,記得不要錯過北海道帆立貝配上香蔥去煮,格外突出鮮味松葉蟹賣相非常精緻蟹腳啖啖肉,蟹肉拆出來一梳梳勁鮮味即場like 社交平台,還可以參加餐廳的小遊戲,一手拿了多少海蝦就免費送給你吃。烤出來的蝦,可配上青檸汁,蝦肉彈牙甲羅燒蟹肉混了蟹籽,再配上香脆的蒜蓉包,雙重滋味食了一輪海鮮後,就來到最後一款鰻魚茶漬飯,可以暖暖肚。食埋香滑的綠茶雪糕,圓滿的一餐
今天相約了好友聚會,他帶我來了這間尖沙咀日本菜的餐廳

先來前菜河豚魚干,烤得非常可口,非常開胃

之後來了清酒昆布大蜆煮,蜆肉很大隻,湯非常鮮甜無比

全程有職員幫手燒,不怕燒得過火

生蠔火候控制得好,食落保持到鮮嫩

鮑魚邊位笑得香脆,內裏肉質彈牙,切了四小份方便進食

北寄貝配上雜菜和菇,湯亦是很鮮甜,記得不要錯過

北海道帆立貝配上香蔥去煮,格外突出鮮味

松葉蟹

賣相非常精緻

蟹腳啖啖肉,蟹肉拆出來一梳梳勁鮮味

甲羅燒

蟹肉混了蟹籽,再配上香脆的蒜蓉包,雙重滋味

2020-10-10 777 瀏覽
自從太太誕下小兒及疫情陰霾下,出街食飯機會近乎零。難得機會出現(嫲嫲出手),趕緊同太太出走尋味之旅。原本定好3月東京之旅一拖再拖,家長帶小朋友出國旅行打卡日期遙遙無期,與其無了期等待不如及時行樂,早早訂左左枱,為自己打打集。 餐廳與幾年前的裝修也一樣,店長也一樣,食物質素也希望保持水準。我跟太太選了活龍蝦套餐。跳過頭盤唔多講,主菜是生猛的活龍蝦,師傅係鐵板上純熟的刀工,庖丁解牛似的,輕鬆將龍蝦全身完整分割,蝦身爽彈鮮甜,蝦頭與味增煲湯鮮美。另外安格斯簿切牛肉卷肉味濃,蒜片香,再配上店長介紹的sake 好好地配合起來,齒頰留香。食物質素和環境互相配合,美酒相伴,為勞碌的生活帶來新沖擊,讓身心靈重新出發。期待全球疫情早日減退,國泰民安!HK 加油💪🏼

期待全球疫情早日減退,國泰民安!
HK 加油💪🏼
  • 活伊勢龍蝦
2020-07-19 2848 瀏覽
平日中午12點到達,行斜路行到身水身汗,初時覺得冷氣略為唔夠,起碼半個鐘先抖順條氣。叫左午餐菊,選左大虎蝦及小牛排。三文魚籽蒸原殼蛋,蛋好滑;原隻鮑魚,新鮮及爽脆,煮到恰到好處;虎蝦肉質唔錯;牛小排牛味一般,乾咗少少;味噌湯一般,我只淺嚐幾口;炒飯非常足料,好多櫻花蝦,好味道;最後有炒菜、豆沙餅及雪糕,非常滿足既一餐。美中不足係師博太急趕,全部食物一氣呵成做好晒,我同朋友食得慢,又掛住傾計無留意,後上幾樣食物都攤凍晒。總結午餐確係抵食,唔知係疫情關係,還是午飯時間比較靜,離開時只得6位客人。

2020-06-07 3660 瀏覽
每年一度寶貝嘅生日佢嘅不二之選就係秋田。。。因為生日撞正考試所以今次預早慶祝,寶貝勁期待呀食飯bk咗6點,又落大雨,加上仲有疫情,所以餐廳呢個時間只有我兩。。。睇完餐牌好快就落單,因為每次都係嗰個餐終於明白唔同師父真係會有唔同味道,因為客人唔多,所以一個鍾左右已經完成咗呢一餐!食物味道比之前無咁好味之外,連賣點砌公仔都咁失望。。。所以今次嘅生日飯寶貝真係失望架!
2020-06-06
鵝肝
厚鹿兒島牛
甜品
2020-05-23 1883 瀏覽
亂收費,無人招呼你,食物太鹹,問佢哋攞杯水飲都好難,完全無人理你,剛剛炒完個飯比你,未食完,已經問你食咩味嘅雪榚,問完即刻放係你碗飯側邊。明明揀個700幾蚊嘅鹿兒島牛,兩位去食,埋單$22xx,完全亂嚟😡😡😡
2020-05-16 1801 瀏覽
有人慶祝生日,有人想食鐵板燒,於是諗起上兩年嘅秋田,即刻book枱,印象中個魚子蒸蛋,和牛扒都係食到反白眼系列~坐低揀咗個秋田餐,好快就嚟咗前菜同蒸蛋.…但係點解變咗三文魚子嘅⋯⋯點解又有塊鵝肝嘅…咁就搶晒蒸蛋嘅味道⋯⋯我想食返之前隻蛋呀⋯⋯主菜龍蝦鮑魚,材料係新鮮嘅,自己加多塊鱈魚龍蝦鮑魚保持水準,鮮味,肉質彈牙仲有一件邪惡度十級嘅鵝肝多士,係好夠厚度,不過冇咗入口即溶嘅質感,油味亦都唔係太足,至於塊魚,亦係質素一般,唔值加多百幾蚊主角和牛⋯⋯ummmmm坦白講真係有啲失望⋯食入口竟然有筋,而且牛味一半,又係冇入口即溶嘅感覺⋯⋯點解咁㗎…(如果第一次食就應該冇投訴嘅,不過食過有比較就會覺得差咗)龍蝦頭煲嘅湯…鮮甜好飲嘅不過…(返咗屋企勁口渴…應該都係因為佢啦掛)最後呢個炒飯,要讚一讚廚師,全枱六個人,有三個特別要求,有個唔要韭菜,有個唔要蔥花,有個全走,佢都記得晒,抵讚👍🏻炒飯本身唔差嘅,但係因為太飽關係食唔多廚師自選系列,多啦A夢~ 係好有心思嘅最後一半材料攞嚟炒飯,另外一半掉咗,浪費左好多魚子同櫻花蝦呀~最後紅豆銅鑼燒加埋綠茶雪糕,甜品冇得輸嘅😋其實總括嚟講係好食嘅,不過比起之前

主菜龍蝦鮑魚,材料係新鮮嘅,自己加多塊鱈魚

龍蝦鮑魚保持水準,鮮味,肉質彈牙

主角和牛⋯⋯ummmmm
點解咁㗎…
(如果第一次食就應該冇投訴嘅,不過食過有比較就會覺得差咗)

龍蝦頭煲嘅湯…鮮甜好飲嘅
不過…
(返咗屋企勁口渴…應該都係因為佢啦掛)

炒飯本身唔差嘅,
但係因為太飽關係食唔多

廚師自選系列,多啦A夢~ 係好有心思嘅
最後一半材料攞嚟炒飯,另外一半掉咗,
浪費左好多魚子同櫻花蝦呀~

最後紅豆銅鑼燒加埋綠茶雪糕,甜品冇得輸嘅😋

其實總括嚟講係好食嘅,不過比起之前係差咗,未試過可以試吓,試過唔使再試啦,留返個美好回憶好啲嘅😅

2020-03-17 1812 瀏覽
今天在尖沙咀覓食, 突然很想吃日本菜,所以就去了秋田浜燒點了京都漁港餐試試。先上刺身,愛吃蝦和左口魚的我十分驚喜,特別是左口魚有我鍾情的油感,但比平時吃的薄,停留在舌頭上,不會有嗓子眼被到着的厚重感,刺身的質量很好,很清新。配著的還有蒟蒻粉,看店裏的陳設,蒟蒻粉應該是從福岡市送來的,有點來頭呢。還有愛很愛的雞泡魚乾,和美乃滋相配依然令我傾心,香脆的口感還有微微的蜜糖味,大半都比我掃進了肚子。燒物中,有鮑魚、扇貝、銅鑼燒等等,看得我垂涎三尺。師傅在燒的時候特意加入牛油和堅魚汁湯,燒帆立貝的時候還加上了大蔥,味道滲入海鮮中,有煮湯的感覺。不得不讚賞大蔥跟飯立貝十分搭,讓本來不太愛吃熟貝類的我嚐到了特別的風味。銅鑼燒配上了有牛油的麵包,蟹膏味道濃郁。師傅還送了燒大蝦讓我跟朋友分享, 十分驚喜!鮑魚配上小碟中的燒汁,有種甜甜的滋味,是我喜歡的類型,但我朋友喜歡原汁原味,建議大家可以試試看他們提供的醬汁,也可以直接品嚐海鮮的鮮味。最後還有燒菇和炒麵, 不得不提的是炒麵質素很好,是我喜歡的清爽類型,不會太油和太鹹。所有的食材都十分新鮮,和菜單上的照片完全一致,還有師傅親自為我們燒海鮮,服務一流。打

最後還有燒菇和炒麵, 不得不提的是炒麵質素很好,是我喜歡的清爽類型,不會太油和太鹹。所有的食材都十分新鮮,和菜單上的照片完全一致,還有師傅親自為我們燒海鮮,服務一流。打算在家人慶生來再戰!
2020-03-10 3102 瀏覽
情人節諗住同男朋友食鐵板燒,呢間仲可以寫埋情人節快樂,一心諗住幾好啦,所以就book左呢間食,點知中哂伏我地好早去book位既,book既時候已經講明要坐正係鐵板前明,個員工仲話無問題呀,你咁早book一定無問題,點知最黎要坐側邊都算我地就揀左個貴少少既情人節套餐,每位都要13xx左右,諗住呢間野都唔平啦,應該都會好食,點知中哂伏前菜沙律勁似去唱k食既cheap 沙律魚子蒸蛋,正常野偏鹹雞泡魚乾,都係正常大虎蝦,呢個味道係最好食,但啲蝦燒到好老南非鮑魚,一心諗住南非鮑魚一定好食啦,點知太熟硬到咬都咬到牙痛,又超鹹,根本食唔落,最後同我男朋友係無食哂,因為我地都覺得超難食鵝肝,正常帶子,都正常,如果連呢啲都唔好食既話,執得架喇我最期待嘅日本鹿兒島和牛,得6小粒,都正常,呢啲自己煎都會好食啦,本身個牛就靚牛。呢個麵豉湯,就咁睇張相都知淡啦,好似飲緊水咁,味道超淡,仲同我講拎我個虎蝦頭去煲湯,明明就係煲定既麵豉湯再放個虎蝦頭落去最係我最期待既寫字,我見到佢寫中文,我真係笑左出黎,成件事低擋左,最後炒埋個飯,嘩..係無味既炒飯,超超超難食最後我地都係無食哂總結:我覺得食材係新鮮既,但係廚師煮得

都算

前菜沙律
勁似去唱k食既cheap 沙律

魚子蒸蛋,正常野偏鹹

雞泡魚乾,都係正常

大虎蝦,呢個味道係最好食,但啲蝦燒到好老

鵝肝,正常

帶子,都正常,如果連呢啲都唔好食既話,執得架喇

最後我地都係無食哂

總結:我覺得食材係新鮮既,但係廚師煮得好難食,根本浪費左個食材,同埋啲碗碗碟碟,全部都係膠碟,好似去左唱k食野咁,成件事cheap哂,比左3xxx呢個價錢去食啲咁既野,根本就唔值,3xxx根本可以食到其他好野,好好地一個情人節,比你地間鋪搞到咩心情都無
2020-02-14
2020-03-08 1161 瀏覽
之前聽過不少人到秋田慶生、今日終於有機會一試這裡的二人浜燒set。先來一客河豚魚干、燒得甜甜地味道不錯。特上刺身拼盤的油甘魚好肥美、還有其他刺身包括三文魚、赤蝦等都是厚切。這陣子來到只要like 社交平台就可以參加小遊戲。一手抓到多少隻蝦、師傅就會替你拿去燒、是免費的!我們也幸運地抓到八隻😝浜燒海燒有青森殘酷網鮑、函館北寄貝和北海道帆立貝、全部都是日本新鮮運到、經炙燒過後有微微煙熏香氣、肉質鮮美。蟹味噌甲羅燒伴上蟹肉、蟹膏、蟹籽拌勻燒過後配上多士吃、味道鹹香。燒野菌準沒錯、加上黑松露更添香氣。京都鰻魚茶漬飯 清淡中帶茶香、跟爐端燒非常搭配。最後吃過抺茶雪糕一解膩滯、滿足了。

先來一客河豚魚干、燒得甜甜地味道不錯。

這陣子來到只要like 社交平台就可以參加小遊戲。

燒野菌準沒錯、加上黑松露更添香氣。

京都鰻魚茶漬飯 清淡中帶茶香、跟爐端燒非常搭配。

最後吃過抺茶雪糕一解膩滯、滿足了。
1K
2020-01-26 4273 瀏覽
補祝老公生日的慶生飯所以要選特別一點的~~發現我們都未試過吃鐵板燒,就帶他來試試啊!這家也是朋友推介的~~~平日的午市時間人流不多除了我倆以外,就只得另一組客人不過之前不知情況,也預先訂了位!我選了「櫻」套餐 ($178),老公則選「菊」套餐 ($268)「櫻」套餐包括前菜,兩道海鮮料理,味增湯﹑飯及甜品/飲品「菊」套餐比「櫻」套餐多了鮑魚,只可選一道海鮮料理及有一款肉食前菜是沙律及鮮三文魚籽蒸原殼蛋蛋蒸得好滑溜用魚籽來吊出味道,好吃!!第一款海鮮是帆立貝原粒帆立貝大隻厚身!切半來煎,仍有一定的厚度!煎得外香內嫩,加上特製的醬汁,味道調得恰恰好,夠惹味!!第二款上桌的是「菊」套餐鮮活原隻南非鮑魚看著師傅煎鮑魚的時候,鮑魚仍新鮮得在動鮑魚肉質爽脆,用牛油來烹調,帶牛油香但又不會蓋過鮑魚鮮味!!第三款是原隻大虎蝦虎蝦夠大隻!肉質爽口,帶有蝦膏,煎得很香!蝦味亦算ok!!第四款是香煎法國鵝肝,這道不算海鮮料理吧?但menu中是將它放到海鮮一類XDDD鵝肝厚身肥美外脆內嫩,入口即溶!!味道不會好羶~多士煎得香脆,兩者一併吃,完全不會覺得鵝肝油膩最想encore就是這道菜呢!!正!!唯一的肉食,
補祝老公生日的慶生飯
所以要選特別一點的~~
發現我們都未試過吃鐵板燒,就帶他來試試啊!
這家也是朋友推介的~~~

平日的午市時間人流不多
除了我倆以外,就只得另一組客人
不過之前不知情況,也預先訂了位!

「櫻」套餐包括前菜,兩道海鮮料理,味增湯﹑飯及甜品/飲品
鮮三文魚籽蒸原殼蛋
前菜是沙律及鮮三文魚籽蒸原殼蛋
蛋蒸得好滑溜
用魚籽來吊出味道,好吃!!
第一款海鮮是帆立貝
原粒帆立貝大隻厚身!切半來煎,仍有一定的厚度!
煎得外香內嫩,加上特製的醬汁,味道調得恰恰好,夠惹味!!
鮮活原隻南非鮑魚
第二款上桌的是「菊」套餐鮮活原隻南非鮑魚
看著師傅煎鮑魚的時候,鮑魚仍新鮮得在動
原隻大虎蝦
第三款是原隻大虎蝦
虎蝦夠大隻!肉質爽口,帶有蝦膏,煎得很香!
蝦味亦算ok!!
香煎法國鵝肝
第四款是香煎法國鵝肝,這道不算海鮮料理吧?
但menu中是將它放到海鮮一類XDDD
鵝肝厚身肥美
外脆內嫩,入口即溶!!味道不會好羶~
多士煎得香脆,兩者一併吃,完全不會覺得鵝肝油膩
最想encore就是這道菜呢!!正!!
脆蒜片美國牛小排
唯一的肉食,脆蒜片美國牛小排
牛肉粒不會煎得太乾,帶有肉汁
但牛小排的牛味不算好濃~~
蒜片香脆,伴牛小排來吃可中和油膩感!
味增湯
味增湯,夠味,用料都多,味道普通
師傅準備了櫻花蝦﹑黑魚子﹑煙肉﹑蔥﹑ 甘荀粒等各種配料
師傅先問各客人要不要蔥
只有我一個是走青的~~
所以師傅也很聰明細心的問我吃不吃甘筍粒,所以他也特意幫我的那一份走了甘筍粒丫~~
炒飯用的櫻花蝦﹑黑魚子及煙肉都增添炒飯的香氣!
飯炒得夠乾爽,飯粒粒分明,好吃!!
吃完大大增添飽肚感!!
炒野菜
炒野菜,師傅也盡量幫我的那一份走掉甘筍絲丫~~
豆沙包
豆沙包配雪糕
雪糕
甜品是豆沙包配雪糕
豆沙包即製,熱呼呼又好香蛋味!!
豆沙餡略甜,不過餡料不會太多,所以也不會好漏
抹茶味的雪糕比香芋味的好吃,香芋味道好普通!

首次的鐵板燒體驗不錯!!
食物逐道慢慢上桌,有時間慢慢聊聊天
食物質素新鮮,味道不錯~~
店舖座位舒適,通風很好,不會重油煙!
師傅也很細心~~
值得再光顧啊
2019-09-27
鮮三文魚籽蒸原殼蛋
香煎法國鵝肝
豆沙包配雪糕
2020-01-16 1500 瀏覽
秋田呢間開業多年嘅鐵板燒相信很多人都認識,亦是價錢比較便宜的鐵板燒,大約一千多左右一人,晚市有套餐及單點選擇。由於唔想諗,所以選了二人餐。前菜有黑魚籽鵝肝蒸蛋及沙律鵝肝多士外脆內嫩入口即溶,跟香脆多士一起放進口內,一點也不覺得油膩。澳洲頂級和牛薄燒新鮮火焰龍蝦不但有視覺效果,還色香味俱全,取出滿滿的蝦膏用來調製醬汁,一個字形容就是”鮮”。龍蝦麵豉湯加入龍蝦頭及殼煲成,好鮮味。招牌日式炒飯可以製作一個特色卡通炒飯,店員亦會主動幫你影相。豆沙餅綠茶雪糕

前菜有黑魚籽鵝肝蒸蛋及沙律

鵝肝多士

澳洲頂級和牛薄燒

新鮮火焰龍蝦

龍蝦麵豉湯
加入龍蝦頭及殼煲成,好鮮味。

招牌日式炒飯
可以製作一個特色卡通炒飯,店員亦會主動幫你影相。

豆沙餅

綠茶雪糕

• 活伊勢龍蝦
  • 鵝肝多士
難得週年紀念日,當然去食好西,秋田是香港其中一間最耐的鐵板燒餐廳,這裡的廚師大部分都是在日本培訓的。今晚就是來試試大廚的手藝。鱈魚干,香脆有口感。燒鮑魚,鮑魚新鮮肉爽脆。燒龍蝦尾,廚師在你面前燒蝦尾,圍起來燒,滿足視覺。燒完後便拿去廚房做湯。 鵝肝多士,我的最愛之一,很香。有些餐廳會用鴨肝來代替,會很腥,一定分得到的。炒飯,廚師會畫你喜歡的卡通造型,可愛嘛? 整體感覺非常良好 ,加上廚師非常健談有禮,令到整晚氣氛非常愉快。

鱈魚干,香脆有口感。

燒鮑魚,鮑魚新鮮肉爽脆。

炒飯,廚師會畫你喜歡的卡通造型,可愛嘛?

慶祝紀念
紀念日
2019-12-18 1366 瀏覽
大食仔生日飯👦🏻❤️超級挑剔既佢 真係好難諗食咩可以令佢滿意🤣不過呢餐秋田鐵板燒.睇得出佢食得好開心💕☺️黎緊想同另一半/朋友慶祝生日,絕對可以諗諗秋田!·🐻熊本二人前套餐. 套餐有3個價錢,基於我選擇左鹿兒島霜降和牛厚燒🐮所以就$998一位. 超級豐富.師傅仲送左西京銀鱈魚柳俾我地😚(其實佢睇錯單燒多左🤣)·🥗季節沙律.沙律菜新鮮~加入柚子汁酸甜開胃🐡燒河豚干.甜甜的.唔會燒得太乾身👍🏻🥚魚籽鵝肝蒸蛋.有點酸🤭諗緊係咪變左🤔🦞活伊勢龍蝦半尾.重頭戲.牛油味加龍蝦膏超香!☺️原隻鮮活南非鮑魚.郁郁下好新鮮~又係好香牛油味😋香煎北海道帆立貝.my favvv💕包住紫菜好好食😭🐟西京銀鱈魚柳.肉質嫩滑🤩秒清左🦆香煎鵝肝多士.我麻麻地鵝肝.但聞落好香.又好大件🐮鹿兒島霜降和牛厚燒🤔同日本食有分別.一般般❤️秋田鐵板炒飯.師傅畫完再影相打卡係指定動作😚🥬炒野菜.已經飽到食唔落🥣龍蝦麵豉湯. 龍蝦頭+殻煲湯.鮮甜😋🥧甜品-銅鑼燒.超驚喜👍🏻👍🏻蘸雪糕食不得了🍧雪糕.抺茶或者雲尼拿味道.🍰生日蛋糕(送的☺️)淡淡茶香.大食仔食哂🤣❤️·📍秋田鐵板燒尖沙咀天文台圍8號1樓

🥗季節沙律.沙律菜新鮮~加入柚子汁酸甜開胃
🐡燒河豚干.甜甜的.唔會燒得太乾身👍🏻
🥚魚籽鵝肝蒸蛋.有點酸🤭諗緊係咪變左🤔

🦞活伊勢龍蝦半尾.重頭戲.牛油味加龍蝦膏超香!

☺️原隻鮮活南非鮑魚.郁郁下好新鮮~又係好香牛油味

❤️秋田鐵板炒飯.師傅畫完再影相打卡係指定動作😚
🥬炒野菜.已經飽到食唔落

🥣龍蝦麵豉湯. 龍蝦頭+殻煲湯.鮮甜😋

🥧甜品-銅鑼燒.超驚喜👍🏻👍🏻蘸雪糕食不得了

🍧雪糕.抺茶或者雲尼拿味道.
🍰生日蛋糕(送的☺️)淡淡茶香.大食仔食哂🤣❤️
📍秋田鐵板燒
尖沙咀天文台圍8號1樓
2019-12-16 772 瀏覽
Live Lobster (Half Tail per per person) (Set)Seared Goose Livers (Set)Lobster Miso Soup (set)Foie Gras and Roes Egg Custard Steamed in Original Egg Shell (Set)Australia Wagyu Beef Steak (set) Whole Live Abalone on half Shell (Set)
2019-12-12
Seared Goose Livers (Set)
Lobster Miso Soup (set)