2018-12-30 2328 瀏覽
12月開始轉了新工,雖然只經過一個月,但都需要食餐2018年歡迎暨收鑪飯蒸蛋雖然我相片拍得差,但這個蒸蛋的味道一點都不差~好嫰呀~我最喜歡吃各類的蒸蛋依然活脫脫的鮑魚和赤貝鮑魚有手掌心大,一人一隻。繼續是活脫脫的龍蝦雖然是一隻兩個人分,但龍蝦都好大隻,鐵板炒的海鮮,又香口又嫰。鵝肝多士份量完全不會孤寒! 雖然「膽固醇」三個字刻了在鵝肝多士上面,但煎得好鬼香算啦,偶爾一次半次又有什麼所謂♡龍蝦頭麵豉湯師傅好有心特別用飯粒擺了可愛的卡通,我order了蛋黃哥,師傅明顯不認識蛋黃哥,但見師傅一邊擺一邊眼望望,就知道他查了蛋黃哥的image,好有heart由7點30分份座,正式食完是10點30分,足足3小時!好味,好飽,好正,好滿足♡

依然活脫脫的鮑魚和赤貝
鮑魚有手掌心大,一人一隻。

繼續是活脫脫的龍蝦

鵝肝多士
算啦,偶爾一次半次又有什麼所謂♡

龍蝦頭麵豉湯

師傅好有心

2018-12-28
2018-11-26 4321 瀏覽
一直都好想試吓香港嘅鐵板燒,於是膽粗粗咁walk in去咗呢間鐵板燒店,好彩唔駛等位。因為係周年晚餐,所以想食好小小,於是揀咗熊本套餐嘅澳洲牛扒厚燒。一開始上左個沙律同埋前菜,前菜有牛蒡、豆腐同埋蒜頭,牛蒡咬落去好爽脆,豆腐整得幾好,有浸鮮甜嘅魚味,而我就唔係咁鍾意食蒜頭所以冇乜評價。沙律方面粟米同埋番薯都好甜,沙律菜幾新鮮,加上有酸酸甜甜嘅柚子汁都幾開胃。之後廚師就開始蒸蛋,蒸蛋等左大約20分鐘到,有啲老,不過加咗墨魚子,食落又幾鮮甜,可以帶出個蛋味,蛋入面有好細塊嘅鵝肝,食落又有幾豐富嘅口感,唔錯!鵝肝多士煎得啱啱好,食落唔會好油膩,配上有蒜蓉香嘅麵包好好味!然後廚師就開始整海鮮,呢度嘅海鮮都係新鮮嘅,所以放落個鐵板到佢哋仲會郁,有啲殘忍唔係好敢望住廚師整.....鮑魚加咗少少鹽同胡椒簡單咁煮已經好好食,龍蝦就落咗龍蝦膏同埋調味料炒左兩炒,食落幾彈牙又有龍蝦膏嘅味,然後廚師會用火燒龍蝦頭再用龍蝦頭去煲湯。終於到我最期待嘅牛扒,師傅會問你想食幾多成熟,牛扒食落去唔係太重牛味,有少少失望不過廚師真係煎得幾好,生熟控制得啱啱好。廚師係炒飯之前仲會問你想要啲乜嘢公仔同埋慶祝啲乜嘢日子,同場

厚燒牛扒

炒飯

廚師係炒飯之前仲會問你想要啲乜嘢公仔同埋慶祝啲乜嘢日子,同場嘅人就點左幾個公仔,覺得佢整得都幾好,仲會寫上文字然後叫你過去影相,係一個唔錯嘅體驗。
銅鑼燒

甜品都幾有驚喜,初頭以為淨係食雪糕,點知原來仲有即場整嘅銅鑼燒。紅豆唔會太甜,燒餅整得外脆內軟,係我覺得最好食嘅食物!

其實個套餐唔止呢幾樣野,只不過覺得其他冇乜特別,所以冇詳細咁寫。整體來講呢個價錢再加新鮮嘅食材同用餐體驗都幾值得。

ps餐飯食咗三個鐘。
龍蝦
銅鑼燒
龍蝦
2018-11-03 3145 瀏覽
朋友請我食生日飯,提議食呢間鐵板燒坐低有前菜,沙律有蘆薈、蕃薯都幾特別另外小食係蒜頭、豆腐、海哲最先品嚐係龍蝦但真心覺得無乜特別跟住係魚籽蒸蛋,都幾好食跟住係鱈魚🐟,都幾滑我反轉件魚其實幾燶吓但都無影響味道鵝肝都幾好味,煎得剛剛好牛柳粒肉質都ok, 但比想像中無咁好食無乜特別因為我地揀中價牛肉$778一位其中一個朋友仔無揀食鐵板燒,呢客刺身都差唔多六百蚊一客,但佢話只屬一般咋師傅表演整炒飯師傅好好人好識做,氣氛好令我地都食得好開心龍蝦頭拎咗去煮麵豉湯,無乜特別整完公仔再炒飯,略嫌太乾身最後即整銅鑼燒好喜歡總括覺得價錢略貴,但一次半次食吓又無妨
朋友請我食生日飯,提議食呢間鐵板燒

坐低有前菜,沙律有蘆薈、蕃薯都幾特別
另外小食係蒜頭、豆腐、海哲

最先品嚐係龍蝦
但真心覺得無乜特別
跟住係魚籽蒸蛋,都幾好食

跟住係鱈魚🐟,都幾滑
我反轉件魚其實幾燶吓
但都無影響味道

鵝肝都幾好味,煎得剛剛好

牛柳粒肉質都ok, 但比想像中無咁好食
無乜特別
因為我地揀中價牛肉$778一位

師傅表演整炒飯
師傅好好人好識做,氣氛好令我地都食得好開心

龍蝦頭拎咗去煮麵豉湯,無乜特別

整完公仔再炒飯,略嫌太乾身

最後即整銅鑼燒
好喜歡

總括覺得價錢略貴,但一次半次食吓又無妨
2018-10-21 2699 瀏覽
想食鐵板燒,見呢間餐廳好似幾受歡迎,就決定一試,結果沒有失望。我同朋友都揀咗「櫻」一人套餐。套餐有:三文魚子蒸完殼蛋、田園沙律、燒完隻虎蝦、(西京燒銀雪魚、香煎法國鵝肝、板燒成田鰻魚三選一)、大蜆面豉湯、特色炒飯、炒野菜同埋甜品,非常豐富。我揀咗燒銀雪魚,朋友就揀咗鵝肝。蒸蛋非常滑溜。田園沙律芝麻醬香。虎蝦十分大隻,啖啖肉,肉質爽口。銀雪魚燒得香口,魚油豐富,肉質嫩滑。朋友的煎鵝肝亦燒得外脆內軟,非常甘香。大蜆面豉湯用料足,面豉味香濃加上大蜆鮮味,正!特色炒飯惹味十足,有好多櫻花蝦,加上黑椒香蔥, 炒得十分香口,話咁快就食完一碗。炒野菜用上牛油,師傅一路炒已經好香,又係食到唔停口。甜品有紅豆銅鑼燒,師傅即場做,熱辣辣食好好味。食完銅鑼燒,原來還可以選要雪糕或者嘢飲。我哋都揀咗雪糕,分別係綠茶同埋曲奇味。食完大滿足。
田園沙律芝麻醬香。
虎蝦十分大隻,啖啖肉,肉質爽口。
大蜆面豉湯用料足,面豉味香濃加上大蜆鮮味,正!
炒野菜用上牛油,師傅一路炒已經好香,又係食到唔停口。
2018-10-09 2136 瀏覽
沒有猫兒的生活……小人作為作為丹尼仔的頭號粉絲來說,只可以輕輕的嘆句:「生活……淡淡似是流水……全為你……泛起生氣……」友人同樣傷感,但見小人傷感不已,帶小人吃餐美味日菜充喜一下。魚子蒸蛋滑是滑的,但聽聞有鵝肝,可能小人太傷感,鼻子哭到沒甚麼味覺,不覺有魚籽香有蛋香囉。鵝肝多士,最正之處乃是鵝肝,肝油豐富,滲入多士何其美味!小人沒心機都吃了兩件。一口牛柳粒,當屬佳品。然而本食肉獸只吃了一粒,是好吃的。好像是燒帶子的物體,汁豐肉嫩,佳作是也。龍蝦燒完之後放麵豉湯,啖到無味,小人不喜歡。太太太太傷了,不能再承受的傷感……

鵝肝多士
一口牛柳粒,當屬佳品。然而本食肉獸只吃了一粒,是好吃的。
蒜片牛柳粒
好像是燒帶子的物體,汁豐肉嫩,佳作是也。
板燒帶子
龍蝦燒完之後放麵豉湯,啖到無味,小人不喜歡。
龍蝦味噌湯
太太太太傷了,不能再承受的傷感……
板燒帶子
  • 魚子蒸蛋
2018-09-08 3035 瀏覽
閨蜜的生日,不容錯失😆剛巧最近迷上了鐵板燒,上openrice一search,竟然發現了秋田,可以將炒飯弄各款得意的卡通👏🏼👏🏼非常有創意。秋田在尖沙咀天文台道附近,尚算方便,就是天文台道那條斜路,對於手上拿著6磅蛋糕的朋友,有點辛苦😅對於第一次幫襯的客戶評語,如果10分滿分,我覺得秋田有6.5分,很不錯😊 唯一不是很滿意的是,安排坐位方面,可以改善做得更好。

薄燒牛肉
厚燒牛肉
炒雜菜
2018-09-07
  • 鵝肝蒸蛋
2018-07-31 2778 瀏覽
很小香港日本料理以這樣的價錢有這樣的水準,服務親切,食物新鮮味美,環境衛生條件都優於水平,肯定會再帶親友來再品嚐,如果與三五知己來肯定樂在其中,師傅能為客人創造卡通人物,應有盡有!
2018-07-31
2018-07-24 2802 瀏覽
呢一次已經係第二次食秋田師傅嘅手工一次比一次好!雖然同行嘅朋友遲到,但師傅都好耐心咁等候!最後我哋揀咗998 每位計既套餐因為師傅話澳門個隻牛入口即溶 就相信佢一次啦 不過唔成熟好似變咗七成有少少失望不過其他整體上都好滿意叫左2杯乳酸 不過味道麻麻地 鍾意酸嘅朋友應該幾岩呀前菜有黑松露鵝肝蒸蛋同三格小食 黑松露配蛋超好食 如果有得單叫 想encore 添!之後就你主菜啦今次每人有半隻龍蝦一份帶子半份鵝肝 澳洲和牛卡通炒飯個卡通炒飯超有心機師傅仲係第一次整最後仲會將龍蝦 煲湯 勁鮮甜呀不過大家要記住鐵板燒係要時間去食所以要預多少少時間去食呀!
呢一次已經係第二次食秋田

師傅嘅手工一次比一次好!

雖然同行嘅朋友遲到,但師傅都好耐心咁等候!

最後我哋揀咗998 每位計既套餐

不過其他整體上都好滿意

叫左2杯乳酸 不過味道麻麻地 鍾意酸嘅朋友應該幾岩呀

前菜有黑松露鵝肝蒸蛋同三格小食

黑松露配蛋超好食 如果有得單叫 想encore 添!

之後就你主菜啦

卡通炒飯

個卡通炒飯超有心機師傅仲係第一次整

最後仲會將龍蝦 煲湯
勁鮮甜呀

不過大家要記住鐵板燒係要時間去食所以要預多少少時間去食呀!
2018-07-22 2039 瀏覽
無可挑剔既一餐日本料理隻蟹好大好生猛,蟹腳既長度差不多係我隻手既3倍!一隻蟹3種食法,每種都好好食,最愛食蟹粥每碟食物都好有心機整,最值得一讚係最後個炒飯 佢會問你鍾意咩公仔,然後即時用手上既食材製作成你所愛既公仔,而我當然選左最愛既Hello Kitty啦 見到完成品即刻開心晒!甜品亦都好好食,有綠茶雪糕,最推薦紅豆餅,原本諗住已經好飽食少少就算,點知最後我一個人食左2件建議最好去之前book定枱,眼見即使都幾多人去食。
無可挑剔既一餐日本料理

每碟食物都好有心機整,最值得一讚係最後個炒飯
見到完成品即刻開心晒!

建議最好去之前book定枱,眼見即使都幾多人去食。
2018-05-19
2018-06-26 2251 瀏覽
先來一個前菜沙律,新鮮沙律菜,加上小蕃茄,甜甜嘅粟米,同埋一啲蘆薈😋😋魚子醬鵝肝蒸蛋鵝肝蒸蛋,唔會好油膩,同時可以食到鵝肝同蛋嘅香味...加上鋪喺面頭嘅黑魚子醬,增加左佢嘅口感同埋層次感😏😏鐵板燒鮑魚食落有一股牛油香味, 加埋鮑魚本身嘅口感😋😋😋😋鐵板燒龍蝦肉,用龍蝦頭嘅蝦膏做醬汁,同龍蝦肉結合埋,非常濃厚嘅龍蝦味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻牛油香煎法包做底, 加上熱辣辣嘅鵝肝放上面....鵝肝內裏嘅汁同牛油嘅香味,滲晒落塊法包道, 食完個口仲留有鵝肝嘅香味😋😋yummy薄切燒豚肉配合埋乾蒜頭係入面,再點埋係位前既調味料😋😋龍蝦頭煲湯加埋海大同豆腐,清得來又會飲到龍蝦嘅新鮮味道👍🏻👍🏻清炒雜菜食完一埋油膩野,食返碟清清地既菜岩哂, 食慣重口味嘅朋友,如果覺得唔習慣,可以加上前面嘅汁醬, 別有一番味道😋😋炒飯環節,就係呢間鋪頭嘅精髓,因為平時有好多人會特登嚟定位,就係為咗慶祝生日、周年紀念、節日紀念.....好有Surprise嘅麵包超人😍😍當然字樣同公仔,客人都可以自行選擇😏影相時間過去,跟住落嚟就係美味嘅炒飯,就係以不浪費食物嘅原則,來製造驚喜🤔🤔但嘅軟硬適中,唔會食左右飯焦,同時間左唔同眼色嘅

先來一個前菜沙律,新鮮沙律菜,
加上小蕃茄,甜甜嘅粟米,同埋一啲蘆薈😋😋

魚子醬鵝肝蒸蛋
鵝肝蒸蛋,唔會好油膩,
同時可以食到鵝肝同蛋嘅香味...
加上鋪喺面頭嘅黑魚子醬,
增加左佢嘅口感同埋層次感😏😏

鐵板燒鮑魚
食落有一股牛油香味,
加埋鮑魚本身嘅口感😋😋😋😋

鐵板燒龍蝦肉,
用龍蝦頭嘅蝦膏做醬汁,
同龍蝦肉結合埋,非常濃厚嘅龍蝦味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

牛油香煎法包做底,
加上熱辣辣嘅鵝肝放上面....
鵝肝內裏嘅汁同牛油嘅香味,
滲晒落塊法包道,
食完個口仲留有鵝肝嘅香味😋😋yummy

薄切燒豚肉
配合埋乾蒜頭係入面,
再點埋係位前既調味料😋😋

龍蝦頭煲湯
加埋海大同豆腐,
清得來又會飲到龍蝦嘅新鮮味道👍🏻👍🏻

清炒雜菜
食完一埋油膩野,食返碟清清地既菜岩哂,
食慣重口味嘅朋友,如果覺得唔習慣,
可以加上前面嘅汁醬, 別有一番味道😋😋

炒飯環節,就係呢間鋪頭嘅精髓,
因為平時有好多人會特登嚟定位,
就係為咗慶祝生日、周年紀念、節日紀念.....
好有Surprise嘅麵包超人😍😍
當然字樣同公仔,客人都可以自行選擇😏

影相時間過去,跟住落嚟就係美味嘅炒飯,
就係以不浪費食物嘅原則,來製造驚喜🤔🤔
但嘅軟硬適中,唔會食左右飯焦,
同時間左唔同眼色嘅配菜,
包括櫻花蝦、蔥、紅蘿蔔、黑魚子、雞蛋、ham等等....
香得來唔會有油膩嘅感覺😁😁

即場新鮮製銅鑼燒
Pancake 好幼密,
紅豆蓉沒有太甜,啱晒怕甜嘅朋友仔
另外佢仲會有綠茶味雪糕同埋芝麻雪糕俾你揀,
芝麻味嘅雪糕有好重嘅芝麻味,
而綠茶味嘅雪糕有好濃厚嘅奶味

2018-06-18 2203 瀏覽
由於正值考試時間,唯有後補寶貝嘅生日,壽星女一早已經講要去秋田食鐵板!無計啦!生日話事,佢仲話帶埋阿公婆一齊嘆。。。本新我係bk諾士佛台嗰間,打去Booking同 confirm時都無問,到嘅時候我先見到大厦已被業主收返,要去返天文台圍嗰間,真係有少少嬲!點解openrice無update資訊之餘,餐廳又唔提醒客人呢?不過算啦!寶貝生日咁開心,費事為小事掃興!睇完餐牌,我地㨂咗個四人牛餐,由於套餐隻蟹只係2.5KG,而當日嘅蟹係3.5KG,所以我地要補回差價一千左右,無所謂啦!最緊要開心。。由於生日,餐廳會送一舊蛋糕,而我自己都有買蛋糕。。。是晚實在太開心,師父風趣,食物質素又好。。。寶貝非常滿意,仲話下次都要搵返呢個師父!

沙拉
主角。。。蟹
神戶牛
秋田炒飯
甜品
回想五六年前,一想食鐵板燒就會黎秋田,但已經一段時間冇黎,今日想黎重温一下。打黎book位既時候,已經提過,坐鐵板Bar枱要有人均最低消費,因為同行有小朋友(4歲),知道佢唔會食到一個set,所以唯有坐出面枱。叫左二人前,梗係要厚燒和牛啦。落單講明,炒飯上先,我一般都有呢個要求,想飯餸一齊食。前菜好快上左,沙津係幾唔錯,仲好開胃,正正想下一道菜快d黎,結果等左超過15分鐘,飯先出現。一直都鍾意食呢度既炒飯,因為炒得乾身,又有多種配料,有口感,加上煙肉勁香口。之後其他送都黎,不過好特別,一次過黎曬,未食過鐵板燒一次過上餸。第一口食鵝肝,都係至愛,水準絕對保持到,完全冇話食到成口油既感覺。正當我享受緊之際,另一半就話「凍既?」.....我就唔信啦,因為鵝肝都係熱,無理由其他野係凍,我親口每一樣都試龍蝦 - 凍牛肉 - 微暖魚 - 微暖最冇可能既事發生,食鐵板燒,係凍.....完全唔熱。搵左職員黎,同佢講「凍」,本身諗住佢會即刻致歉及換過熱的,但係......佢話我地坐出面,餸菜會一齊上,暗示「凍」係正常還跟我們討論。真心,一上枱已經即刻食,都係得微温,合理嗎?什麼態度?是秋田的質素?無疑,

叫左二人前,梗係要厚燒和牛啦。

落單講明,炒飯上先,我一般都有呢個要求,想飯餸一齊食。

龍蝦 - 凍
牛肉 - 微暖
魚 - 微暖
最冇可能既事發生,食鐵板燒,係凍.....完全唔熱。

還跟我們討論。真心,一上枱已經即刻食,都係得微温,合理嗎?

什麼態度?是秋田的質素?無疑,食物品質冇問題,但温度也是重點吧!服務也不如從前。最後只為我們反熱,想不到付800一個人,換來食反熱食物。
2018-05-25 2086 瀏覽
今年生日男友送的神秘驚喜~私下心情就大好,但平心而論也是相當滿足的一餐,不管視覺上的還是味蕾上的。烏魚子鵝肝蒸蛋及蘆薈雜菜沙津:蒸蛋幾甜,後來師傅提醒才發現𥚃面是鵝肝不是肉。沙津用了柚子味的醬汁,蘆薈肉甜甜的,日本玉米十分鮮甜,是很開胃的前菜。燒帶子:燒帶子配上烘過的紫菜。帶子非常鮮甜多汁,令你對嚟緊嘅菜式更有期待。伊勢龍蝦:活煮龍蝦,視覺上蠻刺激。。。鮮甜又好食,後來蝦頭還拿去了做湯!煎鵝肝配多士:濃郁的鵝肝一點苦澀味也沒有,配上香脆的多士,令人回味!鹿兒島嘅牛扒:自選鹿兒島牛扒,脂肪比例相當高且多汁。雖然備用的蒜片帶有苦味,少量地伴着牛肉吃不易察覺。但如果似我喜歡一口吃很多蒜片,可能會有少少失望。卡通炒飯:整餐飯的戲玉,師傅會問我地每個人喜愛的卡通人物,嘗試用炒飯的材料砌出卡通圖案。這是本人要求的臘筆小新,連眼睛的反光位都有想到,好細心的師傅哦!最後師傅將所有材料連同剛才從牛排上切下的脂肪炒好,野味的炒飯完成。味道算不錯,重點是油渣好香口!銅鑼燒:一定不要錯過這個豆沙包,少少粘又煙韌嘅質地令人喜出望外,蛋香十足,你會想再來一口!最後還送上蛋糕給每組生日的客人,質素絕不遜色,真係有誠
今年生日男友送的神秘驚喜~

烏魚子鵝肝蒸蛋及蘆薈雜菜沙津:
蒸蛋幾甜,後來師傅提醒才發現𥚃面是鵝肝不是肉。

燒帶子:

伊勢龍蝦:
活煮龍蝦,視覺上蠻刺激。。。
鮮甜又好食,後來蝦頭還拿去了做湯!

煎鵝肝配多士:
濃郁的鵝肝一點苦澀味也沒有,配上香脆的多士,令人回味!

鹿兒島嘅牛扒:
自選鹿兒島牛扒,脂肪比例相當高且多汁。

卡通炒飯:

味道算不錯,重點是油渣好香口!

銅鑼燒:

最後還送上蛋糕給每組生日的客人,質素絕不遜色,真係有誠意的餐廳。

寫完食評想再食多次。
開心生日飯。
2018-05-06
  • 鵝肝多士
  • 龍蝦
  • 和牛
  • 銅鑼燒
  • 炒飯
2018-05-01 2586 瀏覽
今日終於有機會一嘗鐵板燒,第一次就係俾咗秋田啦。我地兩個人嗌左"熊本"二人前套餐。首先第一道菜就有沙律,除咗菜之外,啲柚子蒟蒻好清新好開胃。之後就有魚籽鵝肝蒸蛋。其實睇住廚師喺前面烹調,除咗有食嘅享受,仲有視覺嘅享受添 。然後到南非鮑魚同北海道北寄貝,個鮑魚超級新鮮,北寄貝就非常之彈牙同爽口 (讚讚讚)太好味關係,完全唔記得左影。龍蝦更加唔使講,好好味。(都係太掛住食,完全無左要影ge concept) 呢張相,好彩廚師叫我地較慢鏡,如果唔係就睇唔番咁勁嘅場面 (好熱呀)!個帆立貝配埋佢哋嘅秘製醬汁 yummy x 1000000,鵝肝簡直煎得一百分。之後就有個和牛薄燒 (流口水)  終於等到個招牌秋田炒飯,其實我都係比呢個炒飯吸引左,因為廚師會將個炒飯砌個你想整嘅公仔出嚟,我就揀咗架車,其他食客就揀咗Winnie the pooh 同小丸子,真係俾個叻個師傅,仲可以寫埋字添,之後仲會安排你入去影相。之後就將所有公仔炒埋一齊,有蝦有牛有魚籽等等,超級豐富。最後仲有炒野菜, 龍蝦麵豉湯,同甜品。甜品就有豆沙餅同雪糕。因為我朋友生日關係,仲有埋蛋糕送添 (記得要Book位嗰陣講)。走嗰時真
今日終於有機會一嘗鐵板燒,第一次就係俾咗秋田啦。
我地兩個人嗌左"熊本"二人前套餐。

首先第一道菜就有沙律,除咗菜之外,啲柚子蒟蒻好清新好開胃。

之後就有魚籽鵝肝蒸蛋。

太好味關係,完全唔記得左影。

之後就有個和牛薄燒 (流口水)

之後就將所有公仔炒埋一齊,有蝦有牛有魚籽等等,超級豐富。

最後仲有炒野菜, 龍蝦麵豉湯,同甜品
甜品就有豆沙餅同雪糕。

走嗰時真係攬住個肚腩呀!!
This is a really nice dining experience (like like like)
2018-04-28
2018-03-28 2733 瀏覽
二月生日飯另一選擇係秋田既午市套餐,之前食過晚餐,試過炒飯劃公仔,適逢其會,發現有尖沙咀兩間店既其中一間做午市,便訂坐食午餐!不過原本訂坐果間分店裝修(諾士佛臺),改往天文台道!搵左一輪,原來去返之前食過果間!唔明點解打電話訂位時唔通知我地平日的午市,客人不多,連侍應都不多,地下的侍應用對講機通知1樓的同事,而我們搭升降機到1樓時,1個侍應都無!係間舖行左個圈先姍姍來遲見到侍應!到達時得一台3個人坐著!我們被安排坐在那3人已入坐的位置!而廚師也在我們點餐後到達!午市係無公仔炒飯架!我覺得午市既服務質素同晚上比,真係好差!可能價錢係一方面,人手係另一方面!我地叫左2個$238 既1人餐桃餐!主菜一個叫左牛肉薄燒,另一位點了牛小排!其他野就一樣!包括三文魚子蒸蛋、田園沙拉、鮑魚、大蜆麵鼓湯、炒飯、炒野菜、雪糕及甜品!田園沙拉:蔬菜很新鮮,仲有粟米,同埋蒟蒻,黑醋點綴得都配合!三文魚子蒸蛋:三文魚子蒸蛋,蛋很滑,不過無味道!要靠三文魚子的咸味來點綴!大蜆麵鼓湯:超咸!不過蜆肉新鮮美味!飲左幾口,要侍應加水!鮑魚:鮑魚很鮮嫩,淡淡飄出一股牛油嘅香味!後:牛肉薄燒前:牛小排各一人份量既一半炒飯:

田園沙拉:

蔬菜很新鮮,仲有粟米,同埋蒟蒻,黑醋點綴得都配合!

三文魚子蒸蛋:

大蜆麵鼓湯:

超咸!不過蜆肉新鮮美味!飲左幾口,要侍應加水!

鮑魚:

鮑魚很鮮嫩,淡淡飄出一股牛油嘅香味!

後:牛肉薄燒
前:牛小排
各一人份量既一半

炒飯:

無味

甜品

銅鑼燒:夠熱,正常水準!

雪糕:

原本叫咗芝麻味,點知佢就話原來冇,最後全場人都改晒做綠茶味!其實根本剩係得綠茶味一隻味!

總括嚟講,以咁嘅價錢食到鐵板燒都叫做抵嘅!不過如果想食有質素小小嘅就夜晚黎啦!食物同服務質素都係夜晚略勝一籌!