2023-03-28 46 瀏覽
🐮牛魔是一家以日本和牛到美國牛肉都應有盡有既餐廳,服務周到,好適合情侶或小團體聚餐。我地今次點咗櫻花蝦餃子、櫻花蝦豆腐、蘋果木煙燻松露和牛他他和燒肉拼盤,每一道菜都好出色。🥟櫻花蝦餃子薄而透明既皮包裹著鮮嫩既豬肉和櫻花蝦,一口咬下落去,肉汁豐富,櫻花蝦既鹹香和豬肉既甜美相得益彰,配上自製既醬汁,好好食呀!🦐櫻花蝦豆腐口感細緻滑溜,上面撒了櫻花蝦碎,增加了層次感和色彩感。豆腐本身很清淡,但吃起來卻有一種淡淡海洋風味,非常清新。🍎蘋果木煙燻松露和牛他他用上等牛肉切成小丁,混合了松露油、洋蔥、芥末等調味料,放在一個玻璃罐子裡,再用蘋果木煙燻過。打開罐子既𣊬間,一股濃郁既香氣撲鼻而黎,令人垂涎三尺。和牛他他入口即化,肉質柔嫩多汁,松露既香氣和芥末既辣味,令人回味無窮。🥩燒肉拼盤牛魔以其高質素既日本和牛同埋燒肉聞名。每一片都是精心挑選和切割,厚度適中,肉質細嫩多汁。你可以自己在桌上小火爐上烤肉,或者由服務員幫你烤好。我地仲用了附送既海鹽、黑胡椒、山葵醬等調味料來品嘗不同既風味,每一種都有其特色,但我個人最鐘意既都係原汁原味。💁🏻‍♀️尖沙咀棉登徑牛魔是一家值得推薦既燒肉餐廳,不僅肉質上乘,而且菜式

🥟櫻花蝦餃子

🦐櫻花蝦豆腐

🍎蘋果木煙燻松露和牛他他
打開罐子既𣊬間,一股濃郁既香氣撲鼻而黎,令人垂涎三尺。

🥩燒肉拼盤

💁🏻‍♀️尖沙咀棉登徑牛魔是一家值得推薦既燒肉餐廳,不僅肉質上乘,而且菜式多樣,價格合理。如果你是牛肉愛好者,不妨黎呢度試試呀!
2023-03-27 33 瀏覽
成日經過棉登徑都見到呢間日式燒肉好多人今日收工終於得閒同朋友試吓入到去好有氣氛,佢有得揀坐下面或者吧枱除咗燒肉之外,佢有好多唔同嘅日式料理-澳洲M5/M6和牛牛板腱焫一下就食得 入口即溶 唔夠喉-香蔥薄切牛舌牛舌切薄左好快食得仲配埋蔥 燒出黎好香-揚櫻花蝦豆腐成舊豆腐都係櫻花蝦包住黎炸 外面仲係脆卜卜既 底仲有啲汁但我覺得唔洗汁都好夠味👍🏻-全天然豚肉五花腩 配生菜五花腩配生菜😍 佢本身仲有埋泡菜做配菜夾埋一齊食好好食-櫻花蝦餃子餃子大大隻 入面除左肉之外仲有粟米好有口感-蘋果木煙燻松露和牛他他呢個他他真心出色店員都有介紹話開左個蓋後要15分鐘內食有蘋果斯同雞蛋撈埋一齊好滑身 仲有啲蘋果香甜甜地 好開胃-松露牛肉碎炒飯最後到炒飯 上面鋪滿晒松露牛肉一啲都唔碎 都幾大粒一個飯岩岩好一人一碗 👍🏻👍🏻食完都已經好飽下次想氣氛好啲試下坐吧枱先!值得一讚服務好好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
成日經過棉登徑都見到呢間日式燒肉好多人
今日收工終於得閒同朋友試吓

入到去好有氣氛,佢有得揀坐下面或者吧枱
除咗燒肉之外,佢有好多唔同嘅日式料理

-澳洲M5/M6和牛牛板腱

最後到炒飯 上面鋪滿晒松露
牛肉一啲都唔碎 都幾大粒
一個飯岩岩好一人一碗 👍🏻👍🏻
食完都已經好飽
下次想氣氛好啲試下坐吧枱先!

值得一讚
服務好好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-03-23
  • 揚櫻花蝦豆腐
  • 黑松露和牛肉碎炒飯
  • 煙燻蘋果木松露和牛他他
2023-03-27 32 瀏覽
牛魔佈置充滿和式風情, 牆身塗上大幅和服少女的畫像, 十分奪目, 推門進入後, 陣陣肉香撲鼻而來, 已經讓人食指大動了, 環境和氣氛 相當不錯。揚櫻花蝦豆腐豆腐超級滑溜, 滿滿誘人的豆香, 加上豐富櫻花蝦提鮮, 簡單而滋味的開端。櫻花蝦餃子飽滿的餃子, 鋪滿鮮味的櫻花蝦, 中間包裹著滿滿豚肉,大口咬下, 充滿肉汁,淡淡櫻花蝦香氣, 風味迷人。全天然豚肉五花腩/厚切跟生菜厚切黑豚肉五花腩,一層肥一層瘦相間, 賣相吸引, 燒烤至表面微微焦香, 肉質油潤軟嫩, 最喜歡用生菜加上醬汁,包起五花肉一齊吃, 剛好平衡豚肉的油膩感。蘋果木煙燻松露和牛他他打開玻璃蓋時, 散發著陣陣木煙燻香氣,和牛他他, 色澤嫩紅, 先放上金黃的生雞蛋、 黑松露醬及爽脆蘋果絲, 再拌勻所有材料一起吃, 每口充滿滋味和牛油香,及淡淡松露的芳香, 注滿味蕾, 帶來驚喜。老甕澳洲M5/M6和牛牛板腱 大片薄切澳洲M5和牛牛板腱, 顏色嫩紅, 脂肪分佈平均,燒烤時, 香氣十足, 肉質好軟嫰, 牛味濃郁, 讓人喜歡。香蔥薄切牛舌 薄切牛舌,燒至油光亮澤,嚼勁的口感,慢慢滲出肉香, 沾上惹味的香蔥粒, 增添吸引。松露肉碎炒飯 米飯

揚櫻花蝦豆腐

櫻花蝦餃子

全天然豚肉五花腩/厚切跟生菜

老甕澳洲M5/M6和牛牛板腱

香蔥薄切牛舌

松露肉碎炒飯
米飯炒至粒粒分明, 加上黑松露提香, 令到每口米飯特別美味。

富士高砂梅酒
梅酒入口酸酸甜甜,酒香醇厚, 加上冰粒,完美配合。

巨峰提子梳打
粉嫩的巨峰提子梳打, 冰爽柔順,淡淡提子甜香。

2023-03-26 36 瀏覽
同家姐行到攰攰地,睇下尖沙咀有咩想食,見到牛魔食肆,就試吓我地各自叫左套餐A.燒肉自選定食(七款盛)份量都多,入面有:和牛牛肩肉 、薄切和牛牛舌 、澳洲和牛胸腹、豚肉五花薄切 、豚肉五花厚切、黑毛豬頸肉 、醬油鳥肶肉 及前菜(沙律、味增湯)慢慢燒又可以傾吓偈B.牛魔燒肉盛合A4和牛霜降 、澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹 、澳洲和牛五花 、厚切和牛舌、和牛牛肩肉 及前菜(沙律、味增湯)兩款嘅肉都好食,厚薄適中,燒嘅時候都容易控制,燒完都有肉汁,點少少醬油食就已足夠。
同家姐行到攰攰地,睇下尖沙咀有咩想食,見到牛魔食肆,就試吓
我地各自叫左套餐
A.燒肉自選定食(七款盛)
份量都多,入面有:
和牛牛肩肉 、薄切和牛牛舌 、澳洲和
牛胸腹、豚肉五花薄切 、豚肉五花厚
切、黑毛豬頸肉 、醬油鳥肶肉 及前菜(沙律、味增湯)
慢慢燒又可以傾吓偈
B.牛魔燒肉盛合
A4和牛霜降 、澳洲和牛西冷、澳洲和
牛胸腹 、澳洲和牛五花 、厚切和牛舌
、和牛牛肩肉 及前菜(沙律、味增湯)

2023-03-26 150 瀏覽
好似好耐冇食過燒肉,襯週未過左尖沙咀搵朋友午餐食下又聚下☺️去左呢間幾有feel,又坐得舒服嘅燒肉店😋喺正尖沙咀旅遊區,佢哋set lunch都幾抵食,百多元就有幾款和牛可以燒🥰兩個set lunch包餐湯、前菜,我哋仲加左兩款小食澳洲和牛三盛澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花,和牛油脂相對較豐富,入口即化🤤牛魔拌飯好香,又飽肚👍跟餐仲加左櫻花蝦栗米餃子🥟煎到好香脆😋燒肉自選定食(三款盛)自選左澳洲和牛胸腹、黑毛豬頸肉、和牛牛肩肉,仲有跟餐牛魔拌飯☺️今次另加野菜拼盤✌️拼盤好豐富,有粟米、番薯、南瓜及翠肉瓜😍梅酒蕃茄食落非常開胃清甜,滲透少少梅酒清香,非常不俗🤤飲品方面點左兩杯特飲系列,(Yoghurt/乳酸)(Pineapple/鳳梨)😉佢哋仲有好多其他嘅嘢食,包括丼飯及漢堡等等….📍 牛魔 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖#高質日式燒肉 #日式燒肉 #尖沙咀美食 #美食推薦 #日式料理 #和牛 #beef #relax #tst #foodie #hk #hongkongfoodie #香港美食

兩個set lunch包餐湯、前菜,我哋仲加左兩款小食

澳洲和牛三盛

跟餐仲加左櫻花蝦栗米餃子🥟煎到好香脆😋

燒肉自選定食(三款盛)

梅酒蕃茄
食落非常開胃清甜,滲透少少梅酒清香,非常不俗🤤

佢哋仲有好多其他嘅嘢食,包括丼飯及漢堡等等….

📍 牛魔 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖

2023-03-16
  • 澳洲和牛三盛
  • 梅酒蕃茄
2023-03-26 25 瀏覽
今次去左尖沙咀嗰頭行街街🦶🏻上網check過棉登徑附近都有唔少好嘅餐廳😼見到燒肉好似幾吸引🥩價錢又唔算太貴,又嚟試一試先🤤🧊前菜落完order之後,店員準備左湯🍲、沙律🥗同中華沙律,沙律菜夠晒新鮮爽脆😍,加入黑芝麻醬👻同粟米🌽,食落味道比較甜😆其他味道正常~🧊澳洲和牛三盛 $168一次過可以試晒三款唔同部位嘅牛肉😳包括和牛西冷、和牛胸腹同和牛五花,呢三款肉油脂平均🥩,食落重牛味重之外又夠淋🤩燒到半熟就夠哂perfect🫶🏻🧊燒肉自選定食(七款盛)$248入面包含七種不同肉類嘅部位😼包括牛肩肉🐮、牛胸腹、牛舌、豚肉五花薄切及厚切🐷、黑毛豬頸肉及鳥肶肉🐔,牛肉厚度適中,牛味夠濃又唔會有牛肉既臊味,唔會因為太薄而完全熟哂✨而影響牛肉嘅味道及質地,豚肉五花肥瘦啱啱好,燒完油脂會迫晒出嚟🔥食落有豬肉香味但又唔會好肥膩,鳥肶肉用醬油醃制😆燒熟後食落帶少少甜味同醬油嘅香味,一次過食過七個部位好滿足😍🧊柑橘梳打及乳酸梳打 $48乳酸味十足🤤配上有氣梳打,飲落會有少少刺激感🤣配合燒肉一齊夠哂爽人均消費💵: $170-200性格比: 8/10好食程度😋:8/10回頭指數💓:8/10

🧊前菜

性格比: 8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8/10
2023-03-23 44 瀏覽
今日中午經問尖沙咀做野,為左慰勞自己,我決定同個同事都食好野,醒起綿登徑間牛魔,記得之前食係食晚餐的,今日食午餐,原來中午係有幾個套餐的。。我揀左個有三款和牛的套餐,仲加左幾樣加配。首先個餐會有碗湯,小食同沙律,沙律無肉但重點係係醬係有好重的黑芝麻味。另外我哋仲加左個味素的飯,只係食飯都可以當一味。。加上叫左餃子。倒埋d櫻花蝦落去真係加配得值得。講返d牛。。雖然每件得3塊,但件件都厚切同高質,又唔會係勁雪花勁肥嗰隻。。燒完剛好有小小牛脂。。我就會沾埋海鹽食,不過其實唔沾用嚟送飯都好正。另多加配的野菜拼盤,對我嚟講有點難燒,但我就算燒得幾差,食落口都好甜好juicy,因為食物的質料好。。未夠1點已經坐滿哂了。。所以大家可以嘅都早小小嚟坐可能會好d!

2023-03-23 63 瀏覽
今日放工同朋友過嚟燒肉,此乃為高質石燒燒肉!首先,餐廳環境非常之舒適,石燒爐設計都很好,沒有太大油煙,鐵板不容易黏食物。煙燻蘋果木松露和牛他他有生雞旦、萍果絲給你撈勻松露和牛他他。萍早清香,帶點松露味將牛他他帶入另一味蕾享受。將牛微微燒一燒,juicy 到爆登,大推!全天然豚肉五花腩厚切五花腩在待應嘅指點下把它燒到皮卜卜脆,以為自己食緊燒味嘅燒肉😆肉質鮮嫩多汁,油脂感重。香蔥博切牛舌牛舌爽口彈牙,十分juicy 澳洲M5/M6牛板腱牛味濃郁,燒至5成熟後將牛卷埋放入口,啲牛油同汁充満了整個口腔!掦櫻花蝦豆腐豆腐外層鋪滿樱花蝦,豆腐外脆內滑,配上日式汁食過番尋味。松露肉碎炒飯松露味微香,反而肉味香濃!飯粒粒分明軟糯,炒得很出色!
今日放工同朋友過嚟燒肉,此乃為高質石燒燒肉!
煙燻蘋果木松露和牛他他
全天然豚肉五花腩厚切五花腩
香蔥博切牛舌
牛舌爽口彈牙,十分juicy
澳洲M5/M6牛板腱
掦櫻花蝦豆腐
豆腐外層鋪滿樱花蝦,豆腐外脆內滑,配上日式汁食過番尋味。
松露肉碎炒飯
松露味微香,反而肉味香濃!飯粒粒分明軟糯,炒得很出色!
2023-03-22 30 瀏覽
><以前喺附近買過puff先知呢邊街有咁多食肆前菜有泡菜同中華沙律蘋果木煙燻松露和牛他他(158)打開瓶蓋 一縷輕煙緩緩而上倒入蛋黃 蘋果絲撈勻嚟食帶點Smoky香 混合完肉質很柔軟香蔥薄切牛舌(82)牛舌爽彈有嚼口放上很搭配嘅蔥絲澳洲和牛牛板腱(198)快燒兩面鎖住肉汁肉味頗濃 軟腍豐腴全天然豚肉五花腩(110)用生菜包住蘸了豆瓣醬嘅五花腩唔知唔覺食多咗 清爽不膩揚櫻花蝦豆腐(68)櫻花蝦好似成為脆皮炸漿酥香而豆腐很滑溜櫻花蝦餃子(68)餃子餡料飽滿 同樣有很多櫻花蝦松露牛肉碎炒飯(108)石鍋保溫 飯粒吸滿醬汁松露味都幾出 稱做肉粒比較貼切><><><><><><><><><><牛魔尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
以前喺附近買過puff
先知呢邊街有咁多食肆
前菜有泡菜同中華沙律
蘋果木煙燻松露和牛他他(158)
打開瓶蓋 一縷輕煙緩緩而上
倒入蛋黃 蘋果絲撈勻嚟食
帶點Smoky香 混合完肉質很柔軟
香蔥薄切牛舌(82)
牛舌爽彈有嚼口
放上很搭配嘅蔥絲
澳洲和牛牛板腱(198)
快燒兩面鎖住肉汁
肉味頗濃 軟腍豐腴
全天然豚肉五花腩(110)
用生菜包住蘸了豆瓣醬嘅五花腩
唔知唔覺食多咗 清爽不膩
揚櫻花蝦豆腐(68)
櫻花蝦好似成為脆皮炸漿
酥香而豆腐很滑溜
櫻花蝦餃子(68)
餃子餡料飽滿 同樣有很多櫻花蝦
松露牛肉碎炒飯(108)
石鍋保溫 飯粒吸滿醬汁
松露味都幾出 稱做肉粒比較貼切
><><><><><><><><><><
牛魔
尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
四圍都係燒肉店,好多時都唔知點揀...食過咁多間,都係日式燒肉最正今次揀咗牛魔,第一次嚟 試下Lunch質數先午市定食都好多選擇嚟到梗係食燒肉啦先嚟爽脆新鮮嘅沙律同前菜✨ 澳洲和牛三盛澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花(各3片)+$5 配埋 牛魔拌飯,面層灑滿飯素,啖啖香甜 追加咗野菜拼盤,有蔬菜類均衡下,感覺無咁邪惡佈滿櫻花蝦嘅日式餃子,賣相同味道都相當出色。✨珍珠米飯漢堡伴蘭王蛋呢個Burger係用珍珠米嚟取代麵包,口感同份量都比一般漢堡豐富中間夾著嘅牛肉漢堡夠哂厚上面放上震騰騰嘅鮮艷蘭王雞蛋,散發出香濃蛋香✨泡菜豚肉煎餅薄薄嘅煎餅,佈滿啖啖泡菜香味微微辣度,唔會太鹹✨ 乳酸特飲 . 桃味果汁裡面加入椰果,啖啖都有粒粒口感,唔會太甜餐廳樓底好高,寬敞舒適 無壓迫感下次可以晚市再嚟試其他菜式

四圍都係燒肉店,好多時都唔知點揀...
食過咁多間,都係日式燒肉最正

今次揀咗牛魔,第一次嚟 試下Lunch質數先
午市定食都好多選擇
嚟到梗係食燒肉啦

先嚟爽脆新鮮嘅沙律同前菜

✨ 澳洲和牛三盛
澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花(各3片)

+$5 配埋 牛魔拌飯,面層灑滿飯素,啖啖香甜
追加咗野菜拼盤,有蔬菜類均衡下,感覺無咁邪惡

佈滿櫻花蝦嘅日式餃子,賣相同味道都相當出色。

✨珍珠米飯漢堡伴蘭王蛋
呢個Burger係用珍珠米嚟取代麵包,
口感同份量都比一般漢堡豐富
中間夾著嘅牛肉漢堡夠哂厚

上面放上震騰騰嘅鮮艷蘭王雞蛋,
散發出香濃蛋香

✨泡菜豚肉煎餅
薄薄嘅煎餅,佈滿啖啖泡菜香味
微微辣度,唔會太鹹

✨ 乳酸特飲 . 桃味果汁
裡面加入椰果,啖啖都有粒粒口感,唔會太甜

餐廳樓底好高,寬敞舒適 無壓迫感
下次可以晚市再嚟試其他菜式
2023-03-22
午餐
今次我去食lunch set🕐Lunch set有好多選擇,例如有牛肉飯、鰻魚丼、泡飯、烏冬及蕎麥麵、燒肉定食等等!🔸澳洲和牛三盛燒肉定食 $168套餐入邊有🥗沙律、🧆前菜、🍲湯,另外加$5可以升級做牛魔拌飯🍚,我覺得個沙律好特別,個沙律醬係混合左松露醬,所以個沙律好好味😋▪️澳洲和牛西冷(3枚)呢一款係三款牛肉中最硬口,有啲似我哋平時食西冷扒咁!不過仍然好有牛肉嘅香味,可以一試!▪️澳洲和牛胸腹(3枚)呢一款係第二好味嘅,肉質比較嫩口,容易咬開,因為脂肪比例較多,食落口好香嘅牛味!▪️澳洲和牛五花(3枚)呢一款係第一好味嘅,有啲類似A5和牛,入口即溶,好juice 好香好滑,另外附上一隻生蛋俾我哋點呢款牛肉,從而令牛肉更滑!🔸櫻花蝦粟米餃子 +$18餃子外面鋪滿晒櫻花蝦,個餃子好大粒,皮薄又脆,餡豐富!🔸野菜拼盤 +$26野菜拼盤係生嘅,要落去個爐燒下佢,入邊有粟米、番薯、南瓜、翠玉瓜,個番薯好好味,食吓菜都好健康!🔸巨峰/乳酸味梳打特飲 +$15飲品份量和價錢衡量後都算抵飲,而且味道適中,唔會話太淡味!店內環境設計很高級,以灰黑色為主題,比較fusion!座位都坐得很舒服😌是梳化,而且很

🔸澳洲和牛三盛燒肉定食 $168
▪️澳洲和牛西冷(3枚)
▪️澳洲和牛胸腹(3枚)
▪️澳洲和牛五花(3枚)

🔸櫻花蝦粟米餃子 +$18
餃子外面鋪滿晒櫻花蝦,個餃子好大粒,皮薄又脆,餡豐富!

🔸野菜拼盤 +$26

🔸巨峰/乳酸味梳打特飲 +$15
飲品份量和價錢衡量後都算抵飲,而且味道適中,唔會話太淡味!

店內環境設計很高級,以灰黑色為主題,比較fusion!
座位都坐得很舒服😌是梳化,而且很闊落!
燒烤爐的設備都很先進,佢個抽風機好勁,唔會產生好大油煙
2023-03-19 26 瀏覽
(*´◡`*)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈高質日式烤肉之選✨另一半係食肉獸,又好愛烤肉我們第一個白色情人節便帶了他去吃烤肉了🤍┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈餐廳主打A5/A4和牛,除了日牛還提澳洲及美國牛選擇很多之餘也有熟食料理提供~晚上7點到達餐廳已經座無虛席,所以記得要預約啊┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜蘋果木煙燻松露和牛他他 $158 (3.5/5)好多人推薦的前菜上桌時配料及和牛是分開附上,一打開盒子還會飄煙,超fancy 🤩和牛他他加入蛋黃及蘋果條還有香蔥拌匀牛肉味道很濃✨松露味感覺有點失色但添加了蘋果的清甜爽脆,是很新穎的吃法┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜揚櫻花蝦豆腐 $68 (4/5)外層包滿櫻花蝦的炸豆腐~外脆內嫩的口感🤩而且不會太過油膩真的會令人停不了口啊┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜A4和牛沙郎海膽刺身 $138 (4.5/5)被賣相吸引到才點的😹價錢也很親民醬汁還採用拉花形式呢,十分有心思和牛的紋路真的好美,油脂平均慢慢在口腔溶化🥹海膽也沒有腥味,不過只有一口😹配以少量的芥茉昇華了整體的味道,好好吃!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜松露肉碎炒飯 $10
(*´◡`*)
高質日式烤肉之選✨
另一半係食肉獸,又好愛烤肉
我們第一個白色情人節便帶了他去吃烤肉了🤍
餐廳主打A5/A4和牛,除了日牛還提澳洲及美國牛
選擇很多之餘也有熟食料理提供~
晚上7點到達餐廳已經座無虛席,所以記得要預約啊
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜蘋果木煙燻松露和牛他他 $158 (3.5/5)
好多人推薦的前菜
和牛他他加入蛋黃及蘋果條還有香蔥拌匀
牛肉味道很濃✨松露味感覺有點失色
但添加了蘋果的清甜爽脆,是很新穎的吃法

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜揚櫻花蝦豆腐 $68 (4/5)
外層包滿櫻花蝦的炸豆腐~
外脆內嫩的口感🤩而且不會太過油膩
真的會令人停不了口啊

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜A4和牛沙郎海膽刺身 $138 (4.5/5)
被賣相吸引到才點的😹價錢也很親民
醬汁還採用拉花形式呢,十分有心思
和牛的紋路真的好美,油脂平均
慢慢在口腔溶化🥹海膽也沒有腥味,不過只有一口😹
配以少量的芥茉昇華了整體的味道,好好吃!

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜松露肉碎炒飯 $108 (4/5)
肉類可以選擇牛肉或雞肉,份量很多的說
炒飯入口濕潤度剛好,能吃到粒粒飯粒口感✨
松露香氣濃郁,🧑🏻‍🦱表示高質

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198 (5/5)
𐂐 ⠜三藏和牛盛宴 $498
和牛盛宴包括A4無敵霜降沙巴當,西冷牛排
和牛牛肩肉及牛板腱4款肉類
4款其實我們都覺得好好吃!
西冷及沙巴當油脂感會重一點,而另外2款肉感更多
燒完再點上海鹽/醬油已經很滿足
另外如果有芥未可以加一點,會提昇肉的鮮味🤩

𐂐 ⠜初飲初樂 $58
𐂐 ⠜Hoegaarden $65

2023-03-18 34 瀏覽
揚櫻花蝦豆腐一黎已經見到滿滿嘅櫻花蝦鋪滿係豆腐上面,豆腐外脆內軟,加埋櫻花蝦一齊放入口,有豆腐軟滑之餘又有櫻花蝦嘅咬口,好有驚喜!櫻花蝦餃子🥟每隻餃子都好飽滿,不過係要食快啲,放耐左會有少少失色. 個人鐘意豆腐多啲☺️全天然豚肉五花腩(8枚) 五花腩肥瘦適中,第一塊自己燒有d 燒得太干,店員見到我有d 雞手鴨腳,主動黎幫我燒,好食好多😂😂 專業真係唔同d !仲有生菜🥬可以俾你包住食,中和番油膩感👍🏻蘋果木煙燻松露和牛他他 哩個看似普通,原來打開個樽果陣有煙會散d 仙氣出黎😂 好有型! 加入雞蛋同蘋果絲,好fresh 同鮮嫩! Yummy!老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱 牛味濃,幾多汁!輕輕一燒一卷就食得!讚! 香蔥薄切牛舌 (7 枚)牛舌爽口! 薄薄一片加埋蔥一齊,食唔停口☺️松露肉碎炒飯 松露愛好者必點!我忍唔住食左2 碗!🫣
揚櫻花蝦豆腐

櫻花蝦餃子🥟

全天然豚肉五花腩(8枚)

蘋果木煙燻松露和牛他他
加入雞蛋同蘋果絲,好fresh 同鮮嫩! Yummy!

老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱
牛味濃,幾多汁!輕輕一燒一卷就食得!讚!

香蔥薄切牛舌 (7 枚)
牛舌爽口! 薄薄一片加埋蔥一齊,食唔停口☺️

松露愛好者必點!我忍唔住食左2 碗!🫣
2023-03-14 48 瀏覽
午餐食得好少少,和同事在附近找了一間燒肉店,環境寬敞,我們安排坐在吧台,可以見到廚師處理肉類,不要講笑,被客人望住自己工作都有點壓力,他們相當專業呢。落單都是以QR code方式,十分方便,落單後見到我們肉類,恨不得他們切厚一點。人均:$236.5.午餐套餐已包前菜、沙律、昆布湯、燒肉醬料.牛魔燒肉盛合分別有六款牛,每款兩枚,有A4和牛霜降、澳洲和牛西冷、澳洲和牛空腹、澳洲和牛五花、厚切和牛舌、和牛牛肩肉。牛肉相當高質,兩面各燒六七秒,五成熟剛剛好,牛舌就燒耐一點,每款肉味香濃有肉汁,有時焦香都很不錯,加點燒汁和蒜蓉又是另一風味。.燒肉自選定食(三款盛)另加野菜拼盤叫了三款豚肉,是豚肉五花厚切、豚肉五花薄切、黑毛豬頸肉,豚肉也相當不錯,有額外的生菜和韓式辣醬,讓你生菜包一樣,胃口大開。野菜拼盤有四款菜蔬,中間有大大舊牛油,是日翠玉瓜清甜水分足,好食。.特飲系列乳酸梳打x2.

人均:$236.5
午餐套餐已包前菜、沙律、昆布湯、燒肉醬料
牛魔燒肉盛合
燒肉自選定食(三款盛)另加野菜拼盤
特飲系列
乳酸梳打x2
2023-03-14
2023-03-13 53 瀏覽
今日同女朋友係尖沙咀行街行行下肚餓見到呢間燒肉店,裝修有格調就決定入去試下餐廳有好多肉類選擇,豬雞牛海鮮當中主打高質牛肉,提供不同部位亦有套餐,較經濟實惠蘋果木煙燻松露和牛他他生食級既和牛配搭生蛋黃同清新既蘋果絲撈均濃郁既肉味同清甜既蘋果取得平衡感覺好舒服,開胃的前菜老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱牛板腱較少脂肪,肉味較濃感受到和牛既強烈味道全天然豚肉五花腩五花腩份量好多燒完油香爆棚,配搭生菜食好夾櫻花蝦餃子餃子皮薄身,食落好脆口咬落有肉汁流出黎,好juicy松露肉碎炒飯用左和牛粒炒飯,啖啖肉再加上松露令味道提升一個層次好滿足
今日同女朋友係尖沙咀行街
行行下肚餓見到呢間燒肉店,裝修有格調
就決定入去試下

餐廳有好多肉類選擇,豬雞牛海鮮
當中主打高質牛肉,提供不同部位
亦有套餐,較經濟實惠

生食級既和牛配搭生蛋黃同清新既蘋果絲撈均
濃郁既肉味同清甜既蘋果取得平衡
感覺好舒服,開胃的前菜

老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱

牛板腱較少脂肪,肉味較濃
感受到和牛既強烈味道

全天然豚肉五花腩

五花腩份量好多
燒完油香爆棚,配搭生菜食好夾

櫻花蝦餃子

餃子皮薄身,食落好脆口
咬落有肉汁流出黎,好juicy

松露肉碎炒飯

用左和牛粒炒飯,啖啖肉
再加上松露
令味道提升一個層次