2023-03-12 46 瀏覽
🥳尖沙咀棉登徑一向好有日本街頭feel,經過呢間燒肉店,被佢既藝術壁畫吸引左入去,餐廳主打日本同澳洲和牛,仲有唔同小食特式野食,款款都好想試呀!🥩老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱($198)牛板腱雪花紋好靚,店員教我輕輕燒燒一邊,然後卷起就食得,入口軟嫩Juicy,牛味濃郁!🐮香蔥薄切牛舌 ($82)牛舌爽口彈牙,配埋香蔥食更惹味!🐷全天然豚肉五花腩($130)五花腩肥瘦適中,配上泡菜豆瓣醬,口感好豐富!👍🏻煙燻蘋果木松露和牛他他($158)一揭蓋即散出仙氣,十分IGable!加入雞蛋同蘋果絲撈勻,食落有淡淡松露香,鮮嫩好味又帶點清新感!👍🏻松露肉碎炒飯($108)炒飯好出色,香噴噴粒粒分明,加埋松露同牛肉粒,好滿足!👍🏻揚櫻花蝦豆腐 ($68)豆腐外層鋪滿櫻花蝦,外脆內軟,好滑溜!🥟櫻花蝦餃子($68)皮脆餡靚,入面係粟米豬肉,香甜Juice好驚喜!👍🏻巨峰梳打特飲 乳酸梳打特飲 酸甜好飲,入面仲有好多椰果,配燒肉一流!
🥳

🥩
老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱($198)

🐮
香蔥薄切牛舌 ($82)
牛舌爽口彈牙,配埋香蔥食更惹味!

🐷
全天然豚肉五花腩($130)
五花腩肥瘦適中,配上泡菜豆瓣醬,口感好豐富!

👍🏻
煙燻蘋果木松露和牛他他($158)

👍🏻
松露肉碎炒飯($108)
炒飯好出色,香噴噴粒粒分明,加埋松露同牛肉粒,好滿足!

👍🏻
揚櫻花蝦豆腐 ($68)
豆腐外層鋪滿櫻花蝦,外脆內軟,好滑溜!

🥟
櫻花蝦餃子($68)
皮脆餡靚,入面係粟米豬肉,香甜Juice好驚喜!

巨峰梳打特飲
乳酸梳打特飲
酸甜好飲,入面仲有好多椰果,配燒肉一流!

2023-03-10 33 瀏覽
📍 牛魔 Yakiniku More🌍尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖 Shop 5-6, G/F, 8 Minden Avenue, Tsim Sha Tsui📝整體評分:8/10🥢蘋果木煙燻松露牛肉他他🥢生牛肉拌埋蘋果絲洋蔥松露醬,口感好肉魚生咁,甜甜哋相當開胃。敢食生牛肉,不妨試下~🥢香蔥薄切牛舌🥢薄切牛舌好爽口滑嫩~🥢老饕澳洲M6和牛牛板腱🥢 先用牛脂掃燒網,再平放牛肉起幾秒再反轉。脂肪均勻分佈,牛肉相當軟綿肉味濃香,灑少少岩鹽就好好食。🥢全天然豚肉五花腩🥢厚切五花腩,無豬臊味!!!燒到肥肉脆卜卜,加泡菜生菜包住黎食~🥢揚櫻花蝦豆腐🥢豆腐蘸左蛋漿同櫻花蝦去炸,外皮金黃香脆仲帶點煙韌,愈咬愈食得出櫻花蝦嘅鮮香,豆腐好軟嫩~ 🥢櫻花蝦餃子🥢餃子皮鮮甜嘅粟米呢到啲櫻花蝦比較大隻,不過只係灑係餃子面上,會跌哂落黎。🥢松露肉碎炒飯🥢熱石鍋尚熱,影完相飯仲係熱辣辣,仲有飯焦。話就話是肉碎,其實係肉粒,拌埋香蔥好香口~
📍 牛魔 Yakiniku More

🌍尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖

📝整體評分:8/10

🥢蘋果木煙燻松露牛肉他他🥢

🥢香蔥薄切牛舌🥢
薄切牛舌好爽口滑嫩~

🥢老饕澳洲M6和牛牛板腱🥢

🥢全天然豚肉五花腩🥢

🥢揚櫻花蝦豆腐🥢

🥢櫻花蝦餃子🥢
餃子皮鮮甜嘅粟米
呢到啲櫻花蝦比較大隻,不過只係灑係餃子面上,會跌哂落黎。

🥢松露肉碎炒飯🥢

2023-03-09 51 瀏覽
行完k11 有d餓,行到後面條棉登徑先知原來嗰度有幾間餐廳,口痕想食燒肉,就入左去牛魔食個lunch😸✨A4和牛肩胛肉薄切配蘋果絲 - 擺碟好靚,跟左碟蘋果絲,職員教我地因為塊肉係薄切,燒一面就ok, 等d肉汁開始出嘅時候就可以捲埋d蘋果絲一齊食~ 塊肉油脂分佈都幾靚,肉味好香,配埋蘋果絲真心解膩,幾夾👍✨澳洲和牛三盛 - 有齊澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花,3款都食得出係靚肉,而我自己最like牛胸腹,醃得幾好!😂✨熱柚子蜜 - 養下生飲熱野,又夠開胃😜✨凍麥茶 - 估唔到都幾大樽,仲可以無限refill, 好抵飲跟餐仲送白飯,中華沙律,沙律菜同湯,都幾豐富😍

澳洲和牛三盛

✨熱柚子蜜 - 養下生飲熱野,又夠開胃😜
熱柚子蜜

麥茶

跟餐仲送白飯,中華沙律,沙律菜同湯,都幾豐富😍

澳洲和牛三盛
熱柚子蜜
麥茶
2023-03-09 41 瀏覽
首先我需要強調嘅係,呢度嘅店員服務非常好,對燒肉有豐富嘅知識。我七點到,已經見到有人喺度排隊,所以如果下次嚟嘅話,我應該會6:30就到。本來朋友今晚想食茶餐廳就算,但我話難得慶祝生日就唔好咁頹,成餐飯每日都係$400左右,我覺得還好。餐廳一早已經佈置好個位置,除咗有消毒濕紙巾,亦都有鹽、豉油、薑蔥等調味料。值得一提嘅係,喺呢度食燒肉,唔會有好大油煙味,因為啲油煙已經喺個爐入面經地底走咗。食燒肉,一杯Hogardeen是少不了,始終燒肉都有少少熱氣,需要一杯酒黎中和下。見好多人都有嚟食呢個小食,所以我都特別點左櫻花蝦餃子,$68,外皮香脆,肉汁不算多,但有餃子汁亦可以補償到,櫻花蝦係海量。再之後,我叫咗個西班牙豚肉五花腩(厚切加生菜🥬),講到厚切,就真係無花無假,點埋韓國辣醬,非常多汁,包返個生菜就可以中和一下。再之後,我哋叫咗一份香蔥薄切牛舌,$82,牛舌非常彈口,聽店員講,煎完之後亦最好放到爐邊一旁熱一分鐘,會更為好食。再之後我地叫咗一份澳洲M5和牛牛板鍵,$198,薄切;煎呢排牛板鍵嘅秘訣係:先煎一面:等到佢開始收縮,再之後一次大收縮後,就對摺一下,再對摺一下,點鹽,就食得。之後我

之後我地叫左一份和牛他他,加咗生雞蛋同埋蔥拌,令和牛更為好食。

最後我地叫左一份松露肉碎炒飯,石燒上,黎嘅時候勁熱,飯係珍珠米,亦都用甜豉油等醬料炒過,和牛粒稔身,松露亦香口。

2023-02-28
  • 揚櫻花蝦豆腐
  • 全天然豚肉五花腩
  • 香蔥薄切牛舌
  • 黑松露和牛肉碎炒飯
2023-03-07 57 瀏覽
趁住天氣仲未回暖梗係要食吓燒肉過癮 嚟到尖沙咀有好多唔同選擇 今次就去左牛魔Yakiniku More 食個燒肉午餐 餐廳環境好日式居酒屋feel 同埋主打無煙燒肉 所以一啲油煙味都冇 鍾意食牛既大家就更加唔好錯過因為餐廳係選用 日本同澳洲既和牛以及牛肉!侍應會先上前菜 沙律 同埋 湯 比大家開一開胃 然後唔洗一陣就到主菜出場! 燒肉盛!非常推薦好鍾意食牛既大家叫牛魔燒肉盛合 全部都係牛!重要有和牛! A4和牛霜降入口即溶 油脂滿滿留係口腔內 厚切和牛牛舌 好彈口 十分過癮其他牛肉都好新鮮同份量都足夠! 建議大家可以加$5叫埋牛魔拌飯 餸燒肉一流牛魔燒肉盛合 $246A4和牛霜降,澳洲和牛西冷澳洲和牛胸腹,澳洲和牛五花厚切和牛舌,和牛牛肩肉澳洲和牛三盛 $168澳洲和牛西冷,澳洲和牛胸腹,澳洲和牛五花巨峰梳打 $48鳳梨梳打 $48
趁住天氣仲未回暖梗係要食吓燒肉過癮
嚟到尖沙咀有好多唔同選擇
今次就去左牛魔Yakiniku More 食個燒肉午餐
餐廳環境好日式居酒屋feel 同埋主打無煙燒肉
所以一啲油煙味都冇
鍾意食牛既大家就更加唔好錯過
因為餐廳係選用 日本同澳洲既和牛以及牛肉!

侍應會先上前菜 沙律 同埋 湯 比大家開一開胃
然後唔洗一陣就到主菜出場! 燒肉盛!
非常推薦好鍾意食牛既大家叫牛魔燒肉盛合
全部都係牛!重要有和牛!
A4和牛霜降入口即溶 油脂滿滿留係口腔內
厚切和牛牛舌 好彈口 十分過癮
其他牛肉都好新鮮同份量都足夠!
建議大家可以加$5叫埋牛魔拌飯 餸燒肉一流

牛魔燒肉盛合 $246
A4和牛霜降,澳洲和牛西冷
澳洲和牛胸腹,澳洲和牛五花
厚切和牛舌,和牛牛肩肉

澳洲和牛三盛 $168
澳洲和牛西冷,澳洲和牛胸腹,澳洲和牛五花

巨峰梳打 $48
鳳梨梳打 $48
好耐冇食肉啦,我呢個食肉獸決定今日要同朋友嚟食好西😈櫻花蝦餃子比好多櫻花蝦🌸,餃子炸到好香,唔會好油,而且皮薄餡多楊櫻花蝦豆腐豆腐好大塊又嫩滑,配埋醬汁酸酸甜甜好開胃😋蘋果木煙燻松露和牛他他一打開聞到好濃郁既煙熏味,再配搭蛋黃、蘋果、蒜,蔥一齊食,發覺每一樣配料都發揮到佢嘅作用,真係Perfect match老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)油脂平均,而且入口即溶🤤香蔥薄切牛舌 (七枚)牛舌一直都係我最愛,肉嫩多汁又唔膩,口感Q彈全天然豚肉五花腩 厚切(八枚跟生菜)最鍾意厚切既五花腩,夾層多,整體比例均勻,皮肉分明,而且充滿油香————————————————環境:👅👅👅👅食物:👅👅👅👅性價:👅👅👅👅服務:👅👅👅👅

好耐冇食肉啦,我呢個食肉獸決定今日要同朋友嚟食好西😈

櫻花蝦餃子
比好多櫻花蝦🌸,餃子炸到好香,唔會好油,而且皮薄餡多

楊櫻花蝦豆腐
豆腐好大塊又嫩滑,配埋醬汁酸酸甜甜好開胃😋

蘋果木煙燻松露和牛他他

老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)
油脂平均,而且入口即溶🤤

香蔥薄切牛舌 (七枚)
牛舌一直都係我最愛,肉嫩多汁又唔膩,口感Q彈

全天然豚肉五花腩 厚切(八枚跟生菜)

————————————————

環境:👅👅👅👅
食物:👅👅👅👅
性價:👅👅👅👅
服務:👅👅👅👅
2023-03-02 61 瀏覽
K11抵食靚牛石頭鍋飯!登登登!✨🌟位於尖沙咀棉登徑的「牛魔Yakiniku More」,以提供日本優惠靚牛肉出名! 😍🫶🏻💛棉登徑的西邊與緬甸台相交,而東邊則是掘頭路,就是此路不通的意思。棉登徑得名於德國北萊茵的一座城市Minden。港府有意把這一條斷頭路打造為尖沙咀的蘭桂坊,所以這條街上有各種出名日本菜、火鍋、茶餐廳,知名的有豚王、黑門水產!今次放Lunch 就同朋友 去左試試佢地既石頭鍋飯!石燒魚子蘭王牛板鍵伴飯$131主打日式燒肉,一塊一塊既牛板腱鋪滿晒成個鍋,見到甘多肉嘅牛板腱石鍋飯,流晒口水!💦💦燒嘅方法係用石鍋燒熱,容易控制火候,不容易燒亁,令肉類保持肉汁! ✨😍再加生蘭王日本🇯🇵蛋同三文魚子, 蘭王拌飯則由牛肩胛肉粒同廣島蠔組成,牛板腱肉質細嫩,撈埋蛋漿一齊口感 !石燒廣島蠔和牛肉碎佐蘭王$113來日本廣島直送的,以別具特色的方式燒熟😍! 燒完都仲系大大隻! 以午市黎講,非常值回票價!抵食之讚!總括嚟講,午市定食份量適中,價錢合理。不妨一試!牛魔 Yakiniku More地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖電話:27508800 / 51273816#尖沙咀美食#尖沙
K11抵食靚牛石頭鍋飯!

登登登!✨🌟

今次放Lunch 就同朋友 去左試試佢地既石頭鍋飯!

石燒魚子蘭王牛板鍵伴飯$131

石燒廣島蠔和牛肉碎佐蘭王$113

總括嚟講,午市定食份量適中,價錢合理。不妨一試!

牛魔 Yakiniku More
地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
電話:27508800 / 51273816

#尖沙咀美食#尖沙咀#烤肉#和牛#牛魔#
黑毛豬#高質烤肉 #食肉獸
2023-03-02 32 瀏覽
餐廳🍴服務非常熱心,座位都夠哂闊落,坐得舒服老饕澳洲M5和牛牛板腱 (五枚) $198牛板腱油花好靚,油脂含量好平均,簡單燒至半熟,食落整塊都非常軟腍仲好Juicy,牛香味亦好夠全天然豚肉五花腩 (八枚) (厚切跟生菜) $130每一塊五花腩都好厚肉🥰,一層肥肉一層瘦肉,肥瘦好均勻🤤,燒到外皮有啲焦香,可以剪開到適當既Size再用生菜🥬包住食,五花腩勁肥美,肥膏位都係甘香有咬口,肥美好食得黎又唔會有油膩感蘋果木煙燻松露和牛他他 $158和牛他他口感勁細嫩,每一啖都伴隨著果香,每一啖都好柔軟美味,加埋松露既清香,整體味道豐富又好味😋香蔥薄切牛舌 (七枚) $82牛舌雖然係薄切,但食落好有口感,非常有咬口,食落好有彈性同多脆身,仲有香蔥既加持,更加特出牛舌既滋味揚櫻花蝦豆腐 $68豆腐外皮係炸滿櫻花蝦,外皮酥酥脆脆,又有櫻花蝦嘅鮮香,內裡既豆腐係嫩滑無比,強烈既對比令口感更有鮮明既分明,好好食,外脆內軟,豆腐豆香亦好夠,豆香味出櫻花蝦餃子 $68餃子外面舖滿炸左既櫻花蝦,櫻花蝦嘅清香,完全滲透餃子,餃子入面仲有粟米粒🌽鮮肉蔬菜,鮮甜爽口Juicy松露牛肉碎炒飯 $108以石鍋上,想食飯焦可

餐廳🍴服務非常熱心,座位都夠哂闊落,坐得舒服

老饕澳洲M5和牛牛板腱 (五枚) $198

全天然豚肉五花腩 (八枚) (厚切跟生菜) $130

蘋果木煙燻松露和牛他他 $158

香蔥薄切牛舌 (七枚) $82

揚櫻花蝦豆腐 $68

櫻花蝦餃子 $68

松露牛肉碎炒飯 $108
以石鍋上,想食飯焦可以喺石鍋上面撈多陣,炒飯更加香口,再加上松露香,成個飯都好有風格,牛肉粒份量都好多下,軟軟嫩嫩咁,主食都完全唔馬虎,

乳酸梳打特飲 $48
巨峰梳打特飲 $48
梳打飲品中規中矩,入面仲有椰果粒,增加口感

2023-03-02 54 瀏覽
朋友帶我黎左呢間餐廳有好多人會鐘意黎食牛肉, 食物有好多選擇,同埋可以睇到師傅點煮食物,開放式廚房令食客食得放心,座位都好舒適,入面仲有好大幅壁畫係一個好可愛既女仔圖案,我地叫左一份五花腩同生菜包埋黎食,五花腩好厚肉,燒完都好香脆,另一碟叫左蘋果絲黑松露生牛他他混合生雞蛋食口感嫩滑,生牛肉他他味道好突出,薄片牛肉燒香後肉味好濃郁,牛肉炒飯入面牛肉粒好淋配埋炒飯好香口,仲叫左一杯巨蜂提子梳打好甜同有D椰果肉有咬口咁,而另一杯就係柚子蜜。
棉登徑內有一間人氣頗高嘅燒肉店,我哋想幫襯好耐,呢日終於搵啱機會。一到步,店員隨即熱情招待,並簡單介紹菜式。餐廳環境都唔錯,有一大幅牆畫。餐廳菜式選擇繁多,無論肉類定料理都有好多選擇,而呢兩方面嘅出品都有質素。題外話,餐枱夠大張,食得暢快舒服,佢個爐火侯亦OK,係爐面細啲。老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱($198),雖然成二百蚊先得五塊,不過大大片之餘,而且堅係和牛。佢並非好重雪花、入口即溶嗰種,但反而肉味更濃郁。香蔥薄切牛舌($82),薄切牛舌一客有七片,肉質彈牙,但唔韌,本身輕輕用咗胡椒吊味,如果想再香口啲,可以加香蔥。全天然豚肉五花腩($130),豚肉不比牛肉遜色,厚切豬腩色澤鮮嫩,燒完之後,充滿油香,但未覺油膩。五花腩配埋生菜食,好搭調。揚櫻花蝦豆腐($68),前菜我哋要咗炸豆腐,豆腐四四方方,好大件,外層經薄炸,而且蘸滿木魚同櫻花蝦,好惹味呢。旁邊嘅泡菜同中華沙律則係贈送嘅前菜。蘋果木煙燻松露和牛他他($158),和牛他他用個樽仔裝住,皆因餐廳用蘋果木煙燻,再交俾客人將啲煙䆁放出嚟。店員建議撈匀晒生蛋、筍絲同黑松露醬一齊食,他他肉質軟腍,一啲都唔腥。櫻花蝦餃子($68),餃子一
櫻花蝦餃子($68),餃子一客有四隻,上面佈滿櫻花蝦,而入面就包裹多汁肉餡,唯一挑剔嘅地方就係餃皮偏厚。
松露肉碎炒飯($108),朋友係澱粉質怪人,所以嗌多咗個飯,我其實食完上面啲嘢都已經飽咗七成。炒飯用石鍋上,有啲似韓式嗰種。炒飯帶有黑松露香,而肉碎就可揀牛肉或雞肉。
呢度每枱都有自助啤酒機,但唔飲啤酒都有其他選擇,我哋就要咗富士高砂梅酒($68),甜甜的,Cheers。
總括嚟講,餐廳嘅食物質素有水準,而其他各方面亦令人滿意。我睇餐牌見到介紹寫,原來牛魔係由香港人自己打造嘅燒肉品牌🐮,佢哋果然做得到、做得好,無令人失望。
2023-02-27 37 瀏覽
櫻花蝦炸豆腐豆腐外脆內軟 盡吸收醬汁精華櫻花蝦鹹香脆 與豆腐口感成對比 更有層次 為此菜式畫龍點睛櫻花蝦餃子 大大隻好飽滿真正皮薄餡靚 熱辣辣肉汁一咬 就香氣四溢蘋果木煙燻松露和牛他他用透明樽盛載 一打開有冒煙效果將蘋果絲 蔥蒜 日本雞蛋放入攪拌口感綿密 鮮味爆燈全天然豚肉五花腩一客八片厚切油脂潤澤 肉味香濃建議用生菜夾住同食 減輕油膩感澳洲和牛牛板腱大理石紋油花出眾肉質非常嫩 鮮美多汁口感油潤有韌勁香蔥薄切牛舌店員好細心 教我地每種肉類應該點樣燒正反面 時間幾多秒 爐嘅温度 位置 都好講究用岩方法燒嘅牛舌唔會過硬仲好香口彈牙松露肉碎炒飯用石窩保持温度最正係飯焦 食唔停口
櫻花蝦炸豆腐

松露肉碎炒飯
用石窩保持温度
最正係飯焦 食唔停口

2023-02-27 60 瀏覽
位於尖沙咀棉登徑的「牛魔Yakiniku More」,以提供日本優惠靚牛肉聞名,每晚都座無虛席坐滿大量燒肉控,主打高質日本及澳洲A4和牛,部位種類繁多,絕對啱晒牛魔王,豚肉及雞肉,飯,烏冬,小食,多款特色飲品,都有供應👍🏻今日和朋友嚟食午餐,性價比非常高,我哋點咗兩款不同套餐,分別係牛魔燒肉套餐已經包括六款靚和牛,另外一款套餐豬牛雞肉都有,可以一次過試晒多款不同部位,而且肉類質素又高,套餐仲包括有前菜,沙律,湯,牛魔拌飯,和特式飲品,下午嚟呢度食燒肉都係一個非常好嘅選擇▪️牛魔燒肉盛合A4和牛霜降 ,澳洲和牛西冷澳洲和牛胸腹 ,澳洲和牛五花厚切和牛舌 ,和牛牛肩肉 ▪️燒肉自選定食(七款盛)和牛牛肩肉 ,薄切和牛牛舌,澳洲和牛胸腹 豚肉五花薄切 ,豚肉五花厚切 ,黑毛豬頸肉 醬油雞肶肉▪️牛魔拌飯,醬料及前菜▪️特飲系列(Pineapple/鳳梨) (Grape/巨峰)

▪️牛魔燒肉盛合
A4和牛霜降 ,澳洲和牛西冷
澳洲和牛胸腹 ,澳洲和牛五花
厚切和牛舌 ,和牛牛肩肉

▪️燒肉自選定食(七款盛)
和牛牛肩肉 ,薄切和牛牛舌,澳洲和牛胸腹
豚肉五花薄切 ,豚肉五花厚切 ,黑毛豬頸肉
醬油雞肶肉

▪️牛魔拌飯,醬料及前菜

▪️特飲系列
(Pineapple/鳳梨) (Grape/巨峰)

• 牛魔燒肉盛合
2023-02-27 38 瀏覽
✏️ 石燒魚子蘭王牛板鍵伴飯石頭鍋飯焦我好期待,有無朋友都好鍾意呢?今次我揀咗重份量嘅魚子加牛板鍵,呢個配搭已經好吸引,加上蘭王蛋,蛋醬流岀,夾住每一口都卜卜爆的魚子真係超級無敵鍾意❤️💯‼️一鍋入面有菜又有肉,材料又超級吸引。喜歡吃石鍋拌飯的話不妨試試!✏️ 燒肉自選定食(三款盛)呢間燒肉係我試過咁多間燒肉店內嚴選出來的💯‼️由頂級A5 食到矜貴稀少有的和牛部位,細膩的大理石紋,滲出脂香與肉香,食肉獸出動啦!午餐來講真係十分之抵食!肉質絕對有保證‼️‼️舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
✏️ 石燒魚子蘭王牛板鍵伴飯
石頭鍋飯焦我好期待,有無朋友都好鍾意呢?
一鍋入面有菜又有肉,材料又超級吸引。
喜歡吃石鍋拌飯的話不妨試試!

✏️ 燒肉自選定食(三款盛)
呢間燒肉係我試過咁多間燒肉店內嚴選出來的💯‼️
由頂級A5 食到矜貴稀少有的和牛部位,細膩的大理石紋,
滲出脂香與肉香,食肉獸出動啦!
午餐來講真係十分之抵食!肉質絕對有保證‼️‼️

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
2023-02-23
2023-02-24 31 瀏覽
好朋友揾到份好工,今晚同佢慶祝一下,我地決定要燒肉。呢間燒肉都好多人食,好多人推薦。蘋果木煙燻松露和牛將蛋黃和蘋果加入和牛一齊食,和牛入口嫩滑,蛋味濃郁,蘋果香甜有口感。老饕澳洲m5和牛牛板腱輕輕一燒就食得,肉味香濃,口感軟林。櫻花蝦豆腐豆腐炸到外脆內軟,一咬開好滑嘟嘟,加上大量櫻花蝦好香口。香葱薄切牛舌食燒肉必點,牛舌口感爽脆,加上香葱好好味。全天然豚肉五花腩厚切,肥瘦均勻,加埋泡菜,大醬同生菜一齊食,口感豐富。松露和牛炒飯石頭鍋上熱辣辣,有少少飯焦好香口,松露味道香濃。

蘋果木煙燻松露和牛

老饕澳洲m5和牛牛板腱
輕輕一燒就食得,肉味香濃,口感軟林。

櫻花蝦豆腐
豆腐炸到外脆內軟,一咬開好滑嘟嘟,加上大量櫻花蝦好香口。

香葱薄切牛舌
食燒肉必點,牛舌口感爽脆,加上香葱好好味。

全天然豚肉五花腩
厚切,肥瘦均勻,加埋泡菜,大醬同生菜一齊食,口感豐富。

松露和牛炒飯
石頭鍋上熱辣辣,有少少飯焦好香口,松露味道香濃。
2023-02-23 39 瀏覽
呢度平日有午市燒肉套餐,價錢都係百零蚊。我哋揀咗兩個餐,然後再加咗啲小食。前菜有中華沙律,另外有麵豉湯、和風沙律🥗。▶️澳洲和牛三盛和牛西冷、和牛胸腹、和牛五花 和牛味道幾香濃,一次過可以試晒三款唔同部位西冷幾厚身,肉質結實。胸腹肉質腍身。和牛五花油脂肥美。▶️燒肉自選定食(三款盛)澳洲和牛胸腹、薄切和牛牛舌、和牛牛肩肉。牛舌爽口;牛肩肉厚身、油份平均。另外套餐加配咗櫻花蝦栗米餃子 2隻、冷豆腐。櫻花蝦粟米餃子好香、餃子🥟外皮脆脆地,入邊餡料豐富。豆腐有蔥花、柴魚,幾滑。兩個套餐白飯都加$5轉左牛魔拌飯。有好多飯素同紫菜。

前菜有中華沙律,另外有麵豉湯、和風沙律🥗。

▶️澳洲和牛三盛
和牛西冷、和牛胸腹、和牛五花

▶️燒肉自選定食(三款盛)

豆腐有蔥花、柴魚,幾滑。
兩個套餐白飯都加$5轉左牛魔拌飯。有好多飯素同紫菜。