2021-12-06 95 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓今日試咗位於荃灣嘅牛大人午市火鍋放題, 難得約咗朋友一齊食,揀咗個"午市極上和牛吃到飽"嘅套餐,可以食到澳洲和牛同埋安格斯牛湯底有多款選擇,今次我揀咗“阿嫲養生湯鍋”, 滋補開胃,清淡而唔會蓋過牛肉嘅香味依個套餐可以選擇澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯牛板腱,牛味好香,嫩口有一定水準,自己都重覆order多好多次自助食品區設有丸類配菜等超過20款選擇,而小食方面,強烈介紹士林鹽酥雞,脆口鬆軟, 另外, 炸地瓜都好出色,同喺台灣食到嘅味道完全一樣飲品區有大量自家製冷泡茶,今次我試咗菊花普洱同埋桂花烏龍,淡香嘅茶味有種好健康嘅感覺,口感清新唔怕太甜.截單前職員仲送上台中仙草凍,食落感覺甜度剛好,每一口都有鮮奶襯托嘅情況下再加上花生,仙草,珍珠,直頭係perfect match.
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

好耐無黎試牛大人,男朋友話未食過想試所以特登一早book定枱黎食😂。Book 5點比較早所以都算易book,如果walk in就應該好難等位…一入去見到好多蠟筆小新!原來牛大人同小新合作緊😍,周圍有好多小新既佈置,度高把尺都有埋佢地個樣好搞笑🙈。我望番原來仲有小新既products賣,推薦小新迷呢段時間黎食牛大人打個卡😝!黎牛大人梗係要食最貴既澳洲極上和牛放題!早入座都係每人$258,星期五、六、日、假期及前夕就加$10,再加一其實都係$300有找,所以係好抵食😎。🔅湯底湯底選擇都多,好多台式特色既鍋。男朋友揀左蕃茄鍋🍅,平時既蕃茄鍋有啲真係無咩蕃茄味,呢個係食到有蕃茄酸酸甜甜既味,就算之後加湯都無乜溝淡到👍🏻。🔅肉類基本上專食M5牛肩卷😂,叫左幾次都係咁靚,又唔會韌。牛小排就脂肪多啲,都唔錯,手切封門柳就最有牛味🧑🏻‍🍳!🔅配料類配料好多都係自助區拎,超多款丸✨,不過識食梗係叫台灣直送既澎湖花枝漿!真係食到幾大粒既花枝,好彈牙又有咬口👍🏻。🔅蔬菜類菜種類都多,好想特別提下菜類全部都好新鮮🥬🌽,無拎過爛既菜😳!🔅小食類我最鐘意既台式小食三寶: 鹽酥雞、台式香腸同梅甘脆薯都有齊!叫左幾次

🔅湯底

🔅肉類

🔅配料類

🔅蔬菜類

🔅小食類
我最鐘意既台式小食三寶: 鹽酥雞、台式香腸同梅甘脆薯都有齊!叫左幾次都係新鮮炸起熱辣辣🔥送到。

🔅飲品
多款特色台式飲品,有埋熱桂圓紅棗茶,飲左一杯甜甜地都唔錯!桂花烏龍都好香桂花味☺️。冬瓜茶同出去買既都無分別👍🏻,抵飲!男朋友仲加左杯「流水落花」既啤酒🍺,都唔錯。

🔅甜品
有Movenpick都會加分!佢仲有限定新品既仙草凍所以都叫黎試下,唔算好大碗不過食到咁飽都好夠食😚。

💬每次qr code叫完好快送到,staff又收碟收得好快,所以即使二人枱唔算大但都夠位擺野👍🏻。主攻既牛同菜都好有質素,台式小食都無偷工減料,超滿足,真係食到飽🤣!
牛大人到依家都咁多人😳 有十個台式湯底 全部都好足料😚 白玉酸菜鍋 養生濃湯鍋 紅燒牛肉鍋等 今次揀左台中蒜頭雞鍋~~好香濃既蒜香味 調味剛好唔會太鹹 仲有兩隻大雞脾一齊烹煮😛.有多款台灣直送既特色配料 餃類已經有手工蛋餃🥟 瓜仔雞水餃🥟仲有台灣打邊爐好鐘意既老油條豬血糕😛 手打系列有旗魚/花枝槳 食落都好爽彈 仲有我最推介既小吃系列 鹽酥雞 脆薯同炸午餐肉係一定要點的😚 出面仲有得任裝滷牛肉飯🤭!.◽️澳洲極上和牛餐 $198-$288牛小排大大片紋路分明 無乜油脂 食落個肉感重啲🤤 和牛肩卷就油脂感重啲 但依然食到肉質嫩滑~ 封門柳就相對比較有嚼勁 另外牛板腱都好有牛味😛 仲會每人送兩粒m9和牛牛丸 真係好有牛脂感同彈牙😚 海鮮有海蝦同沙白都幾新鮮~ 另外仲有多款手沖冷泡茶 冬瓜茶都幾好飲👻 最後每人會再送一杯moverpick雪糕或者仙草👻.◽️流水落花手工啤 $48忍唔住叫左杯黎啤啤佢😚 原來係牛大人自家製 飲落好易入口 仲有陣花香味~.總結,水凖依然都係幾高質 飲落好養生入味😛 牛既肉質亦相當唔錯 配料既選擇都好多 可以食到啲特別既台灣配料同小食 而且上菜速度都好快 不過真係好多

◽️澳洲極上和牛餐 $198-$288
澳洲極上和牛餐

澳洲極上和牛餐

◽️流水落花手工啤 $48

總結,
水凖依然都係幾高質 飲落好養生入味😛 牛既肉質亦相當唔錯 配料既選擇都好多 可以食到啲特別既台灣配料同小食 而且上菜速度都好快 不過真係好多人排😶
2021-11-29 123 瀏覽
有一日我同女朋友唔知有咩好,之後見到大鴻輝有咁多間,就點指兵兵上左去。真係好彩無去錯,多款式揀,唔似牛涮鍋個啲,來來去去都係個幾味!不過係貴左少少既,但下次都會再黎❤️
【 食到超飽的人氣火鍋店 】🐮今日同朋友試左人氣台式火鍋店【牛大人台灣火鍋吃到飽」,一個價錢可以任食M5澳洲和牛,真係勁正!🪑牛大人的荃灣分店地方寬躺,有舒服的卡座。食物和飲品選擇非常多,淨係湯底都有10多款選擇。🍲我地揀左120分鐘澳洲極上和牛食到飽套餐,湯底選了牛大人紅燒牛骨鍋,湯底一上枱就聞到好香濃的牛骨香味,忍唔住要飲番啖湯先。🥬落單非常方便,透過餐廳的QR code就可以自助下單。另外出面的自助區可以任取超過10種調味料的火鍋醬料、丸類、蔬菜、麵類和各款飲品等,自由選擇。🥩火鍋配料多到我哋要分幾轉先試得晒,當中的M5澳洲和牛,肉質嫩滑,有好香的牛肉味!套餐每人送兩粒澳洲和牛牛丸,十分彈牙爽口,好味。🦐另外仲有口感爽口的牛胸爽、羊味很濃的羊肉卷、五花豬肉片、手切封門柳、海蝦、章魚珍珠漿、蛋餃等等….🍦最後一定要食番杯自選雪糕做甜品,咁就最完美喇!地址 : 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
【 食到超飽的人氣火鍋店 】

🍦最後一定要食番杯自選雪糕做甜品,咁就最完美喇!

地址 : 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

2021-11-26
2021-11-26 124 瀏覽
天氣轉冷就梗係要打邊爐,而講起打邊爐係荃灣就一定係諗起呢幢大鴻輝商業大廈,牛大人就喺呢幢大廈嘅其中一間。一出lift門就已經見到有大量人係度排隊等開門。我哋揀左個極上和牛吃到飽套餐,仲叫左杯流水落花啤酒,都幾易入口湯底我地簡左台灣濃香番茄湯底,番茄都多所以都夠濃味,如果覺得唔夠仲可以自己出自助區加tim 。咁多款牛肉我就最鐘意呢款M5澳洲和牛牛肩卷,肉味濃得黎唔油。滑類同台灣小食都係必點嘅,而家仲新出大左期間限定章魚珍珠漿每次必食嘅台灣麻辣鴨血最後食埋甜品仙草凍

滑類同台灣小食都係必點嘅,而家仲新出大左期間限定章魚珍珠漿

每次必食嘅台灣麻辣鴨血

最後食埋甜品仙草凍
2021-11-21
午餐
2021-11-26 136 瀏覽
#菠蘿🍍雞湯底落咗一塊菠蘿,大概1/5 size,好鹹,雞肉煮到冇晒味,可以話呢款湯底期望唔好咁大,個人覺得僅僅係一個比清湯好啲嘅選擇。#牛板腱肉只能叫一次,最好食係呢個部分嘅肉片,肥肉少,肉質鮮美。#蛋雲吞/水工餃比較少見嘅打邊爐食物,欣賞佢提供比較多嘅台灣特色嘢,網上落單嘅食物。#魚漿一筒筒上,想食幾多可以自己調整,款款都差唔多口味,鐘意丸類嘅朋友除咗出面自助夾,online 菜單仲有好多可以選擇。#甘薯最有記憶點嘅小食,停唔到口,前後叫咗4碟仔,炸到金金黃黃,外脆內軟,見係蕃薯🍠有營養,對自己半呃半氹咁食晒落肚😂#咸柑桔要網上order,有粒酸梅幾開胃,唔會太甜,我中意呢隻多過洛神花。#Movenpick 雪糕& 台式涼粉甜品方面,每人只可叫一份,我哋4個女仔一人叫咗一隻味,好老實講,Movenpick冇傳說中超級好食,價錢超級貴係真嘅。涼粉有啲普通過頭,冇加芋圓簡直唔算係台式,仲要落埋花生。
菠蘿🍍雞湯底

牛板腱肉
只能叫一次,最好食係呢個部分嘅肉片,肥肉少,肉質鮮美。

蛋雲吞/水工餃

魚漿

甘薯

咸柑桔

Movenpick 雪糕& 台式涼粉
2021-11-21
15 分鐘 (堂食)
2021-11-25 2844 瀏覽
最近氣溫驟降,令人好想打邊爐,牛大人長期要排長龍等位,想食,提早訂枱真係好重要!!等入座時,順便選好湯底,10款台式湯底中,我最喜歡蒜頭雞鍋,鳳梨雞鍋,雞湯香甜又補身,最重要,鍋內真係有半隻雞,好足料~今次選 > 阿嫲養生濃湯鍋, 奶白色既豬骨湯底配合唔同既藥材, 加左紅棗同黨參,啱晒而家秋涼既天氣呀!每次來到牛大人打邊爐,都會好忙,因為淨係醬料都有10 幾款,醬料旁又放有一鍋香噴噴既台式滷肉,白飯,任取,用黎配牛肉食,真係一流!點了「極上和牛吃到飽套餐」,19:30前離座最抵,只係$268 套餐贈送每人2 粒和牛牛丸, 牛味濃,夠彈牙,入口有爆汁嘅口感,再飲一啖花香味重既流水落花啤酒潤下喉,回甘又唔苦,正正~~重點狂食既 M5 和牛, 切得較薄,口感柔軟。另一款美國PRIME 極級肩里肌,應該係新產品,切得較厚,牛味濃又夠淋身,比M5 更吸引海鮮方面,海水味重既沙白係小妹既至愛,仲有海假同帶子都好爽口。小食方面,鹽酥雞炸得夠熱夠酥脆,皮蛋豆腐鹹咗少少炸番薯香脆又甜美,台式小香腸送酒真係一流,食食下先記起.... 除左手機掃碼可以點火鍋食材外,出面都有幾10 款蔬果,肉丸可以自取,食食
最近氣溫驟降,令人好想打邊爐,
牛大人長期要排長龍等位,
想食,提早訂枱真係好重要!!

等入座時,順便選好湯底,
10款台式湯底中,我最喜歡蒜頭雞鍋,
鳳梨雞鍋,雞湯香甜又補身,
最重要,鍋內真係有半隻雞,好足料~
今次選 > 阿嫲養生濃湯鍋,
奶白色既豬骨湯底配合唔同既藥材,
加左紅棗同黨參,啱晒而家秋涼既天氣呀!

每次來到牛大人打邊爐,都會好忙,
因為淨係醬料都有10 幾款,
醬料旁又放有一鍋香噴噴既台式滷肉,
白飯,任取,用黎配牛肉食,真係一流!

點了「極上和牛吃到飽套餐」,
19:30前離座最抵,只係$268

套餐贈送每人2 粒和牛牛丸, 牛味濃,
夠彈牙,入口有爆汁嘅口感,
再飲一啖花香味重既流水落花啤酒潤下喉,
回甘又唔苦,正正~~

小食方面,鹽酥雞炸得夠熱夠酥脆,
皮蛋豆腐鹹咗少少
炸番薯香脆又甜美,
台式小香腸送酒真係一流,食食下先記起....
除左手機掃碼可以點火鍋食材外,出面都有幾10 款蔬果,肉丸可以自取,食食下又走左出去

呢日有生菜,皇帝菜,冬瓜, 南瓜, 蕃茄,粟米,萵筍,腐竹, 牛丸,墨魚丸,龍蝦丸,魚腐,炸芋頭, 貢丸,牛柏葉,魷魚, 蟹柳,芝士腸等超豐富,小妹都攞左一大盤,秋冬時節,眼見腐竹真係最受歡迎,吸晒湯頭的鮮甜精華,軟軟的,入晒味。

食完仲有 Haagen Dazs 雪糕,
是日有朱古力, 雲呢拿, 士多啤梨,
蜜桃雪糕選擇,仲有台式仙草涷甜品
蜜桃雪糕清甜桃味中,帶蜜桃果肉,好喜歡
黎左幾次都試唔晒牛大人的所有配料,
由於太飽,鴨血, 豬血糕,鯛魚片, 排骨酥, 鹵水大腸等等,都要留待下次再去食過!!

牛大人台灣火鍋吃到飽

• 牛胸爽
  • 士林鹽酥雞
  • 和牛牛丸
2021-11-24 236 瀏覽
天氣凍凍地打邊爐就最好所以Lunch Time時間去左打邊爐牛大人既午市係90分鐘食到飽揀左極上和牛餐,食物選擇多啲湯底就揀左阿嬤養生濃湯鍋湯底奶白色,冇咩藥膳味,但材料都落足荃灣店同旺角店而家期間限定送自家釀制嘅手工啤–流水落花飲落幾易入口,真係有少少花香而讚好社交平台都會送一杯紫芋霜奶自助區提供好多飲品、蔬菜、丸類連台灣冬粉、王子麵都有極上和牛餐有澳洲和牛M5牛肩肉牛肉切得較薄,肉質較軟牛筋煮熟後好滑好淋滷味牛筋食落軟腍好入味台灣直送鴨血唔易散去到尾聲仲會送每人一碗仙草凍甜度啱啱好,Perfect!
天氣凍凍地打邊爐就最好
所以Lunch Time時間去左打邊爐
牛大人既午市係90分鐘食到飽
揀左極上和牛餐,食物選擇多啲
湯底就揀左阿嬤養生濃湯鍋
湯底奶白色,冇咩藥膳味,但材料都落足
荃灣店同旺角店而家期間限定
送自家釀制嘅手工啤–流水落花
飲落幾易入口,真係有少少花香
而讚好社交平台都會送一杯紫芋霜奶
自助區提供好多飲品、蔬菜、丸類
連台灣冬粉、王子麵都有
極上和牛餐有澳洲和牛M5牛肩肉
牛肉切得較薄,肉質較軟
牛筋煮熟後好滑好淋
滷味牛筋食落軟腍好入味
台灣直送鴨血唔易散
去到尾聲仲會送每人一碗仙草凍
甜度啱啱好,Perfect!
澳洲M5 和牛
澳洲M5 和牛
牛筋
鴨血
2021-11-21 128 瀏覽
最近身邊既朋友都大推牛大人 👐🏻終於有時間一試啦 😍由台灣人主理 食材由台灣直送 ✈️有9款精心熬製既湯底 有薑母鴨鍋、白玉酸菜鍋、鳯梨雞鍋🍍今次試滋補藥膳鍋🍲好足料既藥材同莧茜 唔食莧茜既朋友都接受到😆套餐方面 揀左個極上和牛吃到飽 可以一次過食到豬牛雞肉🤘🏻牛肉有M5牛肩肉、牛小排肉、牛肉粒、牛脂香口既牛胸爽,仲送M9和牛牛丸🥩🥩🥩牛味濃肉嫩唔靭❤️ 整體牛肉質素唔錯🐮其他火鍋配料都有好多選擇😋🌸推介🌸🐟脆肉鯇魚腩🐟美人花膠.另外仲有4款台式小食🥣甜不辣煙靭加埋甜甜酸酸醬汁🤤台灣嘅味道返晒嚟🤗仲有王子麵 再飽都要食返個🙈🙈.飲品又係好多選擇樽裝茶係呢度既特式🍵🍵鍾意飲啤酒可以試吓呢度嘅手工啤🍺🍺落花流水 $48 麥味清香🍺
最近身邊既朋友都大推牛大人 👐🏻
飲品又係好多選擇樽裝茶係呢度既特式🍵🍵
鍾意飲啤酒可以試吓呢度嘅手工啤🍺🍺
落花流水 $48 麥味清香🍺
2021-11-13 2357 瀏覽
天氣涼涼地,加上周末唔使返工,最佳嘅節目當然就係去打邊爐!有人話想食台式火鍋,上網搵左好幾間,逐一比較,最後選了位於眾安街大鴻輝(荃灣)中心 16 樓嘅人氣火鍋店「牛大人台灣火鍋吃到飽 Master Beef」。餐廳標榜由台灣師傅主理,火鍋湯底共有 9 款,據說全部都採用真材實料熬製,當中包括有薑母鴨鍋、白玉酸菜鍋等,另外亦有多種台灣直送配料及台式飲料供應。揀左個「極上和牛吃到飽」套餐 ($208),而湯底就點了台灣鳳梨雞鍋,客人可於 90 分鐘內任點任食多款指定肉類、火鍋配料及台式小食,另外亦可以喺外面嘅自助食品區,自取各款丸類、蔬菜、麵食及飲品。先飲湯再打邊爐,鳳梨雞鍋以鹹鳳梨、苦瓜及土雞熬製而成,湯頭清澈,入口甘醇清甜。苦瓜清熱解毒,鳳梨及小魚乾嘅鹹鮮中和了苦瓜嘅苦澀,雞肉嫩滑無比。飲完湯後,幾款肉食同火鍋配料亦已陸續送上。上腹牛五花油脂分佈平均,放進湯鍋內輕輕一灼就食得,入口肉質軟嫩又帶點嚼勁。澳洲和牛 M5 牛肩卷 同 西班牙豬梅肉片亦係必食推介,牛肩卷紋理清晰漂亮,脂肪比例均勻,入口肉味濃郁,而豬梅肉片亦爽軟彈牙,油香不膩。幾款漿類,質素亦不俗,蟹籽墨汁漿經烹煮後依然嫩滑爽
天氣涼涼地,加上周末唔使返工,最佳嘅節目當然就係去打邊爐!

幾款漿類,質素亦不俗,蟹籽墨汁漿經烹煮後依然嫩滑爽口,蟹籽在口中輕輕爆破,加上鮮甜的墨魚粒,啖啖滋味。干貝鮮魚漿以旗魚漿及章魚粒炮製而成,入口鮮美 Q 彈。

至於其他火鍋配料,首推當然係私房鴨血,鴨血大件厚身,入口完全不腥,辣度亦不嗆喉,加上吸滿了湯汁精華,滑嫩又 Juicy。

另外牛媽滷大腸、牛肚、牛筋亦入味好吃,用餐廳秘製滷汁煮過,入口帶迷人滷汁香氣。

自助飲品吧有唔少台灣特色飲品,如桂花烏龍冷泡茶、麥香紅茶等供應。有人話想飲啤酒,點左杯手工啤 American Pale Ale ($48),麥芽和啤酒花風味均衡,入口清爽順喉。

結帳前,員會為每位客人送上一碗台中仙草凍,用料好豐富,除仙草外,還有香脆花生粒、Q 彈椰果、綿密紅豆、軟糯珍珠等,打完邊爐食番碗,超級完美。
*✲゚*。🍲人氣台式火鍋放題牛大人🐮荃灣分店景觀非常開揚 座位夠寬坐得幾舒服👏🏻🔸 湯底 🔸湯底有9個選擇我揀左阿嬤養生濃湯鍋 入面有木耳、紅棗等等養生食材 清清地 少少藥膳味🤏🏻🔸 肉類/ 丸類/ 其他火鍋配料 🔸牛肉有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷 全部都係大大片 有牛味😋丸類平時食開既都有 特別推介香芋牛丸 之前都未食過好特別😆台式蝦餃、蛋餃都唔錯👍🏻麵有王子麵、新竹米粉仲可以出去夾其他火鍋配料 有各款菜、豆腐、冬菇、粟米、南瓜、鬼馬油條等等🔸 小食🔸有多款台式小食任食 e.g. 私房鴨血 鹽酥雞推介薯梅甘酥脆薯🍠同糖醋甜不辣😍😍🔸 飲品🔸飲品選擇好多 加$48 有手工啤酒🍻我試左2款牛大人自家制特色飲品 洛神花茶、白桃烏龍個包裝打卡一流💯 淡淡地 應該冇加糖又可以解膩👍🏻🔸 甜品 🔸好似食晚市先有haagen dazs 雪糕🙈不過午市甜品有仙草凍都幾好食!😋記得要留肚試下🤣‼️ 記得上openrice / 打電話訂定位呀估唔到而家開咗咁多間分店 依然係咁多人排隊我weekend 1點半去荃灣分店都好full, 唔少人walk in都要等位🙈-✨ 90分鐘午餐吃到
*✲゚*。🍲
人氣台式火鍋放題牛大人🐮

荃灣分店景觀非常開揚 座位夠寬坐得幾舒服👏🏻

🔸 湯底 🔸
湯底有9個選擇

🔸 肉類/ 丸類/ 其他火鍋配料 🔸
丸類平時食開既都有 特別推介香芋牛丸 之前都未食過好特別😆
台式蝦餃、蛋餃都唔錯👍🏻
麵有王子麵、新竹米粉

🔸 小食🔸

不過午市甜品有仙草凍都幾好食!😋
記得要留肚試下🤣

‼️ 記得上openrice / 打電話訂定位呀
估唔到而家開咗咁多間分店 依然係咁多人排隊
✨ 90分鐘午餐吃到飽 - 極上和牛吃到飽 ($198; 星期六日/假期另加$10)
+10% service charge
▫️ 銅鑼灣廣場二期5樓
▫️ 旺角瓊華中心9樓
2021-11-07
2021-11-10 184 瀏覽
之前去過九龍區和港島區的分店,相對地較多人,今次去荃灣的牛大人,地段方便,地方寬敞又企理,仲要望海景,午市不用排隊,食得好輕鬆自在。第一次叫牛大人紅燒牛骨鍋,牛骨湯底濃郁,好夠味,完全不需要落調味。個人必食牛肩脊和牛板腱,因為肉味最濃!蟹籽墨魚醬都係有粒粒墨魚,好彈牙,新鮮!厚切冬瓜片、鮮准山、蓮藕、萵筍又正又爽!材料新鮮香芋牛丸,台灣牛大人自家製,直送香港,都係必食之選!火鍋配啤酒🍻是常識吧!流水落花$48味道清甜,好解渴!最後送埋個甜品,大滿足!

個人必食牛肩脊和牛板腱,因為肉味最濃!
蟹籽墨魚醬都係有粒粒墨魚,好彈牙,新鮮!

厚切冬瓜片、鮮准山、蓮藕、萵筍又正又爽!

材料新鮮

香芋牛丸,台灣牛大人自家製,直送香港,都係必食之選!

火鍋配啤酒🍻是常識吧!
流水落花$48
味道清甜,好解渴!

最後送埋個甜品,大滿足!
2021-11-10
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2021-11-10 1841 瀏覽
牛大人岀名程度真係唔洗多講😂,訂座就一定咖喇,上到去都係勁多人堆左係到,就算食完走岀門口都有困難😂😂,同埋記得準時到,唔係既話就麻煩了,太多人真係唔知等幾耐,所以建議可以早嘅話就簡早段時間去食會舒服小小😂。牛大人火鍋由台灣師傅親自主理,用真材實料熬製成10種不同的火鍋湯底,不含味精,金天然食材熬製的湯底,當中包括有麻辣鍋、雞鍋、藥膳牛蒡鍋、番茄鍋,仲有素食鍋等。-🤍澳洲極上和牛套餐$258 (按時段收費$258-298)怕肥又要食既我就第二早段5點入座食到7點,120分鐘仼食,包括所有火鍋配料、和牛、飲品同小食。我簡左蕃茄湯鍋底,同澳洲極上和牛套餐,另外,每人送2粒M9和牛牛丸😍😍,最後每人仲有得簡一樣甜品movepick/仙草凍。-💕台式濃香蕃茄湯鍋底係用新鮮蕃茄攪碎後加入洋蔥、薑片等材料慢火烹調而成,蕃茄湯唔係濃郁個種,而係鮮甜中帶有微微酸味,好養生健康感覺🤣🤣。.💕澳洲極上和牛和牛vs美國特級安格斯,最重點就係多左和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯牛肉粒同手切封門柳。M5牛肩卷大理石花紋脂肪平均😍,有牛肉既嫩度😋,牛小排肉質鮮美滑嫩😍,牛肉粒肉嫩唔韌😍。另外送既M9和牛牛丸都好

🤍澳洲極上和牛套餐$258 (按時段收費$258-298)
💕台式濃香蕃茄湯鍋底
💕澳洲極上和牛
和牛vs美國特級安格斯,最重點就係多左和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯牛肉粒同手切封門柳。M5牛肩卷大理石花紋脂肪平均😍,有牛肉既嫩度😋,牛小排肉質鮮美滑嫩😍,牛肉粒肉嫩唔韌😍。另外送既M9和牛牛丸都好岀色🥺,真係有別一般牛丸,肉味濃厚脂香,彈力十足爽口,個人覺得係值得簡澳洲極上和牛等級😚。
💕牛大人手工啤酒🍻流水落花$48/杯(425ml)
另外,仲叫左杯牛大人手工啤酒🍻,咁大杯黎講算幾抵飲😳,唔係好飲酒既我黎講,都覺得幾易入口,看落清澈度高,清新口感,後勁麥味清香及餘韻味濃🥰👍🏻。
💕火鍋配料推介
炸午餐
脆肉鯇魚腩
澎湖花枝漿
美人花膠
估唔到有花膠食,仼食就一定唔會係靚等級,但仼食黎講都真係唔差,同有啲都係用平價花膠做招牌既車仔麵店相比,質素唔算比佢差得遠👍🏻。

M9和牛牛丸
2021-11-08
5 分鐘 (堂食)
M9和牛牛丸
2021-11-08 1118 瀏覽
同HONEY又來到荃灣的牛大人食極上和牛吃到飽,雖然牛大人在其他地方開左分店,但都系好難約,我地都系5點開始食,都全FULL曬,果然牛大人真的性價比高,同HONEY點左杯流水落花飲左先,湯底今次點左阿嫲養生濃湯鍋,阿嫲養生濃湯鍋真的唔錯,有淡淡的中藥味,加上紅棗杞子蟲草花,真的好補身哈哈牛肉方面我地都系點左M5和牛,安格斯牛板腱同埋封門柳,封門柳真的我同HONEY都好鐘意食,另外都點左唔少的蟹籽墨魚漿,章魚珍珠漿,牛肉漿,哩兩款都系好好食,因為醬油區真的好多人,所以我地拿左蔬菜先,水蓮真的唔少得,同埋腐竹&百頁豆腐都系我地鐘意食~飲品都系主打拿左白桃/桂花烏龍,麥茶同埋現在LIKE FB就有的竽圓珍珠奶,口感唔錯,唔想飲太凍可以先拿左出來再擺一會,咁飲落就唔會好凍...120分鐘真的好足夠我地食火鍋,另外職員都好勤力咁加湯同埋拿碟,最後食埋甜品,都系鐘意食雪榚,我同HONEY都好滿意牛大人的食物~~

阿嫲養生濃湯鍋真的唔錯,有淡淡的中藥味,
加上紅棗杞子蟲草花,真的好補身哈哈

2021-11-07
  • 阿嫲養生濃湯鍋,
  • M9和牛牛丸,
  • 澳洲極上和牛套餐,
  • 流水落花,