2022-02-26
最近天氣凍冰冰,第一時間緊係諗起打邊爐喇😆同埋見到牛大人同蠟筆小新合作好吸引呀😍入到店天花都有唔少小新嘅裝飾,同埋大門已經有小新嘅壁畫☺️我哋揀左極上和牛吃到飽套餐😍入面包左各類肉類,醬類,餃子同小食。除左以上,仲有自助區,有滷肉飯,麵類,勁多蔬菜同肉丸🤓因為天氣都凍,我地就揀左阿嬤養生濃湯鍋,入面用左好多藥材去煲👍🏻都幾暖身🥰🌸澳洲和牛 M5 牛肩卷M5和牛帶雪花,肉質口感嫩嫩😋🌸安格斯特選牛板腱牛板腱肥瘦適中,牛味濃👍🏻🌼瓜仔雞水餃入面係醬瓜同雞肉🤤口感爽口同埋都帶肉汁😋🌼台式蝦餃 台式蝦餃都係第一次食,入面係鮮蝦膠黎,帶鮮味😋🌸私房鴨血鴨血都唔算辣,食落都滑😋👍🏻🌸牛媽秘制滷牛筋& 滷牛肚煮耐少少之後會腍,味道帶少少滷水味。🌺士林鹽酥雞(辣)鹽酥雞口感外脆肉嫩😍🌺真豬小香腸小香腸帶蜜糖味又唔肥😋🦐台灣海鮮漿漿係等於我地嘅滑,海鮮漿入面有鮮蝦,鮮魷同魚肉🐙章魚珍珠漿珍珠漿入面係粒粒章魚🐙,食落好QQ👍🏻🦑蟹籽墨汁漿唔好睇佢黑黑,其實好入味,食到墨魚嘅香味😆飲品方面有唔少自家製飲品,我地仲叫左「流水落花」🍻係精釀手工啤酒黎🥳味道帶果香😋又唔會太苦澀👍🏻汕草芋圓都好好味😋
🌸澳洲和牛 M5 牛肩卷
M5和牛帶雪花,肉質口感嫩嫩😋
🌸安格斯特選牛板腱
牛板腱肥瘦適中,牛味濃👍🏻
🌼瓜仔雞水餃
入面係醬瓜同雞肉🤤口感爽口同埋都帶肉汁😋
🌼台式蝦餃
台式蝦餃都係第一次食,入面係鮮蝦膠黎,帶鮮味😋
🌸私房鴨血
鴨血都唔算辣,食落都滑😋👍🏻
🌸牛媽秘制滷牛筋& 滷牛肚
煮耐少少之後會腍,味道帶少少滷水味。
鹽酥雞口感外脆肉嫩😍
🌺真豬小香腸
小香腸帶蜜糖味又唔肥😋
🦐台灣海鮮漿
漿係等於我地嘅滑,海鮮漿入面有鮮蝦,鮮魷同魚肉
🐙章魚珍珠漿
珍珠漿入面係粒粒章魚🐙,食落好QQ👍🏻
🦑蟹籽墨汁漿
唔好睇佢黑黑,其實好入味,食到墨魚嘅香味😆
汕草芋圓都好好味😋