2022-02-14 97 瀏覽
天氣凍一定想打邊爐二人去左荃灣店 咁岩天氣好好坐到窗邊位睇到靚景 坐得好舒服lunch 食90分鐘 其實已經好夠入去先發現原來做緊蠟筆小新主題仲可以買走精品我地揀左鴛鴦湯底+50食開既鳳梨雞湯加多左期間限定蕃茄酸辣lunch 200內食到都幾抵一樣設備同服務都做足兩個湯底都好正鳳梨雞湯走鮮甜路線有成隻雞脾 大量娃娃菜 蕃茄酸辣揀左小辣岩岩好估唔到蕃茄味超濃郁 加埋少少辣感覺好爽推薦蕃茄控必試 一濃一清 除左已經係左好多次既肥牛 非常薄切 夠肥今次想提下花雕雞原來都幾好食 大件滑身 值得一試牛大人既自家製啤酒唔錯 帶有果香味 手工啤唔會太苦 同火鍋幾夾堂食飲價錢都唔貴 平時出邊都要差唔到成舊水火鍋配料比較推薦濃味花之丸 墨魚滑等都係鮮甜 彈牙台灣小食呢間都ok
梅甘酥脆薯 鹽酥雞次次都叫基本上lunch 真係幾抵食最平128已經可以任食🤣

天氣凍一定想打邊爐

台灣小食呢間都ok
梅甘酥脆薯 鹽酥雞次次都叫
基本上lunch 真係幾抵食
最平128已經可以任食🤣
最近菜價上升不少,去食放題最抵,多食牛肉又多食菜!由於晚市禁堂食,所以提早於星期日午餐時間慶祝情人節,就當然要吃最好的極上和牛套餐,$208一位性價比高!.食火鍋放題最緊要牛肉靚,牛大人完全是高標準完成任務。.全部都非常新鮮鮮紅色的而且肥瘦均勻,是平時去超級市場百幾$200一包的那一種貨色。最貴的套餐包澳洲M5和牛,因為油脂均勻,所以食起上來特別嫩滑,其中有一兩塊更加是入口即溶的感覺。這個套餐也包第2貴的安格斯牛板腱,中間有筋位,口感較踏實,而且瘦肉比較多。我們也是了最平的牛五花,這個適合喜歡吃油脂味濃郁的朋友。.我們兩人坐一個10分舒服的卡位,原來牛大人同蠟筆小新合作,好多打卡點。在櫃檯見到有小新精品可以買,店主說在沙田店仲可以自費同小新影即影即有。.難得慶祝當然要飲一杯,叫了獨有的落花流水啤酒,清爽很適合一邊打邊爐一邊飲。當然有很多免費的飲品!.去到自助區,見到有很多蔬菜及肉丸類,大家都非常守秩序沒有搶菜,而且天寶得很快不怕沒菜吃。.去到醬料區見到有林林總總的醬料,而且有牛肉粒醬,大家不妨試這個醬汁超級好吃。

火鍋放題最緊要牛肉靚,牛大人完全是高標準完成任務。

我們也是了最平的牛五花,這個適合喜歡吃油脂味濃郁的朋友。

2022-02-13 1797 瀏覽
🌸荃灣台式火鍋🌸牛大人🐮近日天氣涼爽,最適合品嚐滋味火鍋❗晚市繼續禁堂食,今天與友人到了人氣超爆燈台式火鍋店-「牛大人」享用一頓食到飽的極上和牛台式火鍋放題作是日午餐❗餐廳寬敞舒適,裝修簡約舒適,有精美台式紅磚牆,座位相當寬闊舒適,還有精美人氣可愛的蠟筆小新主題佈置,有很多打卡位,沙田分店更可以自費與小新影即影即有相!火鍋店還提供可愛聯乘精品如野餐墊、餐具套裝及購物袋等供堂食或外賣客人換購❗店員殷勤有禮,會不時替客人收拾碗碟,而餐廳採用二維碼自助掃描點選配菜,相當方便快捷❗1️⃣餐廳提供多款放題組合,同一枱的客人需要惠顧同款放題組合。🍽我們惠顧了以下午市放題:👉🏻90分鐘極上和牛吃到飽 $198@而放題套餐包括:🍲 湯底👉🏻醒醐蕃茄酸辣鍋是一款全新以酸辣為基調嘅特製湯底,湯底酸度及辣度適中,當中有豐富新鮮蕃茄同開胃酸白菜,湯底清甜帶酸辣,還可以選擇辣度,湯底惹味又解膩,非常滋味。有多款精選極上和牛肉類、蔬菜、特調飲品、袐制滷水及鴨血等多款多元化的台式火鍋配料,以下為當中我最喜歡的配料:🐂安格斯特選牛板腱這款安格斯特選牛板腱肉質鮮嫩,油脂分佈均勻,輕輕淥煮後入口即溶,口感完全不會韌!🐂澳洲和
🌸荃灣台式火鍋🌸牛大人🐮

🍽我們惠顧了以下午市放題
👉🏻90分鐘極上和牛吃到飽 $198@

放題套餐包括:
🍲 湯底
👉🏻醒醐蕃茄酸辣鍋

🐂安格斯特選牛板腱

🐂澳洲和牛M5牛肩卷
這款澳洲和牛M5牛肩卷同樣是油花均勻,入口即溶,十分滋味!

🐷西班牙豬
有西班牙豬梅片及豬五花片,豬梅片香嫩細滑;五花片相當肥美,油脂分佈細密,非常滋味。

👉🏻牛媽秘制滷水
火鍋店還提供香濃牛媽秘制滷水菜式,當中包括大腸、牛肚及牛筋,而我喜歡牛肚及牛筋,2者的質感也相當爽口彈牙,充滿非常郁濃的滷水味。

🦑特色彈牙漿
有三款等式彈牙滑,包括鮮香彈牙蟹籽墨魚漿、爽口干貝鮮魚漿及滋味章魚珍珠漿;各款漿經淥熟後質感相當彈牙,而且能人吸引湯底精華,配搭既有特色而且相當美味。

🍽自助吧
自助吧有多款不同類型的的台灣直送火鍋配料。還有台灣直送火鍋配料,有多款時令蔬菜、招牌豆腐及手工肉丸等。

火鍋店還提供多款飲品如汽水、檸檬茶及清熱茶䭈及蘋果西打等,還有多款火鍋店自家制特色飲品,如桂花烏龍、菊花普洱及洛神花茶等。
醬料區
飲品

🍶 流水落花 $48@
還可以另外加了一杯充滿花香味的啤酒,味道回甘,入口容易🥂
流水落花

👉🏻醬料方面
有蔥花、沙茶醬、芫茜、手切辣椒、台灣甜辣醬、蒜蓉及辣椒油等。

🍨甜品
放題完結前,店員會向客人提供是日甜品,而今天的甜品是特色台式仙草凍,仙草凍清甜滋潤,仙草質感Q彈,解膩一流!
台式仙草凍

總括而言,此日式火鍋店食物十分高質,有多款的台灣直送火鍋食材❗餐廳鄰近荃灣站,交通方便,四通八遠。屬於荃灣區內必到的高質台式火鍋放題店❗

🔖總體評分:
美味指數:⭕⭕⭕⭕⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕⭕️

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣):荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
2022-02-12
10 分鐘 (堂食)
流水落花
  • 桂花烏龍
  • 甜品
  • 飲品
2022-02-04 102 瀏覽
天氣突然凍左咁多❄️梗係要去打個靚邊爐🍲 講起打邊爐好自然就會諗起牛大人🐮 佢地越開越多分店 而荃灣呢間就最近我˜”*°•極上和牛吃到飽套餐•°*”˜新年梗係食豪啲 晏晝時段90分鐘吃到飽最貴嘅套餐都只係$198/位(星期六日+$20/位, 未計加一) 已經可以食齊澳洲和牛M5牛肩卷 安格斯特選牛板腱 同埋上腹牛五花 我地兩個人總共叫左19碟牛🐮 好癲呢~食過幾次都係食麻辣同養生鍋 今次試新野叫左紅燒牛骨湯 湯底微辣 牛肉味都幾重 都係濃味之選 完全唔需要點豉油 必食推介: 芋頭貢丸 冬菇貢丸 鴨血 凍豆腐同滷肉飯 全部都可以無限refill♾️ 芋頭貢丸同冬菇貢丸都好結實香濃 凍豆腐索晒啲湯汁勁正 鴨血超級厚身勁水嫩 滷肉飯多汁惹味🖍️宜家蠟筆小新大駕光臨牛大人 餐廳入面周圍都可以見到小新同佢朋友仔嘅蹤影只要係門市消費(堂食及外賣自取)就可以換購『牛大人x蠟筆小新』限量聯乘精品🎁 有餐具套裝🍴 便攜餐墊🥄 休閒野餐墊🖼 自動折疊兩傘🌂 同埋摺疊環保購物袋🛍️ 每一款都係限量㗎❗️ 換購價由+$48至+$98不等 其中沙田分店仲有打卡必備『蠟筆小新 Yum Me Print 印相機』可以自費同

˜”*°•極上和牛吃到飽套餐•°*”˜

只要係門市消費(堂食及外賣自取)就可以換購『牛大人x蠟筆小新』限量聯乘精品🎁 有餐具套裝🍴 便攜餐墊🥄 休閒野餐墊🖼 自動折疊兩傘🌂 同埋摺疊環保購物袋🛍️ 每一款都係限量㗎❗️ 換購價由+$48至+$98不等 其中沙田分店仲有打卡必備『蠟筆小新 Yum Me Print 印相機』可以自費同小新一齊影即影即有㖭吖($30/張)📷
2022-01-22 103 瀏覽
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (荃灣) 天氣一涼返少少就好想打邊爐!今次又去左牛大人啦,🥰真係食極都唔會厭!荃灣分店既環境好闊落,今次仲好好彩咁可以坐窗邊位,超舒服!坐低選擇好湯底之後就可以掃QR code落單,👍好方便快捷,送餐嘅效率都好高。而外面都會有齊醬料區、飲品區同火鍋配料區,好豐富齊全。‼️而且最最最重要嘅就係牛大人同左蠟筆小新合作呀!入面有超多打卡點📸,仲會有小新精品可以購買,而沙田分店仲可以自費同蠟筆小新影即影即有!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️極上和牛吃到飽 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝙱𝚎𝚎𝚏 𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚂𝚎𝚝 ($198)呢個係lunch set入面嘅最高級別,價錢都算實惠~ 今次既湯底就選擇左牛大人秘方麻辣鍋同台灣濃香番茄鍋,🌶麻辣鍋可以自由選擇辣度,食落好過癮,而番茄鍋既番茄味真係好濃郁🍅!肉類方面必點澳洲和牛M5牛肩卷,紋理靚之外肉質仲好幼嫩,牛味香濃,鮮嫩多汁!❤️佢地仲有多款台式小食提供,例如鹽酥雞,好有特色!佢地嘅麻辣鴨血都係必食嘅,質感好好超滑嫩!台式蛋餃個皮夠晒薄,入面餡料豐富。飲品方面有好多選擇,其中一定要飲佢地既自家製冷泡茶,味道好清香。😚最後埋咗單之後仲會有甜品食,仙
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
呢個係lunch set入面嘅最高級別,價錢都算實惠~ 今次既湯底就選擇左牛大人秘方麻辣鍋同台灣濃香番茄鍋,🌶麻辣鍋可以自由選擇辣度,食落好過癮,而番茄鍋既番茄味真係好濃郁🍅!肉類方面必點澳洲和牛M5牛肩卷,紋理靚之外肉質仲好幼嫩,牛味香濃,鮮嫩多汁!❤️佢地仲有多款台式小食提供,例如鹽酥雞,好有特色!佢地嘅麻辣鴨血都係必食嘅,質感好好超滑嫩!台式蛋餃個皮夠晒薄,入面餡料豐富。飲品方面有好多選擇,其中一定要飲佢地既自家製冷泡茶,味道好清香。😚最後埋咗單之後仲會有甜品食,仙草凍入面會配有紅豆、花生、椰果同珍珠,非常豐富美味!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
16/F, Tai Hung Fai Tsuen Wan Centre, 55 Chung On Street, Tsuen Wan
2022-01-18 78 瀏覽
凍冰冰當然係去打邊爐啦,今次去左荃灣既牛大人食,竟然見到蠟筆小新😍,好多精品可以買 仲有好多打卡位 🥰🥰🥰。今次食左個極上和牛吃到飽套,個套餐個名真係無改錯,餐廳好多食品提供,有極品和牛,放到湯滾兩下就得,入口即溶,牛味濃郁,仲有好多不同種類既「滑 」,一般火鍋店平時有墨魚滑,有魚滑,牛大人仲有干貝鮮魚漿,真味牛肉漿,蟹子墨汁漿 ….. 口感一流,彈口又夠味。 而熟食方面,不得不讚,佢地都有好多選擇,仲有我最鍾意食既梅甘酥脆薯,士林鹽酥雞,同真豬小香腸都是推介👍 湯底方面,我選左個期間限定既藥膳牛蒡湯,好清香 ,另外飲品都好有心,有好多款冷泡茶可以選擇,我選左好香既白桃烏龍,朋友就選左桂花烏龍,入口白桃味好清新,最適合去除打邊爐既肥膩感,值得推介👍題外話,職員同我講沙田個間,仲可以自費同蠟筆小新影即影即有,下次真係要去沙田再大食一餐。

2022-01-17 76 瀏覽
🍲疫情下趁中午去牛大人食火鍋,食物種類同晚市接近,價錢平啲,不過牛肉種類相對少同無咗海鮮。 🍑牛大人最近同蠟筆小新合作,好多打卡點,仲有小新精品可以買,沙田店仲可以自費同小新影即影即有。 湯底有多款選擇,我哋就揀咗《🦴牛骨湯鍋》。肉類有澳洲M5和牛、牛五花、牛板腱、豬梅肉片同醉雞件等,當中和牛肩卷肉質鮮嫩,濃濃牛肉味。仲有,澎湖花枝漿、章魚珍珠漿、干貝鮮魚漿同蟹籽墨汁漿,粒粒章魚同墨魚幾有咬口。🥟台式蛋餃同蝦餃皮簿,餡料豐富。 🥬我哋喺外面自助區夾咗唔少蔬菜同丸類,比較鍾意生菜、萵筍、 芝士丸同乳酪蛋腸。 🍗仲有,唔少台式小食,特別推介 香甜梅甘酥脆薯、脆炸士林鹽酥雞同香口台灣香腸。🍺我哋叫咗主打嘅本土啤酒- 流水落花, 帶少許苦澀,但都可以接受,$48就試到。 自家凍茶亦係幾出名, 白桃烏龍同菊花普洱🌼清香,洛神花茶偏酸開胃。

• 澳洲和牛M5牛肩卷
2022-01-14 75 瀏覽
牛大人開左咁耐,我先喺除夕夜和老公第一次試🙈我地叫左中價位既美國特級安格斯牛吃到飽套餐,節日每位$278+10%,鴛鴦鍋要額外再加$50。/湯底揀左牛大人秘方麻辣鍋和藥膳牛蒡鍋。台式麻辣火鍋大多主打藥材的層次香而非辣度,所以我地叫左中辣,點知辣到食唔倒🥵牛蒡鍋反而好香好清甜,我地最後大部分時間都係食呢邊😂/配料:🐮肉類:我地都唔太食豬,所以我地主攻牛。牛肉冇話第一碟特別靚,但就質素一致,特別牛阪腱好有牛味,而五花片略嫌肥膏太多,唔太岩我!/🐟魚類:個人最鍾意脆鯇腩,好彈牙肥美;脆肉鯇會有細骨,但對於食開魚既我黎講冇咩問題;鱸魚就一夾即散,沉哂落啲湯度,所以都唔太食倒😥/🦐海鮮類:肉尚算新鮮,唔會特別彈牙,但都唔怕霉,合格啦👌🏻/🥟餃類:食左韮菜餃、水瓜雞肉餃同燕餃,味道都比較普通,下次唔會食黎質飽自己/🍢丸類:墨魚丸、牛丸同鯪魚滑都唔錯/🍠小食類:呢度小食款式都唔少皮蛋豆腐、鹽酥雞同炸地瓜球都好好食😋推介要試/🍨甜品類:有movenpick雪糕和仙草凍,我二話不說食左仙草凍,又幾好食喎/各自吃過馬祖和牛大人的吃到飽套餐,我和老公一致認為牛大人整體都好食啲😙難怪這麼難訂枱啦~

配料:

🦐海鮮類:肉尚算新鮮,唔會特別彈牙,但都唔怕霉,合格啦👌🏻

🍢丸類:墨魚丸、牛丸同鯪魚滑都唔錯

2022-01-13 90 瀏覽
/牛大人台灣火鍋吃到飽📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓第一次食lunch 講真個句dinner多選擇好多但lunch最平個套餐只係$138我order極上和牛吃到飽套餐都只係$198任食澳洲m5和牛 其實真係好抵🥰湯底有10款揀我叫咗養生濃湯鍋夾咗d蕃茄加入湯到🥰加牛肉前 可以飲啖湯 暖下胃先佢d小食鹽酥雞 炸番薯 都好正丸、菜、飲料都有好多選擇特別推薦漿!澎湖花枝漿 !真味牛肉漿!食落好爽口彈牙 必叫🤤食完仲有胃口記得整返碗滷肉飯😋😋呢家牛大人仲同蠟筆小新合作好多打卡點仲有小新精品可以買其中沙田店仲可以自費同小新影即影即有大家快d去試下
牛大人台灣火鍋吃到飽

湯底有10款揀我叫咗養生濃湯鍋
夾咗d蕃茄加入湯到🥰
加牛肉前 可以飲啖湯 暖下胃先

佢d小食鹽酥雞 炸番薯 都好正
丸、菜、飲料都有好多選擇
特別推薦漿!澎湖花枝漿 !真味牛肉漿!
食落好爽口彈牙 必叫🤤

食完仲有胃口記得整返碗滷肉飯😋😋

呢家牛大人仲同蠟筆小新合作
好多打卡點仲有小新精品可以買
其中沙田店仲可以自費同小新影即影即有

大家快d去試下
2022-01-10 116 瀏覽
每次食牛大人都係晚市,而家冇得晚市堂食,都一於去食個午市仼食止下癮。一入去好多蠟筆小新蹤影,店員仲推介可以換小新精品,超可愛。午市90分鐘仼食,要把握時間食快啲。先qr code 落左一轉order ,等湯底時去自助區拎醬料,飲品同有啲蔬菜丸類,仲有幾款粉面揀主打狂叫牛肉。推介必食和牛M5牛肩卷同特選牛板腱。我個人中意牛板腱多一點,感覺更軟冧。另外仲必食蟹籽墨汁漿,干貝鮮魚漿,章魚珍珠漿。彈牙有咬口。台式燕餃都好特別,係其他地方比較罕見,口感有啲似魚皮餃。台灣小食都可以嘗嘗,台式腸,鹽酥雞,甜不辣,過吓口癮絕對開心🥳最尾甜品食返個仙草凍😁90分鐘食飽飽走人
店員仲推介可以換小新精品,超可愛。

午市90分鐘仼食,要把握時間食快啲。

另外仲必食蟹籽墨汁漿,干貝鮮魚漿,章魚珍珠漿。彈牙有咬口。

台式燕餃都好特別,係其他地方比較罕見,口感有啲似魚皮餃。

最尾甜品食返個仙草凍😁90分鐘食飽飽走人
2022-01-09 82 瀏覽
晚市又禁堂食 唯有約朋友午市黎今次係我第一次黎牛大人食lunch人流明顯冇之前咁多 仲有得坐窗邊卡位今日食M5和牛果個餐$198 假期再另加$10湯底揀咗呀嬤養生湯 清清地可以食倒食材原味牛肉質素依然唔錯 好多雪花而且嫩滑有牛味配菜同丸類都好多種 仲想特別推介佢地嘅漿我地試哂幾款 最愛蟹料墨魚漿同花枝漿食落爽口彈牙 而且非常足料 必試推介除咗食火鍋 當然唔少得台式小食啦其中香腸同皮蛋豆腐都好好味野飲好多選擇 朋友仲叫咗杯啤酒叫流水落花 食到最後每人有一碗仙草凍甜品 可以降降火仙草加埋忌廉 紅豆 花生 椰果 非常滿足走嘅時候先發現餐廳原來有唔少蠟筆小新打卡位仲有得加錢換購限量精品 張野餐墊好鬼吸引~
晚市又禁堂食 唯有約朋友午市黎

野飲好多選擇 朋友仲叫咗杯啤酒叫流水落花
食到最後每人有一碗仙草凍甜品 可以降降火
仙草加埋忌廉 紅豆 花生 椰果 非常滿足
走嘅時候先發現餐廳原來有唔少蠟筆小新打卡位
仲有得加錢換購限量精品 張野餐墊好鬼吸引~
2022-01-08
2022-01-08 96 瀏覽
1月疫情都幾嚴重,好好珍惜同朋友出去食晚餐。呢排天氣又開始凍返,選擇左牛大人火鍋放題。進入到餐廳時都覺得餐廳空間感幾大,我地一行三人幸好被安排坐左卡位,比較舒服的位置。我地先選擇湯底「白玉酸菜鍋」同埋「麻辣鍋」。 之後我地選擇飲品,估唔到飲品選擇好多,包括好多款茶,我覺得係幾吸引,大家可以多試試唔同飲品。講返湯底,酸菜味還好,但口味當然麻辣味道比較濃郁。我地選擇了安格斯牛肉套餐,一碟牛肉份量較少,所以提醒大家可以多叫幾碟。
2022-01-04
2022-01-07 57 瀏覽
今天女朋友特別邀約,又預訂了這家火鍋店,想一解我這火鍋迷的嘴饞。餐廳裝修中國風格調,空間感十足。餐廳以三款牛肉套餐及九款湯底選擇,而最昂貴的澳洲極上和牛餐,可任選三款套餐內的所有食品。我們要了一個鴛鴦鍋,湯底分別是及牛大人秘方麻辣鍋及阿嬤養生湯。牛大人秘方麻辣鍋 -我們選了中辣,湯底香濃,並有花椒等藥材令到湯底十分辛香濃烈,基本上要了這個湯底,都不用去醬料區打轉。安格斯牛小棑 -油脂較多但均勻,沾滿麻辣湯汁而入口即溶,不愧為招牌菜式,不可不點!手切封門柳 -比較珍貴的封門柳反而不帶太多油脂,入口肉汁掛齒香濃,肉質鮮嫰帶嚼勁。澳洲和牛M5牛肩卷 - 油脂較多,而且分怖不均,相對較遜色。但薄切之餘又能做到肉嫰爽口,挽回不少分數。和牛牛丸 -以和牛而製的竹丸很有嚼頭,是一款限定食品,每粒大顆而彈口,肉汁多而鮮。水連 -台灣特產的水連,很是爽口,每次來吃都會吃不停口。鴨血 -麻辣火鍋必點恩物,鮮甜的鴨血沾滿湯汁後,加上充滿彈性的質感,實在令人不得不愛。手工啤「落花流水」 -款新推出的手工啤酒,清甜而不澀,像果汁多於啤酒。
今天女朋友特別邀約,又預訂了這家火鍋店,
想一解我這火鍋迷的嘴饞。

餐廳裝修中國風格調,空間感十足。
餐廳以三款牛肉套餐及九款湯底選擇,
而最昂貴的澳洲極上和牛餐,
可任選三款套餐內的所有食品。
我們要了一個鴛鴦鍋,
湯底分別是及牛大人秘方麻辣鍋及阿嬤養生湯。

牛大人秘方麻辣鍋 -
我們選了中辣,湯底香濃,
並有花椒等藥材令到湯底十分辛香濃烈,
基本上要了這個湯底,都不用去醬料區打轉。

安格斯牛小棑 -
油脂較多但均勻,沾滿麻辣湯汁而入口即溶,
不愧為招牌菜式,不可不點!

手切封門柳 -
比較珍貴的封門柳反而不帶太多油脂,
入口肉汁掛齒香濃,肉質鮮嫰帶嚼勁。

澳洲和牛M5牛肩卷 -
油脂較多,而且分怖不均,相對較遜色。
但薄切之餘又能做到肉嫰爽口,挽回不少分數。

和牛牛丸 -
以和牛而製的竹丸很有嚼頭,是一款限定食品,
每粒大顆而彈口,肉汁多而鮮。

水連 -
台灣特產的水連,很是爽口,
每次來吃都會吃不停口。

鴨血 -
麻辣火鍋必點恩物,鮮甜的鴨血沾滿湯汁後,
加上充滿彈性的質感,實在令人不得不愛。

手工啤「落花流水」 -
款新推出的手工啤酒,清甜而不澀,像果汁多於啤酒。
2022-01-05 45 瀏覽
假日午餐,點了最平的套餐,只有三款肉,雞,牛,豬,另外也加38另點了任選海鮮,這個組合最抵食,適合唔喜歡食肉臟的朋友們。首先,配料方面,菜葉類的種類選擇較少,較多菇類,瓜類。肉丸款式很多,有貢丸,芝士丸,海鮮丸,魷魚丸,蟹子丸等,而且都很好味。飲品選擇主要茶類,冇果汁檸檬茶果d。主菜三款肉不過不失,海鮮有驚喜,沙白蜆很好味,大大隻。有海蝦,肉是實的,唔會好腥,好難入口。兩款魚滑都好好食。湯底點左菠蘿雞湯,味道太淡,唔見有菠蘿,唔好點呢種湯。
首先,配料方面,菜葉類的種類選擇較少,較多菇類,瓜類。
飲品選擇主要茶類,冇果汁檸檬茶果d。
湯底點左菠蘿雞湯,味道太淡,唔見有菠蘿,唔好點呢種湯。
2022-01-04 65 瀏覽
今日一班人去左荃灣的牛大人食台式火鍋放題,一共有三個等級的火鍋放題配料選擇,我地就揀左第二級👍火鍋湯底就揀左麻辣湯底🤗呢度D麻辣一開始唔太辣,大概係譚仔米線的三小辣,不過如果唔食得太辣的人,就可以叫他們加清湯😌