2022-11-13 54 瀏覽
今日同朋友嚟到太和覓食,可以試返封關之後幾年無食嘅日式鐵板燒,一定要擦返餐好嘅呢間燚入面地方唔算大,座位都係十幾個左右,但都坐得舒服,有返啲空間感,唔算太逼夾,今日午市嚟到人唔算多,我哋兩個一於就放肆啲大吃大喝啦鵝肝炒飯(5/5)鵝肝真係非常適合鐵板燒,上碟時熱辣辣,入口即溶嗰種感覺真係好惹味,再配埋珍珠米炒嘅飯,非常香口澳洲牛柳粒(5/5)前後嗌咗兩份,7成熟,配上蒜片一齊食成個感覺提昇曬脂肪和筋肉比例均勻,雖然未完全有和牛嗰種口感,但都係放入口個牛脂香味都會浸滿個口宮城縣厚切黑豚扒(4/5)脂肪唔算太多,肉質纖維幼細,咬口鬆軟,啲黑豚扒食起上嚟都有啲牛嘅感覺越南虎蝦(5/5)師傅砌到好靚先擺上碟隻虎蝦啲肉質好似龍蝦咁啖啖肉,肉厚而又清甜爽嫩,實在太好食,最後encore咗多隻😅北海道帶子(5/5)帶子本身都鮮嫩多汁,鐵板燒咁煎可以幾最精華嘅肉汁鎖住,所以今次必定要嗌上碟時帶子底配返塊鮮甜南瓜真係出奇地夾,好好食😋今餐真係食得好滋味好開心,師傅全程都同我哋傾住計,又分享吓佢廚師心得,聽講嚟緊仲會喺九龍開間分店,等佢開咗一定要再去捧下場先得

鵝肝炒飯(5/5)

鵝肝炒飯

澳洲牛柳粒(5/5)
前後嗌咗兩份,7成熟,配上蒜片一齊食成個感覺提昇曬
澳洲牛柳粒

宮城縣厚切黑豚扒(4/5)
宮城縣厚切黑豚扒

越南虎蝦(5/5)
師傅砌到好靚先擺上碟
越南虎蝦

北海道帶子(5/5)
上碟時帶子底配返塊鮮甜南瓜真係出奇地夾,好好食😋
北海道帶子

宮城縣厚切黑豚扒
北海道帶子
燒酒
2022-11-12 23 瀏覽
今日嚟到大埔搵好嘢食,一直都知道大埔有很多隱藏小店都很美味,經朋友介紹來到這裡食日本菜鐵板燒。到了門口時,來到這間店門面是封閉的,好似關左門柑,看不到裏面,店家很重視客人的私隱和用餐環境,入到去環境十分舒適。我們先點了兩杯梅酒,帶種酸尾尾十分容易入口和好喝。跟住我地簡咗$588的入門廚師發板套餐,包括有沙律、鐵板燒海鮮兩品、鐵板肉類、炒飯同甜品。兩個人食都幾足夠。首先,沙律是煙三文魚配波羅、再加羽衣甘藍、番茄和金龍果,職員提醒龍珠果要留到最後先食,同埋唔好食皮。沙律配黑醋十分開胃,水果都很鮮甜,特別是龍珠果,細細粒容易食,只要剝開薄薄的外衣即可原粒食用,味道清甜。海鮮兩品海鮮是食帆立貝和鮑魚,間離有D泡泡幾得意,職員每次上菜都有同我地簡單講解,泡泡原來是海鹽,食個陣可以加D上去,會更顯鮮味。帆立貝是用黑松露牛油燒的,本身已經十分彈牙爽口,加上黑松露汁真系好正,食完仲可以飲埋D黑松露水。鮑魚則連同蒜蓉一齊燒,很是惹味。主菜分別點了雞和豬,每一種都有兩個醬汁給我們去配搭食。豬排是煎得幾好,配上個酸酸地汁,十分提鮮。而個人更中意雞排,煎得皮脆肉滑,而且醬汁少帶辣,很吸引我。炒飯配了個大蝦,炒

海鮮兩品

炒飯配了個大蝦,炒得幾有火候,食完個主食後,是一定要來碗飯滿足下,粒粒金黃,食下很滿足。

甜品是豆腐雪糕,還有朱古力和一點金箔在上面,甜度適中、好好味,入口即溶,簡直想來多碗。
2022-11-11 20 瀏覽
沙律🥗煙三文魚配沙律菜撈左醋仲有粒龍珠果,開胃頭盤👍🏻前菜黑松露溫泉蛋,加左小小松露就更加好味😋一啖一口😂鐵板海鮮兩品鮑魚,帶子😍用牛油蒜蓉煮好好味😋好鮮甜。鐵板肉類一品🥩因為我點左兩款餐,所以有宮崎豬同澳洲牛柳,兩款用鐵板燒,好香好正,本身食材正,所以小小調味已經好好味。炒飯加左自家製醬油炒,更香更惹味,大蝦好爽口✌🏽湯海帶麵豉湯,用左豆腐整左個花,好精緻。啤酒🍻日本麒麟啤🤩
沙律🥗
煙三文魚配沙律菜撈左醋仲有粒龍珠果,開胃頭盤👍🏻

前菜
黑松露溫泉蛋,加左小小松露就更加好味😋一啖一口😂

鐵板海鮮兩品
鮑魚,帶子😍用牛油蒜蓉煮好好味😋好鮮甜。

鐵板肉類一品🥩

炒飯
加左自家製醬油炒,更香更惹味,大蝦好爽口✌🏽

海帶麵豉湯,用左豆腐整左個花,好精緻。

啤酒🍻
日本麒麟啤🤩
2022-11-05 27 瀏覽
今日逛吓逛吓,竟然去咗太和食高級嘢。我哋兩個人,每人都叫咗一set $550嘅套餐,貪佢方便唔使諗。除咗$550之外,佢都有其他更加高級嘅套餐,如果想散叫嘅話都可以。沙律除咗有沙律菜之外,仲有龍珠果同埋少少煙三文魚,醬汁上佢嘅醋會比較酸,食落好開胃。燒嘅扇貝同鮑魚都非常之出色(每樣一人兩隻),首先佢雖然係鐵板燒,但係一啲都唔會燒到過晒龍。而且佢個配料嘅調味都好正,吊到食材嘅鮮味😍😍食物上嚟嘅時候我哋貪得意問咗侍應嗰一堆泡係咩嚟,佢話係依個分子料理有調味過嘅泡沫,方便客人如果想食鹹少少就可以沾少少泡沫喺食材嗰度,真係好新奇。一個雞扒一個豬扒都做得好唔錯,其實佢雖然係鐵板燒,但比平時嘅煮法更嫩&juicy,但又有個種燒嘅特別嘅香氣。而且佢兩者嘅醬汁都係特別配製!我有試過將個雞扒去飲個豬扒嘅醬🙈但係的確食落會怪怪地🤣🤣🤣所以雞扒都係要點返雞扒專屬嘅醬係更好食!!炒飯唔會太大兜,但勝在粒粒分明,個人會覺得佢調味重番少少會更好食豆腐雪糕有淡淡嘅豆腐味上面用咗朱古力同埋金箔做裝飾飲品方面我哋一個叫咗啤酒一個叫咗梅酒,兩個都唔會太過高濃度,傾計飲下都唔錯

豆腐雪糕有淡淡嘅豆腐味上面用咗朱古力同埋金箔做裝飾

選擇題:隱世餐廳嘅定義可以係A. 路途隔渉B. 鮮為人知C. 舖面隱蔽D. 以上皆是呢間可能連該區街坊都未必知曉嘅日式鐵板燒料理小店都真係「D.以上皆是」,因為餐廳選址都好隱蔽,藏身喺平時真係連我呢個咁鍾意週圍貢嘅人都唔會點經過嘅細巷之中。午飯時間嚟串門,舖面係感覺沉甸甸嘅木門,按門鐘後輕輕一推(原來好輕 LOL)後係同室外完全相反嘅昏暗環境。眼球適應過後先望真餐廳五臟雖小,但佈局幾有格調,L字型bar枱周住個小小嘅鐵板料理枱。兩惻再有兩個卡位,大概係我去過最mini嘅鐵板燒料理店,出奇地有種家庭式嘅親切同可愛。極寧靜嘅環境,連談話音量彷彿都要「音量控製」,餐廳有四款價位嘅omakase,不過當日唔太餓但又想試羊架,心知冇咁抵食但都決定堅持散叫。開胃菜 #招牌沙律 正常發揮,沙律菜新鮮配菠蘿同酸甜龍珠果醒一醒胃,口水開始猛烈分泌證明胃口已ready。用意大利黃瓜作盤盛載住北海道刺身級帶子配魚子醬 賣相精緻,拌入蝶豆花海鹽泡泡推高咸味同時提鮮。肉類方面容我先發個小牢騷,因為當日咁啱係打風前席,早一晚完售嘅Angus同熊本M5牛都趕唔切供貨,有點sad 。退而求其次嘅唯一選擇係澳洲牛柳粒,
選擇題:隱世餐廳嘅定義可以係
A. 路途隔渉
B. 鮮為人知
C. 舖面隱蔽
D. 以上皆是

退而求其次嘅唯一選擇係澳洲牛柳粒,焦香與油香並重,不過份量大少有調整空間。

羊肉方面火候控制精準,粉嫩羊肉質細嫩juicy,但羊羶味唔算濃烈。

最後嘅鵝肝炒飯有驚喜,粒粒圓潤爽口,煎香後鵝肝嘅油份滲入到飯粒當中👍🏻
2022-11-01 24 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑朋友請食飯,仲帶我見識咗呢間精緻嘅鐵板燒店🔥店面門面設計以木為基調🪵內部揉合西式裝潢,而且餐廳座位唔多,所以成日都會滿,想食就要提前book位啦!✅鱈魚片師傅係即場煎製,熱辣辣又香脆,好適合送酒🍻✅招牌沙律沙律都咁精緻睇得出佢哋幾有要求🥗橄欖油同黑醋比例均衡,令沙律菜保持爽口又帶一股香味,好開胃✅澳洲牛柳粒牛柳叫咗medium同medium rare,我鍾意medium rare多啲🙋🏼‍♀️外皮微焦,內里粉嫩唔帶血水,口感軟嫩牛味濃郁🐮旁邊配上wasabi、竹炭鹽同蒜片,配搭一齊食味道更有層次✅宮城縣厚切黑豚扒好有份量同口感嘅黑豚扒,肉質較厚實🐷而且醬汁亦有巧思,旁邊嘅牛油醬同菠蘿菜汁令黑豚扒增添一份柔滑同香甜🍍✅澳洲羊扒呢度嘅羊架比出面食到嘅更嫩,好軟身易咬,味道濃郁亦無乜羶味🐑而除咗牛油醬同菠蘿菜汁外佢仲配上櫻桃蘿蔔,清爽嘅口感同羊肉對比鮮明🥕✅鵝肝炒飯師傅先煎香鵝肝,再用鐵板上嘅鵝肝炒飯🍚每粒飯都沾上鵝肝香濃嘅油脂,非常好食😋而鵝肝亦入口即溶,邪惡又美味😈師傅仲加上紫菜俾我地發揮靈感一齊食,我就整咗個鵝肝包飯🤤

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅鱈魚片
師傅係即場煎製,熱辣辣又香脆,好適合送酒🍻

✅招牌沙律

✅澳洲牛柳粒

✅宮城縣厚切黑豚扒

✅澳洲羊扒

✅鵝肝炒飯

2022-11-01 17 瀏覽
大埔有唔少餐廳,估唔到有鐵板燒。餐廳入到去座位唔多,所以最好預先預約。我哋下午去食,第一次去所以揀咗入門級嘅套餐$588一位。首先有沙律,有沙律菜及菠蘿味道清新。是日兩款海鮮係鮑魚及扇貝。鮑魚及扇貝每人有兩隻,鮑魚細細隻但幾彈牙,扇貝有少少牛油香。肉類每人揀選一款,可揀選豬或雞。我哋每樣揀咗一款。雞扒外皮煎得香脆,配有醬汁。豬扒較為清淡,可點醬汁增加味道。最後都炒飯,炒飯有點像楊州炒飯,面上仲有玻璃蝦一隻。炒飯夠大碗。最後甜品係豆腐雪糕,有個心心畫咗上去,相當有心思。我哋仲叫咗啤酒飲好夠爽!

肉類每人揀選一款,可揀選豬或雞。
我哋每樣揀咗一款。雞扒外皮煎得香脆,配有醬汁。
豬扒較為清淡,可點醬汁增加味道。
最後都炒飯,炒飯有點像楊州炒飯,面上仲有玻璃蝦一隻。
我哋仲叫咗啤酒飲好夠爽!
2022-10-31 17 瀏覽
估唔到大埔都有鐵板燒食!仲要價錢相當優惠~等我去試下好唔好味先!餐廳有別於以往既鐵板燒餐廳,燈光氣氛上較似酒吧~好特別美人梅酒好好味~梅香味十足,另外杯既形狀好特別,飲用時好方便!我叫左一個$580既套餐,頭盤係一碟沙律正正常常幾開胃,菠羅夠甜輪到主菜,海鮮就分別係黑松露帆立貝及蒜蓉鮑魚2道海鮮都好新鮮,食落好彈牙有鮮味!黑松露味既帆立貝更十分特別,黑松露味唔會過濃,恰到好處。勁大隻既鮑魚呀,配合蒜蓉超惹味呢!鮑魚更會配上蝶豆花海鹽泡泡作調味,十分特別!而肉類主食就係燒豬扒,亦無令我失望!豬扒外脆內軟,非常Juicy~而且好香呢!醬汁既配搭亦好夾,可以解一解油膩感之後就到炒飯,好出色呀!米飯粒粒分明,夠乾爽,香氣十足而蝦亦好大隻,新鮮彈牙最後仲有甜品為成餐飯作一個完美句號。

餐廳有別於以往既鐵板燒餐廳,燈光氣氛上較似酒吧~好特別
我叫左一個$580既套餐,頭盤係一碟沙律
正正常常幾開胃,菠羅夠甜

輪到主菜,海鮮就分別係黑松露帆立貝及蒜蓉鮑魚

2道海鮮都好新鮮,食落好彈牙有鮮味!
黑松露味既帆立貝更十分特別,黑松露味唔會過濃,恰到好處。

勁大隻既鮑魚呀,配合蒜蓉超惹味呢!

鮑魚更會配上蝶豆花海鹽泡泡作調味,十分特別!
醬汁既配搭亦好夾,可以解一解油膩感

之後就到炒飯,好出色呀!米飯粒粒分明,夠乾爽,香氣十足
而蝦亦好大隻,新鮮彈牙
最後仲有甜品為成餐飯作一個完美句號。
2022-10-30 17 瀏覽
同朋友傾計無意中得知大埔開左間鐵板燒餐廳,即刻帶屋企人去試下~由太和火車站行大約10分鐘就到,位置尚算方便餐廳環境有格調,坐係吧枱更可以近距離見到師傅整鐵板燒美人梅酒好香既梅酒,飲落唔會好酸或好甜,非常不錯既一款梅酒!亦都好襯鐵板燒既菜式!前菜有一個沙律,簡簡單單幾開胃我地另外叫左碟鱈魚乾作餐前小食,配埋梅酒非常夾鱈魚乾夠香脆,點埋沙律醬好惹味!其中一道海鮮係黑松露帆立貝,黑松露味好香,帆立貝好大粒夠新鮮彈牙!鐵板燒逼晒帆立貝既香味出黎,又還原到佢既新鮮~勁正另一道海鮮就係蒜蓉鮑魚,鮑魚依舊好彈牙,蒜蓉味勁香呀!亦都食得出鮑魚好新鮮完全唔會覺得un,高分!而擺碟旁邊有一個泡泡係for調味用的~帶有少少咸味到左肉類,鐵板燒雞扒,唔好以為雞扒好似好普通但食落係超正,油脂豐富,肉質嫩滑多汁,外脆內軟擺盤亦都好靚,雞扒都可以打卡呢!之後就有一個鐵板燒必備既炒飯,仲有一隻大大隻既蝦,勁新鮮彈牙!而炒飯係好好味,粒粒分明夠乾身,而且超香,食多幾碗都仲得!XD食到最後雖然都好飽,不過仲有一個甜品雪糕可以解一下鐵板燒既油膩感,清新一下口腔,非常完美既收結呢!住係附近既朋友值得一試,CP值極高!大埔又多
由太和火車站行大約10分鐘就到,位置尚算方便

餐廳環境有格調,坐係吧枱更可以近距離見到師傅整鐵板燒
美人梅酒

好香既梅酒,飲落唔會好酸或好甜,非常不錯既一款梅酒!
亦都好襯鐵板燒既菜式!

前菜有一個沙律,簡簡單單幾開胃

我地另外叫左碟鱈魚乾作餐前小食,配埋梅酒非常夾
鱈魚乾夠香脆,點埋沙律醬好惹味!

鐵板燒逼晒帆立貝既香味出黎,又還原到佢既新鮮~勁正

另一道海鮮就係蒜蓉鮑魚,鮑魚依舊好彈牙,蒜蓉味勁香呀!

亦都食得出鮑魚好新鮮完全唔會覺得un,高分!

而擺碟旁邊有一個泡泡係for調味用的~帶有少少咸味

到左肉類,鐵板燒雞扒,唔好以為雞扒好似好普通
但食落係超正,油脂豐富,肉質嫩滑多汁,外脆內軟

擺盤亦都好靚,雞扒都可以打卡呢!

食到最後雖然都好飽,不過仲有一個甜品雪糕
可以解一下鐵板燒既油膩感,清新一下口腔,非常完美既收結呢!

住係附近既朋友值得一試,CP值極高!大埔又多一間美食了~~
同朋友嚟到呢一間隱世日式鐵板燒 真係有驚喜 非常寧靜 可以慢慢同大廚 同埋朋友傾計交流 我哋坐巴枱同廚師近距離接觸 可以睇住啲嘢食喺面前 慢慢煎 真係心曠神怡 🍑同朋友先嚟斟酌一番 我哋都揀咗日本酒 天氣開始有啲凍 我哋都想飲嘅warm sake 🍶暖下身 今日揀咗 世界純米吟釀 🆒入門基本版嘅五道菜色嘅 一碗廚師發板套餐 beginner chef's choice set dinner $588 per person 👍廚師精選 🥗頭盤係沙律有非常少見嘅龍珠果配埋羽衣甘藍非常開胃. very refreshing 😊第一道菜係 鐵板海鮮兩品🦪 有新鮮帶子同埋鮑魚非常大粒 彈牙新鮮 再用黑松露牛油貝殼 🐚 上碟感覺高貴 第二套菜🍳 主菜嚟喇 鐵板肉類一品煎雞雞皮非常 脆口 點有少少辣嘅醬汁 雞一啲都唔騷 好juicy豬扒呢煎到 🍗煎得好出色 外面🥩 用油煎 金黃 點菠蘿醬汁亦都唔會覺得肥膩 炒飯 🥣🍚全部食材都係日本進口 非常有質素最後梗係唔少得過炒飯啦 炒飯調味適中 加入紅蘿蔔 煙韌有咬口 加上牛油煎大蝦 炒到粒粒米分明 感覺滿足甜品 🍧最後梗係唔少得有非常 #歐陸風 嘅🖤💖

👍廚師精選

salad

第一道菜係

第二套菜🍳 主菜嚟喇 鐵板肉類一品

fried rice

甜品 🍧最後梗係唔少得有非常 #歐陸風 嘅🖤💖少女甜品 我哋非常驚喜呀 上面鋪上金箔 食用得嘅日本玫瑰 雪梨dessert 好有歐洲風味.

dessert

甜品美輪美奐令呢一餐錦上添花 chefs非常之有天份 服務周到 真係好想再去一次
salad
fried rice
dessert
2022-10-25 20 瀏覽
驟眼一看, 沒有任何門的把手。增加了一層神秘的面紗。而門外只有一個餐牌 。由於已經留位所以我確定這店是有開門的。 門上面有一個門鈴,大力一按後等待侍應的出來。 店內氣氛昏暗, 一個大魚缸。 非常有格調, 直接望入去, 我見到廚師以及鐵板燒的料理工具。 然而我不是坐吧枱, 與朋友坐了一張四人枱。我們點了每人一杯酒美人梅酒金黃梅酒, 入口淡淡梅香, 酒精味不算強, 適合女士容易入口。​ 岩户之舞特別本釀世​ 雪純清酒, 不會灼喉, 酒精度不算濃烈, 也有淡淡清酒芳香。​ 我們選了入門廚師發板套餐先拿了前菜沙律 醬汁是自家調製的, 配搭芬芳的香味陳醋, 清新舒香。鮑魚同埋扇貝用黑松露放上扇貝上面燒非常入味。 鮑魚爽嫩可口。宮崎黑毛豬扒入口肉質非常鬆軟炒飯看來沒有什麼特別之處,但配上海鮮汁的感覺非常出色甜品紅酒雪梨香甜亦都有酒味, 十分適合女士​

我們點了每人一杯酒
美人梅酒

​ 岩户之舞特別本釀世

​ 我們選了入門廚師發板套餐
先拿了前菜沙律

醬汁是自家調製的, 配搭芬芳的香味陳醋, 清新舒香。

鮑魚同埋扇貝

用黑松露放上扇貝上面燒非常入味。
鮑魚爽嫩可口。

宮崎黑毛豬扒

入口肉質非常鬆軟
炒飯

看來沒有什麼特別之處,但配上海鮮汁的感覺非常出色
甜品紅酒雪梨

香甜亦都有酒味, 十分適合女士

2022-10-24 866 瀏覽
聽日就要返新工啦!作為「無業遊民」既最後一日同女友去遠少少嘅地方-大埔,大埔入面有間非常隱世嘅鐵板燒,門面完全睇唔出係鐵板燒,而且距離地鐵站都幾遠。我哋揀咗$588嘅入門廚師發板套餐,包括沙律、鐵板海鮮兩品、鐵板肉類、炒飯同甜品。- 沙律賣相有少少西餐感覺,果然係西日fusion。蔬菜有好多款,加咗黑醋非常開胃。- 海鮮兩品今日嘅海鮮係帆立貝同鮑魚配上海鹽泡泡。爽口既帆立貝上面淋上黑松露汁,香氣四溢。至於鮑魚雖然細隻但口感好彈,上面係蒜蓉醬更加惹味。旁邊既海鹽泡泡有提鮮既作用。- 肉類餐廳提供豬同雞,前者係雞扒,肉質嫩滑外皮非常香脆。至於後者係豬扒,豬扒本身無咩味道,所以配上酸酸甜甜既菠蘿汁就好夾,兩者既旁邊有爽脆既櫻桃蘿蔔。- 炒飯個人應為炒飯炒得唔算乾身,不過見到隻蝦咁大咩都彌補晒🤣- 甜品甜品係一個普通嘅豆腐雪糕。餐廳都有好多酒類選擇,我同女友分別叫咗啤酒同梅酒。返工前最後一日都俾我搵到間隱世出色嘅鐵板燒,連個天都鍾意我🥰

- 沙律

- 海鮮兩品

- 肉類

- 炒飯
個人應為炒飯炒得唔算乾身,不過見到隻蝦咁大咩都彌補晒🤣

- 甜品
甜品係一個普通嘅豆腐雪糕。

餐廳都有好多酒類選擇,我同女友分別叫咗啤酒同梅酒。

2022-10-16
朋友生日,預訂了大埔的燚,日式鐵板餐,重門深鎖嘅門面,很特別!內裏座位不多,尚算舒適!點了兩客入門版廚師發版套餐 $588 ,先上醒胃沙律菜,很喜歡火煎菜獨特的味道、還有車厘茄、龍珠果及香甜的菠蘿,美觀好味!海鮮是燒鮑魚及扇貝,碟上的蝶豆花海鹽泡泡,淡紫色的鹹味泡泡,調味之用,花巧有心思!黑松露配扇貝,松露味超香,混和牛油的香味,汁多且濃,少見的煮法!鐵板蒜蓉鮑魚,鮑魚熟透不韌,蒜香味濃烈!主菜宮崎豬柳,肉質鬆軟,無豬羶味,配蒜香牛油菠蘿汁,味道酸甜中帶蒜香,味道特別!看以裝飾的小蘑菇,真身是蘿蔔,可食用的!連內側位置都有煎香,認真細心!另一客是鐵板燒雞,用了日本的比奈雞,有雞味,有肉汁,好食!旁邊附有混入了蒜蓉汁的日本東方家鄉辣汁,酸中帶微辣,惹味!曾經,雞有雞味,是一個笑話,如今已變成難能可貴的食材!蒜蓉大蝦炒飯,蒜蓉香味主道了整個炒飯,蝦仁爽口,炒飯份量多得驚人,彷彿食不完似的,認真慷慨!😂😂😂甜品是豆腐牛乳雪糕,牛乳味道香濃,豆腐味不明顯,不竟雪糕都是不能抗拒的,三兩下便清掉了!美人梅酒 $93,很喜歡梅酒酸酸甜甜的味道,加冰更多添一份清涼快感!啤酒 1664 $88,味道容易

鐵板蒜蓉鮑魚,鮑魚熟透不韌,蒜香味濃烈!

連內側位置都有煎香,認真細心!

啤酒 1664 $88,味道容易入口,無苦澀味、味道較一般啤酒淡口,有淡淡的麥香味道,很不錯!

入門版套餐夠實惠,下次可以嘆完整版,相信更有驚喜!
2022-10-20 42 瀏覽
預祝聽日生日,食好西😁搵左一間神秘鐵板燒♥️有幾個唔同set 可以揀,不過我哋揀左散食,想食咩就叫咩😁😁前菜-鱈魚片,熱辣辣脆口送酒一流 - 北海道煙三文魚沙律,沙律配上黑醋汁特別開胃!連平時少食生菜的佢都係咁食沙律菜,因為真係分開新鮮♥️主食- 宮城縣厚切黑豚肉大大塊肉質好軟熟,而且好有豬嘅甜味!仲有兩款醬汁比你揀,一個係蒜蓉牛油醬另一個係菠蘿醬菠蘿將酸酸地帶出豚肉嘅鮮味!有驚喜👍我BB係咪牛魔王嘅我哋當然都有嗌牛😆嗌左澳洲牛柳粒五成熟,師傅燒得恰到好處,牛柳粒軟林林配上Wasabi分外回味😆海鮮方面-越南特大虎蝦鮮甜爽口!大大隻!黑松露北海道帶子配意大利黃瓜仲有金箔點綴😁鐵板燒講土豪有三隻歌仔配上集配上三姑好咁多一種層次,而且伴蝶有豆花海鹽泡泡唔夠味可以點下😁靚到好似一幅畫♥️
預祝聽日生日,食好西😁搵左一間神秘鐵板燒♥️
前菜-鱈魚片,熱辣辣脆口送酒一流

海鮮方面-越南特大虎蝦鮮甜爽口!大大隻!

黑松露北海道帶子配意大利黃瓜仲有金箔點綴😁
地方係內部黎睇其實很不錯, 比較西方式既設計. 但係位置不算大, 不能容納太多客人.唯一我覺得要改善反而係出面既木門,望落去比人感覺唔太敢入.Smoke Salmon Salads (88$)份量岩岩好, 三文魚新鮮同比較彈牙, 感覺佢地既橄欖油幾好食, 味道小小重, 配上菜酸酸地, 幾開胃.Australian Lamb (288$)大廚其實好明顯技術係好高, 羊架用既係小羊肉, 所以會比平時既羊架更嫩一點.咬落去係好軟, 十分易咬, 口感十分好. 味道本身已經偏濃味, 無咩羶味. 中意再濃味d既可以點佢既醬. 佢既醬似係自家制的菠蘿醬, 味道幾鮮甜.想試羊本身既原汁原味就直接食都無問題.Australian Beef Terderloin Stea (238$)牛柳7成熟, 不過中間比較生,  同樣煮出黎既肉比較軟, 易咬, 好少可以食到咁軟口感既牛柳.我自己係中意食原汁原味多d 所以無特別點醬食.  牛味重, 基本上唔洗特別再點任何野.Goose Liver Teppanyaki (198$)鵝肝炒飯, 飯煮得算好食, 飯會既中心位會有小小硬, 做成一種幾好食既口感. 飯香, 味

地方係內部黎睇其實很不錯, 比較西方式既設計.
但係位置不算大, 不能容納太多客人.
唯一我覺得要改善反而係出面既木門,望落去比人感覺唔太敢入.
Smoke Salmon Salads (88$)
味道小小重, 配上菜酸酸地, 幾開胃.

Australian Lamb (288$)
想試羊本身既原汁原味就直接食都無問題.
Goose Liver Teppanyaki (198$)

飯香, 味道均勻. 鵝肝有小小入口即溶既感覺. 但會比較易油既感覺 建議多人一齊食.

整體食物質素, 同埋味道十分之好, 如果追求味道一定要一試!
食物都食得出大廚既技術係十分之高.
2022-10-13