2018-06-20 114 瀏覽
今晚同兩位大食之人食燒肉放題,好開心牙!環境唔錯,爐邊位都好乾淨。坐底後打開放餐紙嘅寶盒,瘋狂劃左一輪食物。呢盤牛肉標籤左每款牛肉嘅名,擺放得好靚!仲靚過刺身拼盤。友人好細心燒好每塊肉,配上醬料,味道唔錯!但要小心燒嘅時候會搶火,因為牛油滴左落個爐度。當中都係最鍾意薄切牛舌,非常惹味!另外有比較特別嘅奇異汁牛肋肉,身為奇異果控要試試。熊本一口和牛賣相別緻,入口都好香。刺身特別喜歡象拔蚌,好爽脆。呢間放題仲有海鮮供應,好抵食!有蠔,海蝦,螺等等,蜆肉甜美多汁。另外仲叫左一系列熟食,好喜歡洋蔥湯個味,好正,另外有碗牛根湯都唔錯。壽司方面最好食係炙燒左口魚裙邊,入口細膩香滑。雞翼已被切開一半,燒嘅時候會較易熟。
今晚同兩位大食之人食燒肉放題,好開心牙!

環境唔錯,爐邊位都好乾淨。
坐底後打開放餐紙嘅寶盒,瘋狂劃左一輪食物。
呢盤牛肉標籤左每款牛肉嘅名,擺放得好靚!仲靚過刺身拼盤。

另外有比較特別嘅奇異汁牛肋肉,身為奇異果控要試試。
熊本一口和牛賣相別緻,入口都好香。
刺身特別喜歡象拔蚌,好爽脆。

壽司方面最好食係炙燒左口魚裙邊,入口細膩香滑。

雞翼已被切開一半,燒嘅時候會較易熟。
2018-06-19 1708 瀏覽
尖東逛街看到有和牛燒肉放題,就跟友人試試。門面很日式,光線充足。我們吃第二輪,8:15pm,每位$288加一。門口擺設很有特色。由於很餓,甫坐下馬上點了熟食。火炙左口魚邊壽司 - 左口魚邊入口即溶,非常甜美。帶子壽司 - 肥美多肉,配上少許芥末更顯鮮甜。吞拿魚海膽 - 海膽鮮甜,沒有腥味,加上吞拿魚蓉一起吃更有咬感。身為蠔王必點焗蠔。不過沒有想像中肥美,醬汁味道尚可。難得燒肉放題有刺身提供,就點了愛吃的三文魚、甜蝦、北寄貝、鮑片、希靈魚、吞拿魚及玉子燒。每樣擺設都很精美,味道亦不俗且新鮮,作為燒肉店來說,刺身及格。首先登場的燒系列有豆腐、甜薯及獅子狗。甜薯超級好吃,甜甜的紫薯,一小口,最適合女生們。反而獅子狗和豆腐有點乾,要配醬油吃才好點。主角登場!餐廳很貼心,把每個牛的部位都詳細列明,讓食客知道自己點的及吃的是牛的哪一個位置。最愛黑毛霜降和牛,堪稱鎮店之寶。牛味濃不在話下,重要的是薄薄一片超易入口。牛里肌不是每家燒肉店都有,亦是此店獨家,是必食之選。一口和牛在燒的時候要花點心思,因為較厚身,不過一點都不難咬開,一吃就知是上等牛。我的第二最愛便是海鮮。愛蠔之人要留意,燒蠔時每邊燒三分鐘
尖東逛街看到有和牛燒肉放題,就跟友人試試。

門口擺設很有特色。

由於很餓,甫坐下馬上點了熟食。
火炙左口魚邊壽司 - 左口魚邊入口即溶,非常甜美。
帶子壽司 - 肥美多肉,配上少許芥末更顯鮮甜。
壽司

身為蠔王必點焗蠔。不過沒有想像中肥美,醬汁味道尚可。
焗蠔

難得燒肉放題刺身提供,就點了愛吃的三文魚、甜蝦、北寄貝、鮑片、希靈魚、吞拿魚及玉子燒。每樣擺設都很精美,味道亦不俗且新鮮,作為燒肉店來說,刺身及格。
刺身

牛里肌不是每家燒肉店都有,亦是此店獨家,是必食之選。

我的第二最愛便是海鮮。
海鮮

愛蠔之人要留意,燒蠔時每邊燒三分鐘即可,桌上有漏斗幫忙計時,不用擔心蠔會過熟。這樣就可以燒出多汁肥美的蠔了。

總括而言,和牛和海鮮都很高質,以這個價錢能享受高質食材絕對是超值!
壽司
焗蠔
刺身
海鮮
2018-06-19 144 瀏覽
之前跟一班同事飯敍,食食吓突然室內熄燈之後播起生日歌,原來其中兩枱有壽星仔!所以餐廳諗住攪吓氣氛……今個星期諗住仔仔生日再帶佢來順便慶祝一吓,我訂枱時仲話會帶埋蛋糕嚟!點知……當晚一等再等都沒有驚喜,再問之吓,店員先講今晚人手不足,生日蛋糕一陣比噃你帶走無奈……
無奈……
2018-06-16 138 瀏覽
我個仔係牛魔王,今日特登同佢放工後去到 尖沙咀「燒魂一」到食燒肉放題,這食店D牛肉有好多部位精髓及好優質,我哋揀左食8:15個時間優惠D,每位$310這個價錢都可任食放題,真係非常超驚喜。食店內有好多日本不同酒類提供,不過是要收費。牛肉有不同部位精髓,食完可以再encore再encore試完牛肉粒再試牛肉片,啱哂D牛魔王。仲有好多燒烤嘅配料都可添加。芝士焗蠔,满滿的芝士也能帶出蠔的味道,不過蠔肉就細粒咗少少。肥牛湯鳥烏冬就一般。刺身擺設好靚,夠新鮮,有甜蝦、三文魚、吞拿魚同象拔蚌等。用這個價錢食到很多款式的食物放題,都好經濟實惠。

食店內有好多日本不同酒類提供,不過是要收費。

牛肉有不同部位精髓,食完可以再encore再encore

試完牛肉粒再試牛肉片,啱哂D牛魔王。

仲有好多燒烤嘅配料都可添加。

肥牛湯鳥烏冬就一般。

刺身擺設好靚,夠新鮮,有甜蝦、三文魚、吞拿魚同象拔蚌等。

用這個價錢食到很多款式的食物放題,都好經濟實惠。
2018-06-14
2018-06-14 110 瀏覽
知道媽媽好鍾意食生蠔同牛肉, 揀咗平日少人啲帶她出去尖沙咀(燒魂 一)燒肉放題 食日本菜,但係原來生蠔都可燒出美味來, 揀左放題就可以盡情地食個夠。其實生蠔都係我嘅至愛,生蠔好新鮮,我哋食咗三十隻都有,另外再叫一些魚生刺身, 有三文魚、甜蝦、 北寄貝等鮮甜美味。睇下隻生蠔幾飽滿多汁, 真係好難抗拒唔食佢。其實主角係牛肉,有不同嘅部位,每一種都好有牛味。仲有最靚嘅豬腩肉。燒雞翼唔使多介紹。烏冬就硬咗少少,不過食牛肉同生蠔已經抵消左了。食放題就係可以盡情地食,仲有好多唔同嘅種類選擇。

睇下隻生蠔幾飽滿多汁, 真係好難抗拒唔食佢。

其實主角係牛肉,有不同嘅部位,每一種都好有牛味。

仲有最靚嘅豬腩肉。

燒雞翼唔使多介紹。

烏冬就硬咗少少,不過食牛肉同生蠔已經抵消左了。

放題就係可以盡情地食,仲有好多唔同嘅種類選擇。
2018-06-14
2018-06-12 131 瀏覽
去親尖沙咀晚餐都係會揀放題。日本燒肉黎講,呢間真係算最高質數,好燒魂。吸引之處:1. 每一part既牛肉都高質數。熊本一口和牛竟然可以係呢度食到。可以見到和牛既肉脂分布好均勻。燒到半熟,再一口食個和牛粒。一咬落去,水份即刻滲曬出黎。油脂令和牛粒變得好滑。口感一咬即溶。2. 最吸引既出左熊本和牛,仲有黑毛霜降和牛。個肥牛燒到半熟,擺入口個陣甜味好濃。好新鮮好靚既材料。唔需要撈醬食,原汁原味已經贏左。3. 仲有牛舌分厚切同薄切。吸引既係可以任食。最鍾意食牛舌。同埋牛舌新鮮彈牙,無臭醒味。係好既牛舌。4. 海鮮有蝦,生蠔,鯖魚仲有好多。材料新鮮。但我今次黎係轉食燒生蠔,所以留肚淨食生蠔。生蠔燒完特別甜,而且係好新鮮。生蠔其實唔洗燒得好熟都好好味。都係原汁原味咁食,因為完全無醒味,好滑。食完海鮮同牛已經好飽。5. 好似日式放題咁,有雞軟骨小食。呢度小食整得唔會馬虎。雞軟骨整得香脆好味。真係要咩有咩既燒肉放題。食完咁多高質數既食物,我諗返唔到轉頭。原來香港有咁高質數既餐廳。
去親尖沙咀晚餐都係會揀放題
日本燒肉黎講,呢間真係算最高質數,好燒魂。
吸引之處:
  • 生蠔
2018-06-12 100 瀏覽
男朋友約我食燒肉放題。今日開始覺得男朋友既taste提升左。第一次見到燒肉放題有刺身食。刺身好似日式放題咁,新鮮又厚切。有刺身食已經好開心。勁多和牛食。全部都係牛。肥牛擺得好靚,見到已經開胃。牛肉既品質係完全無得挑剔。新鮮之餘,肉既彈性同口感全部都屬於高水平。除左牛肉,仲有豬肉放題。豬肉擺得好靚,顏色都睇得出新鮮。燒完既五花腩,肥肉仲沸騰狀態,好好味。欣女好鍾意將肥豬肉燒到好乾身。因為肥豬油乾左特別香脆。豬大腸都有得燒。大腸清洗得乾淨無臭味。水準好高。食完燒肉先發現原來有壽司。不過欣女飽了。食少少壽司就夠。竟然有吞拿魚壽司。左口魚都燒得滑又多水份。壽司都整得好味。今次係欣女食得最開心既放題。食完肉叫個炒菜黎清一清腸胃,perfect!
第一次見到燒肉放題刺身食。刺身好似日式放題咁,新鮮又厚切。有刺身食已經好開心。
豬大腸都有得燒。大腸清洗得乾淨無臭味。水準好高。
2018-06-10 118 瀏覽
好耐都無食放題, 今晚我要食番夠本先得因為我係食肉獸, 所以放題就岩我啦~我地食8:15分個轉 價錢係$288 加一, 可以接受餐廳座位好大, 坐得好舒服, 起碼唔會要'拿淋淋'食完D野叫人收野只係其中幾張餐紙, 種類多選擇,花多眼亂!叫左好幾種豚肉, 賣相真係幾好, 忍唔住即係燒來食我自己中意燒到有少少焦, 應該香口D食落我覺得唔會太肥, 我自己一個人食晒成碟 食得送題又點會無壽司呢, 呢幾款壽司好味, 食落去唔腥, 幾好!再叫其他野,依然都係好食好豐富呀~食極都好想要食,不停燒牛無簡直食唔停,叫左幾轉,每款我都覺得各有特色,好正!好有牛味D蠔同硯保存得好新鮮,蠔實物勁大隻!我地重複叫左幾轉。烤大硯就好有動感,煮熟自動卜卜響
好耐都無食放題, 今晚我要食番夠本先得

因為我係食肉獸, 所以放題就岩我啦~
我地食8:15分個轉 價錢係$288 加一, 可以接受

只係其中幾張餐紙, 種類多選擇
,花多眼亂!

叫左好幾種豚肉, 賣相真係幾好, 忍唔住即係燒來食

我自己中意燒到有少少焦, 應該香口D

食落我覺得唔會太肥, 我自己一個人食晒成碟

再叫其他野,依然都係好食

好豐富呀~食極都好想要食
,不停燒

2018-06-05
15 分鐘 (堂食)
  • 汁燒安格斯一口牛
  • 生蠔
2018-06-09 3144 瀏覽
隨著歲月的增長,對食越來越有要求,說穿了就是嘴越來越刁。即使吃放題也不能馬虎,普通平價放題的質素已經不能滿足我和老公。😏😏😏今天來到尖沙咀的<燒魂一>吃烤肉放題,平日最旺的時段也要$288及另計加一,收費不便宜,但是性價比極高,吃的烤肉都是高級貨。坐的位置也很舒適,而且抽風系統做得好,不會滿滿是濃煙,最怕就是吃完後一行出街連街尾都聞到你陣燒烤味。除了有基本的沙律,壽司,刺身,和炸物等不用燒烤的食品外,另外亦有豬,牛,雞 ,海鮮和蔬菜類無限量供應。極低的留單率而且出菜速度很快,只要你吃得下都可以隨便點。吃放題先點刺身是常識吧。由於要留肚吃烤肉和烤海鮮,所以刺身我都只是輕點幾樣我最愛的,果然沒有令我失望!!新鮮清甜有魚味,飽滿富光澤,看得見又吃得到的新鮮和美味。接著老公最愛的牛肉震撼登場!!我沒搞錯吧!!這些真的是任吃的牛肉嗎?!油脂分佈均勻,色澤紅潤,一看就知是高級貨。而且每款牛肉也有一塊小紙牌說明部位,非常貼心二話不說,老公急不及待就把牛肉都放進烤爐去燒了!!牛肉內藏的油脂隨著高溫慢慢釋出,所以基本上都不會黐網或濃掉。而且油份絕對是內藏在肉中而不是從外添加,所以不會未燒

除了有基本的沙律,壽司刺身,和炸物等不用燒烤的食品外,另外亦有豬,牛,雞 ,海鮮和蔬菜類無限量供應。

極低的留單率而且出菜速度很快,只要你吃得下都可以隨便點。

放題先點刺身是常識吧。

新鮮清甜有魚味,飽滿富光澤,看得見又吃得到的新鮮和美味。

接著老公最愛的牛肉震撼登場!!

而且每款牛肉也有一塊小紙牌說明部位,非常貼心

二話不說,老公急不及待就把牛肉都放進烤爐去燒了!!牛肉內藏的油脂隨著高溫慢慢釋出,所以基本上都不會黐網或濃掉。而且油份絕對是內藏在肉中而不是從外添加,所以不會未燒就已經油淋淋的。

有一直看我食評的朋友都知道我比較少吃牛肉,但看見牛肉這麼高質而且老公吃得這麼津津有味,我也忍不住破戒,吃少許不怕吧。

我點了我最愛的牛舌,分別有厚切和薄切之分。
只能說好滿足
真的差點有升仙的感覺。😂😂😂
牛肉味非常濃郁,而且肉質緊致,口感鮮嫩。厚切比較有口感,而薄切則比較軟滑,真不枉我為他破戒😈😈😈

另外必須重度推介兩款很高質的海鮮,就是圖中的<日本宮城蠔>和<清酒日本小玉貝>。
小玉貝雖然細細粒但很飽滿,非常新鮮,清甜冇沙,把它放在火上烤到卜一聲爆開後就可以吃了,快啲啦快啲啦!!!好心急啊!!!

<日本宮城蠔>好味超級濃郁,鮮味不腥。絕對是<為食小肥兔>在這餐的最愛之一。

每隻蠔都非常飽滿肥嘟嘟,每一口都非常滿足。

價錢其實已經包括兩罐罐裝飲品,即使在星期六日,最繁忙的時段加一後都不過$350,真的是很貴嗎??

坦白說,識飲識食的我們吃過眾多放題,便宜一點的放題一街也是,但質素不到<燒魂一>的一半也一街也是。

那為何不一步到位,只是多付幾十元就吃到如此高質的放題呢??
2018-05-30
  • 清酒日本小玉貝
  • 日本宮城蠔
  • 刺身
2018-06-09 101 瀏覽
今日生日,同老公去呢間餐廳食放題,因為可以任食,慳唔少錢價錢正常,我地食8點15分個轉,由於我地打左電話book台,所以去到唔洗等位就可以直接入去啦裝飾好靚,有好多植物我地坐係大台,好正!但原來睇真少少餐廳所有台都好大張蠔好大隻,食落去好鮮,我地之後叫左一打,回本啦!蜆都好好食,都係好新鮮,值得推薦刺身係老公最愛,基本上全部都係佢食,佢話都ok,唔錯我地一次過叫左好多牛吖,雪花纹好靚一口和牛好正,好大粒,啖啖肉!不過呢個要燒耐少少。霜降和牛入口即溶,好好食,我最中意食呢個豚肉有好多種口味,我每樣都叫少少來試下我覺得極上黑豚肉好食,食落去唔會覺得太油!而老公就中意食有味的豚肉用隔網燒幾好,因為如果用平板燒好快就會黑呢個好似係用來計時間提我地幾時就可以食得,不過我地太懶,所以無用
今日生日,同老公去呢間餐廳食放題,因為可以任食,慳唔少錢

裝飾好靚,有好多植物

我地坐係大台,好正!但原來睇真少少餐廳所有台都好大張

蠔好大隻,食落去好鮮,我地之後叫左一打
,回本啦!

蜆都好好食,都係好新鮮,值得推薦

刺身係老公最愛,基本上全部都係佢食,佢話都ok,唔錯

我地一次過叫左好多牛吖,雪花纹好靚

一口和牛好正,好大粒,啖啖肉!不過呢個要燒耐少少。

霜降和牛入口即溶,好好食,我最中意食呢個

豚肉有好多種口味,我每樣都叫少少來試下

我覺得極上黑豚肉好食,食落去唔會覺得太油!
而老公就中意食有味的豚肉

用隔網燒幾好,因為如果用平板燒好快就會黑

2018-06-02 2642 瀏覽
作為牛魔王,不得強烈推介一下《燒魂一》,絕對係近年食過,質素奇高既燒肉放題,無論環境,食物質素,上餐速度及準確,以致服務,都係一流水準。坐位寬敞舒適,地板乾爽無油林林感覺,抽風系統完善。位枱有2個沙漏,分別1分鐘及3分鐘,比你燒肉計時用,應該有人會心諗智能電話仲方便,不過我覺得食店有呢D小心思都值得欣賞。急不及待開始劃餐紙啦,選擇好豐富,有刺身,壽司,唐揚,湯等等,當然唔會少得肉目標明確既我,一口氣點左好多好多牛上枱一刻,我懷疑緊自己既眼睛,呢個質素既牛,真係任食架即燒無誤! 牛肉香味四溢,完全唔會黐網,可想而知油份係幾咁充沛。好快已經可以食啦,和牛片牛味頗濃,非常稔滑。熊本一口和牛更加係不得了,入口油脂勁豐富,牛味濃郁牛肉會有唔同既調味,建議大家分開落單,擺碟會靚D,而且有一個細牌仔話你知係咩橘子麵醬必試,咸咸甜甜,仲有一陣橘子既清新豬都值得推介,厚切的五花腩,豬皮層好爽口,瘦肉又好鬆化猛火燒到脆身,幾種口感同時品嘗。呢個牛骨湯我自己好鐘意,雖然較油,不過蘿蔔味同牛肉味都幾突出。蜆好新鮮,睇住佢卜卜卜咁開殼,蜆肉厚大,而且無沙雞亦好體貼咁剪成單骨,方便燒熟宮城蠔好大隻,不過我本身唔食

坐位寬敞舒適,地板乾爽無油林林感覺,抽風系統完善。

急不及待開始劃餐紙啦,選擇好豐富,有刺身壽司,唐揚,湯等等,當然唔會少得

目標明確既我,一口氣點左好多好多牛

上枱一刻,我懷疑緊自己既眼睛,呢個質素既牛,真係任食架

好快已經可以食啦,和牛片牛味頗濃,非常稔滑。
熊本一口和牛更加係不得了,入口油脂勁豐富,牛味濃郁

橘子麵醬必試,咸咸甜甜,仲有一陣橘子既清新

豬都值得推介,厚切的五花腩,豬皮層好爽口,瘦肉又好鬆化
猛火燒到脆身,幾種口感同時品嘗。

蜆好新鮮,睇住佢卜卜卜咁開殼,蜆肉厚大,而且無沙

雞亦好體貼咁剪成單骨,方便燒熟

宮城蠔好大隻,不過我本身唔食蠔,但見老婆大人食完個滿足樣,我諗質素應該都幾好

魚生刺身夠新鮮
唐揚都炸得夠乾身脆口

茶葉蛋自己幾鐘意食,見呢道用鵪鶉蛋整,無理由唔試下,幾入味,唔錯唔錯,而且食多一兩隻都唔會太飽

人頭收費288蚊,包2罐飲品,價錢比其他燒肉放題微微貴少少,不過質素去到另一個層次,呢D錢,唔好慳

• 熊本一口和牛
舊同事結婚了,約出黎派帖比我順手聚餐,話請我去食日式烤肉放題。話說韓燒就真係經常食,日式放題就真係少食(因為潛意識覺得食日燒會好貴)。但舊同事話呢間佢食個幾好味同埋性價高唔錯,最緊要係價錢同出面普通既放題店相若,但當中既分別更甚既係,普通放題有既野佢有,連普通放題無既野佢都有--------任烤肉同海鮮,決定帶我一試。地點都幾就腳,係正金馬倫大馬路旁,街上的廣告牌好吸睛,一眼就望到了。要上兩層樓梯先到,亦可以揀搭電梯,就到達餐廳喇。訂左位約食8點15分果一輪,到達時已有人係度等緊位,餐廳面積為長方形格局,座位好闊落。我地兩個人食被安排坐四人枱,平時兩個人去食放題,都係坐番二人位,真係未試過可以食放題兩個人可以有四人位坐到咁舒服,而且抽油煙系統幾好,唔會滿身燒烤味(燒完時衫同手袋都無烤肉味)。個醬油好惹味,左為燒汁,中及右係泰式醬一坐就急不及待揀食物,望下餐紙,呢度嘅食物種種繁多,都唔想蜈有幾多野食係任點任食,直接就黎畫畫畫。我係食肉獸主打都係向肉類進發。點左牛小排、牛裡肌、一口牛肉粒、牛舌~~基本上,所有牛都比我點左一勻,望見上枱既肉好有心思,每款肉都插住張小紙牌,貼心比你知道食緊咩肉

個醬油好惹味,左為燒汁,中及右係泰式醬

望見上枱既肉好有心思,每款肉都插住張小紙牌,貼心比你知道食緊咩肉,燒得好味就可以齋番點果款,真係好少有既體貼。
牛肉無雪味,入口牛味香濃嫩滑,特別係一口牛肉粒,脂肪均勻,其他既幾款牛肉肉質都唔3錯,肥瘦相間。

就算無先經醃製, 肉味都好濃,醮埋個燒汁味道仲惹味。
牛舌都令我印象好深刻,好脆又有咬口,唔識點形容既滋味,總之好牛的朋友必點啊!!!!
除了牛肉外,當然仲有點其他燒肉呢,估你到既係豚肉都好吸引既好味。

醃製左既厚切豚肉、豚柳片和豬頸肉,豬肉味經醃左後肉咪好濃郁!!!

特別係個燒魂烤醬豚肉,肉身入味札實得來有嚼勁,燒得外層脆脆,會流汁的,轉點左3次
其他海鮮類既燒物質素都不錯,朋友係海鮮控,佢主攻海新鮮,燒蝦大大隻好味好爽甜,蝦肉札實彈牙,食多幾隻都已回晒本。
當然仲有唔會錯過每次必點粟米同蕃薯仔,而燒菠蘿又甜又多汁又解膩。

食物簡簡單單就咁燒已美味,燒多幾類菜蔬黎解解膩。
食得放題就唔好比佢停,咩都點下,除了燒肉外,仲唔少熱食炸物,當中回本之選當然係刺身啦,不過實在太愛吃肉,所以刺身壽司都就住黎點,留quota比牛牛同豚嫂。

呢度嘅刺身質素唔錯,款式多亦好新鮮,無雪味,好欣賞廚師既刀功,每片魚生厚度都差唔多,肉質飽滿。唔執輸仲點左幾款壽司試埋,一個字,好味

焗蠔內裡依然保持水潤多汁,入口時口感鮮嫩,蠔香不俗,味道清淡海水鹹香不重,配埋芝士沙律醬,實在要try try呀~~

值得一讚既係除焗蠔外,炸蝦天婦羅外皮香脆而內裡仲係保持水潤軟腍,口感不俗
不過呢餐最有印象既係,食食下店員走去每張枱到推介,讚好facebook專頁送貴妃蚌,未食過貴妃蚌,我當然唔會執輸即like。
貴妃蚌超大隻,半手掌咁大,燒一陣好快就熟,我想講既係,完全無加全何調味料,超‧新‧鮮,肉好爽甜,仲要係帶點脆度,賺左~~
飲品就選擇唔多,得3-4款,要向店員點飲品,不過重點係烤肉放題,飲開都係茶/水解渴又唔會滯肚,可以食多d。
望落好似唔係叫左好多樣野食咁,實質係我地係咁encore左牛同豚&大蝦好多好多轉!!! 我哋2個女仔其實都食咗好多野,肉食咗三轉, 刺身又食咗三轉,炸物都兩轉食

這餐真係好飽好滿足,呢個價錢真係非常超值!!!!食肉都食到飽架,哈哈~~今餐無悔呢!!!!!!!!!!!!!
生日飯有拖無欠,老納我生日,My friend拖左我半個後終於有得食,由是老納係個牛肉控,打邊爐時會瘋狂食牛,但生日飯唔想打邊邊,我揀食烤肉,而朋友鐘意食海鮮,所以揀左食日式烤肉放題,我食我既肉,佢吔佢既海鮮,再撈埋黎食又得。一星期前已book左枱,我地食8點15分黃金時間呢轉,入到去兩個人安排坐四人枱,幾好,唔洗迫;服務態度幾好,亦無點漏單。店內裝潢環境氣氛相當好,檯與檯之間隔住一定距離,有空間感之餘傾計都唔會嘈到人,放題店空間闊落,油煙亦唔算太勁(話說食完個身都無咩油煙味)。因為重點我放左係牛牛到,所以刺生熟食都好就住黎點,留肚吃王皇之選。但燒野食既前段空窗期點都要點刺生熟食止止肚既,唔係真係等燒到2046都未有野落肚住。三文魚、甜蝦、北寄貝、帶子、象拔蚌等等都有點到,刺生好新鮮,三文魚啖啖肉夠肥美,帶子也夠鮮甜,番點左兩轉主力食牛肉,所以天婦羅炸物都係做下前菜都只係點左少量,但全部都熱辣辣架,炸粉唔會太厚,相當唔錯。最有驚喜既係焗蠔同埋雞軟骨,點左兩次!!!!牛肉到了,最喜愛牛裡、一口牛、牛舌、牛柳粒,全部都好厚切,有口感。有醃製過既牛肉類味道適合重口味愛好者既我,而無醃製過既牛

有醃製過既牛肉類味道適合重口味愛好者既我,而無醃製過既牛肉亦可以嚐到本身嘅牛味。如醮少少醬黎食,味道更香口惹味。

講到燒牛肉,一口牛仔粒好有口感,牛舌好香脆,牛舌有分薄身或厚切,我傾向愛薄切,輕輕燒4面就食得,推薦!!!!!喪reload左3-4轉。
個人平時傾向愛食牛肉的,但估唔到呢到既豚肉都好有驚喜,醃得好入味,燒出黎好香,入口鬆化(平時食豬肉會乾爭爭或鞋口)

食多幾件都唔覺膩。燒豚肉時需要留意一下,豬太多油容易搶火,所以要小心火會升起。
朋友係海鮮控,全燒海鮮類有好多選擇,有數款海鮮可以任食,包括蠔、大蝦及蜆等等。

d海鮮堅唔係流,全部都好新鮮,當中尤以大蝦最令人回味,好爽甜蝦肉彈牙
當然唔少得仲有燒下蕃薯、洋蔥、栗米消消滯~~

飲品方面選擇比較少,有可樂、忌廉、道地荔枝茶同翡翠檸檬綠茶等,不過食烤肉志在解渴,最緊要既係飲品雪得夠冰極,呢到堅係處理得幾好,夠冰凍,罐罐上親都凍爆,飲落去好gur好解到當下既口渴

不一樣的燒烤放題,真心正,價錢同食物素材完全符合國情,下次可以再encore!!!!!!!!!!!!!!!!
5 分鐘 (堂食)
2018-05-29 125 瀏覽
約左朋友放學嚟食飯 想食盡d 就嚟到食燒肉放題 入到嚟每張枱都有幾款醬料除左肉之外 呢度仲有好多小食 我地叫左蟹籽沙律同碗仔翅沙律好開胃 可以中和返食太多肉的放題我都係第一次見放題有碗仔翅食 細細碗 可以過下癮之餘又唔會令你太濟 食唔到之後嘅主角跟著就到今日嘅highlight—牛肉啦!安格斯牛粒好大粒 好有咬口 黑毛箱降紋理分明 兩樣都好有牛味😋跟著有叫海鮮 隻蠔超級大隻 有成隻手掌咁大 食落仲好鮮甜☺️仲叫左雞翼 岩鹽青檸食落唔會太heavy 好香口同fresh 雞翼仲切左一半 方便我地食👏🏻呢度亦有其他小食可以燒 種類都好多 我地就叫左芝士腸 竹輪 墨丸我地仲叫左d熟食 雞軟骨炸得好香脆 正😊仲有牛油粟米粒 好香牛油味 仲可以balance返食太多肉嘅罪惡感😆最後仲叫左碗蟹粥 諗住清下腸胃 粥好青甜 海苔味好香 可以令人refresh下😎除左放題外 仲包兩杯無酒精飲品 方便大家解渴 呢個價錢嚟講 算cp值頗高😋

除左肉之外 呢度仲有好多小食 我地叫左蟹籽沙律同碗仔翅
沙律好開胃 可以中和返食太多肉的放題

我地仲叫左d熟食 雞軟骨炸得好香脆 正😊

2018-05-28 131 瀏覽
今晚即興去食燒肉放題🤤🤤去到門口等左一陣先有人出泥,就同佢講2位。我諗明明門口有幾個人等,點解我地甘快有位。原來係要搭枱!勁有趣,第一次食放題要搭枱囉🤷‍♀️一張圓枱坐10個人,真係搭足10個人。甘大家都明白,放題一定點好多野食,收碟又一定吾夠快,所以個位係好迫,基本上無位擺!我地個位就係得2個線中間👇🏻👇🏻👇🏻甘就講下食物先下,有呢啲放題紙刺身:質素好一般,無大驚喜燒肉。牛牛🐮:好多選擇,上碟時有寫係乜野牛,不過!我覺得食落無分別~哈。可能我吾識食啦,不過肉燒出泥好多肉汁,有牛味既!燒肉。豬🐷:我地只係點左五花肉,腩肉。因為覺得燒肉放題緊係要食牛。笑。。不過其實我覺得豬肉一般咋燒肉。海鮮:有蝦,蠔,蜆。。蝦好好食!燒完爽口彈牙!其他我地無試。呢個小沙漏⏳係5分鐘計時燒肉。雞🐥:有吾同款雞亦,醃左吾同味,雞亦一開2方便燒。幾好食,肉滑,不過覺得好細隻。食落醃料吾太重味。燒菜:甜薯!必點,好好食,細細粒!冬菇可以吾點,好難燒,又無汁,乾哂。另外翠肉瓜,菠蘿都可以一試!好食炸物同天婦羅:好普通,粉厚,無特別,吾太好食一品料理:蟹粥,好多料,不過覺得粟米料同海帶太多,完全無蟹味!失望。碗仔翅,
今晚即興去食燒肉放題🤤🤤

甘就講下食物先下,有呢啲放題

刺身:質素好一般,無大驚喜

炸物同天婦羅:好普通,粉厚,無特別,吾太好食

一品料理:蟹粥,好多料,不過覺得粟米料同海帶太多,完全無蟹味!失望。碗仔翅,牛肉湯超普通,吾好食

壽司🍣:我劃左壽司,有個職員同我地講無乜壽司款式啦今晚。但幾款,一啲創作壽司全部都無!心諗,下!壽司都無乜款揀🙄

飲品只包2罐,覺得吾太足夠。同佢入座時無講明。我地見到有人吾知自己出拎。有個天藍色衫既男職員沖出泥,勁大聲話吾可以自己拎,俾佢嚇親!之後我覺得出食物好慢!我地劃左焗蠔,見好耐未到 。甘問一問啦,又係天藍色個員工講,你劃左就有等下。我地講可吾可以睇一睇,佢話。總知劃左就有!心諗跟一跟都吾得🙄最後緊係無泥!嬲😡

我見到好多人都寫呢間服務質素好差!我覺得只係真係有部分好差!但有個應該係經理就好nice,有禮貌既!不過認真!無下次!坐位安排好差,食物吾算超水準!基本上真係好迫!完全無位放食物👆🏻👆🏻重點價錢都吾平,都可以甘🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
2018-05-23
15 分鐘 (堂食)