2018-05-30
生日飯有拖無欠,老納我生日,My friend拖左我半個後終於有得食,由是老納係個牛肉控,打邊爐時會瘋狂食牛,但生日飯唔想打邊邊,我揀食烤肉,而朋友鐘意食海鮮,所以揀左食日式烤肉放題,我食我既肉,佢吔佢既海鮮,再撈埋黎食又得。一星期前已book左枱,我地食8點15分黃金時間呢轉,入到去兩個人安排坐四人枱,幾好,唔洗迫;服務態度幾好,亦無點漏單。店內裝潢環境氣氛相當好,檯與檯之間隔住一定距離,有空間感之餘傾計都唔會嘈到人,放題店空間闊落,油煙亦唔算太勁(話說食完個身都無咩油煙味)。因為重點我放左係牛牛到,所以刺生熟食都好就住黎點,留肚吃王皇之選。但燒野食既前段空窗期點都要點刺生熟食止止肚既,唔係真係等燒到2046都未有野落肚住。三文魚、甜蝦、北寄貝、帶子、象拔蚌等等都有點到,刺生好新鮮,三文魚啖啖肉夠肥美,帶子也夠鮮甜,番點左兩轉主力食牛肉,所以天婦羅炸物都係做下前菜都只係點左少量,但全部都熱辣辣架,炸粉唔會太厚,相當唔錯。最有驚喜既係焗蠔同埋雞軟骨,點左兩次!!!!牛肉到了,最喜愛牛裡、一口牛、牛舌、牛柳粒,全部都好厚切,有口感。有醃製過既牛肉類味道適合重口味愛好者既我,而無醃製過既牛
講到燒牛肉,一口牛仔粒好有口感,牛舌好香脆,牛舌有分薄身或厚切,我傾向愛薄切,輕輕燒4面就食得,推薦!!!!!喪reload左3-4轉。
食多幾件都唔覺膩。燒豚肉時需要留意一下,豬太多油容易搶火,所以要小心火會升起。
d海鮮堅唔係流,全部都好新鮮,當中尤以大蝦最令人回味,好爽甜蝦肉彈牙
飲品方面選擇比較少,有可樂、忌廉、道地荔枝茶同翡翠檸檬綠茶等,不過食烤肉志在解渴,最緊要既係飲品雪得夠冰極,呢到堅係處理得幾好,夠冰凍,罐罐上親都凍爆,飲落去好gur好解到當下既口渴
不一樣的燒烤放題,真心正,價錢同食物素材完全符合國情,下次可以再encore!!!!!!!!!!!!!!!!