2018-06-25
今晚一行幾個人突然好想打邊爐,行過這裡收到單張望吓都可以,就係咁上了去,全層都係這間餐廳,大部份位置都係舒適嘅卡位,而今晚就點了個最傳統今晚一行幾個人突然好想打邊爐,行過這裡收到單張望吓都可以,就係咁上了去,全層都係這間餐廳,大部份位置都係舒適嘅卡位,而今晚就點了個最傳統嘅蕃茄薯仔栗米湯底,上枱時湯底內嘅蕃茄薯仔份量十足,加埋有最愛嘅甜栗米,正!而大家都覺得一定要叫個漁火特選牛盛薈,第一個個都係食肉獸,第二係佢樣樣都有啲,一次過可以試多啲口味!另外丸丸嘅習慣就係佢嘅漁火特色四色丸,招牌雲吞王,加埋小吃巧手糖心皮蛋,同埋自家竹蔗芧茅水湯之後就係上埋個糖心皮蛋,上面放了好多芫荽蔥,而皮蛋就係被啲酸醋浸住,入口時完全感受到流心嘅感覺,加埋皮蛋嘅爽彈口感,而且夠晒濃味開胃,作為一個餐前小吃絕對係推介之選!而漁火特選牛盛薈就係今晚最注目嘅食品,首先佢有齊了餐牌內嘅頂級部位,當然份量絕對唔一樣,但可以樣樣試吓!個人最愛就係Prime 牛肉,脂肪分佈均勻,入口肥美軟熟,有好濃郁嘅牛肉味道,同埋個本地鮮牛頸脊亦好軟熟嫩滑,肉質夠晒嫩滑!當然有他亦唔錯,但我就有目標!而個丸丸亦十分出色,滾熟後變得大大粒
而個丸丸亦十分出色,滾熟後變得大大粒,分別係牛筋丸、咸蛋豬肉丸、鮮蝦丸同墨魚丸,粒粒都好煙韌彈牙,而最特別就係咸蛋豬肉丸,咬開時包心咸蛋黃在豬肉丸內,味道香濃,正!
招牌雲吞王,滾熟後皮薄軟滑,咬開有大大隻蝦係裡面,入口極之彈牙爽口,正!
整晚大家都好滿意,邊吃邊吹水,又可以享受美食!