2019-03-28
係銅鑼食野真係太多選擇, 決定從openrice尋找靈感 ,心目中已經一早決定打邊爐, 至於邊一間 我哋就睇下邊一間有折扣優惠, 見到這一間係openrice訂位有85折,所以就決定試佢, 仲要對正地鐵口!!叫左個胡椒豬肚湯底,講真,上到黎個樣平平無奇, 但一試味正到不得了,胡椒好香, 啲豬肚仲處理得好乾淨又多!見到有刺身, 嗌左個油金魚試, 新鮮又厚切,食落好有質感。炸午餐肉, 朋友話岩晒佢食,因為唔會太厚, 叫得炸就係想食香口! 而我就一般,因為我鍾意厚身!呢兩碟肉, 近鏡既係羊,羊好香,但唔係勁騷,但有羊味既羊片。 而個牛係中碼既手切本地牛, 你睇個樣以為普野,食落去更牛味香,又軟,正!墨魚滑, 彈牙好好味白鱔片, 件件都好有份量痴嫁。。美國桶豪!! 大隻到不得了,而佢係唔會縮到得返粒鼻屎,又一力推既料!後面個皇帝菜,唔係到到有,正!呢個係帶子餃,自家創,好味既,但時要留意,因為淥太耐帶子會老,淥太快, 肉又唔熱,所以要留意。蔏荀,近期我最愛, 好好味!
見到有刺身, 嗌左個油金魚試, 新鮮又厚切,食落好有質感。
墨魚滑, 彈牙好好味
白鱔片, 件件都好有份量
後面個皇帝菜,唔係到到有,正!
蔏荀,近期我最愛, 好好味!