2018-06-20
今日星期日同朋友放假就出去打算打邊爐,所以就去左京都廣場嘅一間火鍋店去試下!我地一入到門口,左手邊已經有好多龍蝦,同其他海鮮都幾大隻架!之後一坐低,職員就好細心咁比左豉油同調味品我地去調醬汁~湯底方面我地叫左雙拼鍋(麻辣,豬肚)!然後打邊爐之前當然要叫個龍蝦刺身試下啦!隻龍蝦一上枱,我同我朋友都(嘩!)左聲,隻龍蝦仲好新鮮,仲郁得好勁,肉質十分鮮甜彈牙!都好抵食!另外食完個龍蝦刺身之後,職員會問你要唔要放埋個龍蝦頭落個火鍋入面,我地就選擇放埋去豬肚湯底個邊!再飲下個湯,十分之推薦!如果大家都叫龍蝦食嘅話都放埋隻龍蝦頭落個鍋入面,因為個湯係會變到超鮮甜架!而且個龍蝦頭入面係有幾多膏下,十分之吸引~自家竹蔗茅根水,味道十分天然,唔會太甜~火鍋配料方面,叫左:漁火特色四色丸($128)每一粒都係唔同味 同埋啲丸打得好好 好彈牙!鮮滑牛肉($88)雖然唔係叫手切牛肉,但呢個已經好有牛味,肉都好鮮嫩 好抵食!豬仔午餐肉($45)午餐肉都好推薦,午餐肉係好厚切!食落感覺肉好軟棉棉好香!自家韭菜餃($68)我一直係出面打邊爐都好少會叫餃食,因為大多數出面食親個啲都好少料,放落鍋煲幾煲就爛嘅隻餃。而漁
漁火特色四色丸($128)
每一粒都係唔同味 同埋啲丸打得好好 好彈牙!
午餐肉都好推薦,午餐肉係好厚切!食落感覺肉好軟棉棉好香!
我一直係出面打邊爐都好少會叫餃食,因為大多數出面食親個啲都好少料,放落鍋煲幾煲就爛嘅隻餃。而漁火嘅韭菜餃食得出係自己包嘅,水餃嘅料都好多,同埋個皮都包得好好,唔會爛曬咁~👍
水魷魚配上麻辣鍋是一流的配搭,必叫!
鮮墨魚滑($88)食落好彈牙,好好食,推薦大家叫!
食物同服務都好高質,掂!