2017-07-01 148 瀏覽
今次同呀媽去吃銅鑼灣的滿屋放題,佢老人家表示好新奇有趣其中一個原因係 佢的飲品都幾特別,有呢個特色飲品,除左紙包,罐裝飲品外有另一個option,呢幾款特飲都幾特別,又 colorful ,正!老人家慣食熱野 所以我叫左個熱烏冬比佢,呀媽表示喜歡滿屋仲有好多小食,爆谷,自製綿花糖,我諗如果小朋友黎到都會好開心飲品既款式都有不少,陽光,維他紙包飲品也有食左2隻大大羊鞍,熱辣辣惹味出面仲有一些冷盤可供食客自行選擇,呀媽非常喜愛之飲酒也少不了,飲返杯梅酒清酒!當然甜品也可自由提取,最後真的吃得滿滿,兩個人加埋不過五百蚊左右,非常滿足
今次同呀媽去吃銅鑼灣的滿屋放題,佢老人家表示好新奇有趣

老人家慣食熱野 所以我叫左個熱烏冬比佢,呀媽表示喜歡

飲品既款式都有不少,陽光,維他紙包飲品也有

食左2隻大大羊鞍,熱辣辣惹味

出面仲有一些冷盤可供食客自行選擇,呀媽非常喜愛之

飲酒也少不了,飲返杯梅酒清酒!

2017-06-29 124 瀏覽
今日父親節,同屋企人食放題慶祝,好彩有預早BOOK位,去度個時都好多人喺門口排隊等位!刺身:三文魚同油甘魚係推介。三文魚新鮮同夠厚,油甘魚唔會腥。壽司:火灸壽司係推介,火灸蒜香牛油三文魚牛油味入晒落啲三文魚度,加埋火灸,所以食落去好香,一啖食落口真係大滿足!天婦羅:天婦羅款式多,特別啲嘅有海鰻天婦羅,但始終最愛都係天婦羅蝦,皮唔厚,蝦夠大隻!炸物:我較中意呢度啲熱食,每樣份量唔會太大,夠適中可以試到好多,榴槤炸彈係我必點,最初驚漏只係點左一件,但食落口都唔錯,香口,滿足到我呢個愛榴槤之人。熱食:羊鞍都係推介之選,愛羊之人都係必食,羊味夠濃,唔會勒唔會蘇,都夠大件,我食左一舊都夠喉:)甜品:推介嘅有movenpick雪糕同朱古力噴泉!今晚同屋企人食得好滿足同滿意

甜品:推介嘅有movenpick雪糕同朱古力噴泉!

今晚同屋企人食得好滿足同滿意
2017-06-18
  • 羊架
2017-06-26 222 瀏覽
對上一次食滿屋已經係半年前了,今次喺銅鑼灣行完街想食放題,所以決定再食滿屋😛今次食8:30嗰節,人唔算好多,服務員安排我地坐最入嘅位置,又靜又夠闊落,可以慢慢享受個放題!一開始緊係食刺身先啦!呢度啲刺身選擇都多,個人最鍾意三文魚,帶子,同埋油甘魚。三文魚夠厚切同夠香,推介推介!壽司有好多款選擇,最特別係有空運嘅壽司,叫左個中拖羅壽司同北海道赤鯛壽司,呢啲平時少啲機會食,所以當然係必點啦!天婦羅真係值得一讚,天婦羅蝦,天婦羅南瓜同海鰻天婦羅都好好味!熱辣辣上枱,個皮唔厚,真係食多幾舊都唔會飽!其他熱食都好好味,最特別係炸香蕉同榴槤炸彈,兩個個皮都唔厚味道好香,炸帶子個皮就有少少厚,所以同友人只係ENCORE左炸香蕉同榴槤炸彈呢兩樣😝😝仲有不得不提嘅特色飲品!呢度除左一啲罐裝飲品之外,仲有四款特色飲品,我就叫左杯藍糖荔枝梳打,夠凍,唔會話好甜荔枝味夠濃,食到濟濟地用黎解濟係一個唔錯嘅選擇!另外甜品有個甜品櫃之外仲有白朱古力噴泉同埋棉花糖機,棉花糖機今次我食得太飽無食到,下次有機會會試下😬整體黎講滿屋放題都係無令我失望!

整體黎講滿屋放題都係無令我失望!
2017-06-18
2017-06-20 174 瀏覽
有時黎到銅鑼灣,真係唔知食咩好。點知身邊個朋友話想懷舊一下,去食個放題。因為以前我同佢成日食放題,見佢個樣咁興奮,就同佢去食啦,因為佢已經BOOK左位了。是日星期一,人頭每位只係$228+10%,限時好似係2小時。我又覺得幾化算,講真,係銅記食個粉麵加杯野飲都要$50-60。俾多百幾可食到你抱住個肚行出街,都幾抵呀!入到去,同之前唔同左,佢地話係最近裝修左喎! 入場起計時,即刻點左刺身先。朋友仔即刻走左去BUFFET BAR度夾野食同攞野飲。BUFFET BAR除左有沙律菜同水果之外,估唔到竟然有海鮮呀! 另外,仲有飲品區、甜品區等等。飲品區都估你唔到,除左普通飲品外,仲有中價野飲,另外有自助清酒機同梅酒機。朋友仔即時倒左一小壺清酒,我都有試一小杯,暖暖地、清清地,味道唔錯呀!刺身﹕有三文魚、油甘魚、吞拿魚腩、亦貝、甜蝦、帶子、玉子、鮑魚片、希靈魚等等。二人刺身份量屬正常,有D刺身如三文魚同吞拿魚腩感覺較為厚身。雖然味道唔係鮮到誇啦啦果隻,但係依個價錢黎講算好好呀,我倆再ENCORE多轉。壽司﹕有左口魚壽司、池魚王壽司、中拖羅壽司。燒物﹕鹽燒海蝦、鹽燒鯖魚、鹽燒牛舌、桂花蚌炒蒜芯、焗廣

壽司﹕有左口魚壽司、池魚王壽司、中拖羅壽司
燒物﹕鹽燒海蝦、鹽燒鯖魚、鹽燒牛舌、桂花蚌炒蒜芯、焗廣島蠔。由於食左太多凍既食物,所以叫左D熱食中和一下個胃,燒物只各自叫了一客,因為開始飽了,鹽燒的燒物燒得恰到好處,有點點乾身,有D燒物如牛舌覺點點惹味,但焗廣島蠔有點膩。
炸物﹕榴槤炸彈、芝士年糕。喜愛榴槤的朋友必試榴槤炸彈,因為外皮脆口,咬落去,榴槤醬流出來,熱騰騰,滿口榴槤味道。芝士年糕同樣亦不錯,啖淡芝士醬配上脆口既皮,口感煙韌。
最後,以每人只可點一次既HAAGEN-DAZS雪糕作為是晚放題的結尾 。
2017-04-25
2017-06-18 143 瀏覽
係滿屋常客嘅Chloe, 裝修後一定要再黎幫襯下睇下有咩唔同先!座位比之前寬敞舒服!同之前大不同係有任飲清酒吧,啱曬中意飲返兩杯嘅你呀!亦多左自助區,有沙律吧、前菜、熟食同甜品區,好多款式選擇呀!同樣都係有兩個櫃咁多嘅不同飲品可供選擇任飲!而任食餐紙依舊咁多款式!仲有值得讚賞係我入咁多張美食紙從不漏單!讚!我係刺身控唔會錯過每一款!中意佢悉心擺放再上抬!可影相呃like最開心係仲有飯後甜品有哈根大師或movenpick食由香港愛玩生Iplayhk.com提供

座位比之前寬敞舒服!

同之前大不同係有任飲清酒吧,啱曬中意飲返兩杯嘅你呀!

同樣都係有兩個櫃咁多嘅不同飲品可供選擇任飲!

最開心係仲有飯後甜品有哈根大師或movenpick食

由香港愛玩生Iplayhk.com提供
1K
2017-06-11 2257 瀏覽
A姐:我依家真係肚餓到……食得落一隻牛呀!有無咁誇呀?以佢嘅食量一條魚就差唔多。不過,既然你咁肚餓,咁就一於去食放題啦!呢間位於銅鑼灣廣場二期嘅滿屋日本料理唔知又啱唔啱A姐心意呢?一入場已經見到成枱野食,除咗餐前小食(螺肉、帶子裙邊、味付素翅、泡菜等),仲有凍海鮮(蜆、青口、蝦)、沙律吧、熱盤(日式豬手、口水雞、避風塘蝦等)……好多好多呀!而最吸引我哋嘅係個茶樹菇燉湯,真係好足料,飲落又唔係味精味!少飲湯水嘅我哋,結果就一人一盅啦。枱面有兩大本menu,入面有超過100樣嘅食物同飲品,食放題識食一定係食刺身啦!刺身類有9個選擇,除咗三文魚、甜蝦同希靈魚,連放題比較少見嘅油甘魚、赤貝都有!最驚喜嘅係呢度連中吞拿魚腩都有呀!全部都夠晒新鮮(呢個應該係基本要求),仲要係厚切!!!真係好好味呀!至於放題,一向少食壽司,不過,呢度嘅壽司選擇都好吸引,有火灸原條穴子壽司,原來關東人鍾意食河鰻,而關西人就鍾意食海鰻,而海鰻就即係穴子又即係星鰻,所以點都要叫嚟試試。穴子嘅肉質細嫩淡雅,正。另外,日式熱食有焗廣島蠔、汁燒石斑魚、鹽燒雞翼、鹽燒牛舌都唔錯呀。臨尾都要食個雪花牛肉鍋。至於呢度嘅飲品,除咗一般
A姐:我依家真係肚餓到……食得落一隻牛呀!

至於呢度嘅飲品,除咗一般可樂汽水、啤酒,仲有少見嘅波子汽水同解茶,唔止呀,仲有清酒同梅酒都係任飲!如果都唔啱你心水,可以叫呢度嘅特調:紫貝天癸白桃梳打或藍糖白桃梳打!

甜品方面都有好多選擇,最吸精一定係開心果噴泉、綿花糖同爆谷啦!而最揼本嘅係,一人一杯Movenpick / Haagen Dazs做甜品添!

呢間放題漏單情況唔嚴重,我哋叫咗10幾轉,只係漏咗天婦羅,不過,我哋食到飽飽,所以都無追單喇。
2017-05-23
2017-06-07 106 瀏覽
今日約咗老婆撐枱腳 兼睇戲, 所以就去銅鑼灣搵食, 就決定去 銅鑼灣既滿屋 ,印象 記得去 過一次, 覺得水準已經非常不錯, 今次再來 簡直令我耳目一新 全新裝修, 加插很多特別的 食物 , 新增有爆谷機、 棉花糖機、 有少量自助點心、 沙律吧 更重要的就是有 任飲清酒 和梅酒 汽水和啤酒任飲在不在話下首先我點了我最喜歡的魚生、甜蝦 、芝麻雞翼、焗生蠔 和天婦羅蝦 冷盤一樣保持新鮮水準, 芝麻雞翼一樣鬆脆可口 ,最好吃的是焗生蠔 味道十足, 一吃吃了六隻, 還是覺得未夠喉 忘記講述泰國生蝦, 簡直好食過泰國 專門店最後仲有一 杯名貴雪糕, 埋單計數500元 咁嘅消費去邊度搵啦
汽水和啤酒任飲在不在話下

忘記講述泰國生蝦, 簡直好食過泰國 專門店

• 炸物
  • 芝麻雞翼
  • 焗蠔
2017-06-07 98 瀏覽
今日有一位同事因為要移民去加拿大,同佢份屬老友,而且又係我嘅好知己,一定要同佢大擦一餐,所以決定去銅鑼灣嘅(滿屋)一來因為去過知道食物質素幾好,二來價錢非常實惠。去到原來裝修左喎,設有buffet吧,有好多凍嘅冷盤有沙律吧、螺肉、芝麻八爪魚、麻醬豆腐、大蝦、蜆等等多不勝數⋯⋯飲品方面有最正嘅自助清酒吧、梅酒吧、各式各樣嘅汽水、啤酒好多種類嘅飲品仲有清熱飲添鍾意熱飲有朱古力奶、維他奶、綠茶包⋯⋯多到我都唔記得啦仲有我最鍾意嘅爆谷機棉花糖機仲有炸到鬆脆嘅腰果飲清酒一流。白朱古力噴泉有棉花糖、彩虹朱古力、白朱古力、黑朱古力刺身方面帶子刺身、甜蝦刺身、鮑魚刺身、希靈魚刺身⋯⋯都非常新鮮而且甜美估唔到仲有我最愛嘅泰式天使蝦,酸酸甜甜辣辣非常鮮味壽司方面多不勝數我點左火炙胡麻左口魚邊壽司、黑松露牡丹蝦壽司、香芒燕窩大蝦壽司、和風牛肉壽司、蜜汁瑞士豚拖羅壽司、火炙蒜香牛油三文魚壽司⋯⋯樣樣都非常新鮮而且鮮甜鹽燒大蝦大大隻焗廣島蠔醬汁調校得非常好,燒汁石斑魚肉質非常鮮味,天婦羅蝦、溫室南瓜天婦羅脆漿做得非常完美,唔會成口粉南瓜非常甜美,不愧為溫室南瓜仲有甜品區以供選擇⋯⋯我最愛嘅西瓜都有最後仲有Haa
鍾意熱飲
有朱古力奶、維他奶、綠茶包⋯⋯多到我都唔記得啦
仲有我最鍾意嘅爆谷機
棉花糖機

仲有炸到鬆脆嘅腰果
飲清酒一流。
白朱古力噴泉有棉花糖、彩虹朱古力、白朱古力、黑朱古力
刺身方面
估唔到仲有我最愛嘅泰式天使蝦,酸酸甜甜辣辣非常鮮味
鹽燒大蝦大大隻
焗廣島蠔醬汁調校得非常好,燒汁石斑魚肉質非常鮮味,
天婦羅蝦、溫室南瓜天婦羅脆漿做得非常完美,唔會成口粉
南瓜非常甜美,不愧為溫室南瓜
仲有甜品區以供選擇⋯⋯我最愛嘅西瓜都有

最後仲有Haagen-Dazs嘅比利時朱古力
今日我同我朋友真係飲飽食醉,捧住個肚返屋企⋯⋯抵抵抵抵
  • 焗蠔
2017-06-03 134 瀏覽
放題想揾間有質素 真係唔易滿屋位於銅鑼灣 地利已經佔優野食仲要唔差 都只收$228/位 超值燒三文魚絞燒得香 加上啖啖魚油香 肉又嫩日本梅酒除左啤酒外 仲有梅酒同清酒任酙味道真係唔錯冬菇炆鵝掌估唔到日式放題都有中式選擇鵝掌同冬菇入味 當然要啤啤佢啤酒係日本麒麟 好揼本青紅蘿蔔燉牛肉熱辣辣 真材實料 無味精 啖湯非常甜藍蝶花特飲除左樽裝 紙包 罐裝野飲 仲有特飲叫味道都唔錯刺身拼盤有赤蝦 呑拿魚 三文魚 帶子 夠新鮮天婦羅粉漿做得薄 醬汁有蘿蔔蓉提供 有heart汁燒帶子大大粒 醬汁香甜燒菠蘿 炸雞菠蘿表面燒得乾身 入面多汁又甜炸雞內脆外軟Movenpick 雪糕甜品除左一般蛋糕外每人可以向店員order一杯movenoick或哈根大師Movenpick奶味足 好香滑 千祈咪錯過
放題想揾間有質素 真係唔易

甜品除左一般蛋糕外
每人可以向店員order一杯movenoick或哈根大師
Movenpick奶味足 好香滑 千祈咪錯過
2017-06-01 105 瀏覽
清酒任飲的放題都係第一次見,盛惠 $248。廢話少講,即刻睇下有咩食物!清酒任你斟餐廳新裝修過後,仲設有buffet吧!凍盤前菜既沙律、螺肉、芝麻八爪魚等任取。野飲主打罐裝飲品,一般可樂汽水、啤酒🍺、烏龍茶,支裝野飲,如有火龍果汁,芒果汁都有,仲有熱的朱古力奶同茶!☕刺身無限refill好新鮮大件,以赤貝🐚最大片,好爽好鮮甜,油甘魚🐠亦鮮甜肥,甜蝦🦐好大隻,而三文魚同吞拿魚都係必食!壽司🍣方面,有火炙壽司,以火炙三文魚、火炙左口魚最好食,入口即溶!仲有香芒花之戀,芝士花之戀,連鮑片魚翅壽司都有呀!果舊飯細細舊,一啖食晒,唔會食到好飽架!炸物有炸榴槤,芝士年糕,芝麻雞翼等,全部都炸得金黃香脆,而內裡更有肉汁😍。最特別有自助棉花糖機,同爆谷機可以任食焦糖爆谷🍿,好玩!雪糕🍨方面,客人可以自選一杯雪糕,有Haagen-Dazs or MOVENPICK揀,有朱古力、雲呢拿、意大利奶凍、士多啤梨!

清酒任你斟

最特別有自助棉花糖機,同爆谷機可以任食焦糖爆谷🍿,好玩!

2017-05-28 264 瀏覽
星期四同一大班同事一齊食 farewell dinner因爲,呢間喺公司附近,大家又想食放題,所以就一致裁定食呢間。去到見到裝修都唔錯,環境尚算乾淨,侍應都算多,夠應付人客。食材用料都算唔錯,魚生都幾新鮮,但係本人就覺得選擇唔算多,反而熟食比較多選擇,而且都好好食,特別係串燒,牛舌好好味!仲有記得記得記得叫羊架!好好食!唔韌,好嫩,味道有少少羊騷味,必食!炸野都ok,芋頭波,年糕波都唔錯,鍾意食榴蓮既朋友都有榴蓮波俾你過下癮。大廳中間仲有自助形式既任食食物選擇,有日式前菜例如八爪魚、中華沙律,當日仲有豬手,瀨尿蝦,中湯係雞腳湯。飲品種類都好多,酒類都唔少,有幾款果汁酒,適合唔係好飲得但係又想飲少少既朋友。啤酒都有幾款,有韓國啤,麒麟啤都係任飲。甜品有限定一人一杯既Hagen Daz 同 Movenpick,嫌唔夠喉大廳中間仲有雀巢雪條類任食,仲有一個白朱古力噴泉。總結,記得叫熟食!赤貝刺身超大塊必叫!呢度本人都覺得幾適合一家大細食~

去到見到裝修都唔錯
,環境尚算乾淨,侍應都算多,夠應付人客。

食材用料都算唔錯,魚生都幾新鮮
,但係本人就覺得選擇唔算多
,反而熟食比較多選擇,而且都好好食,特別係串燒,牛舌好好味
!仲有記得記得記得叫羊架

飲品種類都好多,酒類都唔少,有幾款果汁酒

2017-05-25
  • 燒牛舌
  • 芝麻雞翼
  • 羊架
2017-05-25 143 瀏覽
估唔到喺銅鑼灣都可以用二百零蚊食到咁高質素嘅日式放題冷盤仲有多元化小吃包括越南米紙春卷同埋日式壽司另外 呢度嘅甜點設施比較足棉花糖機 朱古力瀑布 以及多款自家製甜品任君選擇最驚喜係呢度竟然有老火湯無添加健康味道飲咗好多盅串燒牛舌薄切所以燒得唔錯加鹽味道已經非常可口烤羊架非常出眾 除咗肉質鮮嫩之外醃得非常入味 真係值得一食就食 刺身就略為遜色唔算特別新鮮不過不過不失啦蒜片炒牛柳粒亦都非常可口唔會話好死實 肉質鬆軟咖喱炒蟹係Menu上面比較特別嘅一款雖然個蟹唔係話太新鮮但係個咖喱醬真係好正!牛肉壽喜燒鍋呢個值得一讚因為湯底超香甜而且都幾正宗牛肉超嫩滑 牛味香濃隻蛋都好滑
估唔到喺銅鑼灣都可以用二百零蚊食到咁高質素嘅日式放題

蒜片炒牛柳粒亦都非常可口
唔會話好死實 肉質鬆軟

咖喱炒蟹係Menu上面比較特別嘅一款
雖然個蟹唔係話太新鮮
但係個咖喱醬真係好正!

牛肉壽喜燒鍋
呢個值得一讚因為湯底超香甜
而且都幾正宗
牛肉超嫩滑 牛味香濃
隻蛋都好滑

2017-05-24 1852 瀏覽
又到左同FD子每月一聚的日子喇... 吃貨朋友見面不外乎食食食飲飲飲!!! 約左喺銅鑼灣見面, 好吃得的我們, 今日揀左呢間滿屋日本料理! 一上到黎門口已經逼滿人, 好彩有訂位咋!未坐低已經俾佢嘅buffet bar吸引,  最過癮係有得玩朱古力噴泉, 棉花糖機同爆谷機。 頭盤點左個枝豆同泰式生蝦, 生蝦個酸辣汁夠惹味, 簡直就係開啟左我個味蕾, 食到個人食指大動。天婦羅個脆醬效得唔錯喎,炸得鬆脆之餘仲係包住成隻蝦,天婦羅蕃薯同南瓜! 讚!串燒竟然有秋葵, 無錯, 係我至愛既秋葵呀!! 加左孜然粉係面,好有街頭風味喎。燒雞軟骨串燒得夠乾身又夠脆,可惜只有檸檬汁,如果有埋椒鹽或七味粉就完美喇!! 入黎個陣掛住望住個buffet bar,無睇到個雪櫃,出去攞野飲先發現都幾多選擇喎! "道地"都有喎, 仲要係迷李版 ,我就試左呢隻波子氣水,正呀, 好夠氣!!刺生方面, 都好新鮮,赤貝, 帶子, 甜蝦 真係無得輸,所以我地encore 再 encore 是基本哈哈 壽司方面, 好多款式選擇,諗住每款叫住一件先啦,都擺到成枱都係. 食完件炙燒左口魚裙邊壽司係我最愛,唔小心食左好多件哈哈通常食放
又到左同FD子每月一聚的日子喇...
吃貨朋友見面不外乎食食食飲飲飲!!!

一上到黎門口已經逼滿人, 好彩有訂位咋!
未坐低已經俾佢嘅buffet bar吸引,
 最過癮係有得玩朱古力噴泉, 棉花糖機同爆谷機。

天婦羅個脆醬效得唔錯喎,炸得鬆脆之餘仲係包住成隻蝦,
天婦羅蕃薯同南瓜! 讚!

道地"都有喎, 仲要係迷李版 [解綠茶] ,我就試左呢隻波子氣水,正呀, 好夠氣!!

刺生方面, 都好新鮮,

食完件炙燒左口魚裙邊壽司係我最愛,唔小心食左好多件哈哈

通常食放題呢,炸野都唔係我既首選,不過偷聽到隔離枱肥哥哥話個芝麻雞翼好正喎,
唔執輸試一試先,又真係唔錯喎,炸到個皮咁鬆脆。
比肥哥哥搞到破戒食雞皮添, 仲要食左6隻... 唯有明天跑多兩個圈找找數喇...

仲有呢個不得不提既芝士年糕, 外面脆卜卜, 入面在軟滑芝士醬, 實在太美味喇! 一口氣KO 左4件!!
FD 子話, 明天唔洗返工, 不如嗒返杯清酒丫... 好呀!! 飲!!
好驚喜喎, 每瓶清酒都係即時有專人加熱... 飲到個胃暖笠笠, 好窩心架呢!

人人都話食甜品係用第二個胃架... 盡力戒甜中的我, 只
限自己揀1樣雪糕, Movenpick?! Haagen-Dazs?!
掙扎左一輪,都係揀左 HaagenDazs 士多啤梨味!! Yummy!!
FD子呢? 當然係搏晒命狂掃甜品BAR 啦!!!

總結: 今次係第二次來滿屋放題, 水準一如以往的好!
今日實在係食得太放肆狂食刺身, 壽司, 仲有好多野想食都食唔落喇...
等我返去跑返幾個圈再黎開餐!
2017-05-22 1598 瀏覽
祝你生日快樂!靚女90後女同事生日,佢成日問我地同佢去邊度食飯,其實我地一早已經book左位,去滿屋食放題!銅鑼灣滿屋好耐無去啦,通常都去荃灣,原來滿屋新裝修完,又大又靚,d位都闊落左好多,我地一行九人都坐得幾舒服!其他人一黎就叫刺身,我就反面鍾情個buffet吧,好多野食!要中有中,要西有西,連日本,越南都有!一黎就攞左豉油雞,事關我見人地打開蓋,聞到一陣鼓油味,好香好濃,雞件肉多骨少,雞肉好林好滑!旁邊既就係三文魚鮫,比較就咁三文魚塊,好味得多,魚鮫好滑好入味,咬落去d魚油必晒出黎,滿口充滿罪惡感呢!第三格仲有d炸物,我就中意炸蠔同炸餃子,剛剛好我食炸蠔時是岩岩放出黎的,蠔大隻肥美,炸粉都不算太厚,餃子皮卜卜脆,我都忍唔住食左4隻!作為一間高分稱職既放題又點止熟食咁簡單?呢度真係估你唔到,有中式湯飲!今晚既係白果豬肚味菜燉雞,一打開已經聞到一陣胡椒豬肚湯既味,睇兩睇仲見到好多塊豬肚同埋雞肉,絕對足料!好多人覺得豬肚臭,我就覺得幾香,湯仲加左d胡椒,飲落有d辣,證明我熱氣,哈!岩晒可以下火!刺身壽司少不了吧?我地一行九人,特別叫左Waiter哥哥幫我地分開兩盤刺身,咁樣會好夾d。三文

刺身壽司少不了吧?我地一行九人,特別叫左Waiter哥哥幫我地分開兩盤刺身,咁樣會好夾d。三文魚相當厚切,同埋好滑,放入口充滿魚油味道,玉子好甜,都幾厚而且唔鬆散,咬落去都仲有結實既感覺!花之戀壽司不錯,Size剛好,是一口壽司,但沙律醬較少,食起來有d乾身。長長既海鰻壽司係我地既最愛,選用海鰻而唔係鰻魚令我地食落無咁飽,亦無咁膩,但鰻魚汁都多,感覺同食緊鰻魚分別不大吧!上乘之選:芝士鰻魚卷,賣相好靚,色彩繽紛,芝士是熱融的,少少融又未止於凍既,配埋壽司入口好滋味!

臨走仲食左甜品,先試爆谷,buffet吧𠴱邊有,甜味夠,粒粒卜卜脆!最後點少得雪糕呢?有兩款雪糕揀,仲要係貴野!呢兩百幾蚊值啦卦?原來除左壽司刺身放題既buffet吧熟食質素都唔錯,夠多元化!
2017-05-22 105 瀏覽
滿屋-又食放題啦,今次黎到依家放題位置都幾闊,坐得都幾舒服,餐廳畫間設有一個美食區,有任食的八爪魚、螺肉等小食,仲有燉湯飲,款式都幾豐富。-刺身就食得多,依到嘅刺身都一樣,都係咁肥美,三文魚冇根,咬落油脂感豐富,仲有赤貝、帶子等,油甘魚特別鮮甜!-壽司款式都好多,有池魚、赤鯛、左口魚壽司。-特別提提佢嘅炸物非常好食,芝麻雞翼味濃,咬開有好多肉汁,好juicy,食咬好有油香;仲有芝士波波,咬開有流心芝士。-廣島蠔鍋(2-4人份)-蠔嘅份量好多仲好鮮甜,必叫!-雪糕每人一份Haagen dazs/movenpick外面美食區仲有大腳板任食雪糕!
滿屋

壽司款式都好多,有池魚、赤鯛、左口魚壽司

廣島蠔鍋(2-4人份)
蠔嘅份量好多仲好鮮甜,必叫!

雪糕每人一份Haagen dazs/movenpick

外面美食區仲有大腳板任食雪糕!