2017-09-17 240 瀏覽
本來唔係想去呢間放題食的~但無奈本來決定左食個間去到先知要預約...咁就只好即刻搵食...去到呢個場...有另外一間放題店的...但都係冇位..所以最後就揀左呢間有位的....講返正題...野食黎講...佢都算多款式的..除左放題紙上面的食物之外,佢仲有十幾種開放式任食的食物..有前菜,有甜品,仲有小小熟食...刺身都算唔錯的...蝦算大隻..都阿甜...帶子佢係俾S SIZE切開一半...比起平時用貝柱的鋪頭好好多....其他食物水準都係不過不失喇...但係榴槤炸彈就差小小,因為好似炸唔熟...食落有一啖粉咁....不過要講的係....當然我知道任食一定有時間限制..但最後係LAST ORDER左之後...佢到走之前5分鐘先開始黎的野食...到佢話夠鐘個一刻..都仲有人拿緊野埋黎...佢叫夠鐘個刻..成台都係野....我地都唔想浪費...開始食...但係係短短5分鐘內...有3個以上侍應過黎講話夠鐘要走夠鐘要走夠鐘要走....一係你就直接話唔夠時間煮..所以LAST ORDER再早15分鐘...唔係你煮曬的野出黎叫人走..咁係咩意思...所以食完成台人都係一肚氣的....

講返正題...野食黎講...佢都算多款式的..
除左放題紙上面的食物之外,佢仲有十幾種開放式任食的食物..
有前菜,有甜品,仲有小小熟食...

刺身都算唔錯的...
蝦算大隻..都阿甜...

其他食物水準都係不過不失喇...

不過要講的係....當然我知道任食一定有時間限制..
到佢話夠鐘個一刻..都仲有人拿緊野埋黎...
唔係你煮曬的野出黎叫人走..咁係咩意思...

所以食完成台人都係一肚氣的....
2017-08-17
2017-09-15 120 瀏覽
同朋友慶祝生日, 壽星仔想食放題, 選擇一輪決定揀滿屋, 因為任食3小時, 夠晒時間.兩大本厚厚既點餐紙, 圖片精美, 令人樣樣都想食.除左食物, 任飲都好緊要, 呢度3個雪柜, 但加埋已經有廿幾樣飲品可以選擇, 讚!頭round必然係刺身, 樣樣要D, 4個人份量自然多, 擺起上黎特別靚.三文魚同油甘魚魚油好豐富, 食落好肥美. 而大赤蝦真係幾大隻, 加埋天使蝦, 兩款都好爽口, 無雪味.帶子細細粒但夠厚身, 夠鮮甜. 希靈魚都好新鮮, 無腥味, 好爽口, 食到一粒粒黃色籽.刺身拼盤整體好滿意, 可以ENCORE.有D前菜係響出面拎, 要左螺肉, 八爪魚, 海蜇, 中華沙律, 泡菜等, 樣樣凍凍地好開胃.肉類要左燒羊架, 脂肪唔多, 肉質軟嫩又入味, 好juicy. 燒既程度恰到好處, 太耐可能會韌.燒牛舌亦非常滿意, 入口惹味, 咬落有嚼口, 味道濃郁.燒物仲有菠蘿, 夠甜好juicy, 燒完特別惹味, 酸酸地胃口大開.仲有天婦羅, 炸粉唔算厚, 即炸火喉剛剛好, 所以唔會太油, 夠脆. D蝦都好爽口.encore左幾轉之後, 又到甜品時間, 出面有cake同爆谷機, 可以自由選擇
兩大本厚厚既點餐紙, 圖片精美, 令人樣樣都想食.

刺身拼盤整體好滿意, 可以ENCORE.
燒牛舌亦非常滿意, 入口惹味, 咬落有嚼口, 味道濃郁.
encore左幾轉之後, 又到甜品時間, 出面有cake同爆谷機, 可以自由選擇.
重點仲有雪糕雪條, 平既牛奶公司可以自己拎, 貴價既haagendazs同movenpick就每人有一杯, 而且口味有幾款揀.
Eating good food is one the best way to relieve the pressure from work, to recharge myself.All-you-can-eat is the perfect option, to have plenty of good food with a fixed price. My honey and I came to Manya, plenty of good we like here.We tried the sushi with foie gras; eel and beef. The size of the foie gras is quite large and they are all delicious. The sashimi is fresh with sweet taste. I love the salmon and shrimp most.The lamb is the must-eat item!!! It was grilled very well-done without ov

The lamb is the must-eat item!!! It was grilled very well-done without overcooking.

The salad with fatty salmon and sea grape is yummmm.

This grilled organic pineapple you can't miss! It's so sweet and juicy.

The best way to end the dinner must be with dessertsssss.

Lost control to take both Häagen-Dazs and Mövenpick.

Sesame is the best flavor among those macaroons.
2017-09-12
  • 刺身
  • 燒菠蘿
  • 羊架
今日朋友生日,約左佢食放題,佢揀左呢度。望下order紙有好多種,出面都有好多沙律,壽司,前菜同熟食等等。食物質量同新鮮程度都幾好,食左好多野,上菜速度算快。我最鍾意食前菜,所以拎咗好多芝麻八爪魚,中華沙律等等。我地點左一啲刺身。好可惜偏偏我哋呢盆冇乾冰出煙,佈置得唔係咁靚。厚切魚生,帶子,鮑魚片等,三文魚刺身都切得好厚。鮮美,嫩彈,肉身豐厚,咬落去爽口彈牙,又有啲柔軟感同微微的黏性,幾有鮮味。食落去油甘魚有獨特的甘香,口感油滑幼細,肉質較軟身,鮮味重,肉則偏深色,肉身油份有少少重,但肥而不膩,入口即溶,滿口都係魚味香氣。熟食竟然有青口,好少放題見到,美味可口。啲炸物同天婦羅都好好食,薯肉肥厚,薯肉呈金黃色。甜品同飲品都有好多種類,雪糕最後竟然有哈根達斯,正呀!!

食物質量同新鮮程度都幾好,食左好多野,上菜速度算快。

我最鍾意食前菜,所以拎咗好多芝麻八爪魚,中華沙律等等。

食落去油甘魚有獨特的甘香,口感油滑幼細,肉質較軟身,

鮮味重,肉則偏深色,肉身油份有少少重,

但肥而不膩,入口即溶,滿口都係魚味香氣。

熟食竟然有青口,好少放題見到,美味可口。

啲炸物同天婦羅都好好食,薯肉肥厚,薯肉呈金黃色。

甜品同飲品都有好多種類,雪糕最後竟然有哈根達斯,正呀!!
2017-04-23
10 分鐘 (堂食)
2017-09-13 123 瀏覽
<性價比高 食物多樣化既滿屋放題>😋放題真係食過好多間好多次😌坦白講, 間間味道都好接近, 但要做到突圍而出 可能真係要比一般放題更多樣化 , 多D 選擇 或者價錢抵d 甘先會有人幫襯, 🙂呢間滿屋個人覺得係上述兩個POINT 都係做到平衡既 平日DINNER 8 點半去228 加一,一位, 環境舒服都有D SOFA 位感覺唔會太迫 👍🏻食物都幾多 首先講講出面既沙律吧, 🥗沙律 雞腳 醉雞翼🐤 炸春卷 螺肉 八爪魚仔🐙 中華沙律 凍蝦 同螺肉都有🦐 都唔錯甜品方面可自行拎蛋糕 大福  JELLY 生果 等, 飲品眾多, 各式茶 紙包果汁 啤酒 可樂, 應有盡有.! 🍺🍶🍵🍡而最邪惡既係牛奶樂, MEGA(三隻味 曲奇 雲利拿同朱古力都有)同大腳板雪條任拎 到最後每人仲可以選一杯🍨🍦HAGENDAZ (雲利拿, 比利時, 或者季節限定既STRAWBERRY FROZEN YOGURT)或者MOVENPACK 既雪糕4 種味任選一種, 真係幾吸引既。!!😈😜而MENU 紙可以點到既食物都好多!刺身壽司🍣🥗厚切三文魚🐟章紅魚,希靈魚🐟鮑片,甜蝦,連大赤蝦🦐赤貝同帶子都有,仲
<性價比高 食物多樣化既滿屋放題>😋

而MENU 紙可以點到既食物都好多!
刺身壽司🍣🥗
厚切三文魚🐟章紅魚,希靈魚🐟鮑片,甜蝦,連大赤蝦🦐赤貝同帶子都有,仲有鮮甜既長腳蟹🦀 刺身全部厚切 新鮮ho黎啖啖肉 尤其係赤貝夠爽滑 長腳蟹好鮮甜juicy, 帶子都好夠新鮮👍🏻😋 壽司方面有好多款 好似芝士蟹棒🧀🦀 香芒龍蝦🦐 原條鰻魚 , 咖哩三文魚 🐟 仲有焦糖鵝肝 🐦全部都好特別 好似你估唔到火炙三文魚上面放d咖哩粉係幾match , 而焦糖加肥美肉厚既鵝肝都可以做成壽司👍🏻😋

熟食方面有好多款 , 清甜既牛油粟米🌽 香草牛柳粒夠香 但如果juicy d 會更好👍🏻🐮 羊架夠厚夠入味羊肉香濃🐑 鯖魚 燒得幾香脆不過太多骨🐟鰻魚好軟林入味😋 芝士焗蠔夠哂香濃蠔肉食得出質素唔差 👍🏻 芝麻雞翼燒得好夠香脆 芝麻味香濃🐥
南瓜 🎃蕃薯 🍠蝦天婦羅🦐正常級數 只要唔炸

得茨粉太多 以放題黎講算合格!

最估唔到係佢有避風糖炒蟹🦀黃金蝦🥚🦐 薑葱炒雞軟骨🐥仲要幾夠鑊氣😍🔥好似多左個中菜部甘😜 雞軟骨同鴨舌都算炒得幾乾身 辣度剛好👍🏻 蟹肉幾入味 , 蝦肉既鑊氣就差d , 但勝在咸蛋黃夠香 都ok😃

其實仲有好多食物點但真係食唔到甘多 , 但整體而言 , 價錢唔貴 食物好多選擇 有d仲幾好食。 以放題黎講都算性價比高👍🏻

Score 平均分 <7.2/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#滿屋日本料理
銅鑼灣駱克道463 號至483 號 銅鑼灣廣場2 期 8 樓
~~~~~~~~~~~~~
2017-09-12
2017-09-13 102 瀏覽
我哋一行八個為食貓去食放題,好開心。揀食放題最緊要都係多款式同埋坐得夠舒服,有清酒任飲就最好啦。今次啲魚生好新鮮,最慘係無炸海膽,下次要再接再厲。基本上所有嘅食物都算新鮮,除咗明顯見到第二round叫嘅三文魚刺身係暗橙色之外總結係因為有清酒任飲,絕對有下次

總結係因為有清酒任飲,絕對有下次
2017-09-13 101 瀏覽
今日突然間好想食放題,經過開cwb就諗住食下佢呢間滿屋, 平日8點零唔算多人 , 每位250 幾60 , 價錢正常! 坐位寛闊, 食既野好至選擇, 刺身有三文魚 帶子。赤蝦等等 新鮮好食 熟食都好多款 雞翼 雞軟骨!各式牛柳粒 羊架 芝麻雞翼 牛肉鍋 唔同類既壽司 手卷應有盡有, 最正係羊架燒得好夠味 天婦羅外脆内軟 牛肉鍋連埋生蛋一齊食好夠味 ! 而且出面既水吧都有雞翼 雞腳 清酒梅茶 啤酒等任拎 . 仲有爆谷 棉花糖 大腳板雪條 mega唔同味雪條 仲有得每人點一杯haaganz或者movingpick既雪糕 200 幾蚊真係勁抵食 好味
2017-09-07
2017-09-03 152 瀏覽
好耐無食日式放題, 興之所致即刻打去BOOK位, 好彩2人都仲有位, 滿屋有幾間分店, 揀左銅鑼灣呢間, 限時2小時, 食完仲可以行街. 頭round先點刺身, 蟹腳, 帶子, 赤貝, 甜蝦, 份量充足, 唔會比得少少. 幾款都好爽口彈牙, 鮮甜無雪味. 蟹腳夠粗, 肉厚味甜.要左幾款壽司, 黑松露蝦同油甘魚, 呢幾款魚生都好新鮮, 而且壽司細細件, 食完無咁飽.串燒有燒牛舌, 燒得好香, 牛舌薄薄地, 口感唔韌好爽口, 好好味.仲有燒大蝦, 有手指公咁粗, 夠大隻, 食落特別彈牙爽口, 蝦味濃郁, 唔會燒到乾晒, 唔錯.羊架唔會燒到太燶, 惹味又剛剛好, 羊唔會太肥, 肉質夠嫩, 唔韌, 羊肉味仲幾濃.椒鹽鴨舌好惹味, 鴨舌祗有前面既部份, 所以好易食, 好爽口又入味, 唔會太咸.其實仲有好多款式未食得晒, 下次會再黎.
其實仲有好多款式未食得晒, 下次會再黎.
2017-09-01 123 瀏覽
收工約咗舊同事食飯,去咗近近地既滿屋食放題,發覺多咗唔少新野!多咗自助餐酒吧台,多咗綿花糖機仲有爆谷機〜海膽手捲推薦呀!魚生好新鮮好厚肉辣煮東風螺都好特別〜熟食既種類都幾多野揀,啱曬一大班人去食羊架好香好大只,野飲仲可以叫特飲下次一定會再嚟食過〜平時想食好少少又唔知可以食咩好,通常都系食放題,方便又多選擇,啱曬我依啲三心兩意既人平日夜晚去估唔到都會全滿咁濟,不過佢好在都坐得幾舒服既一嚟到坐底馬上叫咗魚生先!甜蝦好高質!仲要幫你剪埋尾贊呀!壽司種類都好多,好多都好有特色,又芒果又士多啤梨咁但食起上嚟出奇地夾喎估佢唔到〜同有燒菠蘿好好食又甜又多汁又露酸!甜品仲有最愛既雪糕添,大滿足〜
多咗自助餐酒吧台,多咗綿花糖機仲有爆谷機〜

海膽手捲推薦呀!魚生好新鮮好厚肉

辣煮東風螺都好特別〜
熟食既種類都幾多野揀,啱曬一大班人去食

羊架好香好大只,野飲仲可以叫特飲

下次一定會再嚟食過〜

平日夜晚去估唔到都會全滿咁濟,不過佢好在都坐得幾舒服既
一嚟到坐底馬上叫咗魚生先!

甜蝦好高質!仲要幫你剪埋尾贊呀!

壽司種類都好多,好多都好有特色,又芒果又士多啤梨咁
但食起上嚟出奇地夾喎估佢唔到〜

同有燒菠蘿好好食又甜又多汁又露酸!

甜品仲有最愛既雪糕添,大滿足〜
2017-08-29
20 分鐘 (堂食)
雖然食日本料理唔少得壽司同刺身🍣🍲🍥, 但其實唔少熟食都可以好高質㗎, 所以今次係滿屋日本料理食放題都食咗唔少小食!重要嘅嘢要講先: 強烈推薦啲個芝士年糕!!首先外皮十分香脆,炸粉不厚, 薄薄的一層脆片, 入口即溶, 之後就一啖咬落去軟軟熟熟嘅糯米糰, 柔軟到好似咬落舊棉花咁, 之後就到香滑嘅芝士, d cheese打到好似cream咁,同糯米團blend 埋一齊, 口感極佳, 唔係芝士控要食, 係芝士狂熱者 (like me) 嘅話更加要食!跟住啲個椒鹽魷魚鬚都唔錯, 成碟嘢好香口, 調味功夫做到足, 大蒜段炸蒜頭粒辣椒粒 薑片一齊爆炒, 魷魚鬚微微炸過, 有啲大排檔風味👍🍻依個涼伴胡麻秋葵走清新路線, 食咗咁多壽司,刺身,炸物可能會有啲飽, 中場休息叫啲個就最啱, 爽脆嘅秋葵配胡麻醬係不錯的小食, 比其他小食較為清淡, 當係refresh下,中場休息👍😆每人包一杯 Haagen Dazs 或 Movenpick !!🍨🍧現場仲有雪條飲食, 汽水果汁任飲, 以200蚊有找嘅放題來說, 好滿意!🍴
雖然食日本料理唔少得壽司刺身🍣🍲🍥, 但其實唔少熟食都可以好高質㗎, 所以今次係滿屋日本料理食放題都食咗唔少小食!

Movenpick 草莓意大利奶凍

滿屋乳酪棒& 芝士年糕

2017-08-24
10 分鐘 (堂食)
滿屋乳酪棒& 芝士年糕
  • 滿屋乳酪棒&芝士年糕
  • 炸物
2017-08-24 245 瀏覽
好耐冇食自助餐, 今日竟然2個女仔去搏殺🙈滿屋好易去, CWB C出口轉左就見到銅廣呢度係落單嘅, 要等一等先食得但店方都好貼心咁提供前菜吧, 甜品同冷熱飲品, 食住等甜品種類多, size一啖KO, 迎合放題心理不過大家唔好望到靚就太興奮, 始終戰鬥力有限, 甜品都唔係滿屋主打炸物好快上菜推介芝士年糕, 炸皮薄, 年糕軟, 芝士溶晒刺身壽司都好多choices, 首推厚厚三文魚, 油甘魚同希靈魚仲有唔少特色菜一人一杯 haagen dazs / movenpickmega/大腳板/牛奶樂任食其實mega仲正過movenpick(水果都幾甜)
好耐冇食自助餐, 今日竟然2個女仔去搏殺🙈

滿屋好易去, CWB C出口轉左就見到銅廣

呢度係落單嘅, 要等一等先食得
但店方都好貼心咁提供前菜吧, 甜品同冷熱飲品, 食住等

甜品種類多, size一啖KO, 迎合放題心理

炸物好快上菜

推介芝士年糕, 炸皮薄, 年糕軟, 芝士溶晒

仲有唔少特色菜

一人一杯 haagen dazs / movenpick
mega/大腳板/牛奶樂任食

其實mega仲正過movenpick
(水果都幾甜)

午餐
2017-08-24 737 瀏覽
去銅鑼灣最鍾意食日本嘢, 而SOGO唔係唯一選擇!😆 其實好多樓上日本料理餐廳都有好多選擇, 壽司,刺生,甚至熟食都花多眼亂😜 今次就去咗滿屋日本料理食放題!食日本嘢最緊要當然係刺身啦, 一間餐廳嘅功夫最明顯嘅地方就係呢度, 呢間日本料理係用點菜單嘅形式叫刺身, 每款刺身要幾多就點幾多, 分量款式自由配搭👍👍 咁就可以盡情食自己鍾意食嘅魚生!喺度特別推薦三文魚✨✨同甜蝦刺身✨✨, 件件三文魚都有起碼1cm厚, 絕不吝嗇, 如下圖所見脂肪與肉分佈均勻, 入口鮮味, 又有濃濃的三文魚香~~ 熱愛三文魚的我馬上叫多幾件! 至於甜蝦一樣咁鮮味, 入口啖啖肉, 仲有啲彈牙, 非常新鮮!油甘魚刺身同三文魚一樣咁好食, 肉質嫩滑,十分高質, 鍾意魚油魚嘅朋友就要叫多幾件啦!磯之雪千禧蘆筍卷: 賣相令人垂涎欲滴, 胃口大開, 特別之處係上面有三層魚生, 有魚子, 帶子片同一大塊三文魚, 呢個配搭加埋小露筍好有驚喜, 爽脆清甜的小露筍為整件壽司的層次感加了不少分!香芒花之卷: 值得一讚的地方是沙律醬不太多,不會太滯😎 加入香芒,將佢搖身一變成盛夏美食!而家越來越多壽司舖推出芝士系列壽司, 呢度嘅芝士用火

而家越來越多壽司舖推出芝士系列壽司, 呢度嘅芝士用火槍炙過, 多了一份額外的燒烤香味, 色香味俱全! 芝士控必試!

2017-08-24
5 分鐘 (堂食)
  • 刺身拼盤
2017-08-22 169 瀏覽
聽人講滿屋係集團式 比較有保證因為食放題好怕唔新鮮食到唔舒服先黎兩個海膽手卷 雖然size細細但海膽比例上都多 食到完整一塊 好鮮甜 好過坊間好多得一點咁大既海膽啵熱食,烏冬幾好食 推薦大家食避風塘炒蟹 唔算太辣但好香口 魚生,帶子唔算太鮮甜 有少少雪味 三文魚好新鮮 魚油味重 甜蝦好好食 好甜好甜火灸壽司 飯好細舊 芝士可以再燒熔dd 最好食係鰻魚 唔會太咸好好食天婦羅,漿好薄 無油益味 推薦大蝦同蕃薯 蕃薯好甜兩款炸物 乳酪卷入面似炸鮮奶 紫芋球好好食 竟然有movenpick雪糕 正呀湯好足料 飲左一碗先走 菜乾味濃 香甜的
聽人講滿屋係集團式 比較有保證
因為食放題好怕唔新鮮食到唔舒服

熱食,烏冬幾好食 推薦大家食避風塘炒蟹 唔算太辣但好香口

天婦羅,漿好薄 無油益味 推薦大蝦同蕃薯 蕃薯好甜

兩款炸物 乳酪卷入面似炸鮮奶 紫芋球好好食

竟然有movenpick雪糕 正呀

湯好足料 飲左一碗先走 菜乾味濃 香甜的
  • 刺身拼盤
2017-08-18 252 瀏覽
好耐未試過一家人咁唔滿意嘅餐廳,食物差,衛生差,服務差! 今日本來同一家人開開心心咁去食放題,諗住食早啲(5:30至7:30有85折)之後去行街。點知賴嘢!早左10分鐘上去,佢同你講唔俾入,系出邊等下先。0k無問題,因為我早咗,但係一入到去,我估唔到今日啲嘢咁差。 食物方面,今日D三文魚好似無咁新鮮,熱食個D師傅今日好似重手咗超鹹。 衛生方面,咁唔好彩比我係廁所旁邊的後樓梯見到D人抽🚬,抽🚬對我來講好正常,但係個D人有部份都帶著廚房手套,唔好同我講抽完入去開工會換對新手套呀嘛! 最後服務態度,超差。第一,我從來未試過食一個鐘頭就叫你先埋單。埋單都冇問題,但係唔係講明有八五折嘅咩,點解張單無八五折,叫個服務員過嚟改單,佢塊面好似食咗屎咁黑。第二,我從來未試過食放題個服務員提前45分鐘同你講last order,仲好似逼你快啲點唔點就無得食。但係最搞笑就係我哋嗰張last order 七點半前食物都係黎唔到無得食。
好耐未試過一家人咁唔滿意嘅餐廳,食物差,衛生差,服務差!
最後服務態度,超差。第一,我從來未試過食一個鐘頭就叫你先埋單。埋單都冇問題,但係唔係講明有八五折嘅咩,點解張單無八五折,叫個服務員過嚟改單,佢塊面好似食咗屎咁黑。第二,我從來未試過食放題服務員提前45分鐘同你講last order,仲好似逼你快啲點唔點就無得食。但係最搞笑就係我哋嗰張last order 七點半前食物都係黎唔到無得食。

2017-08-14 208 瀏覽
關於銅鑼灣分店,在我本次發現有一些不足的地方,令我需要給予超負評。首先是關於服務態度方面,在我們簽單時,他們把單據放於桌面而沒有通知我們, 這樣有違服務者的態度,也令我們感覺他們對我們態度不友善。在金錢方面,我們在入座時已再三確認有85折,但在比錢時,他們反而需要我們的提醒,這樣令我們覺得他們有欺騙成分, 希望各位多多留意。其實我們只是希望開開心心食餐飯,結果就要受氣,完全無言...由一開始到完結到要看服務員的心情,她想比就比...不想比就連追單都不比。希望各位看到這篇文章的,就多多留意(她)啦。

希望各位看到這篇文章的,就多多留意(她)啦。