2010-02-01
上次嚟左呢度打邊爐,朋友見到d相好想嚟所以就昨天晚上又嚟過,其實本來係兩個星期前已約左嚟架啦,但因為booking full晒訂唔到枱,所以要改期.六個人叫左一個3-4人餐+一份醉雞件,自已先混醬,仕應教我地整左一個,跟住我地先自己整,其實係咩都放d,最多係花生醬,個醬真係好好味架.由於個醬已好重味,所以湯底食好清的,仕應教我地將d冬菇,支竹,丸豆腐落晒落個湯度又佢滾,跟住先落自己想食既野,有羊肉,牛肉,魷魚,牛栢葉,手打麵,粉絲,蝦,菜一籃.味道,醉雞唔加混醬先食到油味,都好滑,其它鮮魷,支竹,丸等都好新鮮呀.個爐好特別架,係一個好似煙囪形狀的長條形,底部係圓形的窩.個長煙囪入面應該係有好多炭的,因為最頂有個洞,仕應會把個洞打開,有好多煙出及有些灰飛出嚟架.朋友們想食叉子,所以叫左每人一個配炸菜肉粒,好味呀,熱辣辣好脆,放埋d料入去仲好味.一定要趁熱食架.唔係凍左唔好食架.仕應服務都好好,好快手,個個有番咁上下年紀架啦.真係要訂位,因為好full好多人架.
真係要訂位,因為好full好多人架.