2021-06-17
今日同朋友去完Donki買野,見到地庫有新開咗既段純貞牛肉麵,餐牌D野食好吸引😍😍價錢亦合理, 於是就走咗入去食😂兩個人叫咗個麻辣嫩五花牛肉手工麵, 蒜香手撕雞乾拌麵 ,一個小食鹽酥雞 ,兩杯飲品珍珠奶茶同埋胚芽珍珠奶茶,份量岩岩好😙🔻#麻辣嫩五花牛肉麵 推薦手工麵 ,佢係比較闊身嘅麵條,厚薄不一, 食落煙韌度啱啱好💁🏻♀️牛肉片上枱覆蓋晒成碗麵, 佢哋係選用薄片牛肉🥩食落口感比較淋身 ,麻辣湯底唔會過辣!朋友唔食得辣嘅都覺得可以接受☺️另外配埋跟湯麵附送的酸菜 ,味道更加濃郁可口🤤🔻#蒜香手撕雞乾拌麵我哋今次揀咗細面, 麵質幾幼滑同爽口, 加埋 雞絲,香炸蒜頭、花生粒、蔥花同埋醬汁,口感豐富 ,但最吸引我嘅係溏心蛋😆做得相當 入味😌🔻#鹽酥雞上枱份量比想像中多,仲伴隨有九層塔香味, 炸漿唔太厚 ,外脆內嫩 ,食落有驚喜😍#珍珠奶茶 & #胚芽珍珠奶茶 我哋選擇少甜口味,甜度啱啱好, 奶味唔會蓋過茶味,珍珠軟硬適中 ,配搭牛肉麵食, 充滿台灣風味!而家疫情期間冇得飛去台灣飲飲食食 😫😫呢間正宗台灣麵係不錯選擇!😎
#麻辣嫩五花牛肉麵
#蒜香手撕雞乾拌麵