📍段純貞 (tko)-#5🫶🏻係最高 環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-麻辣嫩五花牛肉麵 -$84佢有兩款嘅面類可以選擇 有手工面或者幼面 而我哋兩碗都選擇左手工面手工麵麵條比較厚身 但係相當掛汁 而且佢嘅麻辣湯底 唔會太辣 麻香味比較重佢嘅五花肉牛肉比較薄 但食落唔會韌 三寶麵 -$92佢嘅三寶包括左:腱心、牛肚、牛筋牛腱心煮得入味 軟嫩多汁 而牛筋好大條 粗過手指 軟嫩得嚟都有啲咬口 而牛肚就比較爽口彈牙 三樣都吸哂湯汁 佢嘅湯底會有輕微辣 可以值得一叫!兩碗面嘅湯底都有藥材味 就算食完 都唔會覺得好口渴 所以應該唔係用味精新鮮豚肉鍋貼 -$48佢嘅鍋貼都幾大隻 而且皮薄 食落唔乾 而且好似小籠包咁 有肉汁係入邊鹽酥雞 -$48雞件都幾大塊 食落有五香粉味 但唔咸 又唔會食到成口油荔枝乳酸飲料 -$34如果好似同我一樣唔太鍾意飲甜野 就算叫咗微糖 都飲得出荔枝嘅甜味 胚芽珍珠奶茶 -$34佢啲珍珠係彈牙嘅 好重黑糖味 而奶茶相對比較一般
📍段純貞 (tko)
#5🫶🏻係最高
環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻

麻辣嫩五花牛肉麵 -$84
佢嘅五花肉牛肉比較薄 但食落唔會韌

三寶麵 -$92
佢嘅三寶包括左:腱心、牛肚、牛筋
佢嘅湯底會有輕微辣 可以值得一叫!

新鮮豚肉鍋貼 -$48

• 三寶麵
  • 鹽酥雞
  • 麻辣嫩五花牛肉麵
2022-07-29 0 瀏覽
這裏環境裝修古式風格,第一次來到選吃了三寶麵,牛筋大條味道嫩滑,無論是腱心,牛肚或牛筋也很入味,特別是牛腱心煮得軟嫩多汁,其牛肚爽口彈牙,湯底特濃充滿了辣油和藥材的味道。我選擇了用手工麵代替有手工麵特別出色,算是很有口感彈口,就算沒有去台灣也感覺台灣的特色。另一款燉番茄腱心半筋半肉麵,牛腱,牛筋同樣出色,唯一不同觀換上蕃茄濃湯底,沒有都點辣味,是不吃辣的好選擇。鍋貼皮薄,包着肉碎滿滿肉汁,外薄煎得剛剛好,也將水份鎖住,點上醋,一口一隻,味道好。鹽酥雞小食比想像中份量多,超級鬆脆的外皮,吃下好滿足。鹽酥雞的味道不只是鹹味,還有嫩滑的雞肉。平日飲的珍珠奶茶,如果沒有要求少糖的,甜味定當比較重,但在這裏點的珍珠奶茶,雖然沒有要求少糖,但也不太甜。最欣賞這店的裝修在疫情下很多餐廳也加上防膠板保持社交距離。大多餐廳都只以沒有裝飾的膠板,但這店花心機設計了防膠板的款式。

2022-07-19
2022-06-08 189 瀏覽
工作忙碌嘅日子,又係時候食吓comfort food,今次決定翻兜之前食過充滿驚喜段純貞。🍜🍜上次試過牛肉手工麵,今次叫咗一個三寶麵,有腱心、牛肚、牛筋,另外再叫咗一個燉濃湯雞麵同鹽酥雞試吓,叫咗幼麵比較下。🐂🐂三寶麵嘅腱心、牛筋、牛肚味道依然出色,幼麵失左少少分,我比較鍾意有咬口嘅手工麵多啲。燉濃湯雞麵,跟雞髀一隻,再加雞肉一大件,分量十足。用慢煮烹調,雞肉入口鮮嫩好味。反而湯底略嫌唔夠濃郁,可能牛肉麵湯底太過出色,有比下去嘅感覺。🐔🐔另外要讚一讚鹽酥雞,炸得好香脆,粉漿好薄,調味做得好好,唔會好得個鹹字。飲品方面要咗杯抹茶珍珠奶茶,正常發揮。呢間一定會再番兜,下次都係要牛肉手工麵😋😋

鹽酥雞

呢間一定會再番兜,下次都係要牛肉手工麵😋😋
抹茶珍珠奶茶
2022-04-16 262 瀏覽
💫☀️《段純貞》大家情人節快樂🥰❤️🧡!已經兩年幾沒有回台灣老家🏡了,超掛住台灣麵食☺️。朋友告知原來台灣段純貞牛肉麵嚟咗香港開分店🤩🥳!其中一間仲喺將軍澳都開咗添😍😝!小編即刻喺今日中午走過去,以慰相思之苦啦😌🥰!☘️🪵🎄🌵🌳🪵🌲🪵🍀🌲🪴🌿🍃🍁🏮 燉濃湯雞麵 HK$84▪️▪️▫️▪️▫️▫️▫️▪️▪️▫️▪️▫️▪️▪️雞湯味超濃🥳,小編揀咗細麵,相對手工麵嚟得綿滑,吸湯力強,條條細麵都好有雞湯味😍。段純貞用嘅雞係 Slow Cook的,所以入口嫩滑Juicy💦😍👍🏻,肉質不失爽口彈牙😋👍🏻!🏮 蒜香手撕雞乾拌麵 HK$78▪️▪️▫️▪️▫️▫️▫️▪️▪️▫️▪️▫️▪️▪️炸蒜上枱時已經好香,乾拌麵就揀咗扁濶嘅手工粗麵,質地較粗糙但好有咬口感。麵嘅表面績濶所以很掛醬。手撕雞份量很多😍👍🏻,醬油味超香😋👍🏻!🏮 紅油抄手 HK$48▪️▪️▫️▪️▫️▫️▫️▪️▪️▫️▪️▫️▪️▪️大大粒有6⃣️粒🤩!抄手餡料鮮甜多汁💦!出邊嘅紅油令抄手味道更Rich😋😍。🏮 珍珠奶茶🧋(凍) HK$32🏮 胚芽珍珠奶茶🧋(凍)HK$32▪️▪️▫️▪️▫️▫️▫️▪️▪️▫️▪️▫️▪️▪️小編好怕街上珍珠奶茶🧋甜爺爺的味道😖,所以特別喜歡段純貞的🧋不會太甜,又可令到茶味更出眾👍🏻!☘️🪵🎄🌵🌳🪵🌲🪵🍀🌲🪴🌿
💫☀️
《段純貞》

大家情人節快樂🥰❤️🧡!

☘️🪵🎄🌵🌳🪵🌲🪵🍀🌲🪴🌿🍃🍁

☘️🪵🎄🌵🌳🪵🌲🪵🍀🌲🪴🌿🍃🍁

🍲 段純貞牛肉麵
📍 新界將軍澳唐俊街Monterey Place地庫
2022-03-27 222 瀏覽
呢間見唔少朋友食過都話唔錯,作為牛肉麵控,一早放咗佢喺list. 經過見到唔使等位,終於可以試吓。午餐set有麵食 + 飲品 $98,另一個麵食 + 飲品 + 小食 $138,我哋兩個人各叫咗一set. 一個「紅燒腱心半筋半肉牛肉麵」加一個「紅燒牛筋麵」,兩個都揀手工麵。小食本身想要鹽酥雞,但因為怕熱氣,最後揀咗豚肉鍋貼。點餐後唔使10分鐘已經有嘢食,十分有效率。牛肉同牛筋好入味,超好食,湯底好濃郁,配合埋個十分煙靭嘅手工麵,好有驚喜。豚肉鍋貼煎得好香脆,幾好食。飲品點咗「台式薑母奶茶」加珍珠,小甜下都仍然係太甜,下次可以叫走甜。但要讚吓個薑味幾濃,夠薑!由於個牛肉麵充滿驚喜,覺得一定回翻兜。埋單前買咗佢個優惠現金券,買$1000,送$200,再加幾張小食券。感覺拎到個八折,好似抵食好多。

紅燒腱心半斤半肉牛肉麵
豚肉鍋貼
豚肉鍋貼
  • 半筋半肉牛肉麵
2022-03-23 232 瀏覽
午市套餐:麵食+小食🥢紅燒腱心半筋半肉牛肉麵🌟($118*)紅燒湯底微辣、香味好濃郁、夾雜左地道的花椒八角風味好好飲 而且飲完唔會口渴亦都唔覺得鹹一切都調配得好平均食完手工麵之後 覺得幼麵會更適合手工麵本身特別有嚼勁亦很飽肚但就無幼麵咁吸到湯 腱心牛肉入口是紮實的牛肉、唔肥但好滑嫰牛筋亦都好軟滑牛肉牛筋份量是沒有客氣的在給予🥢雞湯抄手✨小食想配健康同清淡啲的選擇就是蝦肉雲吞6顆每粒都好飽滿的豬肉和蝦肉餡料雞湯亦都清淡好飲同紅燒牛肉麵呈對比是很好的配搭午市套餐:麵食+飲品🥢燉蕃茄腱心半筋半肉麵✨($98*)多左蕃茄味的紅燒牛肉麵蕃茄味無想像中咁濃郁但都食到的味道無紅燒咁出色 但都不妨一試🧋香芋珍珠奶茶唔係好推薦的飲品好淡 同比較虛幻嘅芋頭味🙊奶味也很淡試其他飲品可能會比較好*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*午市套餐都幾抵食覺得搭小食最吸引環境唔算大但坐得都幾舒服食物品質都控制得幾好味道好台灣味又不失特色係會想Encore的牛肉麵
午市套餐:麵食+小食

🥢紅燒腱心半筋半肉牛肉麵🌟($118*)
紅燒湯底微辣、香味好濃郁、
夾雜左地道的花椒八角風味
好好飲 而且飲完唔會口渴亦都唔覺得鹹
一切都調配得好平均
食完手工麵之後 覺得幼麵會更適合
手工麵本身特別有嚼勁亦很飽肚
但就無幼麵咁吸到湯

腱心牛肉入口是紮實的牛肉、唔肥但好滑嫰
牛筋亦都好軟滑

雞湯亦都清淡好飲
同紅燒牛肉麵呈對比
是很好的配搭

午市套餐:麵食+飲品

🥢燉蕃茄腱心半筋半肉麵✨($98*)
多左蕃茄味的紅燒牛肉麵

食物品質都控制得幾好
味道好台灣味又不失特色
係會想Encore的牛肉麵
  • 招牌紅燒腱心牛肉麵
將軍澳海傍假日一向人山人海,難得平日經過呢間過江龍唔使等位😍緊係要感受下正宗台灣味道😆午市自選組合可以揀1麵食+1飲品 ($98)🐂麻辣蒜味腱心半筋半肉麵 (手工麵) ($98)手工闊麵好煙韌,食落好有口感,而且粗度適中十分掛湯🙈湯底麻辣味好香濃,但唔會得個辣字,椒麻嘅香氣撲鼻而嚟🌶 配搭蒜味更加有層次感至於牛肉都非常足料,肉同筋比例均勻,每一舊都炆得好腍,牛味仲幾重😋🐓燉濃湯雞麵 (手工麵) ($98)雞湯底清香鮮甜,雞髀肉質好嫩滑,兩隻都大大隻啖啖肉,食完好滿足🥰估唔到雞麵都咁岀色!🧋珍珠奶茶茶底香濃,味道唔會太甜,珍珠彈牙有咬口☕️桂圓杞子薑母茶薑味非常岀,好多桂圓肉同杞子總結:呢度嘅木系裝潢好別致,令人感覺舒適。牛肉麵嘅用料真係唔錯,牛腱心唔係度度有得食,一試無妨

午市自選組合可以揀1麵食+1飲品 ($98)

🐂麻辣蒜味腱心半筋半肉麵 (手工麵) ($98)
麻辣蒜味腱心半筋半肉麵

🐓燉濃湯雞麵 (手工麵) ($98)

🧋珍珠奶茶
茶底香濃,味道唔會太甜,珍珠彈牙有咬口

☕️桂圓杞子薑母茶
薑味非常岀,好多桂圓肉同杞子

• 珍珠奶茶
2022-03-14 112 瀏覽
呢間舖頭位於 Donki 下面,嚟將軍澳地鐵站都幾遠,而且位於地牢,其實一啲都唔顯眼,不過餐廳舒服闊落,同隔離枱一啲都唔近,感覺有私人空間,同埋可以安心食嘢,唔使迫迫夾夾呀隔離喺度咳。講返呢間餐廳,午市有套餐組合,可以麵加飲品、又可以麵加小食、亦可以麵加飲品再加小食,十分之flexible👍🏻至於麵方面,可以揀手工麵或者幼麵。個人認為幼麵會比較好,因為我覺得手工麵太粗,而且較厚,雖然啲湯嘅味道濃郁,啲湯底亦都可以掛起個麵上面,可惜我唔係咁識得欣賞佢個手工麵,所以唔建議大家揀手工麵。不過個湯同個餸(牛跟)其他好好食,呢度值得加分👍🏻

2022-02-24 99 瀏覽
天寒地凍,食碗熱辣辣既牛肉麵就最正🤤見呢期好多人都post 呢間,就去食下先!Lunch set,我揀左🇭🇰$138套餐,有麵有小食有飲品麵食:原味牛肉麵⭐️⭐️⭐️⭐️✨紅燒湯底,少少少少微辣,岩呢d凍到傻既天氣,如佢再熱d仲正啊,好香淳,花椒八角等味入口好正,牛𦟌肉好滑,好嫩,入晒味🤤麵我就選擇左手工麵,寬身,有嚼口小食:雞湯抄手⭐️⭐️⭐️⭐️雞湯味濃,雲吞蝦多肉少,不過我有d後悔無試鹽酥雞😂飲品:桂圓薑母茶⭐️⭐️⭐️⭐️凍到咁當然配薑茶!薑味適中既,唔太薑既人應該都接受到,當然好薑之人會唔夠喉,但我覺得for大眾係ok ga食完暖晒,岀去再凍過
天寒地凍,食碗熱辣辣既牛肉麵就最正🤤
見呢期好多人都post 呢間,就去食下先!

麵食:原味牛肉麵⭐️⭐️⭐️⭐️✨

小食:雞湯抄手⭐️⭐️⭐️⭐️
雞湯味濃,雲吞蝦多肉少,不過我有d後悔無試鹽酥雞😂

飲品:桂圓薑母茶⭐️⭐️⭐️⭐️
凍到咁當然配薑茶!

食完暖晒,岀去再凍過
2022-02-23 63 瀏覽
Honestly, I anticipated that this cuisine is probably one of those overrated & overpriced 過江龍, yet I was surprised by the quality taiwanese noodles and service!We arrived at lunchtime and there was no queue at all. The staff arranged two tables next to each other as there were four of us. Order is placed by yourself through scanning the QR code.The food arrived promptly as there weren’t many guests. I longed to have deep-fried pork chop as I’m not a beef lover. I must confess that their pork cho

The food arrived promptly as there weren’t many guests. I longed to have deep-fried pork chop as I’m not a beef lover. I must confess that their pork chop is pretty nice!
Usually deep-fried meat, especially pork, can turn out as really dry and stiff, and this ain’t the case for their pork chop to my surprise (though they looked dry). The proportion was pretty generous too (7-8 pcs). However, the taste of the pork wasn’t that flavourful, and the pickles served alongside made a great combination. I also tried having them with soy sauce, though the former tasted better in my opinion.

I chose their handmade noodles and was really impressed by its thickness & chewiness! The chicken broth also, wasn’t oily at all, which appeared healthier as well as more appetising. An overall nice for their noodles! It would certainly be better if there’s more veggies, just an opinion!
酥炸排骨麵

My friend had their beef noodles with tendon & shank. The beef was really tender and soft, definitely worths a try! Their drinks, though, were just fair and nothing special.

One reason why I rated a satisfactory grade for this restaurant is their service. I love how meticulous the staff were while serving us. While placing the noodles for us, the staff member carefully turned the bowl, having their printed name on the bowl facing the customer. Another considerate part was that they attentively asked if we would like to have a plate covering up our bowls of noodles (as some of our friends still hadn’t arrived when the noodles were served). It was rare to find such excellent service nowadays, and you could feel being treated with care.

I seldom comment on restaurants’ music, but I really liked their choice of playing soothing piano music. Taiwanese cuisines usually have pop songs to keep the vibes, what they offered was a more simplistic and comfortable experience for the diners.

It was a surprisingly pleasant experience dining in here, and we’ll surely return in the future.
2022-02-23 69 瀏覽
今日又去左將軍澳嘅段純貞食牛肉麵 😗店面裝修闊落乾淨,我哋叫咗兩款麵,兩樣都好好食🤤🔻▪️麻辣嫩五花牛肉麵🍲🌶牛肉片軟嫩多汁, 湯底用紅燒大骨淆製而成,味道唔會太辣❗️有麻椒同八角香味🤤🤤麻辣味道啱啱好! 我哋揀咗手工麵,係每日新鮮製作,麵質夠煙韌厚身☺️口感紮實▫️燉濃湯雞麵🍲🐔雞髀肉質嫩滑,湯底係慢火長時間燉製成香醇雞湯,味道超濃郁🤩🤩呢排天氣涼涼地,食呢碗燉濃湯雞麵真係又補身又美味😉▪️鹽酥雞外皮炸得酥脆,入面肉質好juicy,咬落夠嫩滑,唔會炸得太乾▫️珍珠奶茶🧋茶味同奶味配合得剛好,珍珠夠軟糯!▪️荔枝乳酸飲料🥤酸酸甜甜醒胃飲品
🔻
▪️麻辣嫩五花牛肉麵🍲🌶
▫️燉濃湯雞麵🍲🐔
▪️鹽酥雞
▫️珍珠奶茶🧋
茶味同奶味配合得剛好,珍珠夠軟糯!
▪️荔枝乳酸飲料🥤
酸酸甜甜醒胃飲品
依家疫情冇得去台灣旅行,好掛住台灣牛肉麵,lunch time即刻去屋企附近嘅段純貞食碗麵回味一下台灣嘅味道🥰麻辣嫩五花牛肉麵 (手工麵)$84之前食過原味牛肉面,見天氣咁凍一於試下麻辣湯底暖一暖個身🔥 牛肉嚴選美國五花,牛味重軟嫩多汁,湯底充滿椒麻以及八角的味道,並帶點蒜香,麻而不辣,配上寬身嘅手工面,十分咬口😋燉濃湯雞麵(細麵)$84細麵較手工麵掛湯,乳白色的湯頭充滿濃濃的雞骨味,十分清甜養生,啱晒口味清淡嘅朋友。雞脾都好大隻,而且煮得超級嫩滑😍新鮮豚肉鍋貼 $48鍋貼皮薄陷靚,外皮煎得啱啱好,鎖住肉汁,而且唔油膩,抵讚👍🏻珍珠奶茶 $32香芋珍珠奶茶 $32

麻辣嫩五花牛肉麵 (手工麵)$84

燉濃湯雞麵(細麵)$84

新鮮豚肉鍋貼 $48

珍珠奶茶 $32
香芋珍珠奶茶 $32
  • 麻辣嫩五花牛肉麵
  • 燉濃湯雞麵
  • 新鮮豚肉鍋貼
最近真係成日食台灣野🤣🤣前幾日行完donki又去左食段純貞牛肉麵~~次次都係食牛肉麵,今次就試下佢地既其他麵啦😋😋🍜燉濃湯雞麵 $84✨賣相吸引!見到大大隻雞髀已流哂口水🤤🤤經慢煮烹調後,雞髀肉變得十分嫩滑、肉質鮮嫩!!麵條可以揀手工麵/細麵,我地揀左手工麵~~手工麵粗身有咬口,索哂濃郁雞湯好入味呢❤️❤️🐥蒜香手撕雞乾拌麵 $78✨佢地既拌麵都好出色!!包括有手撕雞、花生、蒜蓉、香蔥同溏心蛋等,十分豐富😍😍麵條就揀左細麵,口感都唔錯~醬汁鹹香惹味,撈勻後好開胃👍🏻👍🏻🌶紅油抄手 $48✨鮮蝦雲吞皮薄餡靚,大大粒好飽滿!!面頭既辣醬夠麻夠香,十分惹味😋😋飲品方面,我地揀左胚芽珍珠奶茶($32)同荔枝乳酸飲料($30)~~胚芽珍珠奶茶茶味香濃,面頭胚芽可增加口感🤤🤤荔枝乳酸飲料飲落酸酸甜甜,裡面仲有啲荔枝粒,好解渴❤️❤️
最近真係成日食台灣野🤣🤣
前幾日行完donki又去左食段純貞牛肉麵~~
次次都係食牛肉麵,今次就試下佢地既其他麵啦😋😋

🍜燉濃湯雞麵 $84✨
賣相吸引!見到大大隻雞髀已流哂口水🤤🤤
經慢煮烹調後,雞髀肉變得十分嫩滑、肉質鮮嫩!!
麵條可以揀手工麵/細麵,我地揀左手工麵~~
手工麵粗身有咬口,索哂濃郁雞湯好入味呢❤️❤️

🐥蒜香手撕雞乾拌麵 $78✨
佢地既拌麵都好出色!!
包括有手撕雞、花生、蒜蓉、香蔥同溏心蛋等,十分豐富😍😍

🌶紅油抄手 $48✨
鮮蝦雲吞皮薄餡靚,大大粒好飽滿!!
面頭既辣醬夠麻夠香,十分惹味😋😋

胚芽珍珠奶茶茶味香濃,面頭胚芽可增加口感🤤🤤
荔枝乳酸飲料飲落酸酸甜甜,裡面仲有啲荔枝粒,好解渴❤️❤️
2022-02-12 54 瀏覽
段純貞牛肉麵 🐮黎到將軍澳海濱長廊附近嘅餐廳,多到食唔曬😂今次就介紹一間台灣過江龍嘅牛肉麵餐廳🙌燉濃湯雞麵:$84啲麵好彈牙,湯很順口,雞味很濃郁但又唔油膩🙆‍♂️我地揀咗手工麵,但其實細麵應該更適合,可以吸多啲汁,所以打算再黎食多次🤤雖然係咁,但啲雞湯都係好出色,並無因此而扣分。仲要係原隻上嘅大雞髀,好滑食落好滿足😇麻辣嫩五花牛肉麵:$84喺電話落單嘅時候無少辣嘅選項,但有備註註明少辣,雖然唔知最尾有冇少辣到,但其實上到黎並唔係好辣,完全虛驚一場,牛肉很嫩唔係好肥,也很重牛肉味😍麵就揀咗手工麵,估唔到真係好粗,比刀削麵更闊,而且好煙韌。另外我加咗啲醋,又有另一番風味🥰紅油抄手:$48一碟有6粒,每粒雲吞都包得滿滿仲有一隻蝦添,我地嗌左少辣,個人覺得都仲係頗辣,但係食得好過癮,係個非常開胃嘅前菜🤤香芋珍珠奶茶:$32甜度啱啱好,芋香味都幾濃 ,幾好飲😌胚芽珍珠奶茶:$32有胚芽嘅麥味,同奶茶夾得啱啱好,而且可以減低甜度😆。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:段純貞牛肉麵 Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Pla
段純貞牛肉麵 🐮

燉濃湯雞麵:$84

麻辣嫩五花牛肉麵:$84

紅油抄手:$48

香芋珍珠奶茶:$32
甜度啱啱好,芋香味都幾濃 ,幾好飲😌

胚芽珍珠奶茶:$32
有胚芽嘅麥味,同奶茶夾得啱啱好,而且可以減低甜度😆
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:段純貞牛肉麵
Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆
地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地庫B03號舖
2022-02-12 49 瀏覽
《正宗過江龍台式麵🍜》———————————————#段純貞 🇹🇼-一直都久仰呢間人氣過江龍嘅大名,作為將軍澳友,知道佢開咗喺澳南Donki樓下就專登去又點可以唔去食吓😆-🐮 原味牛肉麵手工麵手工麵是口感充滿嚼勁,十分特別,手切寬麵掛湯效果極佳👍🏻 招牌嘅紅燒牛肉用咗新鮮肥牛榨出的自製純天然油脂,加入香蔥、薑、蒜、豆辦同多種中藥材,慢火拌炒成九個鐘,做到溫而不火,油而不膩🔥-🐣 燉濃湯雞細麵一上枱已經比佢嘅大大隻雞髀肉吸引咗,肉質超滑鮮嫩,燉雞湯底清香鮮甜,而細麵麵質順滑,都好值得推薦😝-由於其實太好食,我哋忍唔住叫多咗個小食,新鮮豚肉鍋貼嘅水準亦無令我哋失望,煎成金黃色焦脆嘅外皮夠哂香脆,豚肉鮮味多汁😚 而兩杯飲品香芋珍珠奶茶🧋同荔枝乳酸飲料♥️亦都好唔錯~-⭐價錢參考:(另收加一)燉濃湯雞細麵:$84原味牛肉麵手工麵:$84新鮮豚肉鍋貼:$48香芋珍珠奶茶:$32荔枝乳酸飲料:$30🍌抵deal 指數:9/10💰人均消費:$150
《正宗過江龍台式麵🍜》
———————————————
#段純貞 🇹🇼
🐮 原味牛肉麵手工麵
🐣 燉濃湯雞細麵
⭐價錢參考:(另收加一)
燉濃湯雞細麵:$84
原味牛肉麵手工麵:$84