2018-11-03
萬聖節去玩,對我呢啲老人家黎講真係太攰,但有朋友話有間餐廳可以食+玩兩者兼顧,又唔使花錢淘寶或者租就有宮廷服飾同配件,所以我地就book咗Halloween過黎😂個裝潢好靚!所以一點完餸我們就忍唔住周圍影下😂餐廳又好好,見我們cos到夠本,坐番埋位先上菜~前菜~好fresh,中間戈個小菜就偏辣,我一邊覺得辣一邊好想繼續食(結果飲咗好多茶,搞到侍應要係咁添菊花豆腐湯係我最impressed既菜式!湯又好飲,又夠熱,豆腐勁靚,刀工極佳好感謝朋友肯俾我點高湯浸菜苗,因為都要$138架,但好好食好清新,高湯夠味又唔會咸~仲有蟲草花同杞子炒飯也不錯最後必定要有甜品先至圓滿☺️酒精濃度恰到好處最後post番張四人合照😂有皇帝同皇后衫,又有帽,仲有宮女同格格,但最開心係有卒仔衫😂😂😂😂好搞笑!!!只要唔好著高領同長袖衫就唔會穿崩~最開心係兩個男人肯陪我們玩,然後呢張相係侍應幫手影,引到全場望住haha so shy! 有一枱女人應該係見到我們玩得咁開心,佢地食完飯都出咗去換衫著黎玩~
個裝潢好靚!所以一點完餸我們就忍唔住周圍影下😂
餐廳又好好,見我們cos到夠本,坐番埋位先上菜~
炒飯也不錯
最後必定要有甜品先至圓滿☺️酒精濃度恰到好處