2018-06-13
平時朋友都黎開呢度打躉,平時逐碟點,呢排夏天所以出左任食邊爐,amazing!238任食,一d都唔貴,仲送一份海鮮拼盤,刺身,手打丸同豬翅筋見佢湯底都唔錯咁,我唔用醬料了~!呢度飲品任飲,有自家製酸梅湯同竹蔗矛根試左酸梅湯,味遁酸歿地,夏天飲夠開胃!點左候頭菇鯊魚骨湯,一上台香嘖嘖!海鮮睇落好新鮮,飽魚大大隻蠔都算大隻,煮完唔太縮水,夠甜隻蚌都勁正,又甜又彈牙,最低得讚係佢無沙!飽魚都好靚,香腍得黎有咬口剌身拼盤比較得別,仲有牛肉剌身螺最surprise夠哂彈牙!豬翅筋睇落係豬展黎,但都的確少見有餐廳拎豬就做gimmick店員話起碼煮半個鐘,先幫我地落左鍋先無乜邊度既手打丸真係好食,呢度既就真係正鯪魚球都用左發菜,食落香甜又唔腥蝦丸同墨魚丸都非常彈牙,入邊仲食到一粒粒蝦同墨魚粒跟餐仲有封門柳,係被喻為牛肉味最濃既部位始終較厚身,煮耐少少都唔怕,味道係正常牛肉味,我又唔覺得特別濃點左一份魚皮,超多又薄又脆超好味!放湯既話秒夠哂數打邊爐我都會點午餐肉,比起煎既午餐肉,我覺得煮過既入口更香,正鵝腸同鱔片都係大路野,但係寶哥,兩種都變左高級野!鵝腸我肯定佢係新鮮野!,厚身黎得,食落夠爽夠彈牙,
見佢湯底都唔錯咁,我唔用醬料了~!
試左酸梅湯,味遁酸歿地,夏天飲夠開胃!
點左候頭菇鯊魚骨湯,一上台香嘖嘖!
海鮮睇落好新鮮,飽魚大大隻
蠔都算大隻,煮完唔太縮水,夠甜
隻蚌都勁正,又甜又彈牙,最低得讚係佢無沙!
螺最surprise夠哂彈牙!
店員話起碼煮半個鐘,先幫我地落左鍋先
無乜邊度既手打丸真係好食,呢度既就真係正
鯪魚球都用左發菜,食落香甜又唔腥
蝦丸同墨魚丸都非常彈牙,入邊仲食到一粒粒蝦同墨魚粒
點左一份魚皮,超多又薄又脆超好味!放湯既話秒夠哂數
鵝腸同鱔片都係大路野,但係寶哥,兩種都變左高級野!
牛峰係脂肪黎,一煮就卷瞽,入口幾香脂肪味!
雲吞,魚皮餃同魚旦
魚皮餃超香口,油脂夠,同埋佢加左肥豬肉,食落勁香豬肉味,特別甜!
食食下先醒起仲有豬翅筋,食落真係豬展黎,但佢專登揀左筋位,出移食牛筋就多,豬筋就未試過,都幾好食