2018-06-06
上星期六,女友book左佐敦寶哥火鍋同我食好西,估唔到睇落普普通通既火鍋店,有咁驚喜既高質素!order紙都可以睇到可以選擇既野食都幾多!2百幾蚊任食嚟講都幾抵餐廳設於2樓,環境都幾好,原來都曾經拎過兩屆飲食天皇大獎既餐廳,對於餐廳既質素又再多一點信心!我哋開餐前點左個杏仁露,估唔到咁香滑,而且唔太甜!待應話呢個係餐廳自家製作!任食套餐送既刺身,好快送到嚟!2 人份量,每人一件,第一次嗎香港食和牛刺身,味道都唔錯,雪花紋吸引,淡淡牛肉香味,咸咸地既味道,有d似食風乾火腿,翡翠螺爽口香甜,呢兩樣比較出色!而海鮮拼盤亦陸續送到檯上,非常豐富,有鮑魚,檉子,蠔,花甲,蝦!鮑魚彈牙爽口,檉子都幾鮮甜,估唔到2百幾蚊會有咁多野食!待應仲介紹左我食一個叫豬刺骨既配料! (注意係要煮45mins! ) 經過甘長時間烹調,仍然嫩滑! 唔似煲湯瘦肉變得老!而肉丸拼盤又係十分推介既配料,鮮甜味不在講,口感先係重點,爽口彈牙程度遠勝任何火鍋店,係必需食既配料!相信都係火鍋店既招牌!日式冷麵爽滑,本身無咩味,點埋個醬汁食會更好!套餐跟左一碟美國特級牛柳,賣相吸引,牛味不錯,份量亦足2人享用! 我哋點左一個滋潤
日式冷麵爽滑,本身無咩味,點埋個醬汁食會更好!
我哋點左一個滋潤雪蓮果印度椰子湯,湯底清甜,帶點椰子味!
調味料選擇足夠,有辣椒,沙茶醬,辣椒,醋。。。等等!
其實食晒佢個套餐跟既野,未點任食都已經有d飽!我哋最後輕輕點左d野食,估唔到任食既食物質素都咁好,例如美國特級肥牛,牛腩,脆鲩腩,仲有各式餃類,都係不可錯過既配料!
以2百幾蚊每位,可以食到咁多高質素既野食,真係難得,下次一定要叫埋d朋友一齊再嚟食過!