平時朋友都黎開呢度打躉,平時逐碟點,呢排夏天所以出左任食邊爐,amazing!238任食,一d都唔貴,仲送一份海鮮拼盤,刺身,手打丸同豬翅筋見佢湯底都唔錯咁,我唔用醬料了~!呢度飲品任飲,有自家製酸梅湯同竹蔗矛根試左酸梅湯,味遁酸歿地,夏天飲夠開胃!點左候頭菇鯊魚骨湯,一上台香嘖嘖!海鮮睇落好新鮮,飽魚大大隻蠔都算大隻,煮完唔太縮水,夠甜隻蚌都勁正,又甜又彈牙,最低得讚係佢無沙!飽魚都好靚,香腍得黎有咬口剌身拼盤比較得別,仲有牛肉剌身螺最surprise夠哂彈牙!豬翅筋睇落係豬展黎,但都的確少見有餐廳拎豬就做gimmick店員話起碼煮半個鐘,先幫我地落左鍋先無乜邊度既手打丸真係好食,呢度既就真係正鯪魚球都用左發菜,食落香甜又唔腥蝦丸同墨魚丸都非常彈牙,入邊仲食到一粒粒蝦同墨魚粒跟餐仲有封門柳,係被喻為牛肉味最濃既部位始終較厚身,煮耐少少都唔怕,味道係正常牛肉味,我又唔覺得特別濃點左一份魚皮,超多又薄又脆超好味!放湯既話秒夠哂數打邊爐我都會點午餐肉,比起煎既午餐肉,我覺得煮過既入口更香,正鵝腸同鱔片都係大路野,但係寶哥,兩種都變左高級野!鵝腸我肯定佢係新鮮野!,厚身黎得,食落夠爽夠彈牙,

見佢湯底都唔錯咁,我唔用醬料了~!
呢度飲品任飲,有自家製酸梅湯同竹蔗矛根
試左酸梅湯,味遁酸歿地,夏天飲夠開胃!

點左候頭菇鯊魚骨湯,一上台香嘖嘖!

海鮮睇落好新鮮,飽魚大大隻

蠔都算大隻,煮完唔太縮水,夠甜

隻蚌都勁正,又甜又彈牙,最低得讚係佢無沙!
飽魚都好靚,香腍得黎有咬口
剌身拼盤比較得別,仲有牛肉剌身

螺最surprise夠哂彈牙!

店員話起碼煮半個鐘,先幫我地落左鍋先

無乜邊度既手打丸真係好食,呢度既就真係正
鯪魚球都用左發菜,食落香甜又唔腥
蝦丸同墨魚丸都非常彈牙,入邊仲食到一粒粒蝦同墨魚粒
跟餐仲有封門柳,係被喻為牛肉味最濃既部位

點左一份魚皮,超多
又薄又脆超好味!放湯既話秒夠哂數

鵝腸同鱔片都係大路野,但係寶哥,兩種都變左高級野!
鵝腸我肯定佢係新鮮野!,厚身黎得,食落夠爽夠彈牙,鵝腸味十足,雖然連住脂肪,但食落一都唔膩
白鱔夠薄,唔洗煮太耐,雖然薄身但不失彈口口感
坑腩同本地牛峰都好正!
坑腩本身應該調過味,入口超香超腍,但少左脂肪香
牛峰係脂肪黎,一煮就卷瞽,入口幾香脂肪味!
值得一提既你佢自家製既食材!
雲吞,魚皮餃同魚旦

魚皮餃超香口,油脂夠,同埋佢加左肥豬肉,食落勁香豬肉味,特別甜!
魚旦又係正野,外黃內白,都應該係自己炸,食落魚肉味濃,夠哂彈牙。

食食下先醒起仲有豬翅筋,食落真係豬展黎,但佢專登揀左筋位,出移食牛筋就多,豬筋就未試過,都幾好食
  • 牛坑腩
  • 鮮蝦雲吞