呢間放題之前食過兩次都想表揚一下 今日終於有時間寫下之前第一次去真係有啲難搵 但今次再去沿路已經多左好多指示 抵讚!一上到接待處已經迫滿左人 即場嚇左一跳 可能上兩次我地食得比較早 即刻有位 好彩今次我地都有book位 十分鐘內都安排到入座!一如既往 一坐低就有侍應問我地需唔需要準備個刺身拼盤 雖然只係一個小動作 但就已經睇得出呢間放題算做得幾細心用心!👍入戲肉喇 刺身方面 :頭盤刺身非常精緻  份量十足 三文魚厚薄適中 特別推介:貝柱 勁新鮮 勁爽口 最緊要食多啲都唔會飽 唔怕食唔到其他野😁 仲有好多香港人(包括小弟在內)都會食到上癮嘅甜蝦王 仲記得第一次食時唔係每盤都係有頭嘅 但呢兩次去已經全部都有頭喇 有進步! 壽司同手卷都做得幾出色 但若怕食太飽 可以介紹其中一些俾大家淺嘗一下 帶子壽司 夠大隻 抵食!北寄貝沙律手卷 細細舊 擺設都好特別!和食方面天婦羅一定要試 全部即炸 多春魚雖然普通 但十分之好食!芝麻雞翼 外脆內軟 必食!燒菠蘿 多汁香甜 encore之選!牛油帆立貝 味道岩岩好 好香!紅咖哩炒海蝦 惹味 但可以再辣少少!臨尾食煲蟹粥中和一下味覺 正!最後到甜品時間喇 大

呢間放題之前食過兩次都想表揚一下 今日終於有時間寫下
入戲肉喇 刺身方面 :

帶子壽司 夠大隻 抵食!
北寄貝沙律手卷 細細舊 擺設都好特別!

和食方面
天婦羅一定要試 全部即炸 多春魚雖然普通 但十分之好食!
芝麻雞翼 外脆內軟 必食!
燒菠蘿 多汁香甜 encore之選!
牛油帆立貝 味道岩岩好 好香!
紅咖哩炒海蝦 惹味 但可以再辣少少!
臨尾食煲蟹粥中和一下味覺 正!

最後到甜品時間喇 大家一定要留定肚食 因為呢度嘅甜品比其他放題黎講 款式算多 而且樣樣都有一定水準 份量適中 可以試晒先走 唔洗再出去食飯後甜品喇!
推介:Tiramisu 奶凍 水果酥
食完真係百份百滿足😋😋

總括:旺角區中價之選 環境略暗 拍拖之選 沒有太趕太嘈嘅感覺 食物質素中上 服務態度良好 超有禮貌 整體性價比相對其他高!!希望下次去可以更有驚喜😋

10 分鐘 (堂食)
聽朋友介紹話大瀛喜放題啲嘢好好食,所以前幾日就去咗呢間試吓係咪真係咁好食,結果都無令我失望,d野食認真唔錯。我覺得有幾樣野食都幾值得推介一下,首先係小食,有必食涼拌豬耳、八爪魚漬、泰式鳳爪好好食。至於刺身方面,刺身船擺設師父落足心機,賣相十分吸引。而且刺身尤其三文魚鮮味十足,甜蝦口感吾錯,帶子鮮甜惹味。另外服務態度很好,上菜同換碟嘅速度算係快。比起其他放題黎講,呢間真係好好食質素又好,值得再去食嘅一間放題。
好好食。至於刺身方面,刺身船擺設師父落足心機,賣相十分吸引
京葱拖羅手卷
必食涼拌豬耳
剌身拼盤
壽司拼盤
2014-07-27 3345 瀏覽
本人係極好放題,差唔多一星期食一次放題,星期六晚,同朋友行完街,突然心癮起,就到左附近新開張既大瀛喜食,上左商場大概重要行一段路先到達,有少少唔方便,不過好彩指示充足,搵路好easy一入到去,成個場好大,光線調暗左,比人感覺好舒服,唯一美中不足係啲枱較細,放既食物唔多,所以各位巴打絲打要醒醒定定,一次過落勁多野食實冇位放的。而我呢個放題達人當然識做,一開始order刺身,好足料,好新鮮,而且種類都好多,一次過落左好多,佢都會比足哂,抵讚!之後壽司卷物果啲都ok..幾特別就唔多講,熟食方面就大把選擇,例如魷魚酥,卡幫尼年糕個煮法好特別,好好味牛柳粒好爽口,我同朋友都encore 牛乳海鮮鍋 個湯底好濃郁,料亦都好多,有青口,魷魚等等。蜜汁雞翼,好入味,朋友大讚!炸口既一口芝士好特別,成粒真係cheese咁,不過食得多一定好熱氣。。。最後甜品,選擇勁多,真係成張紙咁任你揀,我地點左奶凍同焦糖敦蛋,好味,其實重有其他都好想再叫,可惜太飽啦。呢間真係唔錯既選擇,服務又幾好下次會再幫襯!

牛柳粒好爽口,我同朋友都encore
牛乳海鮮鍋 個湯底好濃郁,料亦都好多,有青口,魷魚等等。
蜜汁雞翼,好入味,朋友大讚!
呢間真係唔錯既選擇,服務又幾好

下次會再幫襯!
無心插枊之下揀咗這間放題,之前同事介紹另一間,英文串法差不多,上網search下,見到Daieiki又新開張,決定一試! 坦白講試過其他放題,但冇乜邉間令我留下好印象,又要限時限刻,地方又迫夾又嘈,食物質數又普通,$$又貴,但今次壽星女想食放題,姑且陪她食多次!一行五人 (全女班)7:30到,一入門口感覺舒服。刺身食 ~ 好新鮮串燒 ~  夠唒熱即叫即燒串燒羊扒 ~ 好入味,冇"蘇味串燒蝦 ~ 蝦有鮮味 + 雞軟骨 (my favor) ~  一人食10串 (燒波蘿 + 翠肉瓜 ~ 清甜美中不足不焼牛舌值得一讚服預態度,因當中發生了一件微不足道的小事,幾個人走嚟不断say sorry, 又俾紙巾抺…..好有heart的一班員工! 女經理之後請我地食Haagen ice-cream。眼濶肚窄,食了3轉已頂肚 (可能飲咗3罐果汁),很多很多款色都未食,唯有下次再食多次!!

一行五人 (全女班)7:30到,一入門口感覺舒服。

刺身食 ~ 好新鮮

串燒 ~  夠唒熱即叫即燒

串燒羊扒 ~ 好入味,冇"蘇味

燒波蘿 + 翠肉瓜 ~ 清甜

美中不足不焼牛舌

題外話/補充資料: 1) 男女洗手盆共用,衛生問題,應由按掣改用自動出水。 2) 店鋪太多"監視鏡頭",令人感覺不太舒服。
2014-07-09
慶祝紀念
生日
本身食放題都選價錢中上,因太多垃圾場,質素差,本身同朋友多去大喜屋,因確有保證,須然貴,今晚家姐生日,未決定去邊間食放題,妹妹提議去新個間,在朗豪坊對面,當時一刻確有擔心,因經常中招。我都從未寫過食評,但真令我要讚一讚,介紹俾人試下,一入到個場,真係好Grand,又闊落,帶位最初安排間房俾我們一家人,但見出面氣氛唔錯,咪問下可否轉出去,當時服務員話要安排下,等了十五分鐘終於可以坐出去,嘩,新場都坐爆,令我真要開始點食品,一睇order紙,飲品同大喜屋一樣,唔駛行出行入,本order簿已幾特別,即刻點沙律刺身,突然有個好像經理行來,問需唔需要幫你們準備刺身拼盤,我都幾愕然,你又知我們想食乜,但見你咁又誠意,即管試下,真係好足料喎,厚切三文魚和全部有頭甜蝦,其他都好新鮮仲要砌得幾靚,妹妹即刻俾相機食先,我即刻再點壽司和食,又幾特别,芝麻雞翼至愛又熱又脆,正,最尾點甜品,款式都比其他放題場都多,但太軟身,家姐勁like,我就嘛嘛,坐了接近三小時才有張單埋來,仲送埋Haagendazs,話生日優惠喎,唔係掛,街買廿幾蚊柸喎,埋單每位210,家姐話請大家,超正,我以後去旺角食反,一定要再試
,但見你咁又誠意
,即管試下,真係好足料喎,
,街買廿幾蚊柸喎,埋單每位210,家姐話請大家
,超正,我以後去旺角食反,一定要再試
慶祝紀念
生日
  • 甜蝦,芝麻雞翼,紫心香丸
第一次一個人去食放題, 原來一個人去食放題都可以好 enjoy。一行入依間店氣勢好好, 服務員一致叫出佢地既口號,仲好好笑容。 我第一時間坐低急不及待點左刺身試一試D刺生身好甜好新鮮, 加上賣相好靚依個大家一定要試下, 煙煙unun加上 芝士味好龍玉, 但係食落去唔會好【利 】 食日式點可以少得天婦羅同串燒丫, 天婦羅色 澤好靚, 食落去唔會得d粉 雖然好飽 我咁鍾意食甜品 ,唔叫甜品食下點得丫甜品好迷你, 可以一口食完 好滿足啦! 由其是個士多啤梨酥,好(正)【 冇得彈 】 下次一定要再黎,有好多野都想試,自己一個人試唔到咁多野,下次約多d人試下其他食物
第一次一個人去食放題
, 原來一個人去食放題都可以好 enjoy。

D刺生身好甜好新鮮, 加上賣相好靚

雖然好飽 我咁鍾意食甜品 ,唔叫甜品食下點得丫

甜品好迷你, 可以一口食完
好滿足啦! 由其是個士多啤梨酥,好(正)【 冇得彈 】
d人試下其他食物
  • 士多啤梨酥
2014-07-04 3378 瀏覽
上次行gap見到有間放題新開張,今日同老婆去試下,點知奶左野⋯上openrice見到食評同相唔差諗住試下,坐低食落以為好好但係啲野食黎第2,3round就見真章喇!第一回合黎既甜蝦刺身全部有頭,味道鮮甜,諗住可以做番次甜蝦殺手,點知第2回合黎既甜蝦全部冇頭,跟住就問下個經點解會變晒冇頭既甜蝦,佢竟然話之前嗰一個回合有頭既甜蝦只係裝飾,啲甜蝦其實全部都應該冇頭,我當堂嚇左一跳,然後得啖笑,老老實實,食放題刺身真係好緊要,啲刺身毫無質素憑咩收人咁貴?連埋加一要218仲要食啲冇頭既甜蝦我唔去百佳買黎食,仲要話俾我知係裝飾,真係笑左!成間野可以讚既地方就係侍應收野收得快同埋啲壽司ok,講真,對放題既刺身有少少要求既人唔好試喇⋯俾多幾十蚊食大喜屋冇咁嬲,起碼唔會食食下啲野都會變左質!下次咪搞我
上次行gap見到有間放題新開張,今日同老婆去試下,點知奶左野⋯上openrice見到食評同相唔差諗住試下,坐低食落以為好好但係啲野食黎第2,3round就見真章喇!第一回合黎既甜蝦刺身全部有頭,味道鮮甜,諗住可以做番次甜蝦殺手,點知第2回合黎既甜蝦全部冇頭,跟住就問下個經點解會變晒冇頭既甜蝦,佢竟然話之前嗰一個回合有頭既甜蝦只係裝飾,啲甜蝦其實全部都應該冇頭,我當堂嚇左一跳,然後得啖笑,老老實實,食放題刺身真係好緊要,啲刺身毫無質素憑咩收人咁貴?連埋加一要218仲要食啲冇頭既甜蝦我唔去百佳買黎食,仲要話俾我知係裝飾,真係笑左!成間野可以讚既地方就係侍應收野收得快同埋啲壽司ok,講真,對放題刺身有少少要求既人唔好試喇⋯俾多幾十蚊食大喜屋冇咁嬲,起碼唔會食食下啲野都會變左質!下次咪搞我
2014-07-03 3378 瀏覽
今日約左d好耐無見既朋友都未知去邊咁一路行行行下去到朗豪坊既時候突然有個人比張傳單我一望原來係新開將既放題咁咪去試下羅..😐去左一間新開既日本放題食野諗住任叫任食價接受咁咪上去羅不過要去就真係好難搵😧要先去2樓再坐life上去5樓雖然有d麻煩但都可以呀😁一life門打開之後😮見到有條樓梯?原來係要落半層之後不過即刻有人仲好好服務態度帶我地埋位坐一坐低一定叫刺身先啦😆佢地d三文魚刺身油甘魚刺身都厚家唔似有d放題一片一片薄到食唔到咁呢到有好多野食又有炒牛柳羊鞍同豬仔脾🍗炸蠔一口芝士芝麻雞翼秋刀魚海鮮黃金燒🍡🍢壽司就有蟹膏蟹棒壽司泰式虎蝦壽司🍣天婦羅就有蕃薯仔虎蝦🍤刺身就有希靈魚冰山貝象拔蚌所有都好好食👅👍不過都有d特別既野唔係咁啱我d朋友食好似薄荷吞拿魚壽司麻辣豬耳🍱不過我一定會再去食仲要留肚食😆
2014-07-01
  • 蕃薯仔天婦羅
  • 冰山貝刺身
  • 希靈魚刺身
2014-06-26 3876 瀏覽
約了半年都約不成的聚會,今天終於都約齊了腳仍是一貫悲劇,朋友多是新界人,張誇仍要過海吃聚會原本在電話裡大概商議好準備去Cafe之類的餐廳短聚一下,只見旺角人頭湧湧,加劇了天氣的熱力在步行往Matsuri的路上,碰到了一個派傳單的女士,她遞上了大瀛喜的傳單說餐廳就在隔壁樓上我們面面相靦,每人眼中都流露著「我只想要冷氣」的訊息,於是大家二話不說就轉換想法急步走上GAP旁的電動梯,一上到樓已見兩位經理站在電梯前帶我們上餐廳,邊解釋不同時段的收費由5:30~10:30pm不同時段進場時間,收費由$158~218不等,可留時間為兩小時。甫進餐廳,只見門可羅雀,應該是第一天營業的關係吧,一坐下就有三名店員過來招呼其中一名介紹加$50可升級食物品種和飲品,但其實種類不多,所以我們沒有升級。可能人客不多,所以下單後等很快就有食物和飲品上檯,而且點多少真的給多少不像其他放題,點20它可能只給5。就因這原因,朋友點了20隻雞翼,果然....在進餐其間,店員不時會主動過來收碟、斟茶和接單只是因檯號需由人客自己填寫,結果經常送來一些不是我們點的食物(是不是有別人寫錯號?)由於張誇沒想到晚餐會是放題,所以早在下
約了半年都約不成的聚會,今天終於都約齊了腳
仍是一貫悲劇,朋友多是新界人,張誇仍要過海吃聚會

在進餐其間,店員不時會主動過來收碟、斟茶和接單
由於張誇沒想到晚餐會是放題,所以早在下午已吃了下午茶,而且在20隻雞翼圍攻下
肚子已出現FULL的狀況,所以沒能力點選主菜單的熱食,有點可惜。

整體上服務都很周到,而且侍應們都很有禮貌,即使過了10:30,客人不多的情況下亦不會趕我們離開。
^黑漆漆的環境挺適合小型聚會。
不太userfriendly的menu,不能同時讓很多人一起看,除非將菜單拔出來。
^種類算挺多款式可供選擇,食物類就比較多創新菜式,飲品則主要提供Lotte出品的飲品,竟然還有韓國造,但印日文的Hite啤酒呢。
刺身
我比較讚好Presentation,放題算是擺放得不錯。
玉子:玉子甜但不是死甜,還好。
三文魚:肥美,挺新鮮。
甜蝦:So far so good,挺新鮮。
壽司
(用特別配搭做出比較創新的壽司
炙燒蟹膏蟹棒:蟹膏有點腥,但由於很少量,所以不影響味道,配上蟹棒不錯喔。
池魚配柚子汁:柚子汁不太突出,池魚沒有鮮味。
蒜茸炙燒三文魚:為甚麼會用上生蒜?有點錯配,生蒜吃下去太辣而過濃,完全蓋過炙燒三文魚的味。
薄荷吞拿魚:這款有點驚喜,薄荷醬不會太過突出搶過吞拿魚的鮮。
泰式生蝦:這款我最喜歡,生蝦不會太糊口,泰式辣汁的辣剛好用來吊味。
天婦羅

矮瓜:普通,賣點是不像坊間的很油膩。
蕃薯:起初以為是特大紅豆,沒想到是一口原粒蕃薯,惟蕃薯味不多。
枝豆:就是天婦羅做法的枝豆。
小食及前菜

枝豆:乾身,送酒ok。
芝麻雞翼:推介之一,不會太油膩,炸得很鬆化,雞肉醃味很入肉,很香。
一口芝士:推介之二,芝士上盤很熱,是剛炸好呢。若此時放入口,芝士香味撲鼻,直流入喉,火燙無比;但放涼後芝士只凝小許,還是滑溜入喉,香味仍盈。
鹽燒雞軟骨:不錯吃,稍鹹但很香脆,多吃一打也不會很佔胃。
鐵板炒牛柳:普通炒品,不過不失。
牛油燒帆立貝:牛油和帆立貝味不太濃,帆立貝未至於叫啖啖肉。
沙嗲雞串:普通的雪藏貨,但沙嗲汁挺香濃。
海鮮黃金燒:很濃很濃的蛋黃醬味,張誇不太喜歡,但內裡有魷魚、魚肉、帶子,材料豐富。
甜品

芒果布甸:口者喱質地,但吃得出用奶做,就像家庭式羅便臣布甸。
意式奶凍:同上,但比布甸更重奶味。
薄荷朱古力蛋糕:不好吃,薄荷味不太吸引,不像甜品會用的薄荷味,海綿蛋糕普通。
草莓慕絲蛋糕:普通蛋糕貨式。

在離開的時候,立馬有三個店員送行,還給了我們三張卡片
乘電梯到樓下,發現原來兩位經理仍在門外恭送,他們踏上前詢問我們意見,好不誇張

他們說刺身貨源都是空運到港,我們姑且相信吧

可能是第一天營業,所以服務能夠這麼完善周到,且看日後繁忙時段的運作吧!
以$218吃7:30~9:30的黃金時間,大瀛喜的服務品質和食物質素算不俗
希望能保持水準,才能在眾放題餐廳中鶴立雞群。
題外話/補充資料: #誇張嗜食 #張誇 #Nickel #NaturalStyle
2014-06-25
2014-06-25 2804 瀏覽
琴晚同女朋友係旺角行街,,行到文華商場女朋友叫肚餓,就係商場搵到間放題,見環境唔錯就決定試下。去到門口問員工有冇位,佢即刻安排左我地坐低,唔駛等,可能新開張同時間尚早。坐低就梗係即刻點嘢食喇,我地一路點丫點,侍應見到我地寫左幾張就行埋嚟問我地駛唔駛order先,可以邊食邊再order,我幾鐘意呢種招呼,話曬都係計時間,嘿嘿!大概10分鐘,d嘢食就逐漸上枱,出菜時間ok喇第一樣嚟既係刺身,我地點左三文魚,魚,甜蝦,赤貝,八爪魚同鮑片,厚薄同新鮮程度都ok到炸物了,個人覺得芝麻雞亦唔可以唔叫,皮脆肉多汁,yummy ,另外女朋友對紫心丸同炸番薯讚不絕口xd,仲有燒羊架,燒得幾香又唔係太稣。呢到仲有師傅整既手制甜品,有7~8款揀!其他嘢食等大家自己去試,因為佢地款式都算多,打唔曬喇!食完頭輪就開始點第二輪,同第一輪叫既差唔多,係等嘢食時,侍應都有主動換碟,總括而言,我同我女脆友都覺價錢,食,招呼都ok,希望下次去keep 到喇!
,可能新開張同時間尚早。

坐低就梗係即刻點嘢食喇

大概10分鐘,d嘢食就逐漸上枱,出菜時間ok喇

其他嘢食等大家自己去試,因為佢地款式都算多,打唔曬喇!
  • 芝麻雞亦,炸番薯,香芋紫心丸