2015-08-14 1554 瀏覽
同男友去左朗豪坊對面既大瀛喜食放題BOOK左枱9:30 早到左 但都要等到9:30先入得既一開始 緊係全部刺身都點哂 試哂所有啦一大盤砌得好靚 而且一啲都唔姑寒點幾多黎幾多 都算厚切 味道都新鮮 唔會食到雪味或者未解凍哂咁我覺得最好食既食貝柱同三文魚 見到呢張紙 眼BLING BLING好似好好食咁最好食既係特式焗扇貝 上面鋪左一層好厚既芝士 一食落去又啖啖肉唔會太流 燒得啱啱好 好好味另外我點左辣酒煮東風螺 啲螺好大粒 啲肉好易拔到靚出黎 應該是新鮮表現 食落有少少酒味 少少辣一個人其實都食到好多粒平時食放題都主要食生野 但今次就好想食熟野估唔到啲燒物會整得咁好食 出絕對係意料之外架燒菠蘿我一個人encore左3次 唔會燒燶 啲菠蘿燒熱左 啲汁既甜度提升十倍 勁好食芝麻雞翼燒到啲皮脆卜卜 入面啲肉就好滑好岩我呢個雞翼迷既口味海膽迷你手卷都唔錯 一口一件 食完都唔會滯海膽係放題既質素黎講 算係唔錯當然唔會食到極鮮甜啦 但一啲都唔腥 所以合格有餘
同男友去左朗豪坊對面既大瀛喜食放題

好岩我呢個雞翼迷既口味
海膽迷你手卷都唔錯 一口一件 食完都唔會滯
海膽係放題既質素黎講 算係唔錯
當然唔會食到極鮮甜啦 但一啲都唔腥 所以合格有餘
題外話/補充資料: 啲侍應好忙 但都保持到笑同禮貌 值得一讚!
10 分鐘 (堂食)
  • 燒菠蘿
2015-08-09 1638 瀏覽
平時食野吾知想食乜嘅時候,都喜歡去食放題,今晚都係,今次食大灜喜。都算幾多野食!先嚟刺身,嗌左三文魚,帶子,大蝦等等!都好新鮮!同埋上碟好美觀,有吾少花作配襯,好靚,因為太肚餓冇影到相!其次想介紹一下menu第一頁的“免費星級海鮮宴”,有好多選擇,黃金炒海蝦,大灜喜炒辣蟹,大灜喜鮑魚龍蝦粥,韓式炒羽龍蝦仔,特式焗扇貝,辣酒煮東風螺!因為係每日限量,建議一早就嗌,最後我只有一樣冇得食,就係黃金炒海蝦,不過其他都好好食!辣蟹炸完再炒,好香口很脆,吾會太辣,而螺好大隻,都辣辣地,不過因為辣先夠正,焗扇貝都好好食,我total食左四隻!其餘比較特別又好味嘅有,龍蝦湯,鮮甜吾會咸,少少creamy好飲,同埋流心一口芝士都好食,因為外面脆卜卜,入面好熱,又流心,芝士味重,又少少咸,好岩我!其次蟹肉忌廉薯餅!好香蟹味,本身自己都很喜歡薯餅,加埋忌廉creamy又熱!外面又脆!如果外面街有得買就好!好食,一定要試!其他都好多野食,例如很多火灸壽司,手卷,羊架,牛肋骨,天婦羅,雞軟骨串,燒菠蘿,牛乳雜茶煱物等,太多了,數吾岩,冇一樣令我失望。而服務方面,上碟快,冇漏單,同我覺得一讚係會主動幫我換碟!吾錯

而服務方面,上碟快,冇漏單,同我覺得一讚係會主動幫我換碟!吾錯!價錢又合理,幾好!
2015-08-07 1725 瀏覽
哈哈!食開放題有條引,今次食大灜喜!呢間同之前食嘅大滿x都有點相似,因為飲品同食物有d都相同,定係其實放題間間都差吾多呢?入到去,其實只係平日,仲要我地早食,五點半入場,已經好多人,外面都有人等,心諗一定好食,好彩一早book左枱咋,哈!一嚟就嗌左刺身,因為我朋友吾食生野,所以得我一個嗌,我嗌左三文魚,油甘魚,貝柱等!最正係油甘魚,好鮮甜,而其他刺身都好新鮮!如果喜歡食蝦刺身嘅朋友一定很歡喜,因為見到隔離枱嗌左珍寶蝦!真係勁大隻,我本身對生蝦少少敏感,所以冇嗌到啦。其後覺得較特別嘅有炒蟹食,好香,原隻上,外貌吸引,炸到好脆,可以連軟殼食!都吾錯!仲有辣汁煮螺!原來好大隻,辣辣地又熱,好惹味!食左幾次!另外羊架都要一提,其實好多間都有羊架,但真係勁好食,難怪成為左十大必食之一,因為一點也不穌,而且羊肥瘦適中,燒得岩岩好,熱辣辣香氣迫人,肉質一點也不un,仲好嫩身,好食!而計落encore次數最多一定係北海道帶子壽司!因為勁大粒又好鮮甜!出面壽司店幾十蚊一碟嘅級數,呢度有得任食,最中意帶子刺身嘅我,total食左八件丫!哈哈!最後仲食左好多,例如鮑魚粥,龍蝦湯,芝士扇貝,炸蠔,炸芝士,燒菠
仲有辣汁煮螺!原來好大隻,辣辣地又熱,好惹味!食左幾次!
最後仲食左好多,例如鮑魚粥,龍蝦湯,芝士扇貝,炸蠔,炸芝士,燒菠蘿,一口牛,等等數吾晒,全部都好食!完全冇令我失望!
最後最後,建議大家早少少睇下甜品,一共六款!有芒果米滋,楊枝金露,木x布丁,奶凍,蕉糖燉蛋,cake等等。全部都好好食!!可惜last order左冇得再encore,不過真係堅正!食得最飽呢次啦!!哈哈!
2015-08-06
平日約食飯, 若大家沒有特別想食甚麼餐廳, 日式放題也是我地其中一個較常食的地方, 大家可以選擇自己想食的款式, 種類又多. 今次我地去了位於旺角的大瀛喜食飯.大家也知道放題食品選擇多.前菜點了胡麻豆腐.豆腐夠滑, 配上麻醬是好夾.朋友當然食刺身, 佢話夠新鮮. 但我不食魚生, 就點了壽司和手卷.這裡的手卷細細份, 客人可以試多些其他嘢食.手卷點了軟瞉蟹和龍蝦沙律.紫菜夠脆.壽司的款式有點創新, 點了醬燒芝士蝦壽司和蒲燒鰻魚壽司.我鍾意佢地個鰻魚醬汁, 好味道.點了一品料理和燒物.柚子汁燒牛仔骨, 板燒蒜香牛柳粒, 黃金炒海蝦.上枱時已香味撲鼻.黃金炒海蝦是必食. 外皮沾了咸蛋黃, 好香又夠味, 肉質幾彈牙, 這個我食完再叫多次來食.板燒蒜香牛柳粒夠惹味, 肉質算腍身, 仲帶有蒜香味.柚子汁燒牛仔骨幾大份, 柚子味不算太出, 但個汁幾好味, 牛仔骨對於我就偏肥一點.食放題當然不少得天婦羅和炸物.天婦羅點了海虎蝦, 大阪燒餅和蟹棒.全部熱辣辣上枱.這裡的炸粉不會太厚身, 幾薄身, 外皮幾脆.大阪燒餅算是平日放題較少食到. 而材料也算新鮮.炸物點了自製包心雞, 芝麻雞翼, 蟹肉忌廉薯餅和吉
板燒蒜香牛柳粒夠惹味, 肉質算腍身, 仲帶有蒜香味.
炸物點了自製包心雞, 芝麻雞翼, 蟹肉忌廉薯餅和吉列炸蠔.
當中我最愛食芝麻雞翼.外皮炸得香, 薄又脆, 內裡的雞肉幾嫩滑, 味道又適中.
最有驚喜是甜品, 估不到放題甜品水準也不錯.松露朱古力餅, 藍莓芝情, 皇家伯爵可可撻, 法式燉蛋和檸檬馬令撻.
賣相夠精緻.而各款的味道也相對不俗.當中我最欣賞松露朱古力餅和法式燉蛋.朱古力味夠香濃, 又夠滑身, 又不會覺得太膩.法式燉蛋時間控制得幾好, 蛋幾滑身.就這裡過了一個晚上.唯一是安排入坐方面有待改善, 即使訂咗位也要等成十五分鐘.
  • 黃金炒海蝦
  • 松露朱古力餅
款式多,多款小吃,有刺身,又有壽司,又有熟食,加上任飲任食,是為放題;如果當中較為有小小特色或有幾款令人回味或難忘的,絕對會令這間店火熱起來!火熱自然是多人,多人自然是等得耐,訂了座位也是要等……也不得不稱讚一下那櫃臺小姐很有禮貌,在我等待的45分鐘裡,她面對絡繹不絕的煩躁客人的查詢甚至質問的程度,也仍能保持笑容和不斷的“不好意思“,EQ也太厲害了吧!終於等到,要乘搭專用升降機 可直達,發覺地方原來好大,單是容納十人以上的大vip房都有三間,可能二人座反而不多吧,因為排在我身後的三枱4人枱和兩枱7人枱都相繼有枱,反而我二人枱要耐啲。立刻點餐吧!也不知點了甚麼,總之是快落單便快來吧!肚子已經餓扁了!幸好,這裡上菜速度很快,而且份量都好足,點了的都會到,沒有發現漏單情況。刺身一上枱都覺得幾靚仔,看起來新鮮,果然食落鮮甜,尤其甜蝦甚喜愛,夠大隻夠曬甜,而且超多蝦膏,稱得上甜蝦殺手的我,當然先嘆它啦!另外,三文魚刺身也夠肥夠滑,淡淡的魚油味深得我心。蒜香牛柳粒就幾乎每間放題都有,但就並非間間好吃,尤其牛柳粒好多時過熟或牛檔次太低,通常都好靭。今次這裡的出乎意外地又香又滑,完全和牛feel,即是

另外,三文魚刺身也夠肥夠滑,淡淡的魚油味深得我心。

黃金炒大蝦!必食!大愛♡

蒜香牛柳粒就幾乎每間放題都有,但就並非間間好吃,尤其牛柳粒好多時過熟或牛檔次太低,通常都好靭。今次這裡的出乎意外地又香又滑,完全和牛feel,即是牛味十足,牛油香夠濃加入口有融化帶小小回彈,必食!
另一必食佳作,要數黃金炒大蝦,首先,名乎其實果大蝦,而且黃金即果咸蛋黃緊緊的包裹着大蝦的每一吋肌膚,咸香黃油十足,令我不期然要“損“勻每一處,除去蝦殼後,結實彈牙的蝦穩穩帶着蛋黃的香氣,令人受不了呢!我們不禁立刻來多兩round!

喜歡食多春魚的朋友,在這裡可以放心點,不是柴皮了,多春之餘保持到juicy 呀!
手握壽司有水準,食材新鮮,還以黑松露菌醬提升味道,頗有心思呢!
羊架也非常吸引,煎得好香口惹味,而且啖啖肉,羊架肉夠嫩也不會太羶,怕羶又想食羊的可以放胆食。

天婦羅正常水準,皮夠薄是為亮點。

這款好似迷你糯米雞的東東是無糯米的,其實是荷葉包雞,包好的荷葉有炸過的痕跡,打開之後立刻傳來陣陣香茅味道,十分誘人。而且雞肉嫩口,整個菜式十分有越南feel,而且好特別,出面好少有這款食。

甜品款式多

甜品有點令我感覺到意外,通常放題都係俾粒雪糕糯米糍過你就算數了!頂多俾埋雀巢雪糕你任食。這裡除了雪糕任食,還有多款迷你甜品任點,有焦糖布丁,奶凍,檸檬撻,朱古力撻……
我每一款都吃了,食完臉上只有滿足,完全好食到呢!朱古力夠香濃卻不太甜,布丁和奶酪夠滑,一個又一個的往咀裡送,好吃到說不出話來!
2015-07-20
黃金炒大蝦!必食!大愛♡
甜品款式多
  • 黃金炒大蝦
  • 蒜香牛柳粒
  • 甜蝦刺身
2015-07-05 4147 瀏覽
生日係大日子呀!當然要食餐正嘅! 所以屋企人一齊去大瀛喜食餐大嘅啦!好光嘅門口呀 稍微大意影得衰咗,見諒見諒~飲品原來係要靠自己嫁,我緊係立即去睇下啦,無諗過款式都唔少喎~壽司係唔叫唔得嫁,飯無散開,而且又切得好均衡喎,鮮味夠多,真係好想繼續食!再次例牌要叫一堆炸物,炸得好脆呀~熱熱嘅上黎,凍咗唔好食 粟米~甜甜嘅粟米,一粒一粒好多牛油味~真係好香嫁!
生日係大日子呀!當然要食餐正嘅!

所以屋企人一齊去大瀛喜食餐大嘅啦!
好光嘅門口呀
稍微大意影得衰咗,見諒見諒~
再次例牌要叫一堆炸物,炸得好脆呀~熱熱嘅上黎,凍咗唔好食
粟米~甜甜嘅粟米,一粒一粒好多牛油味~真係好香嫁!
2015-07-05 3505 瀏覽
因為表姐的生日,家裡一群人全部都動身出動去慶祝,要慶祝當然是能吃得多的地方最好了!二話不說立即選擇了放題大瀛喜位於旺角,交通挺方便的嗯哼~到達目的地馬上看到吉祥物,然後就去等——連牆上也有介紹食物的呢等𨋢的時期可以順便看一下現場場面簡直爆多人,裡面還真的熱鬧啊桌下面有小櫃,一邊放牙籤,對面的就是膠匙了——飲品雪櫃自取飲品,這次要了比較罕見的奇異果汁魚生——!都是普遍常有的三文魚油甘魚跟吞拿魚等等,味道鮮甜大小亦很適中的哦——這個超可愛的海膽手卷!沒想過會是這樣擺放的端上來,看著都覺得可愛迷你的小手卷可以一口一件,甘甜的海膽跟飯的比例配合得剛剛好呢外面包住的紫菜依然脆身,一整個夠新鮮蟹籽沙律沙律醬不會很少,個人感覺非常適合——沙律亦沒有雪氣,剛好吃著可以清一清吃了一堆肉類魚生的腸胃呢甜品——!!這裡甜品的款式並不少,而且都不錯的!可謂完美的結束!
二話不說立即選擇了放題
大瀛喜位於旺角,交通挺方便的嗯哼~
到達目的地馬上看到吉祥物,然後就去等——
連牆上也有介紹食物的呢
等𨋢的時期可以順便看一下
現場場面簡直爆多人,裡面還真的熱鬧啊
桌下面有小櫃,一邊放牙籤,對面的就是膠匙了——
飲品雪櫃自取飲品,這次要了比較罕見的奇異果汁
魚生——!
都是普遍常有的三文魚油甘魚跟吞拿魚等等,味道鮮甜
大小亦很適中的哦——
這個超可愛的海膽手卷!
沒想過會是這樣擺放的端上來,看著都覺得可愛
外面包住的紫菜依然脆身,一整個夠新鮮
蟹籽沙律
沙律醬不會很少,個人感覺非常適合——
沙律亦沒有雪氣,剛好吃著可以清一清吃了一堆肉類魚生的腸胃呢
甜品——!!
這裡甜品的款式並不少,而且都不錯的!
可謂完美的結束!
2015-07-02 3164 瀏覽
放題香港人最愛,今次來到這店,好多人都俾like剌生叫了兩次,好新鲜,三文魚夠油份,甜蝦夠鲜味,其他刺身都吾錯,最愛甜蝦带子壽司好肥美,好juicy,花之戀,賣相令味道鮮 燒物種類多,味道佳,好新鮮,令你不停吃吧!最令我驚喜是自家制的甜品,真好比美酒店,超good.
放題香港人最愛,今次來到這店,好多人都俾like

带子壽司好肥美,好juicy,花之戀,賣相令味道鮮

燒物種類多,味道佳,好新鮮,令你不停吃吧!

最令我驚喜是自家制的甜品,真好比美酒店,超good.
2015-05-21
  • 刺身
2015-06-26 3936 瀏覽
當我知道又去食放題的時候 ... Yeah 我又得了, 今次仲會食三粒鐘, oh Yeahhhhhhh~有幸見到代言人, 原來食得放題多可以做相樸手~登記完要聽號碼, 一個一個排隊搭𨋢上五樓, 𨋢門打開 ... 超級熱場, 四處都是人放題質素本應沒有寄望, 居然刺身無雪氣, 件件切得大小相稱~手卷迷你的骰, 一口一粒~壽司多特別款式, 飯粒分明, 通常都係一啖一粒, 食得多也不怕滯~燒菠蘿又熱又甜, 顏色金黃特別好味~燒日本蕃薯仔, 一串兩粒都係軟綿綿, 燒炙過的部份會更甜~天婦羅有薄炸皮, 入口香脆又無爛掉, 仍然保持果蔬脆口, 蝦肉爽脆~啱食的一口牛, 有肉味又夠肉汁~吸煙客人要留意, 唔好以為留在洗手間就可以滿足你們的要求!
有幸見到代言人, 原來食得放題多可以做相樸手~
超級熱場, 四處都是人
手卷迷你的骰, 一口一粒~
壽司多特別款式, 飯粒分明,
通常都係一啖一粒, 食得多也不怕滯~
燒菠蘿又熱又甜, 顏色金黃特別好味~
燒日本蕃薯仔, 一串兩粒都係軟綿綿, 燒炙過的部份會更甜~
啱食的一口牛, 有肉味又夠肉汁~
吸煙客人要留意, 唔好以為留在洗手間就可以滿足你們的要求!
因朋友生日,她喜愛食日本料理,所以選擇食日本放題來興祝一下,可以暢快地食呢!我地選擇大瀛喜日本料理,位置地點就腳方便就是旺角朗豪坊對面.舒適環境,坐位不會擠迫.大瀛喜日本料理提供有多種類美食任揀任食;包括刺身、沙律、小食、串燒、鐵板燒、炸物、一品料理、粥麵飯等熱盤料理、甜品及飲品等首先來了一大盤刺身,全部都鮮味滿瀉,令人回味無窮.想不到有二種蝦,有原隻甘海老(甜蝦)真的好大隻及玻璃老虎蝦(泰式生蝦)選擇,我就非常愛食甜蝦及虎蝦非常清甜鮮味可口.至於魚方面,三文魚、金槍魚、油甘魚、劍魚腩及真鯛,味道鮮甜肥美.另外象拔蚌及北寄貝口感非常爽口,而細細粒的貝柱,想不到有那麼鮮甜.小食泰式鳳爪 - 鳳爪口感少爽有輕微辣,非常之開胃.紅油皮蛋 - 想不到有紅油皮蛋食,是沒辣味,怕食辣朋友可必食到.大蝦腰果沙律沙律菜配香口腰果及大蝦,加了酸酸甜甜的沙律醬,可以幫助開一開胃口呢!燒物香草燒羊鞍羊鞍羊羶味重,配合香草,非常惹味,肉質嫩滑多汁.燒菠蘿菠蘿燒後更甜多汁,是幫助消化好幫手.清酒煮蜆清酒經過煮熱後味道更加香濃,配上新鮮的蜆,十分鮮甜.主食 一品料理板燒蒜香牛柳粒大贊!將牛柳粒的肉汁鎖緊,內裡夠哂

舒適環境,坐位不會擠迫.

大瀛喜日本料理提供有多種類美食任揀任食;

包括刺身、沙律、小食、串燒、鐵板燒、炸物、

一品料理、粥麵飯等熱盤料理、甜品及飲品等

首先來了一大盤刺身,全部都鮮味滿瀉,令人回味無窮.
刺身

我就非常愛食甜蝦及虎蝦非常清甜鮮味可口.

小食
泰式鳳爪+ 紅油皮蛋
泰式鳳爪 - 鳳爪口感少爽有輕微辣,非常之開胃.

燒物

香草燒羊鞍
香草燒羊鞍
羊鞍羊羶味重,配合香草,非常惹味,肉質嫩滑多汁.

燒菠蘿
菠蘿燒後更甜多汁,是幫助消化好幫手.

清酒煮蜆
清酒煮蜆
清酒經過煮熱後味道更加香濃,配上新鮮的蜆,十分鮮甜.

主食 一品料理

板燒蒜香牛柳粒
大贊!將牛柳粒的肉汁鎖緊,內裡夠哂juicy,咬上去很腍,味道唔錯帶少少蒜香味.

牛油翠肉瓜炒野菌
野菌菌香及翠肉瓜爽口,配牛油炒非常惹味可口,加芝麻點綴.

炸物
吉列炸蠔 + 芝麻雞翼
吉列炸蠔 – 外層炸漿雖然稍厚,但香脆可口.

芝麻雞翼 –香脆外皮內肉嫩,芝麻香的口感,香口惹味.

串燒
沙嗲雞肉串 + 七味雞軟骨燒
沙嗲雞肉串 –雞肉又滑又嫩,但冇沙嗲味,只有甜甜地少辣似燒汁味.

七味雞軟骨燒–軟骨脆脆的,但加多一點七味粉調一調,就夠味.

卷物
香蔥火燄和牛卷 + 鰻魚芝士卷
香蔥火燄和牛卷–簿簿和牛刺身油花平均有少少火燄味,肉味濃淡適中,

夾蛋等配料,做成卷物壽司可嘗到真牛肉味.

鰻魚芝士卷–鰻魚附甜甜地醬汁,夾味濃芝士及蛋,非常匹配好味.

天婦羅
天婦羅
點了海老虎蝦、魷魚及蟹棒天婦羅外皮金黃色,

不厚重炸漿,吃時點醬油,鮮嫩美味,香而不膩.

飲品
店內有提供各款飲品,

有汽水、啤酒、果汁及紙包飲品等,都是自取任飲..

最後以甜品為完美終結
甜品
當然我們女士不能放過食甜品啦!

我地點晒八種甜品各2件,想不到在日本放題點都好好味甜品,

另外賣相也相當吸引,只有檸檬馬令撻有點怪怪地味呢!

總括來說以放題食物質素頗高分,當然服務不會有半點馬虎,

員工又快手,送食物也快,另外會常執檯,極少漏單情況.

食物選擇眾多,能食到不同種類美食,令我超滿足呢!
2015-06-10
香蔥火燄和牛卷 + 鰻魚芝士卷
  • 甜蝦
  • 虎蝦
  • 鰻魚芝士卷
  • 象拔蚌
2015-06-23 2950 瀏覽
難得有得同一班朋友聚聚舊,緊係要搵間好食又抵食既放題大瀛喜就成為左我地一聚既落腳點xd因為早黎同book左枱,所以好彩等左唔係好耐,walk in就有機會排餐蒙,因為入到去都幾迫爆,我地仲坐左係門口位大家一坐低,就即刻拎單點野食,乜都唔理點左刺身先算(大家既心態xd),因為對刺身既著迷,所以咩都點黎試下~好盛大既刺身拼盤呀~而且刺身夠晒凍,差唔多樣樣有齊~當然有幾種魚我係會交比朋友搞掂xd三文魚,件件厚切,而且好肥美,好有三文魚既鮮香,食到三文魚實在幸福~~甜蝦,夠晒新鮮,而且味道鮮甜,肉質幼滑玻璃虎蝦,肉質夠爽,好有蝦鮮味,而且我更加中意食虎蝦多過甜蝦~鮑片,韌得黎幾薄,非常中意食,食幾多都唔夠~象拔蚌,勁爽口而且唔腥,細細件好有咬勁成個刺身拼盤都係水準之上,件件齊同凍底都做得好有誠意,食完一盤都仲想添食XD加分加分~燒菠蘿,好有菠蘿香~食落微暖又JUICY,用黎清清喉嚨,繼續食HAHA蒜香炒牛肉,牛肉炒得較淋,而且味道醬汁未算好濃,蒜片未夠香口,還可以芝麻雞翼,香脆好食,個皮脆卜卜,入面肉質嫩滑,值得一食之選牛油炒野菌,一黎到已經聞丁好香既牛油味,野菌食落爽軟,牛油味濃,炒得非常入
難得有得同一班朋友聚聚舊,緊係要搵間好食又抵食既放題
大瀛喜就成為左我地一聚既落腳點xd
因為早黎同book左枱,所以好彩等左唔係好耐,
刺身
甜蝦,夠晒新鮮,而且味道鮮甜,肉質幼滑
鮑片,韌得黎幾薄,非常中意食,食幾多都唔夠~
象拔蚌,勁爽口而且唔腥,細細件好有咬勁
蒜香炒牛肉
芝麻雞翼
芝麻雞翼,香脆好食,個皮脆卜卜,入面肉質嫩滑,值得一食之選
牛油炒野菌
牛油炒野菌,一黎到已經聞丁好香既牛油味,野菌食落爽軟,牛油味濃,炒得非常入味,推薦一食
火灸和牛卷
火灸和牛卷,原本唔係好想食卷飯,但見朋友話勁好食就叫左件,如佢所講,好好食!燒汁同和牛配搭得好完美,而且卷飯唔算好大件,唔會怕好快飽肚,之後都叫多左幾件
飲品
自取飲品,因為怕食太飽要消消滯,而且都怕太肥XD玄米茶必備HAHA
甜品
意式奶凍,甜忌廉同奶味幾重,同我期望既差唔多,都幾驚喜,因為好少食到好食既甜品
芒果慕絲,反而依個有啲失望,口感唔慕絲,太孩,芒果味有點假,唔建議點
2015-06-12
10 分鐘 (堂食)
芝麻雞翼
牛油炒野菌
火灸和牛卷
  • 意式奶凍
2015-06-19 2848 瀏覽
在朗豪坊附近收到傳單, 又一間新放題店 ... 不過放底了一排, 近日執屋才想起來, 遂打電話訂座。  晚市只有兩個時段, 每時段三小時, 由下午五時半至晚上8時半、晚上8時45分至11時45分。從商場直上扶手電梯便會見到登記處, 根據昨晚經驗, 我提議要預早15分鐘來排隊(就算是有訂檯)。因為向登記處職員講出在訂位時他告訴我的號碼後, 職員才在一堆咭處把屬於我號碼的咭找出來, 並排在他的檯上排隊, 我們人類又站在一旁等職員叫號碼。  因此說是說第二時段在8:45分開始, 實則是先到先排。輪到我們, 按指示乘升降機到五樓後, 出來會見到這個彩燈閃閃的入口, 其後要落。樓。梯 ... 有意思~「噠、噠~」尤如唐三藏取西經般要多重經歷, 現在終於等到可以盡情去吃!全場爆滿, 勁熱鬧勁親蜜, 侍應生是滿場飛, 很勤快!連剔剔點菜紙也可以弄得時尚來, 仿皮皮套 ... Wow~飲品是自助的, 款式卻是我遇見的放題店中最多, 無論是盒裝、罐裝、樽裝, 中外品牌皆有。至於慣常放題食品都是賣東瀛, 這店卻加入一點兒泰式元素...刺身是涼涼的, 肉質柔滑不含碎冰, 海產味鮮。迷你手卷有四款口味: 海膽
全場爆滿, 勁熱鬧勁親蜜, 侍應生是滿場飛, 很勤快!
連剔剔點菜紙也可以弄得時尚來, 仿皮皮套 ... Wow~
刺身是涼涼的, 肉質柔滑不含碎冰, 海產味鮮。
迷你手卷有四款口味: 海膽、龍蝦沙律、軟殼蟹、吞拿魚腩, 可惜是剔單兩次均弄不齊四款給我。
其餘壽司均是bite size, 可以一口一粒, 壽司飯軟卻不痴牙, 款式組合千變萬化但也很美味。
紅油皮蛋 ... 第一次吃, 少少辣也很夾皮蛋的鹼味。
沙爹雞肉串 ... 有燒香過, 與醬一起焦, 惹味之餘雞肉亦不嚡口!  難怪剔剔紙上印有「BEST」字。
紐西蘭香草燒羊鞍 ... 有羊羶香, 肉質滑而肉汁緊鎖。
天婦羅很脆口, 炸皮不厚。
甜品有多款, 以西式為主, 味道濃郁是心思甜品
檯底放置了一個抽屜, 是專為吃甜品的羮, 方便顧客。

漏單的情況其實也有發生, 不過見著侍應生是多麼勤力的工作又不好意思追單。
  • 甜品
  • 紐西蘭香草燒羊鞍
  • 沙爹雞肉串
  • 紅油皮蛋
  • 壽司
  • 刺身
  • 飲品
2015-06-02 2661 瀏覽
今次我要介紹既放題係旺角數一數二既放題。放題既魚生通常都係客人既焦點,三文魚呀,北寄貝呀,個啲通通都有,係我見過最齊既一間而且都好新鮮而熟食個邊都好多款,牛油栗米啦都好好食 甜甜地岩唒女仔另外,驚喜既係天婦羅有成十幾款咁多,任君選擇。泥到既時熱辣辣 證明都系即炸食物質數都好好,三文魚上黎個陣,仲可以食得出魚鮮味,睇得出啲料係選過先比個客,幾有誠意,唔似其他個啲放題,比左野你食就算。
今次我要介紹既放題係旺角數一數二既放題
而且都好新鮮
而熟食個邊都好多款,牛油栗米啦
都好好食 甜甜地岩唒女仔
另外,驚喜既係天婦羅有成十幾款咁多,任君選擇。
泥到既時熱辣辣 證明都系即炸
2015-06-01 2216 瀏覽
跟同事開開心心收工食放題book了6點場~因為我們都很興奮!order食物多到沒地方放海膽手卷最先到,細細卷,一口食落肚不用調味都覺得很鮮美味而且份量較為細小,完全不會飽三文魚很肥美(幾乎每款都點了20件,除了鮑片漏單,其他都黎足)不止貝柱,鮑片,,甜蝦和虎蝦很新鮮和甜鰻魚壽司和羊架沒有試,但朋友都說入味真心推薦炸物!一口芝士和紫心香芋丸很香很美味!芝麻雞翼雖食落有點麻煩,但好香又入味!這個焗蠔?我都忘了是什麼..但這個千島醬很香!甜品款式賣相吸引!每件都不覺膩(可能我個人很喜歡甜品)不會太甜或淡
跟同事開開心心收工食放題
book了6點場~
因為我們都很興奮!
order食物多到沒地方放

海膽手卷最先到,
細細卷,一口食落肚
不用調味都覺得很鮮美味
而且份量較為細小,完全不會飽
海膽手卷
不止貝柱,鮑片,,
甜蝦和虎蝦很新鮮和甜
刺身
鰻魚壽司和羊架沒有試,但朋友都說入味
真心推薦炸物!
一口芝士和紫心香芋丸很香很美味!
芝麻雞翼雖食落有點麻煩,但好香又入味!
這個焗蠔?我都忘了是什麼..
但這個千島醬很香!
甜品款式賣相吸引!
每件都不覺膩(可能我個人很喜歡甜品)
不會太甜或淡
2015-05-29
海膽手卷
  • 甜蝦
  • 一口芝士
  • 紫心香芋丸
2015-05-22 3089 瀏覽
見咁耐無食過放題就相約我的母親大人去大瀛喜食9點半有八五折加埋一差唔多二百元算係抵食重點係呢間放題嘅質數係大fit!!首先必食的係刺身呢到每款刺身都十分新鮮三文魚係十分肥美甜蝦係必食啦鮮甜無比食多十幾隻都可以帆立見壽司當然係大fit完全沒有因為係任食而用一啲唔太靚的食材沙律都係用心整的熟食都好正呢到另一個賣點係自家製的甜品款式賣相同甜品店的一樣味道正
2015-05-21