2020-01-26 368 瀏覽
5點到,無人等位,walk in都有位,全場冷清,好小人,落單好快有得食,亦無漏單情況,可能因為少客關係,價錢早場推出優惠,19:30前$173+1,好抵,刺身正常,火炙壽司蟹棒好食,為獨火炙三文魚腩壽司,條魚燒到黑晒,成舊炭甘,我都忍唔出佢係三文魚,所以唔敢食,炸榴連正。飲品款式多,冷熱都有,好貼心另外有個自助巴,有甜品,山果,熱盤,湯,都好多野食。不過服務都係有代改進,不夠主動收碟,仲倒瀉野,好左無整污糟衫袋
2020-01-26
  • 壽司
  • 火炙蟹棒壽司
  • 刺身
上菜快又無漏單,比其他放題好好多。刺身種類又多,最主要係新鮮,唔會有腥味。最令我驚喜既係居然有鰻魚食。佢既鰻魚唔會太油。仲有,佢呢到既海膽唔會有一陣臭味,比平時食到既好味好多。平時食放題一定唔會叫壽司,因為怕會好快就飽,但大瀛喜既壽司比一般細舊,完全唔洗怕好快會飽。而炸物,天婦羅,串燒水準都平均。我都好欣賞D一品料理,好適合香口人口味。食飽左就到甜品時間。會再返黎食最主要係因為呢到既甜品比其他多款揀。除左最常見既雀巢雪糕雪條,佢仲有焦糖布丁、cheese cake同馬卡龍!平平地食放題,呢間叫想食嘅野都有。服務方面,比之前好咗,D侍應起碼友善有禮。
上菜快又無漏單,比其他放題好好多。

刺身種類又多,最主要係新鮮,唔會有腥味。
最令我驚喜既係居然有鰻魚食。佢既鰻魚唔會太油。
仲有,佢呢到既海膽唔會有一陣臭味,比平時食到既好味好多。

2020-01-04 725 瀏覽
愛吃日式放題的朋友真係好多, 每次睇完佢地facebook 的相,我就會即問佢 ,嘩你去邊間食,好似好豐富喎得唔得架,刺身正唔正架 往往我都係等身邊朋友試左話ok我先去食的,今次朋友介紹我來食大瀛喜佢地話都抵食款式都算多。一來我們已經點一大盤刺身,三文魚依舊係我最愛,佢地的蝦都唔錯有3款,都好新鮮。鰻魚都燒得唔錯, 炸物,我都係鍾情芝麻雞翼,串爆牛舌雞軟骨就普通左d ,天婦羅炸蝦和蟹棒點沙律醬好食。羊架必點,入味燒得剛好。嘩完全估唔到有大蜆囉,正呀!

一來我們已經點一大盤刺身
三文魚依舊係我最愛,佢地的蝦都唔錯有3款,都好新鮮。

鰻魚都燒得唔錯,

炸物,我都係鍾情芝麻雞翼,

串爆牛舌雞軟骨就普通左d ,

天婦羅炸蝦和蟹棒點沙律醬好食。

羊架必點,入味燒得剛好。

嘩完全估唔到有大蜆囉,正呀!
2019-12-28 723 瀏覽
25 Dec 2019. 今日來到旺角同一大班朋友食晏,開頭真係諗唔到食咩好,直到有朋友提出咁多人,不如食放題啦唔洗煩唔洗諗,我又覺得岩,因為大家都唔鍾意諗去邊食,成日為呢些事吵架。 所以就去了大瀛喜,講真我之前未來過覺得唔錯。我地叫左好多刺身, 三文魚,蝦都有3款,每樣都好新鮮, 一口牛都好淋好食, 手卷方面, 第一輪叫海膽 好甜,但第二輪已經唔好食了, 壽司款都算多, 花之戀和蟹棒都好豐富, 呢到野飲甜品都算OK,仲有水果,呢個價錢算抵食。
25 Dec 2019.

2019-12-19 607 瀏覽
今次2個人去食,得2個鐘食唔緊要,但可以漏2次單,變相人客少左半個鐘,到夠鐘又催命符咁叫你埋單,咁你漏兩次單我同邊個計返,最後結果求其拿拿林食主菜同甜品就算,過程快過打針,真係食到好無癮,食個晚餐過程緊張又刺激,下次你請我都唔會去,冇下次老細,錢唔係咁賺嘅

老細,錢唔係咁賺嘅

2019-12-18
2019-12-19 633 瀏覽
基本上每一次去這間放題的餐廳,也是大排長龍的,相信一定有他的原因,就是非常便宜而且甚有質素。基本上都是兩小時任吃的,一開始我們先叫了很多魚生,有新鮮的大蝦、爽口的北寄貝、劍魚、厚厚的帶子!之後我們叫了一堆炸物,有炸大蝦、炸雞翼,全部都很脆,似乎是即叫即炸的!另外叫了一些鍋,十分滋味。上菜速度也非常快,又不會有遺漏下單的情況,服務十分周到。壽司的擺放也十分漂亮,雖然是放題,但質素仍然十分高,真的十分美味,壽司的大小也剛好,一口便可以放進口內!

上菜速度也非常快,又不會有遺漏下單的情況,服務十分周到。
2019-12-10 820 瀏覽
家人一向都喜歡吃放題, 某天路過發現呢間大瀛喜,決定生日時來試試。食物種類和份量也可接受,但本來生日一家人開開心心的吃放題,點知食食吓發現牆上有小強。經理很好人,問我地洗唔洗轉枱。心想食肆有小強是難免的,唔想太引起其他客人的注意,就繼續坐返係原來的位置。點知食咗冇幾耐,桌面有小小強出現,是初生的,頓時胃口全失,速速埋單離開。總結: 員工服務態度OK, 食物質素還可以,但接受不了衞生程度, 決定不會再幫襯。

2019-12-03 920 瀏覽
來尼間食過幾次放題啦勁鍾意食鰻魚 牛舌 三文魚刺身 榴蓮波波不過如果刺身再新鮮d會更好 同埋雪糕可以轉下其他款 宜家果d無乜慾望食整體來講 優惠期間 相比其他 尼間嘅性價比幾高
來尼間食過幾次放題
勁鍾意食鰻魚 牛舌 三文魚刺身 榴蓮波波
整體來講 優惠期間 相比其他 尼間嘅性價比幾高
外賣送餐
  • 鹽燒牛舌
  • 鰻魚
2019-11-30 862 瀏覽
叫啲野食一直漏 刺身叫十片得五片 五個人點食?跟住再叫單又要等勁耐 次次都黎勁少 送餐又慢 又漏單 一個鐘個肚都係餓 同觀塘個間商場好遠 永久性block list 完全唔跟單 唔明點解有咁多好評
2019-11-04 1274 瀏覽
今天5點半入座,食物種類一般,味道一般,某d刺身一食入口就知唔新鮮。坐近出食物的位置,同行朋友見到職員將搞錯的食物胡亂分發給食客,當然我們咁近,自然成亂塞對象。不管我們有多堅持同職員反映無叫到,亂塞情況都係一樣,提前付款後,店員態度開始差,經理也在交枱5分鐘前好晦氣說了一句”夠鐘喇喎”。本來職員唔多應機及成日掛住吹水,這句夠鐘喇喎給了態度惡劣一種昇華。食到一半同朋友已經有了共識,多謝但不會再幫襯。
今天5點半入座,
食物種類一般,味道一般,
某d刺身一食入口就知唔新鮮。
坐近出食物的位置,
同行朋友見到職員將搞錯的食物胡亂分發給食客,
當然我們咁近,自然成亂塞對象。
不管我們有多堅持同職員反映無叫到,
亂塞情況都係一樣,
提前付款後,店員態度開始差,
經理也在交枱5分鐘前好晦氣說了一句”夠鐘喇喎”。
本來職員唔多應機及成日掛住吹水,
這句夠鐘喇喎給了態度惡劣一種昇華。
食到一半同朋友已經有了共識,多謝但不會再幫襯。
2019-11-04
  • 雪糕
某日食完沙嗲王行落黎見到呢間都做緊午市優惠,今日就決定黎食啦~午市定食$38起, 就試過$38的鹽燒鯖魚定食!!一黎平啦, 二黎暫時未試過鯖魚都伏~一個定食,包前菜&沙律, 麵豉湯, 一個小食, 一個主食&飯, 一杯/罐野飲同甜品我就覺得都幾抵前菜&沙律都係整定, 無咩好講; 麵豉湯就淡到好似有少少味的熱水咁小食醬燒雞翼幾好食, 幾香, 咬落無雪味, 熱辣辣咁~主菜鯖魚黎啦~估唔到佢有兩嚿魚!食落都有D骨(唉,邊條魚無骨架~)魚一凍就腥, 餐廳冷氣好大, 所以我食完嚿細魚,攤左一陣大嚿魚的魚皮食落就覺得有D腥野飲就可以自行出飲品櫃拎~支裝罐裝都有, 熱飲就只係得熱茶同熱水 最後就係甜品啦, 可以揀芒果布丁, 豆腐花同雪糕 都係預先包裝街買個種如果係$38食到咁多野我覺得性價比都高的~但唔會想再俾多D錢試其他野lor
我就覺得都幾抵
小食醬燒雞翼幾好食, 幾香, 咬落無雪味, 熱辣辣咁~
午市小食-醬燒雞翼

鹽燒鯖魚定食

午市-沙律&前菜
午市小食-醬燒雞翼
2019-10-12 1796 瀏覽
突然想食日本料理放題,一家人去大瀛喜食午市放題,即日早上即刻book位,星期六午市放题任食,位位唔駛HKD200,即可由12pm食到3pm一坐低當然要先叫一盤刺身先D刺身超级新鲜好味,而且種類很多但它那wasabi, make in China, 失望其他食物味道都相曾唔錯,例如蝦都有三款, 黃金蝦, 蒜蓉蒸芝士蝦, 海鹽燒蝦,全都好好味,對我們呢D蝦迷,真是一大口福.炸物品種亦很多而且它设有甜品自助區,選擇多整體超级滿意,好味,滿足,可以食完再食

一坐低當然要先叫一盤刺身

D刺身超级新鲜好味,而且種類很多

但它那wasabi, make in China, 失望

炸物品種亦很多

而且它设有甜品自助區,選擇多

整體超级滿意,好味,滿足,可以食完再食

2019-10-12
喜歡麻煩請收藏,謝謝大家😊平常很少吃放題或自助餐,尤其是畢業後更加少吃。今天與朋友一行三人,來了這間位於旺角的大瀛喜,超經濟實惠,繁忙時段才$238。這根本就是佛心價錢!地方裝還不是很豪華,都是大多香港放題的模樣。刺身、壽司、天婦羅、手卷、串燒、炸物、甜品、雪糕等⋯應有盡有,通通無限任吃!啤酒汽水無限任飲。員工服務不錯,上菜速度快,不會漏單。我們主要吃刺身,覺得不錯,很新鮮!吃幾碟已經值回票價,已回本!燒羊架很好吃,推薦!唯一失望是甜品沒有哈根達斯吧,很多放題餐廳已經把甜品雪糕轉為哈根達斯,但這家沒有。
喜歡麻煩請收藏,謝謝大家😊

平常很少吃放題自助餐,尤其是畢業後更加少吃。今天與朋友一行三人,來了這間位於旺角的大瀛喜,超經濟實惠,繁忙時段才$238。這根本就是佛心價錢!

地方裝還不是很豪華,都是大多香港放題的模樣。刺身壽司、天婦羅、手卷、串燒、炸物、甜品、雪糕等⋯應有盡有,通通無限任吃!
啤酒汽水無限任飲。

員工服務不錯,上菜速度快,不會漏單。

燒羊架很好吃,推薦!

• 燒羊架
2019-10-04 1185 瀏覽
呢間日式放題餐廳小妹去過好幾次,刺身新鮮,多特色食物,熟食甜品都唔錯,價錢喺放題嚟講都算合理👍想一次過食盡唔同嘅日式料理呢間考慮得過😌✵小妹最愛嘅特别推介有:🐟刺身: 三文魚 油甘魚 劍魚腩🍣壽司卷物:三文魚腩壽司 花之戀 忌廉鰻魚芝士卷🍖熟食: 香草羊架 一口牛柳粒🍤炸物: 榴槤炸彈 炸鮮奶磚 炸芝士波🍮甜品: 法式焦糖燉蛋 貓山王糯米糍

小妹最愛嘅特别推介有:
  • 一口牛
  • 花之戀
  • 香草燒羊鞍
2019-10-03 706 瀏覽
一直係openrice睇左好耐同班FD食邊間放題好,見到呢間唔算貴又多款色。因為有BOOK台既關系,7點正直接就入到去,我地4個人。食物黎得算快,亦無走單,不過食物質素唔高,感覺似劣食FEEL。最搞笑係黎錯左隔離個台既魚生比我地,我地食左先聽到隔離投訴話未黎。雪糕櫃有榴槤雪條,呢個唔錯,最後個個食飽吹水都幾好。點知就係呢個時候,張沙發有隻曱甴…都唔係細隻…成班FD即場唔想再吹水…比錢走人…基本上係唔會有下次…明白放題餐廳衛生方面有佢既難處,但係加埋食物質素既話…真係無下次…
雪糕櫃有榴槤雪條,呢個唔錯,最後個個食飽吹水都幾好。
2019-09-25