2021-11-29
今日到大埔超級城試新餐廳。餐廳裝修好有和風風味,令人有種置身日本既感覺。照燒雞皮餃子$48 - 雞皮燒到好脆口,餃子入面啖啖肉,再點埋生雞蛋去食,成個味道提升左好多。海鮮蕃茄醬蛋包飯$138 - 呢個蛋包飯上菜既時候,侍應會即埸係你面前切開隻蛋,望住d蛋汁慢慢流落飯上面,真係令人流晒口水,海鮮份量十足,有兩隻青口,兩個炸魷魚圈,仲有一個份量十足既蝦添。明太子香腸意粉$78 - 明太子份量十足。意粉份量十足,配料勁多。而且醬汁好好味,不過食晒成個意粉真係會好漏。日式全日早餐多士$112 - 呢個我推薦大家一定要點,雖然佢只係一個全日早餐,但佢個蛋真係整到好滑好香,而且亦都有流心既效果。成個配搭我都好鍾意。焙茶牛乳$45 抹茶牛乳$42 - 兩杯牛乳茶味香濃,重茶味之餘亦不失牛乳既滑。奶味亦都好濃郁。日式布甸$36 - 反而甜品我覺得中規中矩,而且偏甜。餐廳環境舒適度滿分,食品賣相同味道非常高。雖然價錢來講唔算太親民,但都值得大家來試。
餐廳裝修好有和風風味,令人有種置身日本既感覺。
日式布甸$36 - 反而甜品我覺得中規中矩,而且偏甜。