2022-01-18
成日經過大埔超級城都見到呢間餐廳排哂長龍,見餐廳裝修又好有日本風味,一直都好想試,今日終於抽到時間黎排隊。我地下午時間黎,等左大約十分鐘左右,都算快。餐廳裝修真係好有日本風味,個餐牌亦都好靚,而且清楚易明,我地都好快揀好想食的食物:日式紅酒燉牛肉蛋包飯($98):侍應會問我地影唔影相,影好相佢就幫我地切開,之前係電視已經見過呢款蛋包飯,一直好想試,冇諗過香港都食到,真係好驚喜。雞蛋好滑,蛋味好香,飯本身有用汁煮,好好味,牛肉更值得一讚,好入味而且好林!芫荽青醬蝦意粉($92):芫荽味不算重,另外亦有香草味,每條意粉都掛滿醬汁,非常惹味,大蝦好大隻,而且爽口彈牙南蠻炸雞($85):叫左細份原來都好多,個醬汁酸酸甜甜好滋味,而且個雞肉都滑草莓法式多士($68):呢個多士非常鬆軟,唔係一般的多士,好有驚喜,蛋味亦都好濃伯爵茶戚風蛋糕($51):呢個蛋糕同樣好鬆軟,而且伯爵茶蛋糕我一向好鍾意食,呢度個伯爵茶味亦都好香草莓沙冰($48):有新鮮士多啤梨同士多啤梨醬調制而成,味道香濃雲朵沙冰($52):呢個問左職員,主要係蝶豆花同乳酪組成,朋友話好好飲呢間餐廳唔止適合打咭,食物味道都好高質,難怪每
日式紅酒燉牛肉蛋包飯($98):
芫荽青醬蝦意粉($92):
南蠻炸雞($85):
叫左細份原來都好多,個醬汁酸酸甜甜好滋味,而且個雞肉都滑
草莓法式多士($68):
呢個多士非常鬆軟,唔係一般的多士,好有驚喜,蛋味亦都好濃
伯爵茶戚風蛋糕($51):
呢間餐廳唔止適合打咭,食物味道都好高質,難怪每次經過都排隊,真係值得來試一試,可以過一個休閒的下午,呢日都好開心。原本甜品想食布丁,覺得好靚,可惜賣哂了。