《日式紅酒燉牛肉蛋包飯🍛》軟綿綿好fluffy既蛋蓋住燉飯夾住蛋食 每啖飯都更顯豐潤油滑牛肉大大舊但炆得好入口 質感軟腍.《日式卡邦尼意粉🍝》每條意粉都沾滿奶油醬汁 好creamy除左蘑菇 仲有大量木魚絲 香氣四溢.《南蠻炸雞🍗》一上碟已經覺得店家好佛心 勁大份熱辣辣炸雞外皮炸脆 入面juicy嫩滑南蠻漬汁味道酸酸甜甜 醃到雞肉入哂味再配上南蠻炸雞必備的蛋黃他他醬 風味十足.《岩燒芝士多士🧀🍞》厚多士上面鋪滿芝士 焗到好似溶岩咁流出黎如果可以再焦脆d就好了 配埋煙肉食鹹鹹香香的.《日式布甸🍮》一上碟已經充滿日式氛圍 美美的奶黃色布甸質感嫩滑 牛奶味濃郁 加上焦糖汁食 好快就清哂了.《紫薯鮮奶💜》賣相吸引 入口順滑 帶出淡淡的紫薯香 不會過甜.《榛子鮮奶咖啡🤎》凍的latte 都放了榛子碎係面頭 加強口感

《日式紅酒燉牛肉蛋包飯🍛》

賣相吸引 入口順滑 帶出淡淡的紫薯香 不會過甜

《榛子鮮奶咖啡🤎》
凍的latte 都放了榛子碎係面頭 加強口感
2022-01-01 42 瀏覽
每次都想來吃這家日式蛋包飯,但是每次都被排隊的長龍嚇到,這次終於搶到位置。這家的裝修讓人非常舒服,帶有日式傳統的優雅,就連服務員的衣著都非常的講究。上菜的時候,還被溫柔地問需不需要拍照,服務態度非常的好。這家的蛋包飯真的非常的好吃,切開後裡面的滑蛋流出來,非常有食慾。咖喱牛肉蛋包飯配有咖喱醬汁,味道很特別;壽喜燒牛肉蛋包飯也沒讓人失望。價格偏貴一點,但是分量是絕對的夠。總之整體的評價不錯,是值得來吃的一家餐廳。希望香港可以有多一點的分店。
去到大埔除咗膠遊唔少得要搵好嘢食,揀咗一間出名蛋包飯嘅日式喫茶店,走復古文靑路線,門口有棵好大用來裝飾嘅紅葉樹,然後入到去係窄窄長長嘅空間,頗有日本咖啡館嘅感覺,星期日12點幾已經開始要等位!! 🔘紅酒燉牛肉蛋包飯上菜嘅時候店員會俾你影左張相先,然後喺你面前切開加淋上醬汁,蛋係半生熟嘅狀態有蛋汁,食落好滑,牛肉份量幾多已經炆煮到軟熟,蛋包飯真係好推介!! 🔘芫荽青醬蝦意粉食落冇咩芫荽味,反而青醬會出啲,意粉同大蝦味道都正常,但就冇蛋包飯咁驚喜!! 🔘南蠻炸雞雞肉嫩滑,加上酸酸甜甜的南蠻醋和他他醬,開胃又好味,仲有份量唔少嘅椰菜絲沙律!! 🔘草莓法式多士質地比較濕潤,配搭藍莓同士多啤梨,再灑上糖霜同士多啤梨醬汁,甜度剛好,但印象中啲士多啤梨未算好甜,同埋面頭嘅綠色配菜有少少唔夾!! 😝🔘伯爵茶戚風蛋糕賣相平平無奇,但味道取勝,蛋糕輕盈鬆軟,伯爵茶cream做得幾好味,伯爵茶味道夠出!! 🔘凍紫薯鮮奶餐牌寫到明係用4.3牛乳,有濃厚奶泡,有啲後悔嗌咗凍飲,應該熱飲會好味啲!! Order主菜可以加錢加配飲品&涼拌菜,再加錢可以有埋蛋糕,大家想食咩就加咩喇!!

🔘紅酒燉牛肉蛋包飯

🔘芫荽青醬蝦意粉

🔘南蠻炸雞

🔘草莓法式多士

🔘伯爵茶戚風蛋糕

🔘凍紫薯鮮奶

2021-12-30 44 瀏覽
大埔呢間野開左一段時間都未去食過,今日經過見唔係好多人等就入左去食,聽講呢到蛋包飯幾出名,所以叫左個壽喜燒蛋包飯,上台個陣店員仲好貼心,會問你要唔要影左相先,佢再介開個蛋包飯, 配料都有好多,牛肉薄片好入味,仲有D沙律。個蛋係超級嫩,好滑! 另外,都叫左明太子香腸意粉,就咁睇落好淺色,本身以為會唔夠味,但食第一啖已經好重明太子味! 而且個意粉又唔會乾,幾好食! 叫左半份炸雞,個醬好鐘意,少少酸酸甜甜,雞肉都仲係滑的,炸粉又唔厚! 呢到另一打卡食物就係佢既甜品! 叫左個布丁,超驚喜,蛋味好濃,布丁質地係好挺身,唔係一筆就散個款,同埋外形真係100分,睇得又食得。呢到既French toast係偏濕潤既質地,都係好重蛋香味。野飲方面就叫左紫薯牛奶同埋抹茶牛奶,都好唔錯,今晚真係大滿足呀!
2021-12-27 61 瀏覽
趁放假去大埔一間新嘅餐廳食飯,我哋分別叫咗蛋包飯同豚肉飯,食物質素距離平均餐很遠….又貴又唔好食服務質素又差….排隊排左20分鐘結果食到咁嘅質素真係一肚氣,以後都不來了。
2021-12-27
25 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
2021-12-21 70 瀏覽
聞名已久,經朋友介紹,依間餐廳有好多人排隊㗎,人排我又排下先,果然冇排錯隊,要排成大半個鐘先可以入去食😝😝🔸海鮮蕃茄醬蛋包飯($138)🔸嚟呢度,梗係要食佢嘅招牌菜,蛋包飯🤩🤩淨係睇賣相,蛋包飯已經好吸引,店員係會幫你切開個蛋,然後撥開成兩邊,再林啲汁上去嘅,好貼心嘅服務👍🏻👍🏻啲海鮮🦞🦞拌碟就好鮮甜,好大隻依個蛋🥚🥚超滑,仲識得震動㗎,份量好大,好足本😋😋🔸明太子香腸意粉($78)🔸意粉質感煙煙韌韌,香腸就有少少辣🌶🌶,兩者溝埋一齊,好惹味,唔錯唔錯☺️☺️🔸蟹肉忌廉可樂餅($62)🔸外表炸到金黃色,但內裏就係軟綿綿嘅忌廉,而且仲有好多蟹肉🦀🦀,好正,外脆內軟,好好味😚😚🔸草莓法式多士($68)🔸呢個多士好驚喜,好特別,放左好多士多啤梨🍓🍓,好吸睛,仲有士多啤梨果醬淋起上面,好甜,好sweet ,食到停唔到口😍😍🔸綠茶戚風蛋糕($49)🔸呢度嘅蛋糕好軟熟,而且軟綿綿,好好味,仲有面頭上面嗰個醬汁,係勁濃嘅綠茶醬🍀🍀,就咁食果醬都唔會好膩,啱晒我呢啲綠茶空😚😚🔸紫薯牛乳($38)🔸除咗蛋包飯,呢嗰度嘅牛乳飲品🥛🥛都係必飲嘅,好香嘅紫薯味🍠🍠,而且係用3.6牛奶整嘅,好滑呀,飲熱嘅紫薯牛乳會

🔸海鮮蕃茄醬蛋包飯($138)🔸
嚟呢度,梗係要食佢嘅招牌菜,蛋包飯🤩🤩
啲海鮮🦞🦞拌碟就好鮮甜,好大隻
依個蛋🥚🥚超滑,仲識得震動㗎,份量好大,好足本😋😋

🔸明太子香腸意粉($78)🔸

🔸蟹肉忌廉可樂餅($62)🔸

🔸草莓法式多士($68)🔸

🔸綠茶戚風蛋糕($49)🔸

🔸紫薯牛乳($38)🔸
除咗蛋包飯,呢嗰度嘅牛乳飲品🥛🥛都係必飲嘅,好香嘅紫薯味🍠🍠,而且係用3.6牛奶整嘅,好滑呀,飲熱嘅紫薯牛乳會令成個人都好舒服,好暖胃😌😌

🔸巨峰提子梳打($42)🔸
呢杯巨峰提子🍇🍇係真材實料㗎,個底入邊有啲醬汁好清爽,清熱解渴一流😎😎
2021-12-19
30 分鐘 (堂食)
2021-12-21 191 瀏覽
👭🏻早日同朋友去咗大埔中心一田添賺聖誕節抽獎禮物,經過一條人龍,發現佢地排緊一間店面設計型格嘅日式餐廳「喫茶ちょうぼ」。於是我地都湊下熱鬧,喫茶一番。🍝明太子香腸意粉($78):奶油味濃厚,香腸偏向台灣腸有咬口嘅口感,蘑菇正常,明太子味比較柔和。店家選用咗扁意粉,相對樣明太子奶油醬更加能依附於意粉上。🍛日式紅酒燉牛肉蛋包飯($98):侍應呈蛋包飯後,於客人面前將蛋包界開,在淋上獨家醬汁。可以打卡,同時視覺加分!口感方面雞蛋好軟熟溫柔。而牛肉軟腍,稍為帶有脂肪位,入口有油脂香。🍗(大)南蠻炸雞($135):大份真係好足料好多!本身炸雞嘅醬汁係偏甜,一半炸雞覆蓋咗雞蛋蛋黃醬汗,一雞兩食。再配以伴碟嘅沙律菜解膩十分好。雞肉嫰滑多汁可encore,唯份量真係好大,大份足夠三至四人享用。🥪岩燒芝士多士($65):選用左厚多士,上面鋪滿溶化咗嘅芝士溶,以及數粒芝士塊。偏向淡口咁嘅朋友可以單食芝士多士,要重口味嘅小編則每一口都加上燻煙肉,讓整體口味更加鹹香惹味。拌碟有份沙律,作為下午茶剛好。🍮日式布甸($36):一粒清甜嘅車厘子作為點綴,布甸重牛奶及雞蛋香。入口綿密軟滑,再加上焦糖汁及忌廉,適合嗜甜

🍮日式布甸($36):一粒清甜嘅車厘子作為點綴,布甸重牛奶及雞蛋香。入口綿密軟滑,再加上焦糖汁及忌廉,適合嗜甜嘅朋友。

☕️榛子鮮奶咖啡:適合咖啡超新手,極之輕盈嘅咖啡感,入口主要係牛奶嘅乳香,以及榛子碎嘅口感。

🥛紫薯鮮奶:同樣地入口都係牛奶嘅乳香,紫薯香於味蕾輕輕帶過,唔使擔心過甜嘅問題。

☺️整體而言:
1. 食物價錢合理,小編推薦炸雞!建議於平日下午茶時段到訪,避開排隊人潮,從而享受更佳嘅座位環境及服務。
2. 店門口有啲日本小精品販賣,例如乾花,線香,幾得意呢~
3. 另外小編留意到,好有趣嘅呢度客戶嘅年齡層好廣。學生,成年人,長輩,家庭群組都有呢~

喫茶ちょうぼ
地址:大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖
電話:25641888
營業時間:11:30-22:00
  • 南蠻炸雞
2021-12-20 69 瀏覽
店鋪環境:打卡簡直係一流,好有日本風格嘅裝修😍入到去,覺得好warm🥰鰻魚玉子飯😝鰻魚就黎大過隻碟,下面加埋個玉子,連埋鰻魚汁,咁樣嘅配搭,一啖食落去,鰻魚汁嘅甜,玉子嘅甜再加上飯嘅甜,簡直一流😋紅酒牛肉蛋包飯❤️紅酒牛肉煮得夠淋,容易入口,蛋包飯好似日本個d一樣,好睇,好玩又好食🤣抹茶latte👀抹茶唔太濃,我覺得打卡係好睇嘅,但飲落去就…..我覺得呢個係失分位😞甜品方面都好正,尤其係焦糖脆餅蛋糕,真係好好食😆😆😆😆整體黎講,主食同甜品都係好食嘅,但飲品方面就,要再試下其他🤣可能咖啡方面個d好飲掛🤭
店鋪環境:
打卡簡直係一流,好有日本風格嘅裝修😍
入到去,覺得好warm🥰

鰻魚玉子飯😝

紅酒牛肉蛋包飯❤️

抹茶latte👀

甜品方面都好正,尤其係焦糖脆餅蛋糕,真係好好食😆😆😆😆

• 日式紅酒燉牛肉蛋包飯
  • 鰻魚玉子蓋飯
  • 焦糖脆脆蛋糕
2021-12-20 77 瀏覽
而家交通方便左咁多,今日又黎左大埔行街搵好野食,見到有新既日式cafe,門口有一棵好既紅葉🍁樹,即刻入去試一試個午市先😙😋 蟹肉忌廉可樂餅 $62因為未食早餐,除左叫主食都想食下邪惡既炸物😛呢個可樂餅比預期既好食,入面既蟹肉忌廉相當滑口,出面炸得夠脆口,本身以為得兩塊,成碟都有三塊,因為太可口,兩個人都完全食得晒~‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10😋 明太子香腸意粉 $78主食揀左明太子口味既意粉,都係用忌廉汁既底,面頭加左小小紫菜同辣椒絲,用上闊身d既意大利粉,味道都相當唔錯,唔會死咸‼️好食指數8/10‼️推介指數8/10😋 壽喜燒風牛肉蛋包飯 $85有別於平時食嘅茄汁蛋包飯,肥牛充滿壽司燒汁香味,個配菜大菇意外地出色👍🏻蛋係侍應即時切開,都幾有驚喜!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10😋 巨峰提子梳打 $42男朋友話提子味突出,如果再大杯啲就好啦🤤‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 棒子鮮奶咖啡 $42叫左杯凍既,飲得出係即磨既濃縮咖啡配上鮮奶,唔會好甜,岩曬我口味‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 日式布甸 $36最後食個甜品作為今餐既結尾,好有驚喜,好滑既口感,
即刻入去試一試個午市先😙

😋 蟹肉忌廉可樂餅 $62

‼️好食指數9/10
‼️推介指數9/10

😋 明太子香腸意粉 $78

‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

😋 壽喜燒風牛肉蛋包飯 $85

有別於平時食嘅茄汁蛋包飯,肥牛充滿壽司燒汁香味,
個配菜大菇意外地出色👍🏻
蛋係侍應即時切開,都幾有驚喜!

‼️好食指數9/10
‼️推介指數9/10

😋 巨峰提子梳打 $42

男朋友話提子味突出,如果再大杯啲就好啦🤤

😋 棒子鮮奶咖啡 $42

😋 日式布甸 $36

最後食個甜品作為今餐既結尾,好有驚喜,好滑既口感,配上焦糖漿真係一流

總括嚟講對呢間新嘅日式Cafe既感覺係又可以打卡又可以舒服咁樣食一個開心嘅下午~如果下次嚟大埔都會再食~

🍽️ 喫茶ちょうぼ
📌 大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓276號舖
☎️ 25641888
⏰ 星期一至日11:30–22:00
2021-12-19 1513 瀏覽
之前無意中發現大埔超級城新開咗間日式cafe 而門外大排長龍,就已經暗暗將其收錄係口袋名單內,為咗避開人潮,我地仲提早於12點前入坐慢慢嘆個weekend brunch 添😎餐廳裝潢偏向和式復古昭和風格,店內有一顆人工楓樹可供打卡,附近放有唔少日本精品同雜誌可供選購海鮮蕃茄蛋包飯相機預備📷注意⚠️蛋包飯會先以奄列形式上菜,店員會係大家打完卡後再將奄到列切開,內裏包藏滑嫩嘅炒蛋會隨即流出嚟😋😋再淋上特製醬汁,炒蛋滑溜香濃,配上西炒飯底一流👍🏻芫茜青醬蝦意粉開邊大虎蝦先以半煎炸形式處理,驚喜係虎蝦嘅蝦膏好肥美😋自製青醬汁好香濃但芫茜味唔算重,份量絕不手軟,確保每條闊條麵都掛滿青醬汁,闊條意亦能保持彈牙唔會over-cooked南蠻炸雞以炸雞山嚟形容完全無錯,炸雞夠香脆而且即使淋滿甜酸醬後仍能保持脆度👍🏻日底炸雞另一特色就係會配上大量椰菜絲同沙律醬,前者可以中和油膩感,後者為炸雞再添多一重和風嘅味道牛油果多士日系喫茶室菜單上嘅常品非多士莫屬,我哋今之無揀列大熱推仲既小倉紅豆牛油多士,後渣中揀咗比較特別嘅鹹食多士-牛油果🥑多士厚多士牛奶味極重,上面鋪滿軟綿綿嘅牛油果蓉同Parma ham 花,再

海鮮蕃茄蛋包飯

芫茜青醬蝦意粉

牛油果多士
厚多士牛奶味極重,上面鋪滿軟綿綿嘅牛油果蓉同Parma ham 花,再加上辣椒乾粒,口感同味道都好特別

白桃梳打
培茶牛乳
「喫茶」都提供唔少特色飲品,下午茶嚟食件cake 嘆茶都唔錯,培茶牛乳道相對較吸晴,白色嘅牛奶同暗啡色嘅培茶底相映成趣,培茶味濃再上牛奶就剛剛好👍🏻

伯爵茶戚風蛋糕
戚風蛋糕好似海綿咁好鬆軟,伯爵茶味夠出但唔會過濃,奶蓋偏甜配上蛋糕嘅茶味balance 番

• 伯爵茶戚風蛋糕
  • 南蠻炸雞
2021-12-17 680 瀏覽
是日放假,去左大埔墟探朋友,朋友向我推介哩間在大埔超級城好多人食的新店舖~喫茶ちょうぼ喫茶ちょうぼ系系日式餐廳,但賣的系有洋味的日式料理,入到去環境,真的好像去左舊時的日本咁,去唔到日本,去食下野感受下都唔錯,職員給左迎WINDOWS位置的枱我地,可以同朋友談一下心,朋友介紹食哩度的日式紅酒燉牛肉蛋包飯 ,叫左一個,其他叫左的有牛油果厚切多士,明太子香腸意粉 ,南蠻炸雞,另外甜品點左個伯爵茶戚風蛋糕,焦糖餅芝士蛋糕,飲品同朋友點左個熱的抹茶牛乳,紅豆牛乳佢本MENU真的好靚,私心想要一本哈哈點左餐,職員會給左個小食,真的好吸引~~抹茶牛乳,紅豆牛乳抹茶牛乳同埋紅豆牛乳真的好好飲,現在天氣凍凍地,飲哩兩杯真的好SWEET,牛油果厚切多士牛油果厚切多士的多士有烘底,加埋牛油果醬,真的好YUMMY,同埋佢有埋塊HAM,食落好有鹹香南蠻炸雞南蠻炸雞系細份的,真的都有唔少雞,同埋加埋佢個自己整的蛋黃碎醬,真的好邪惡但又好好食~~日式紅酒燉牛肉蛋包飯日式紅酒燉牛肉蛋包飯職員會先給你影相,之後用刀切開蛋,一開蛋D汁流出來,真的好吸引人食~~日式紅酒燉牛肉真的唔錯,夠林,另外蛋包好滑,D飯濕濕地,如果
喫茶ちょうぼ系系日式餐廳,但賣的系有洋味的日式料理,
職員給左迎WINDOWS位置的枱我地,可以同朋友談一下心,

朋友介紹食哩度的日式紅酒燉牛肉蛋包飯 ,叫左一個,
其他叫左的有牛油果厚切多士,明太子香腸意粉 ,
南蠻炸雞,另外甜品點左個
伯爵茶戚風蛋糕,焦糖餅芝士蛋糕,
飲品同朋友點左個熱的抹茶牛乳,紅豆牛乳
佢本MENU真的好靚,私心想要一本哈哈

點左餐,職員會給左個小食,真的好吸引~~

抹茶牛乳,紅豆牛乳

牛油果厚切多士

日式紅酒燉牛肉蛋包飯
日式紅酒燉牛肉真的唔錯,夠林,另外蛋包好滑,D飯濕濕地,如果乾身會更好~~

明太子香腸意粉
明太子香腸意粉有唔少的腸仔肉,另外意粉都有唔少的明太子醬,食一口滿滿都系明太子汁汁,真的好開胃~~

當食到真的好FULL UP的時候,我地的甜品上到了

焦糖餅芝士蛋糕

焦糖餅芝士蛋糕朋友點左,佢話一定要點,因為好好食,
我食個陣以後自己食緊H字頭個焦糖餅雪榚,味道都好以,佢的芝士有鹹香唔會太流,真的愈食愈想食~~

伯爵茶戚風蛋糕

伯爵茶戚風蛋糕真的好大舊,加埋上面有伯爵茶的CREAM CHEEZE,一食下時蛋榚鬆軟,加埋CREAM真的好好食,
哩間喫茶ちょうぼ真的唔錯,如果佢在九龍區開分店我一定會去食~
2021-12-16
  • 日式紅酒燉牛肉蛋包飯,
  • 明太子香腸意粉,
  • 南蠻炸雞,
  • 伯爵茶戚風蛋糕,
  • 焦糖餅芝士蛋糕,
  • 紅豆牛乳,
  • 抹茶牛乳,
見平時咁多人排隊,今日就去左依間野試下。叫左個「日式紅酒燉牛肉蛋包飯」,服務員送上蛋包飯後會用刀𠝹開中間再淋汁。賣相不錯,但味道極差🤮🤮🤮日式紅酒燉牛肉蛋包飯👆🏻蛋不算滑,味道普通。飯有蕃茄味,紅蘿蔔粒等,飯既質感軟到極爛,有啲似糊仔🤮🤮🤮食到想嘔,真心食唔落😵‍💫😵‍💫牛肉-酥味濃,鞋口,痴牙🤮🤮🤮紫薯牛乳-牛乳上加上紫薯粉。不會再有下次🤮🤮真心難食到想嘔🤮🤮
見平時咁多人排隊,今日就去左依間野試下。

日式紅酒燉牛肉蛋包飯👆🏻蛋不算滑,味道普通。
牛肉-酥味濃,鞋口,痴牙🤮🤮🤮

紫薯牛乳-牛乳上加上紫薯粉。

不會再有下次🤮🤮真心難食到想嘔🤮🤮
2021-12-16
2021-12-15 59 瀏覽
大埔人氣洋食店🔥,次次經過一定有人排隊,今次就企定定等開門🤣!蛋包飯有六個味道,鍾意食海鮮揀咗「海鮮蕃茄醬蛋包飯😍!海鮮有大大隻蝦、青口、炸魷魚圈!切開蛋震騰騰,入口超嫩滑,配炒飯底,份外惹味❤️!日式卡邦尼意粉🍝意粉Al Dente 掛滿醬汁,拌勻雞蛋食更香滑!大量木魚絲+香蔥灑上面,口感有層次😋!南蠻炸雞(大)堆到成坐⛰️嘅炸雞,非常吸睛!炸雞皮脆粉薄,甜甜酸酸好滋味😛!溫馨提示🥰加$28有飲品同涼拌菜,超著數🤩!唔怪之得枱枱客人都加配啦!
日式卡邦尼意粉🍝
南蠻炸雞(大)
2021-12-12 182 瀏覽
#大埔美食之前見朋友食完𝒔𝒉𝒂𝒓𝒆相已經𝒎𝒂𝒓𝒌低好想試💖終於試到啦!!!開心🥳🍳日式紅酒燉牛肉蛋包飯($98)我最想試就係呢個蛋包飯😋睇相見到已經覺得勁吸引!!!店員即場切奄列蛋同淋醬汁好有儀式感😻奄列蛋好香蛋味牛肉燉得好淋,好入味。飯係炒飯,唔係白飯😻果然係招牌菜。👍🏽🍳明太子香腸意粉($78)明太子同意粉嘅份量都好足🤤每一啖意粉都有好香嘅明太子仲有d菇、紫菜碎、脆皮腸同個意粉好夾💯🍳 南蠻炸雞(小)($85)炸雞好香脆,外層佈滿酸酸甜甜嘅醬,超好食,好清新開胃。😻雞件嫩滑,唔會炸到乾曬💯雖然叫咗細份,但都有好多件😻夠曬2個人食。🍳岩燒芝士多士 ($65)多士係用厚多士整,好鬆軟軟熟燒溶左既芝士同外脆內軟既多士超夾,好好食。😋🍳伯爵茶戚風蛋糕(跟餐+$28)伯爵茶味香濃,食落好鬆軟😋上面d cream 係伯爵茶+ cream cheese 唔會太甜,好正🍳焙茶牛乳 (跟餐+$28)焙茶好香濃,同牛乳比例剛剛好好啱我口味😋鐘意濃茶嘅真係要試吓🤤🍳巨峰提子梳打好好飲呀❤️食完終於知道點解多人到排晒長龍了因為真係勁好食(*´∀`)~♥食完好開心好滿足呀推薦💖
#大埔美食

之前見朋友食完𝒔𝒉𝒂𝒓𝒆相
已經𝒎𝒂𝒓𝒌低好想試💖
終於試到啦!!!開心🥳

日本紅酒燉牛肉蛋包飯

🍳日式紅酒燉牛肉蛋包飯($98)
我最想試就係呢個蛋包飯😋
睇相見到已經覺得勁吸引!!!
店員即場切奄列蛋同淋醬汁
好有儀式感😻
奄列蛋好香蛋味
牛肉燉得好淋,好入味。
飯係炒飯,唔係白飯😻
果然係招牌菜。👍🏽
明太子香腸意粉

🍳明太子香腸意粉($78)
明太子同意粉嘅份量都好足🤤
每一啖意粉都有好香嘅明太子
仲有d菇、紫菜碎、脆皮腸
同個意粉好夾💯
南蠻炸雞

🍳 南蠻炸雞(小)($85)
炸雞好香脆,外層佈滿酸酸甜甜嘅醬,
超好食,好清新開胃。😻
雞件嫩滑,唔會炸到乾曬💯
雖然叫咗細份,但都有好多件😻
夠曬2個人食。
岩燒芝士多士

🍳岩燒芝士多士 ($65)
多士係用厚多士整,好鬆軟軟熟
燒溶左既芝士同外脆內軟既多士超夾,好好食。😋
伯爵茶戚風蛋糕

🍳伯爵茶戚風蛋糕(跟餐+$28)
伯爵茶味香濃,食落好鬆軟😋
上面d cream 係伯爵茶+ cream cheese
唔會太甜,好正
焙茶牛乳

🍳焙茶牛乳 (跟餐+$28)
焙茶好香濃,同牛乳比例剛剛好
好啱我口味😋

推薦💖
岩燒芝士多士
焙茶牛乳
2021-12-10 74 瀏覽
我地去親大埔一係為美食而來一係為探好友,今次特別d 兩樣都係,因探完好友後佢極力推薦我同謙謙食“喫茶”。喫茶門口的裝飾精緻吸引,令人忍唔住打卡留念, 入到來座位唔算多,座低後已忍唔住叫以下美食 :⚛ 日式紅酒燉牛肉蛋包飯 ~ 必點之讚,唔怪得咁多人叫呢碟啦!果然正喎,侍應送到來時會先比你打卡, 再幫手切開, 一切開果下d 滑蛋流出來, 一口蛋包住d飯食入口滑溜滿足, 之後再食件牛,估唔到炆得咁入味軟腍喎,值得推薦。⚛ 芫荽青醬蝦意粉 ~ 青醬味濃郁每條意粉都掛滿汁, 蝦仁亦爽彈。⚛ 蟹肉忌廉可樂餅 ~ 謙謙好喜歡, 外脆內軟滑仲要下層有鮮番茄蓉做點綴。⚛ 岩燒芝士 ~ 有片ham 配燒過的芝士好夾多士夠脆口。🍮 日式布甸 ~ 日本味返哂來, 謙謙只餵我只淺嘗一口,蛋香滑溜感正,其餘比謙謙食哂。🙈🍹 草莓沙冰 ~ 士多啤梨+益力多味 謙謙之選🍹 紫薯牛乳 ~ 我打卡之選紫薯😍😍 牛乳香濃加最愛的紫薯唔會甜 I like👍

⚛ 岩燒芝士 ~ 有片ham 配燒過的芝士好夾多士夠脆口。

🍹 草莓沙冰 ~ 士多啤梨+益力多味 謙謙之選