2022-03-10 56 瀏覽
呢間餐廳次次經過都大排長龍,心血來潮,我又排隊試下個人覺得呢個簡直係must點item紅酒燴牛肉蛋包飯店員係你面前𠝹開隻蛋再淋汁,已經係視覺享受。紅酒燴牛,牛炆到好淋好入味,隻蛋好滑唔會太乾,再加沙律菜,成個配搭好好杜勵意粉本身食蕃茄意粉好怕廚師用茄膏hei我就算,但呢個意粉真係用蕃茄煮,用有少量菇增加口感。蠔熟既程度岩岩好, nice新鮮炸起既雞,下面類似燒烤醬加蛋,賣相好靚岩鹽芝士多士比較特別既toast, 上面花花既Parma ham, 出面比較少
呢間餐廳次次經過都大排長龍,心血來潮,我又排隊試下

個人覺得呢個簡直係must點item

紅酒燴牛肉蛋包飯

杜勵意粉

新鮮炸起既雞,下面類似燒烤醬加蛋,賣相好靚

岩鹽芝士多士

• 紫薯牛乳
2022-03-06 46 瀏覽
近排香港既疫情令到生活充滿住負能量😖社會既氣氛都唔好假日出去食飯放鬆下🥰環境真係好重要❗️餐廳打卡 環境 食物都令人好開心😚去相!!!!😍海鮮蕃茄醬蛋包飯 $138蛋包飯個蛋超滑😍 一切果時即刻流心流曬落黎 食落蛋味濃 好滑而海鮮包括左蝦🦐 青口 同魷魚🦑海鮮食得出係新鮮既😳蝦同青口都好有鮮味 好食😋上果時職員好細心 會問要唔要影相先 再幫我地切個蛋😍讚明太子香腸意粉 $82濃郁既奶香 creamy 好食😋食落完全唔會膩明太子細細粒 但好多 口感好好😳食落好野味炸北海道大蝦配豚豬扒 $188炸豬扒既表面好脆 個粉唔厚 裏面既肉好淋同豬扒表面既脆 成左對比😳外脆內軟豬扒有肉汁 juicy😚蝦肉結實😚新鮮棉花糖朱古力多士 $76😍😍😍超級心心眼 必點❗️超級好食❗️多士烤得鬆脆 外脆內軟咁表面既棉花糖唔會過甜 岩岩好加上多士底部有少少牛油鹹鹹地既味道配合埋 整體甜鹹既平衡做得好好😚正日式布甸 $36焦糖味好濃 唔會過甜 甜甜地好食😚紅豆牛乳 $38第一口 牛乳味好濃❗️第二口 混合紅豆後 紅豆牛乳味好香甜😚好飲抺茶牛乳 $42🍵抺茶味濃 好fresh😚好飲牛乳味同抺茶味好夾
近排香港既疫情令到生活充滿住負能量😖社會既氣氛都唔好

🍵抺茶味濃 好fresh😚好飲
牛乳味同抺茶味好夾
2022-03-06
2022-03-06 40 瀏覽
呢間昭和風嘅cafe 最近好hit 前日就同男朋友去試下🥰 一點半去到已經有好多人排隊 好彩咁啱有枱🤣 門口位放咗好多日式餐碟同文具 仲有一棵好靚嘅櫻花樹可以打卡🌸🍷日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $98個蛋包飯賣相好靚 店員會俾你影咗相先切開蛋包飯 再淋上紅酒汁😍😍 紅酒燉牛肉有五、六件 好入味 而且肉質都幾淋😆 蛋好嫩滑 配日式醬油炒飯一流😋 🍝明太子香腸意粉 $78鍾意食明太子嘅朋友一定要叫呢個💕 明太子醬好掛汁 辣辣地 每條意粉都食到好香濃嘅明太子味😍 配埋香腸、雜菌、海苔碎同蔥花更加惹味😋🍗南蠻炸雞 $85好多人叫呢個炸雞就試下 佢嘅皮超級脆 好似食緊薯片咁🤣 雞肉好juicy😛 配埋酸酸甜甜嘅南蠻汁同蛋黃他他醬令人食唔停口😆🍓草莓法式多士 $68法式多士好鬆軟 加埋蛋漿煎好有蛋香🥰 士多啤梨醬酸酸甜甜 可以平衡返多士嘅飽肚感😛🍮焦糖布甸蛋糕 +$28套餐可以升級配喫茶蛋糕🍰 就叫咗呢個新出嘅焦糖布甸蛋糕😛 上層係焦糖布甸🍮下層係日式芝士蛋糕 兩者都唔會太甜 布甸好滑同芝士蛋糕好夾 一次過滿足晒我兩個願望🥰🍼紫薯鮮奶 +$28入口順滑 好重奶味 如果紫薯味再突出啲就更加好💜🍼抹茶鮮奶

🍷日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $98

🍼紫薯鮮奶 +$28
入口順滑 好重奶味 如果紫薯味再突出啲就更加好💜

🍼抹茶鮮奶 +$28
好重綠茶味 幾清香 唔會太甜💚
呢間餐廳真係裝修到好日本風!😍令我有種久違去咗旅行嘅感覺🥲❤️南蠻炸雞 💰8️⃣8️⃣炸雞被滿滿帶有少少甜酸味既醬油包裹住,但雞皮依然好香脆😯 肉質超嫩滑😋⭐️日式紅酒燉牛肉蛋包飯 💰9️⃣8️⃣牛肉配紅酒絕對係一個香甜無得輸既組合😎店員切開啲蛋果下好療愈😆雞蛋夠滑,牛肉又淋又入味飯粒煙韌加上混合左洋蔥同紅蘿蔔粒好有口感,非常唔錯!😋❤️玉子蟹肉炒烏冬 💰9️⃣2️⃣一食落口勁鮮味!😵 除咗源於面頭既蟹肉之外,仲因為個汁好有龍蝦湯既味道👍👍汁唔會太稠,每食一啖烏冬都掛晒啲汁🥰❤️伯爵茶戚風蛋糕 💰5️⃣1️⃣其實我不嬲都好鍾意茶味蛋糕,感覺冇咁膩😇呢個蛋糕口感蓬鬆,伯爵茶味突出😋面頭嘅忌廉奶味偏重,帶有少少伯爵茶香味,同蛋糕一齊食唔會咁乾,好夾!💯⭐️熱榛子鮮奶咖啡 (評分: 4/5) 💰4️⃣2️⃣份量比較的骰,但飲落都幾香👍呢度既野食原來同裝修一樣都咁掂!👍價錢合理,值得encore ☺️
呢間餐廳真係裝修到好日本風!😍
令我有種久違去咗旅行嘅感覺🥲

❤️南蠻炸雞 💰8️⃣8️⃣

⭐️日式紅酒燉牛肉蛋包飯 💰9️⃣8️⃣

牛肉配紅酒絕對係一個香甜無得輸既組合😎

店員切開啲蛋果下好療愈😆
雞蛋夠滑,牛肉又淋又入味
紅酒牛肉蛋包飯

飯粒煙韌加上混合左洋蔥同紅蘿蔔粒好有口感,非常唔錯!😋

❤️玉子蟹肉炒烏冬 💰9️⃣2️⃣
玉子蟹肉炒烏冬

汁唔會太稠,每食一啖烏冬都掛晒啲汁🥰

❤️伯爵茶戚風蛋糕 💰5️⃣1️⃣
伯爵茶戚風蛋糕

⭐️熱榛子鮮奶咖啡 (評分: 4/5) 💰4️⃣2️⃣

份量比較的骰,但飲落都幾香👍

呢度既野食原來同裝修一樣都咁掂!👍
價錢合理,值得encore ☺️
2022-03-04
玉子蟹肉炒烏冬
伯爵茶戚風蛋糕
  • 日式紅酒燉牛肉蛋包飯
  • 芫茜青醬蝦意粉
2022-03-02 68 瀏覽
呢間第二次食,味道真係唔差,所以決定帶另外一個fd食第二次🤣咁依家有個二人套餐,有80%off,平過就咁單點😻order:🌟有一小碟沙拉,一小碟蘿蔔?好似係,無食到😂因為太飽🌟薯仔蟹柳沙拉,食左唔多,因為食左主食🤣🤣🤣🌟鰻魚玉子蓋飯,飯用珍珠米,鰻魚汁撈飯正,鰻魚鮮甜,玉子都甜😆🌟牛肉芝士漢堡,個包有煎個所以有d脆,好味😋,牛肉就有肥肉同瘦肉配搭,有咬口,不過我鍾意瘦嘅多d,整體唔錯🌟巨峰蘇打,其實係葡萄啫喱,加soda🌟雪山沙冰,其實葡萄沙冰😂,嘢飲麻麻都🌟焦糖芝士脆餅,好食,不過食到最尾有d膩🤣價錢total二人連加一$433
咁依家有個二人套餐,有80%off,平過就咁單點😻
order:
🌟有一小碟沙拉,一小碟蘿蔔?好似係,無食到😂因為太飽
🌟薯仔蟹柳沙拉,食左唔多,因為食左主食🤣🤣🤣
🌟巨峰蘇打,其實係葡萄啫喱,加soda
🌟雪山沙冰,其實葡萄沙冰😂,嘢飲麻麻都
🌟焦糖芝士脆餅,好食,不過食到最尾有d膩🤣
價錢total二人連加一$433
2022-03-02 56 瀏覽
之前同朋友去大埔玩, 外賣一大堆嘢食返去做午餐朋友推介喫茶, 但係唔想一間食到底, 就只係嗌咗一個蛋包飯同一份小食因為去嗰日人有啲多, 我哋等咗好一陣先攞到外賣<南蠻炸雞>大食妹同朋友不約而同地揀咗南蠻炸雞結果真係冇令我哋失望, 炸雞炸得外脆內軟, 雞肉嫩滑多汁, 用甜甜嘅醬汁包裹住, 非常好食另外頌富加白色嘅醬料, 食落風味十足<日式紅酒燉牛肉蛋包飯>日式紅酒燉牛肉蛋包飯外賣相對冇咁好食, 可能焗住喺外賣盒度, 牛肉同雞蛋略嫌有啲老紅酒燉牛肉分量唔多, 而且比較乾身雞蛋都冇乜蛋汁, 而蛋包飯嘅米飯部份用咗炒飯, 其實幾有誠意, 可惜米飯水份太多, 做唔到粒粒分明
之前同朋友去大埔玩, 外賣一大堆嘢食返去做午餐
因為去嗰日人有啲多, 我哋等咗好一陣先攞到外賣

<南蠻炸雞>
大食妹同朋友不約而同地揀咗南蠻炸雞
另外頌富加白色嘅醬料, 食落風味十足
<日式紅酒燉牛肉蛋包飯>
紅酒燉牛肉分量唔多, 而且比較乾身
外賣自取
  • 南蠻炸雞
2022-02-23 388 瀏覽
大埔超級城呢間新開的日式喫茶店都係人龍店, 往往都要排長龍, 呢日趁lunch早少少去, 好彩等左15分鐘左右就入座. 餐廳以日式café店裝潢, 連服務員的制服都似管家LOOK, 好似去左日本咁呀. 食物種類很和風, 而且每款擺盆都好心好精緻, 真係好吸晴, 打卡一流. 細緻度就同日本喫茶屋一樣. 食物方面: 南蠻炸雞 (小) $85 日本南蠻炸雞的特色係佢地炸漿用左日本麵粉, 脆炸漿鬆脆而不油, 再加特色蜜糖醬汁, 更添滋味, 一件入口雞肉軟滑, 絕對無雪藏味. 配埋薯仔沙律倍添濃厚風味. 日式紅酒燉牛肉蛋包飯$98 鎮店之選, 蛋包飯滑溜無瑕的面, 睇到都覺得滑. 最治癒的畫面係服務員切開蛋的一刻, 蛋仲留住蛋漿, 內面的飯充滿滿滿的蛋漿, 再淋上紅酒汁, 賣相極之吸引. 飯是珍珠米, 蛋包飯啖啖蛋香, 真係回味無窮. 燉牛肉超入味, 軟腍熟度剛好, 整體是有水準之作. 芫茜青醬蝦意粉 $92 大蝦飽滿大隻, 豐厚實淨的肉, 味道鮮味爽彈. 特別喜歡用芫茜整的青醬, 好香好鮮味, 令整個意粉味道提升. 用上闊身意粉, 口感double u

食物方面:

日式紅酒燉牛肉蛋包飯$98

芫茜青醬蝦意粉 $92
大蝦飽滿大隻, 豐厚實淨的肉, 味道鮮味爽彈. 特別喜歡用芫茜整的青醬, 好香好鮮味, 令整個意粉味道提升. 用上闊身意粉, 口感double up. 超推介的一款.

草莓法式多士$66
食左呢個多士, 更加想念日本, 因為在日本吃過類似的, 法式厚多士烤至外脆內軟, 牛油酥香再配日本士多啤梨醬, 是清香甜味, 不是死甜.

日式布甸 $36
奶味香濃, 打到好幼滑, 是傳統的布甸, 加上焦糖醬, 更重日式味道! Yummy~

榛子鮮奶 $42
好香濃榛子味, 如唔飲咖啡, 呢個係好選擇, 奶香不甜, 入口香醇.

草莓沙冰$48
另一特色之選, 賣相精緻, 粉紅沙冰加埋忌廉, 車厘子擺面, 女士及小朋友會特別喜愛, 味道鮮香士多啤梨味, 冰是超滑的. 一定要試.

吃過呢餐日本喫茶店, 解了日本鄉愁, 無論味道, 配搭都好講究, 見到心思, 性價比高, 我會再來食.

• 南蠻炸雞
2022-02-21 61 瀏覽
日式紅酒燉牛肉蛋包飯蛋包飯上枱嘅時候,店員會喺你面前即場切開蛋包飯同埋淋上牛肉汁🙌🏻 勁適合打卡🤣 蛋包飯份量都頗大,飯有沾上牛肉汁,但如果入味啲就更加好😺 牛肉就食落幾軟身👍🏻南蠻炸雞 (小)大推!炸雞外皮夠香口,就算淋左汁上去都冇影響佢嘅口感😻 上面嘅他他醬汁同配菜都好味👍🏻👍🏻日式卡邦尼意粉入口啖啖香濃忌廉味,分量都好夠~一個人食嘅話可能會食唔晒,有啲濟肚😮‍💨 記得同朋友一齊分享日式布甸甜品一定要試依個!賣相就咁都已經好討好,食落蛋味香濃,質地細軟🤤配埋焦糖醬很好!草莓法式多士 多士個質地同我想像中唔同🤣有啲似麵包布甸 草莓醬比想像中酸,好有新鮮感😮😮焙茶牛乳 培茶味剛剛好👍🏻不過不失柚子煎茶 比想像中有驚喜,飲落有淡淡回甘嘅味道🤤推介指數:4/5餐廳嘅裝修十分打卡able😂 食物質素方面大多都唔錯,價錢都十分均真
日式紅酒燉牛肉蛋包飯

南蠻炸雞 (小)

日式布甸

草莓法式多士

焙茶牛乳
培茶味剛剛好👍🏻不過不失

柚子煎茶
比想像中有驚喜,飲落有淡淡回甘嘅味道🤤

推介指數:4/5
2022-02-07 119 瀏覽
星期日,見竟然無人排隊,就入去試呢間(其實想試好耐)一入到去,燈光昏黃好正!裝修好正!忍唔住影左好多相。(原來棵樹會轉主題,之前係紅葉,依家係白色櫻花樹)order左98hkd紅酒燉牛肉蛋包飯、72hkd卡邦尼意粉,再+28hkd 有沙律同飲品。侍應會問駛唔駛影相先,我影完,佢會幫你切開蛋,變成蛋包飯。紅酒汁燉牛肉蛋包飯💖💖💖💖💖蛋: 半熟,好滑好好味紅酒汁:食唔到酒味,甜甜地,好岩女仔飯: 茄汁味,飯多汁,有蔬菜粒牛肉: 好入味!好似食緊豚角煮咁。其他:有幾條沙拉菜伴碟 我覺得份量算多。💖💖💖💖日式卡邦尼意粉上面有鰹魚碎,開頭以為唔夾,但食落又幾夾。有菇、有煙肉、芝士粉,同出面食嘅味道差不多,份量不少。跟餐沙律(落單時職員無講係咩沙律,我地以為係生菜果類。我地兩個都跟餐,黎左一個薯仔,一個四季豆,似乎款式係隨機)💖💖薯仔沙拉: 作為頭盤,太清淡,唔夠酸💖 四季豆:好青,唔好食😩似乎兩款都唔太岩我地食😆💖💖💖💖上面有巧克力粉果杯係泡沫咖啡,好飲,唔甜。💖💖 牛奶榛子咖啡,偏甜,無咩咖啡味整體好滿意!好開心,好似去左轉日本咁!兩人價錢24x,好飽,值!
星期日,見竟然無人排隊,就入去試呢間(其實想試好耐)

侍應會問駛唔駛影相先,我影完,佢會幫你切開蛋,變成蛋包飯。

紅酒汁燉牛肉蛋包飯💖💖💖💖💖

蛋: 半熟,好滑好好味
紅酒汁:食唔到酒味,甜甜地,好岩女仔
飯: 茄汁味,飯多汁,有蔬菜粒
牛肉: 好入味!好似食緊豚角煮咁。
其他:有幾條沙拉菜伴碟
我覺得份量算多。

💖💖💖💖日式卡邦尼意粉

上面有鰹魚碎,開頭以為唔夾,但食落又幾夾。

有菇、有煙肉、芝士粉,同出面食嘅味道差不多,份量不少。

薯仔沙拉、四季豆

💖💖薯仔沙拉: 作為頭盤,太清淡,唔夠酸

💖 四季豆:好青,唔好食😩

似乎兩款都唔太岩我地食😆

泡沫咖啡、榛子牛奶咖啡

💖💖💖💖上面有巧克力粉果杯係泡沫咖啡,好飲,唔甜。

💖💖 牛奶榛子咖啡,偏甜,無咩咖啡味

整體好滿意!
好開心,好似去左轉日本咁!

兩人價錢24x,好飽,值!

2022-02-06
泡沫咖啡、榛子牛奶咖啡
  • 日式紅酒燉牛肉蛋包飯
2022-02-02 155 瀏覽
見咁多好評,以為間餐廳係又靚而嘢食又好食喺門口等咗一陣就入得,座位同枱都偏細,啲嘢食會突哂出嚟,啲人經過都好驚會撞跌抹茶鮮奶咖啡:頭幾啖都勁苦,跟住就係好水嘅感覺,所以飲多幾啖就飲唔落前菜:都係薯仔嗰啲,普通鰻魚玉子蓋飯:鰻魚同玉子都ok, 個飯就一般,仲以為日式餐廳會用日本米~有啲失望南蠻炸雞:都唔錯嘅,淋咗醬就唔係好感覺到啲雞係炸,塔塔醬同配菜幾好味棉花糖朱古力多士:正常嘅味道朱古力醬可以再多啲,同埋配菜唔太夾日式布甸:我地唔記得叫後上,結果勁快嚟到想講呢個真係唔好食,蛋唔夠滑,而且唔夠蛋味,好似用水溝淡咗咁總結嚟講係冇下次,食物一般,環境亦唔係舒服
見咁多好評,以為間餐廳係又靚而嘢食又好食

抹茶鮮奶咖啡

前菜:都係薯仔嗰啲,普通
前菜

鰻魚玉子蓋飯

棉花糖朱古力多士:正常嘅味道
朱古力醬可以再多啲,同埋配菜唔太夾
棉花糖朱古力多士

日式布甸:我地唔記得叫後上,結果勁快嚟到

日式布甸

總結嚟講係冇下次,食物一般,環境亦唔係舒服
5 分鐘 (堂食)
鰻魚玉子蓋飯
2022-01-28 52 瀏覽
喺香港屈左兩年冇得去旅行🧳又禁哩樣嗰樣嘅時候...就好掛住以前去旅行周圍食好西嘅日子😌。有次朋友介紹左哩間新開嘅餐廳🍴睇網上食評嘅時候已經好想去,於是...我地就去左試haha 😄。由於餐廳係排隊攞位冇得book,我地7:30pm去到啱啱好仲有位,入埋就滿座啦😆(餐廳整體有啲細,枱同枱之間又拍得有啲近,冬天著厚少少行出行入都會掂到隔離枱😬)。時間太趕,求其喺門口影左張相,如果坐喺隔離張枱食,影出來嘅相應該都幾靚😍。同朋友兩個人叫左兩個主食,加$28可以配特飲🍹我地揀左白桃梳打,同埋是日凍伴菜..白蘿蔔+薯蓉🥔。芫茜青醬蝦意粉🍤🍝👇🏻完全係我中意食嘅味道!好濃嘅芫茜味😍仲有啲雜菌好香!隻大蝦都唔馬虎,烤得剛剛好👍🏻。紅酒燉牛肉蛋包飯🍷🥩🍳🍚👇🏻本身唔中意飲酒,好怕啲牛好大陣酒味,點知冇😳👏🏻一上枱時,職員會問洗唔洗影相先,梗係要啦😆不過我都係中意倒完醬汁之後嘅樣,好似賣相靚啲!啲蛋熱辣辣,牛肉燉得好腍,啱曬箍完牙唔食硬野嘅我👍🏻入口即融,咬都唔知點咬😋。結論係...我哋會再去食嫁😍👍🏻

芫茜青醬蝦意粉🍤🍝👇🏻

紅酒燉牛肉蛋包飯🍷🥩🍳🍚👇🏻

結論係...我哋會再去食嫁😍👍🏻
2021-12-22
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
  • 芫荽青醬蝦意粉
2022-01-28 92 瀏覽
好少過大埔今日黎開順便食埋晚飯經過超級城見到有條人龍原來排隊食飯!俾門口裝修吸引咗原來係人氣打卡店日式蛋包飯!正!想念日本🇯🇵的蛋包飯..大概等咗15分鐘度就安排入坐食飯時間黎講都唔算太耐,可以接受門口都吸引到鍾意打卡嘅人停低除咗有嘢食都仲有啲日系小精品點餐後!上餐時間都算快 當時滿座頭先嚟咗兩杯嘢飲先培茶牛乳 同 冷壓蘋果汁🍹 冇影到相跟蛋包飯套餐價 嘢飲加+28 未切前紅酒燉牛肉蛋包飯牛肉唔會鞋!個蛋幾香!入邊飯底唔係白飯入邊本身有味切開前會問使唔使影相😆貼心切開後會再淋汁 我唔記得咗影日式卡邦尼意粉!闊身少少意粉 都正常,不過不失炸北海道大蝦🍤配四元豚豬扒 👍🏻👍🏻👍🏻两樣都啱啱好,外脆內嫩!出色意外驚喜!焦糖芝士脆餅!有少少益力多酸味!食完前面3個主菜,仲食到呢個甜品唔會太膩!
好少過大埔今日黎開順便食埋晚飯
經過超級城見到有條人龍
原來排隊食飯!
俾門口裝修吸引咗原來係人氣打卡店
日式蛋包飯!正!想念日本🇯🇵的蛋包飯..
大概等咗15分鐘度就安排入坐
食飯時間黎講都唔算太耐,可以接受

門口都吸引到鍾意打卡嘅人停低
除咗有嘢食都仲有啲日系小精品

點餐後!上餐時間都算快 當時滿座
頭先嚟咗兩杯嘢飲先
培茶牛乳 同 冷壓蘋果汁🍹 冇影到相
跟蛋包飯套餐價 嘢飲加+28

未切前紅酒燉牛肉蛋包飯
牛肉唔會鞋!個蛋幾香!
入邊飯底唔係白飯入邊本身有味
切開前會問使唔使影相😆貼心
切開後會再淋汁 我唔記得咗影

日式卡邦尼意粉!闊身少少意粉
都正常,不過不失

卡邦尼意粉

炸北海道大蝦🍤配四元豚豬扒 👍🏻👍🏻👍🏻
两樣都啱啱好,外脆內嫩!出色

意外驚喜!焦糖芝士脆餅!
有少少益力多酸味!
食完前面3個主菜,仲食到呢個甜品
唔會太膩!
  • 培茶牛乳
  • 炸北海道大蝦配四元豚豬扒
  • 焦糖芝士脆餅
2022-01-27 71 瀏覽
叫咗個豬扒飯$138,加$28有個涼菜同飲品但原來個涼菜同個定食一樣都係薯蓉,唔係為杯飲品真係唔會叫個豬扒乾爭爭,無味,即係無味嘅炸物,好似食油入口咁。唔建議點呢個餐。諗住加啲味送飯,點知連7味粉都無,tabasco又無,仲係日式西餐廳嚟咩?食過一次就算,無謂浪費時間排隊入嚟食
叫咗個豬扒飯$138,加$28有個涼菜同飲品

但原來個涼菜同個定食一樣都係薯蓉,唔係為杯飲品真係唔會叫

食過一次就算,無謂浪費時間排隊入嚟食
南蠻豬扒定食
2022-01-27
2022-01-27 56 瀏覽
日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $98蛋包飯上菜時已經見到佢浪下浪下咁,一切開,蛋皮入面啲蛋漿好似熔岩咁流出嚟,蛋香十足,牛內燜得夠腍,容易咬開不黏牙,又入味。明太子香腸意粉 $82意粉口感彈牙,每條都掛滿明太子,鹹香十足,好濃郁。月見炸雞 $95竟然會有驚喜,每一口炸雞沾滿蛋同甜甜的醬汁,食落有蛋香,即叫即炸。棉花糖朱古力多士 $76我最鍾意BBQ時燒棉花糖,軟綿綿的棉花糖,趁熱吃還會有拉絲的效果。伯爵茶戚風蛋糕 $51蛋糕的伯爵茶味很突出,嚐到伯爵茶的味道,入口鬆軟,淋在蛋糕的忌廉也很滑,不會太甜。雲朵沙冰 $52榛子鮮奶咖啡 $42
日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $98

明太子香腸意粉 $82
意粉口感彈牙,每條都掛滿明太子,鹹香十足,好濃郁。

月見炸雞 $95

棉花糖朱古力多士 $76

伯爵茶戚風蛋糕 $51

雲朵沙冰 $52
榛子鮮奶咖啡 $42

2022-01-26 52 瀏覽
大埔開咗呢間洋食屋都一段時間趁住要返去大埔屋企,就黎食個lunch 同tea裝修好復古,日本懷舊西餐廳既感覺由裝修擺設、到用餐,成個氛圍都好復古呀炸物蟹肉忌廉可樂餅外層香脆入面好creamy ,而且薯蓉十分綿密芝士厚多士厚多士上面有層厚厚既芝士仲有Parma Ham必食蛋包飯呢款係海鮮蛋包飯非常軟滑既奄列配豐富既海鮮有青口、炸魷魚圈同大虎蝦個飯好岩share 芫荽青醬蝦意粉意粉有煙韌既口感都幾重芫荽味嫁十分推薦的抹茶牛奶抹茶味驚豔而且味道唔甜同好幼滑最後以焙茶戚風蛋糕做總結微微既焙茶味上面係咸咸甜甜的 類似奶蓋既醬
大埔開咗呢間洋食屋都一段時間
趁住要返去大埔屋企,就黎食個lunch 同tea

裝修好復古,日本懷舊西餐廳既感覺
由裝修擺設、到用餐,成個氛圍都好復古呀

炸物
蟹肉忌廉可樂餅
外層香脆入面好creamy ,而且薯蓉十分綿密

芝士厚多士
厚多士上面有層厚厚既芝士仲有Parma Ham

必食蛋包飯
呢款係海鮮蛋包飯
非常軟滑既奄列配豐富既海鮮
有青口、炸魷魚圈同大虎蝦
個飯好岩share

芫荽青醬蝦意粉