2022-04-23
Choubo Kissaten喫茶門口位置的櫻花樹 店內的昭和風裝修,令人有種去咗旅行嘅感覺🥰論環境真係贏晒,食物方面,擺盆精緻,signature嘅蛋包飯十分吸引,一直有唔少捧場客.🌀南蠻炸雞 $88炸雞外層以酸甜的醬汁包裹,仍然保持到佢嘅香脆,內裡雞肉嫩滑juicy,topping加上蛋黃醬令炸雞感覺更清新☘️.🌀蕃茄醬蛋包飯配炸大蝦 $82店員切開奄列嘅一刻畫面治癒😚炒蛋非常嫩滑,切開之後有流心效果,份量足夠撈晒成個飯㗎仲有兩隻好大隻嘅炸蝦🍤同沙律菜,呢個蛋包飯無令我失望❤️.🌀日式卡邦尼意粉 $72卡邦尼意粉加上木魚絲,味道變得更和風🎏將蛋黃mix埋濃郁嘅醬汁,口感更creamy,忌廉味中帶點蛋黃香同木魚嘅香味,味道有層次🌠.🌀草莓法式多士 $68法式多士質地濕潤,沾上蛋漿再煎香,多士鬆軟之餘充滿蛋香,隱約食到淡淡嘅肉桂味🍓士多啤梨醬甜度剛好,點綴到厚多士而又唔會太heavy👍🏽.🌀伯爵茶戚風蛋糕 $51戚風蛋糕質感鬆軟,食到伯爵茶嘅清香☕️奶蓋帶點清新嘅檸檬香,質感輕盈,同蛋糕好match🥰.🌀抹茶鮮奶咖啡 $48抹茶香味好出,有陣陣牛乳味,再飲到咖啡香 味道好有層次🌀白桃梳打 $
🌀南蠻炸雞 $88
🌀蕃茄醬蛋包飯配炸大蝦 $82
店員切開奄列嘅一刻畫面治癒😚
炒蛋非常嫩滑,切開之後有流心效果,份量足夠撈晒成個飯㗎
🌀日式卡邦尼意粉 $72
🌀草莓法式多士 $68
🌀伯爵茶戚風蛋糕 $51
戚風蛋糕質感鬆軟,食到伯爵茶嘅清香☕️
奶蓋帶點清新嘅檸檬香,質感輕盈,同蛋糕好match🥰
🌀抹茶鮮奶咖啡 $48
抹茶香味好出,有陣陣牛乳味,再飲到咖啡香 味道好有層次
🌀白桃梳打 $42
晶瑩剔透嘅賣相非常吸引,桃味亦好 fresh🍹