2019-04-17 31 瀏覽
這間日本餐廳具有日本小木居酒屋嘅風格 店舖細細 但係裝修精緻 擺放多種日本風格嘅小擺設及裝飾三五知己放咗工之後過嚟放鬆把酒談心 確實係一個唔錯嘅好地方以日式美食為主 刺身,壽司,燒物,熱湯烏冬……酒類 林林總總 選擇非常多日本真蠔88蚊一隻 刺身級生蠔又大又肥美 隻隻粒肉都有手板咁大隻 肉質鮮甜嫩滑冇渣 裙邊帶點爽脆海膽壽司38蚊一件 壽司上嘅海膽條條都有手指咁長 入口軟熟甘香 一啲腥味都冇 下面嘅紫菜依然脆卜卜 非常回味火炙左口魚壽司 火炙過嘅左口魚把魚肉嘅油脂發放出嚟 魚肉滑溜有油份 肥美非常特上吞拿魚腩卷$78 吞拿魚蓉軟綿綿 加上芝麻蔥花非常惹味 由於餐廳用咗吞拿魚腩部位所以魚蓉一啲都唔嚡口 肥肥的鐵板金菇牛肉捲$68 鐵板上熱辣辣 肥牛牛味濃 醬汁比金菇索曬D味小雞皮48蚊2串 送酒一流 燒到脆卜卜好似食緊薯片咁 好乾爽一D都吾油膩原條鳗魚飯$128份量大得驚人 原條鳗魚大粗又大又厚 啖啖肉 下面個飯足夠四人分享特濃魚湯烏冬 要讚,個湯底超正,好濃既魚味豆卜吸哂魚湯嘅精華 正烏冬滑捋捋又彈牙 最後連個湯都飲埋 好滿足燒芝士年糕$48 口質一流, 外面脆 內煙韌 芝士味特濃

三五知己放咗工之後過嚟放鬆把酒談心 確實係一個唔錯嘅好地方
以日式美食為主 刺身壽司,燒物,熱湯烏冬……酒類 林林總總 選擇非常多

原條鳗魚飯$128
份量大得驚人 原條鳗魚大粗又大又厚 啖啖肉
下面個飯足夠四人分享

特濃魚湯烏冬 要讚,個湯底超正,好濃既魚味

豆卜吸哂魚湯嘅精華 正

烏冬滑捋捋又彈牙 最後連個湯都飲埋 好滿足

燒芝士年糕$48
口質一流, 外面脆 內煙韌 芝士味特濃 仲有留心效果tim
2019-04-16 37 瀏覽
有個鍾意食嘢既男朋友,生日飯當然要揀間有質素既餐廳喇!呢間居酒屋價錢中等又好味,岩哂我地既要求呀!帶子刺身一客兩粒,刺身好厚而且比$5硬幣仲要大,。入口鮮甜帶有口感!特別order了一隻大赤蝦給中意食蝦既男友慢慢品嚐。 赤蝦蝦頭有蝦膏,味道鮮甜爽口,男友超愛呢!呢碟火灸北海道帆立貝蟹膏卷好少見到其他餐廳有呢,配搭幾有新意!呢碟蟹膏卷好岩鍾意食蟹既朋友仔呀!一啖入口全部都係鮮甜既蟹味!不但食到蟹膏,仲有一條條蟹肉發蟹柳食到!夾埋爽口帆立貝,同時口感又提升了!芝麻雞翼絕對係必點!唔食就走寶喇!芝麻味非常香口惹味,新鮮即炸既雞翼雞皮脆卜卜,每啖都好似食緊薯片咁!黑蒜黑豚肉卷雖然面頭塗滿黑蒜醬,但蒜唔味唔係太強烈,唔洗擔心食完有口氣喔!豚肉卷得香脆,非常正!無論係米芝士控,呢碟芝士年糕都一定討人喜愛!年糕外層皮香脆之中帶有嚼勁,一咬落去澎湃嘅芝士烈斷流出,超好食!鐵板泡菜芝士雞,芝士味好香,雞肉嫩滑,但份量比預期中少,味道沒太大驚喜!講到驚喜...非呢碟原條成田醬炭火燒鰻魚莫屬! 「肥」、「滑」、「美」、「厚」呢四個字完全同切地形容度鰻魚既質素!鰻魚魚脂香盈,魚肉嫩滑沒有骨,白飯配上香甜鰻鰻魚
有個鍾意食嘢既男朋友,生日飯當然要揀間有質素既餐廳喇!
呢間居酒屋價錢中等又好味,岩哂我地既要求呀!

芝麻雞翼絕對係必點!唔食就走寶喇!

豚肉卷得香脆,非常正!

無論係米芝士控,呢碟芝士年糕都一定討人喜愛!

鰻魚魚脂香盈,魚肉嫩滑沒有骨,白飯配上香甜鰻鰻魚汁、真係食過會番尋味!
最近身邊嘅朋友都去哂日本睇櫻花,搞到我又掛住日本😭唯有以食嚟解決思念之情!同發Gor兩個人去咗K11隔離嘅居酒屋食晚飯,當晚好多人,去到要等多15分鐘先有得入座。門外到室內嘅環境裝潢帶有日本風,好有置身係日本嘅居酒屋!我就當去咗日本架啦😂 杯同碟有雞泡魚圖案,好可愛❤🔹原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $128呢個鰻魚飯特別之處係好似巨大化咗嘅鰻魚壽司咁,成隻手掌咁大!鰻魚偏向鬆軟質感,無細骨而且肉質算嫩滑,鰻魚汁拌飯幾惹味。🔹煙肉櫻花蝦燒日本播磨蠔 $38 + 雙色芝士燒日本播磨蠔 $38煙肉櫻花蝦燒蠔鋪滿哂櫻花蝦,配埋肥美嘅蠔身食落口,又脆又Creamy!我偏愛雙色芝士燒蠔,芝士都算厚身,而且可以做到拉絲效果,芝士控可以一試😋🔹油甘魚刺身(三片) $68刺身好新鮮,厚切肥美,入口無渣,小店嚟講刺身質素算不錯!🔹 芝麻雞翼(3隻) $68雞翼不過不失,炸得好乾爽脆身,唔會好油,肉質都幾嫩滑。溫馨提示,因為即炸關係,所以肉汁好熱,小心辣口。🔹火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88喺menu見到呢款已經心心眼😍 因為帆立貝同蟹膏嘅配搭好少可見到,帆立貝算厚身,蟹膏味濃郁味道偏重但唔腥,下面

🔹原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $128

🔹油甘魚刺身(三片) $68

刺身好新鮮,厚切肥美,入口無渣,小店嚟講刺身質素算不錯!

🔹 芝麻雞翼(3隻) $68

🔹火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88

喺menu見到呢款已經心心眼😍 因為帆立貝同蟹膏嘅配搭好少可見到,帆立貝算厚身,蟹膏味濃郁味道偏重但唔腥,下面卷物包住青瓜同蟹柳,size啱啱好可以一啖放入口😋 好味!

🔹巨峰提子乳酸梳打 $38 + 白桃乳酸梳打 $38

果汁味好重,個人偏愛白桃味😋 甜度啱啱好唔會over咗👍

📍 味道樂居酒屋
尖沙咀河內道2號地舖

環境分數:8/10
食物分數:8.8/10
2019-04-15 85 瀏覽
男友最爱鳗鱼,專程去試呢間鳗鱼飯,上台一見比較乾身,再入口。。。真係好乾亦冇鳗鱼味,咬好耐先吞到,D汁亦都太濃味。其如食物都ok, 樱花蝦蠔超多蝦😚, 明太子雞翼也👍👍由其sushi 不錯。顺帶一提服務就麻麻,由其位紫髮waitress好串下,埋單比張咭佢,佢站咗好耐攞住咗我張咭同枱frd 倾偈,忍唔住叫佢埋單先啦,佢就返嚟串我地話,慢小小啫,使乜咁恶,我好x驚。。。仲睥住我地。。。。😨😨。。。睥到出門口。其實環境比較逼,我們也要搭枱,此環境此價$算貴。

其實環境比較逼,我們也要搭枱,此環境此價$算貴。
2019-04-14
  • 明太子雞翼
2019-04-12 27 瀏覽
尖沙咀食店多的是,卻鍾情味道樂這種小品居酒屋,貪其豐儉由人,總會找到合心水的美食。是夜以熟食為主,但刺身亦總不能缺的。自訂刺身三品盛,有三文魚腩刺身、油甘魚腩刺身及三文魚籽。三文魚腩刺身 $48,每客三片,片片厚切 🖒油甘魚腩 $78,同樣是厚切,油光四射,肥美非常。三文魚籽 $78,原汁原味,沒有加工,喜歡它黏黏的口感及那種獨有的咸鮮味道,無可替代。日本生蠔 $50,新鮮肥美,蠔味濃郁,入口沒有一貫的海水鹹,是直搗味蕾的蠔鮮。成田醬照燒鰻魚反卷 $78,醬汁沒慣常的那麼甜,加上有青瓜絲,味道清新。香蒜牛油炒野菌 $68,炸至鬆脆的蒜片,撒在剛熟的牛油雜菌上,吃起來那種入魂的香味,久久不散 😂😂。自己本身也偏愛炸蒜,真的非常合胃口😍😍野菜牛肉湯烏冬 $78,湯底清甜,烏冬嫩滑,牛肉滋味。黑松露糖心蛋 $28,松露味濃郁,近乎蓋過蛋味,我認為還是配雜菌好一點。黑松露和牛炒飯 $58,材料豐富,全部材料精工砌至比米粒還要碎,勁!雖然眼看不清,但松露撲鼻,入口會吃到牛肉香,上枱熱辣辣的,是個不錯的炒飯。盛宴一餐大合照 😋😍😋😋其實還有很多菜式也未及一嚐,下回多約幾個朋友一起再來。

三文魚腩刺身 $48,每客三片,片片厚切 🖒

油甘魚腩 $78,同樣是厚切,油光四射,肥美非常。

野菜牛肉湯烏冬 $78,湯底清甜,烏冬嫩滑,牛肉滋味。

盛宴一餐大合照 😋😍😋😋

其實還有很多菜式也未及一嚐,下回多約幾個朋友一起再來。
2019-04-11 30 瀏覽
有時三五成群去居酒屋飲酒🍻食串燒🍢係一個唔錯嘅選擇呀!😉-🔸黑蒜黑豚肉卷黑蒜味香濃 但唔會蓋過豚肉香味豚肉肥瘦適中 燒完仲保持到鮮嫩多汁!🔸 靜岡一夜干燒的鯛好喜歡吃魚 尤其係燒魚😍份量非常足 魚肉表面燒得非常香口香料同味粉唔會蓋過魚肉本身嘅鮮味魚骨有咬口 軟身啲嘅可以食埋😜肉質好rich好滑❤大滿足!🔸汁燒大白鱔本身係白鱔粉絲☺簡單汁燒將整體味道提升另一層次!惹味嘅燒汁亦冇蓋過白鱔嘅鮮味👍🏼咬落去滿口充滿魚油香啊😌🔸鐵板蒜片香煎厚切煎牛舌牛舌表面煎得十分香口肉質保持軟身充滿肉汁唔會硬及鞋身 連炸蒜片食更香👏🔸鐵板牛油煎黑松露帆立貝大大粒Jumbo帆立貝正呀😜肉質鮮美香甜之餘仲有淡淡黑松露配上邪惡牛油🙈真係每啖都係滿足感!
有時三五成群去居酒屋飲酒🍻食串燒🍢係一個唔錯嘅選擇呀!😉
🔸黑蒜黑豚肉卷
黑蒜味香濃 但唔會蓋過豚肉香味
豚肉肥瘦適中 燒完仲保持到鮮嫩多汁!

🔸 靜岡一夜干燒的鯛
好喜歡吃魚 尤其係燒魚😍
份量非常足 魚肉表面燒得非常香口
香料同味粉唔會蓋過魚肉本身嘅鮮味
魚骨有咬口 軟身啲嘅可以食埋😜
肉質好rich好滑❤大滿足!

🔸汁燒大白鱔
本身係白鱔粉絲☺
簡單汁燒將整體味道提升另一層次!
惹味嘅燒汁亦冇蓋過白鱔嘅鮮味👍🏼

🔸鐵板牛油煎黑松露帆立貝
大大粒Jumbo帆立貝正呀😜
肉質鮮美香甜之餘仲有
淡淡黑松露配上邪惡牛油🙈
真係每啖都係滿足感!
一出地鐵站,旁邊是K11,見到有間日本料理餐廳,裝潢以木系為主,出面都掛著不同的日系小旗幟、裝飾,很有特色,所以和友人逛完K11,打算在這間餐廳吃頓晚飯才回家,地理位置亦相當方便。那晚挺多客人,吃飯時間都滿座了,我們被安排坐在餐廳較後方的位置,地方較為淺窄,枱亦很少,不夠放,所以每次上菜後,都急不及待要盡快清空碟子。我們點了些刺身壽司、小食及一碗大的鰻魚飯,質素挺高!汁燒白鱔:肉質較鰻魚飯那條鰻魚厚實,外皮燒至微脆,一咬下去,入面依然鎖住肉汁,魚肉保持鮮嫩。吞拿魚刺身:色澤紅潤的吞拿魚新鮮,厚切一片片更有口感,而且亦沒有很多筋。大蔥特上吞拿魚腩卷:滿滿的吞拿魚腩碎蓉在壽司飯卷之上,加上蔥花粒,蘸點醬油及山葵,不過不失。深海池魚王:非常薄切的池魚片,一片片鋪在碟上半透明狀,可見碟上的條紋圖案也能看透,切得如紙薄的確很考驗師傅刀功。味淋魚乾:魚塊烤得很乾,雖然已經預先加入味淋醃製,味道仍有點寡口且乾,所以建議蘸點蛋黃醬。海膽壽司:一整塊鋪面的橙黃色海膽,濃郁鮮味,每人一件真的不太夠。原條成田醬炭火燒鰻魚飯:侍應端上枱時,大家頓時嘩了一聲,非常澎湃、長條鰻魚鋪在飯上,醬的比例適中,甜甜的,性
原條成田醬炭火燒鰻魚飯:侍應端上枱時,大家頓時嘩了一聲,非常澎湃、長條鰻魚鋪在飯上,醬的比例適中,甜甜的,性價比高,難怪見到數枱客人也有點!
2019-04-10 91 瀏覽
今日想食日本野,係K11附近搵到一間好有日本風味嘅居酒屋🏮我都幾鍾意佢嘅裝修,佢嘅擺設,仲有欣賞佢嘅細心,搵咗好多日本公仔嘅精品放喺鋪頭。我哋叫咗一個丼、兩款壽司、一個刺身。油甘魚腩刺身(3片)$78想講呢個刺身真係好新鮮喎!除咗新鮮之外,仲好肥美鮮甜!其實我都好想encore多一份😍滿滿幸福海膽丼$258呢個丼大推呀!大家黎到一定要點黎食呀,因為啲海膽超級好味,而且海膽既份量都算多,食完包你返尋味🤗🤗入面仲有啲吞拿魚,魚子就另外裝。原條成田醬炭火燒鰻魚飯$128第一次見咁大嘅鰻魚壽司🍣差唔多有成嘅手掌咁大,一個人食一個已經夠飽啦哈哈😄可以食成條鰻魚嘅感覺好幸福🤭🤭壽司盛盒(八件)/$248壽司嘅種類有好多,令我最深刻嘅就係海膽、帶子同蝦。我已經詞窮唔識點樣形容,因為呢餐飯俾我整體嘅感覺真係好味同新鮮!最後7百幾蚊埋單,覺得都尚算抵食:)其他相片:

我哋叫咗一個丼、兩款壽司、一個刺身

油甘魚腩刺身(3片)$78

滿滿幸福海膽丼$258
滿滿幸福海膽丼

原條成田醬炭火燒鰻魚飯$128

壽司盛盒(八件)/$248
壽司盛盒(八件)

最後7百幾蚊埋單,覺得都尚算抵食:)

其他相片:
2019-04-09
滿滿幸福海膽丼
2019-04-09 23 瀏覽
好姊妹生日相約行完街就去食日本餐,經公司同事介紹下去左一間非常就腳位於河內道呢間味道樂食晚飯店舖裝修好有日本特色,非常有氣氛👍餐牌上的食物樣樣都吸引,價錢合理,款式又多👍日本直送-真蠔,好大隻啖啖肉超爽口,一d都吾腥,就咁食已經好好味😋火炙北海道帆立貝蟹膏卷-呢個壽司在餐牌推介,當然要試下,一啖食落去,蟹膏味道好香好濃,同帆立貝一齊食,好感豐富😋店員推介-燒蟶子,鮮甜爽口,隻隻好似手掌咁大隻,加小小調味粉已經好足夠😋日式炒雜菜-熱辣辣超爽口,食吾停😉黑松露和牛炒飯-飯粒粒粒分明,和牛切得細細粒,配埋黑松露提升飯味道,好香口😋😋😋
店舖裝修好有日本特色,非常有氣氛👍
餐牌上的食物樣樣都吸引,價錢合理,款式又多👍
日式炒雜菜-熱辣辣超爽口,食吾停😉
  • 黑松露和牛炒飯
2019-04-08 1498 瀏覽
位於尖沙咀的其中一家居酒屋 ~ 味道樂店外張貼了一些推介店內滿滿日本風情裝潢好懷舊啊, 還有白川鄉的木牌一坐下就立即叫了兩客最愛 ~ 醬油燒年糕(每客兩粒$38)年糕醮上醬油再燒,香氣撲鼻熱辣辣,外層脆卜卜而內裡軟而煙韌 刺貝兩隻 $98海膽壽司 (每件$38)打卡讚好送半份黑松露溏心蛋溏心蛋黃加上有黑松露,別有一番風味 煙肉櫻花蝦煎廣島蠔(4隻) $88 爆香咗既煙肉同櫻花蝦原來可以咁惹味,用來撈飯撈粉麵都一流,農曆新年要整番個變奏版既日式蘿蔔糕了 !大蔥厚切日本煙豚腩$58如果淨食煙豚腩可能會過鹹,但加咗大蔥就啱啱好,大蔥可減豚腩的油膩感 (大蔥也是我喜愛的食物之一呢)牛肉壽喜燒 $98以往對一品料理都不會抱有期望,只用作飽肚之用,但依個鍋上檯時,牛肉壽喜燒不是空有其名,牛肉份量和質素也很令人滿意 ! 埋尾也忍不住再叫多次醬油燒年糕超完滿的一餐
位於尖沙咀的其中一家居酒屋 ~ 味道樂

店外張貼了一些推介

店內滿滿日本風情裝潢

好懷舊啊, 還有白川鄉的木牌

醬油燒年糕(每串)

一坐下就立即叫了兩客最愛 ~ 醬油燒年糕(每客兩粒$38)

醬油燒年糕(每客)

年糕醮上醬油再燒,香氣撲鼻熱辣辣,外層脆卜卜而內裡軟而煙韌

赤背刺身(兩隻)

刺貝兩隻 $98

海膽壽司(每件)

海膽壽司 (每件$38)

打卡讚好送半份黑松露溏心蛋

黑松露日式糖心蛋
溏心蛋黃加上有黑松露,別有一番風味

煙肉櫻花蝦煎廣島蠔

煙肉櫻花蝦煎廣島蠔(4隻) $88

大蔥厚切煙豚腩
大蔥厚切日本煙豚腩$58
如果淨食煙豚腩可能會過鹹,但加咗大蔥就啱啱好
,大蔥可減豚腩的油膩感 (大蔥也是我喜愛的食物之一呢)

牛肉壽喜燒

牛肉壽喜燒 $98

埋尾也忍不住再叫多次醬油燒年糕

超完滿的一餐
2019-04-03
醬油燒年糕(每串)
醬油燒年糕(每客)
赤背刺身(兩隻)
海膽壽司(每件)
煙肉櫻花蝦煎廣島蠔
大蔥厚切煙豚腩
牛肉壽喜燒
  • 醬油燒年糕
2019-04-06 30 瀏覽
早已聽説過這間餐廳的大名Booking 總是滿滿的餐廳今天 終於來到了✨梅酒一坐下便叫了杯梅酒梅酒擺設用具滿分喝的時候拿著上面的小杯子梅味 十分濃沃!而且不會過甜是明乎其實的梅酒而不是水果酒!值得加許的是每杯都有一粒梅沉在酒中增添梅味頓時胃口大開叫了幾項燒物下菜✨明太子雞翼熱騰騰的送上 相信是即order 即炸咬下去還是辣口的肉汁及明太子醬旋即傾湧而出肉的份量不多 配搭起來卻十分滿足✨汁燒白鱔再叫了汁燒白鱔不得不讚賞這裡的燒物十分出色白鱔肥美加上燒汁 不會有腥的感覺也不多骨啖啖肉 ✨左口魚sushi至愛大愛入口即溶 香氣四溢飯和魚的比例恰到好處飯粒分明 充滿魚油香我們一共encore 了三次呢✨生蠔一共encore 了兩轉手掌般大的size一口吃下鮮甜的唾涎三呎五十元這個質素好抵整夜吃著串燒 壽司 剌身 把酒聊天好東西会令人心情愉悅和好姐妹過了個滿足的晚上我們已經計劃定下次的到坊時間了
早已聽説過這間餐廳的大名
Booking 總是滿滿的餐廳
今天 終於來到了

✨梅酒
一坐下便叫了杯梅酒
梅酒擺設用具滿分
喝的時候拿著上面的小杯子
梅味 十分濃沃!
而且不會過甜
是明乎其實的梅酒而不是水果酒!
值得加許的是每杯都有一粒梅沉在酒中

好東西会令人心情愉悅
和好姐妹過了個滿足的晚上

我們已經計劃定下次的到坊時間了

2019-04-04 1055 瀏覽
同男朋友2週年紀念,食餐好既,見呢間味道樂口啤好似不錯,就一早book咗枱。係星期二黎,我們book 8:30以為會少啲人,可以坐行鬆動啲,點知都客滿😯甚至有人想walk in都要等就係因為呢張poster,我們打算食海膽,不過最後食咗第2道海膽菜式,哈哈男朋友話,每次去食好西時,好應該試一啲平時好少食既菜式,所以我就被佢說服咗,初次嘗試呢個(3)深海池魚王 薄切148一客啦!真係切得好薄,好鮮甜好食,點醬或齋食都得。推介呀男友點咗原板海膽,份量好多,而且好新鮮,佢話好滿足!紫菜都俾到好多,同埋好乾爽,呢一點係好appreciate,因為我在上水食過某啲日本餐廳係夠膽只係俾潮濕咗既四洲紫菜我😑所以味道樂在呢個細微位加晒分呀。我們用咗海膽剩下的紫菜黎包其他刺身食,都好正順帶一提,呢隻碟個雞泡魚公仔好可愛三文魚腩好厚🥰入口無渣我最愛食既灸燒左口魚呀!呢個係細版本的丼,個擺盤好得意,好似甜品咁~左口魚份量都好足仲有2串燒大䓤😂食完之後第二日覺得個口仲有陣味haha最後以柚子雪葩作結,頓時覺得人生好美滿😂(我係食完大䓤後去食雪糕,所以覺得頭幾啖雪糕有啲辣,哈哈)結論:好好食🥰埋單大約$700,

甚至有人想walk in都要等

真係切得好薄,好鮮甜好食,點醬或齋食都得。推介呀

順帶一提,呢隻碟個雞泡魚公仔好可愛

三文魚腩好厚🥰入口無渣

仲有2串燒大䓤😂食完之後第二日覺得個口仲有陣味haha

結論:好好食🥰埋單大約$700,紀念日之類食厭咗西餐不妨過黎食,真心唔錯

慶祝紀念
紀念日
  • 柚子雪葩
2019-03-26 42 瀏覽
平日得閒放假都會想花多啲時間同朋友同屋企人傾下計所以會揾一個食得好又坐得舒服既餐廳呢一間係朋友介紹既因為佢覺得好高質同埋環境唔錯所以我地都有興趣想試下見到呢間店既風格我覺得好日本FEEL同埋野食既味道都十分好成田醬照燒鰻魚反卷$$78三文魚刺身$$38超厚同埋好正油脂味入面好滑好香油甘魚腩刺身$$78係我好中意食既,唔會腥同埋勁厚真係好抵吞拿魚腩刺身$$188嘩呢個油脂味係我最中意既因為香好似係日本食咁而且脂肪分佈得好平均又唔會太肥 見到啲色澤都好靚我既朋友都覺得好香好高質點都要黎試下既玉子壽司$$28好香好甜 成個玉子包住個飯而且仲有紫菜食落仲係熱熱地幾舒服加州反卷$$58好多蟹籽好豐富而且中間都好多料食左呢個都覺得飽飽地幾抵食個色澤都好唔錯黑松露溏心蛋$$28好香好甜而且黑松露味都好出個蛋香好濃白桃乳酪梳打$$38覺得唔想飲酒既人都可以考諗下因為好大杯而且好清甜
平日得閒放假都會想花多啲時間同朋友同屋企人傾下計

三文魚刺身$$38
超厚同埋好正油脂味
入面好滑好香
油甘魚腩刺身$$78
係我好中意食既,唔會腥同埋勁厚
真係好抵

覺得唔想飲酒既人都可以考諗下
因為好大杯
而且好清甜
2019-03-24 43 瀏覽
咁岩係尖沙咀區行街就喺附近食飯,呢間餐廳都幾爆,好彩我哋早到就有,如果唔係原來晏少少walk-in 都冇位!燒鱈魚干$48口感香脆好清新,燒得啱啱好。赤貝$98 (兩隻)口感爽口鮮味滿分。滿滿幸福海膽丼$258 (海膽、三文魚子、吞拿魚蓉)果然係滿滿幸福,特別係鍾意食海膽嘅人唔可以錯過!上面嘅海膽分量十足而且質素高比想像中鮮甜得多,入口即溶。另外三文魚子及吞拿魚茸亦不錯作為拌飯之選。迷你火炙左口魚邊丼$78左口魚邊火炙做得好好,D油脂爆曬出嚟,差不多入口即溶,迷你飯就唔會太飽可以試多啲嘢啦。鐵板金菇牛肉$68肉嘅質素唔錯,最主要係調味OK,配搭方面份量適中令整體口感提升。鹽燒三文魚鰭$48油分充足的三文魚鰭經過鹽燒令味道鹹香十足。而且肉質較為鮮嫩時間處理剛好。鹽燒雞翼$38雞翼味道就比較鹹香,不過大大隻質感都唔錯。MENU

燒鱈魚干$48
口感香脆好清新,燒得啱啱好。

赤貝$98 (兩隻)
口感爽口鮮味滿分。

滿滿幸福海膽丼$258 (海膽、三文魚子、吞拿魚蓉)

迷你火炙左口魚邊丼$78

鐵板金菇牛肉$68

鹽燒三文魚鰭$48

鹽燒雞翼$38
雞翼味道就比較鹹香,不過大大隻質感都唔錯。

MENU
7點幾喺尖沙咀,行經過一間日本居酒屋,除左無日本人行出黎之外,真心好有日本風情XD。感覺上裝潢唔錯,時間尚早呢間餐廳都已經差不多全院滿座,我諗應該唔錯。呢度非常之多野食,多到我地好想叫哂佢,可惜我地都係眼闊肚窄GE朋友,所以我地最後都只係就住肚量而叫。原條成田醬炭火燒鰻魚飯唔好講笑,一上嚟真心嚇左嚇,因為無諗過條鰻魚可以咁大條,足足有我GE上手臂咁長,大條都不特止,仲要好!厚!身!唔知同炭火燒鰻魚有無關係,魚肉好滑嫩,炭燒時搽上一層層GE鰻魚汁,燒鰻魚內外都好香同好濃鰻魚汁味,好份味,而且好味,拌住飯食一流。火焰北海道帆立貝蟹膏卷除左係呢度食過呢款卷外,暫時未係其他地方食過。帆立貝舖左係帆立貝上面,蟹膏味重,而且唔會好腥,又或者因為唔新鮮而出哂水,帆立貝鮮甜,味道唔會太重,所以同蟹膏都幾夾。而下面ge反卷就夾住蟹柳、青瓜等,反卷大小剛好,可以一口食哂,而且飯唔會渣得太鬆散,唔錯唔錯。日本生蠔大大隻,非常肥美,好重海水味,好creamy,正呀。脆軟殼蟹卷呢個反卷同樣正正子,軟殼蟹炸得好香脆可口,佢上面再鋪左蟹籽同沙律醬脆卜,而反卷入面再有蟹肉同蟹膏,鐘意食蟹GE朋友一定唔可以錯過。 鐵板

火焰北海道帆立貝蟹膏卷

日本生蠔
大大隻,非常肥美,好重海水味,好creamy,正呀。

脆軟殼蟹卷

鐵板蒜片香煎厚切牛舌
超級厚切版,充滿蒜香嘅味道,牛舌咬落勁有口感,送酒送飯完全一流

燒油甘魚鮫
油甘魚燒過黎,所以魚皮好香脆可口,而魚肉都幾滑,如果俾多幾件我就好Lo~~~

總括嚟講呢間鋪頭質素很好,裝修都唔錯充滿居酒屋風味,下次一定要叫一大班人黎食再試多D菜款先!
2019-03-13