2019-05-29
今晚同我朋友喺尖沙咀K11行完街就搵晚飯食,出左商場就見到呢間日本野好似好吸引,好啦一於試一試佢,估唔到都有驚喜。我大概6:00就到,所以好彩有位,因為我發覺未到7:00已經full house, 仲見到有人想walk in都無位,所以都好有人氣,下次想食都記得要book位。用木為主既裝修好有日本既感覺,餐廳乾淨企理,感覺良好。食物方面,叫左4款壽司,分別係海膽,火炙左口魚邊,帆立貝同油甘魚壽司。首先望落已經好晶瑩剔透,食落就真係好新鮮,海膽份量又多又甜,火炙左口魚邊燒得好香,充滿油脂既香味。成田醬燒燒鰻魚反卷好抵食,$78份量又多,鰻魚好肥美燒得好香甜,好味。大蔥特上吞拿魚腩卷,吞拿魚腩真係好足料,口感一流,精緻又好味。跟住點左新鮮赤貝刺身同埋鯛魚刺身,上次去完鹿兒島已經對當地特產鯛魚念念不忘,今晚食番一樣好有水準,真係好中意鯛魚果種啖啖肉既口感,另外赤貝都勁爽甜,勁新鮮。最後點左牛油香煎銀鱈魚,餐廳煎得真係好香,皮又脆,肉又香又甜。呢個餐廳一定要encore!
用木為主既裝修好有日本既感覺,餐廳乾淨企理,感覺良好。