最近身邊嘅朋友都去哂日本睇櫻花,搞到我又掛住日本😭唯有以食嚟解決思念之情!同發Gor兩個人去咗K11隔離嘅居酒屋食晚飯,當晚好多人,去到要等多15分鐘先有得入座。門外到室內嘅環境裝潢帶有日本風,好有置身係日本嘅居酒屋!我就當去咗日本架啦😂 杯同碟有雞泡魚圖案,好可愛❤🔹原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $128呢個鰻魚飯特別之處係好似巨大化咗嘅鰻魚壽司咁,成隻手掌咁大!鰻魚偏向鬆軟質感,無細骨而且肉質算嫩滑,鰻魚汁拌飯幾惹味。🔹煙肉櫻花蝦燒日本播磨蠔 $38 + 雙色芝士燒日本播磨蠔 $38煙肉櫻花蝦燒蠔鋪滿哂櫻花蝦,配埋肥美嘅蠔身食落口,又脆又Creamy!我偏愛雙色芝士燒蠔,芝士都算厚身,而且可以做到拉絲效果,芝士控可以一試😋🔹油甘魚刺身(三片) $68刺身好新鮮,厚切肥美,入口無渣,小店嚟講刺身質素算不錯!🔹 芝麻雞翼(3隻) $68雞翼不過不失,炸得好乾爽脆身,唔會好油,肉質都幾嫩滑。溫馨提示,因為即炸關係,所以肉汁好熱,小心辣口。🔹火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88喺menu見到呢款已經心心眼😍 因為帆立貝同蟹膏嘅配搭好少可見到,帆立貝算厚身,蟹膏味濃郁味道偏重但唔腥,下面

🔹原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $128

🔹油甘魚刺身(三片) $68

刺身好新鮮,厚切肥美,入口無渣,小店嚟講刺身質素算不錯!

🔹 芝麻雞翼(3隻) $68

🔹火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88

喺menu見到呢款已經心心眼😍 因為帆立貝同蟹膏嘅配搭好少可見到,帆立貝算厚身,蟹膏味濃郁味道偏重但唔腥,下面卷物包住青瓜同蟹柳,size啱啱好可以一啖放入口😋 好味!

🔹巨峰提子乳酸梳打 $38 + 白桃乳酸梳打 $38

果汁味好重,個人偏愛白桃味😋 甜度啱啱好唔會over咗👍

📍 味道樂居酒屋
尖沙咀河內道2號地舖