2019-12-27
最近天氣涼咗,去打邊爐係一個非常之合適嘅選擇不過想食啲食物質素較好嘅火鍋,見呢間餐廳大部分食材都係主打自家製,實在非常適合對食物有要求嘅我哋呢度位處23樓,景觀開揚,坐喺呢度食飯都覺得幾舒服湯底分別有一般嘅火鍋湯底同雞煲湯底食材我哋揀咗好多自家製嘅食物,因為自家製食物味道會較獨特原來呢度有時段優惠,咁點起食物上嚟就更加唔使擔心價錢太貴滋補螺片花膠雞湯秋冬季節,我地都係揀返啲滋補嘅湯水嚟做湯底呢個湯底份量十足,隨便夾起都見到有花膠同雞肉飲咗啲湯試下味,味道清甜, 完全唔係出面嘅味精湯可以比,用嚟打邊爐就唔怕唔健康自家製響鈴響鈴係打邊爐必備,呢款響鈴佢哋係即叫即炸,所以上枱嘅時間仲係熱辣辣響鈴唔會過厚,先將佢索咗花膠湯再食,表面微微香脆,內裏索滿湯汁,令人忍唔住食完一件又一件自製韮菜餃呢款韭菜餃就咁睇已經非常飽滿,食落充滿韭菜香味餃子皮又唔會太厚,非常抵食西班牙頂級黑豚豬腩片有個咁靚嘅湯底,就揀咗啲質素較高嘅肉類嚟配搭呢款豬腩片比起平時食到較濃嘅豬肉味,肉片肥瘦平均,咬落較有口感蟹子墨魚滑呢款墨魚滑比出面食到嘅較爽口彈牙,墨魚香味濃,唔想揀太肥膩嘅食材,呢個都係一個唔錯嘅選擇手打牛丸比起普
呢度位處23樓,景觀開揚,坐喺呢度食飯都覺得幾舒服
湯底分別有一般嘅火鍋湯底同雞煲湯底
食材我哋揀咗好多自家製嘅食物,因為自家製食物味道會較獨特
原來呢度有時段優惠,咁點起食物上嚟就更加唔使擔心價錢太貴
滋補螺片花膠雞湯
秋冬季節,我地都係揀返啲滋補嘅湯水嚟做湯底
呢個湯底份量十足,隨便夾起都見到有花膠同雞肉
自家製響鈴
自製韮菜餃
呢款韭菜餃就咁睇已經非常飽滿,食落充滿韭菜香味
餃子皮又唔會太厚,非常抵食
西班牙頂級黑豚豬腩片
有個咁靚嘅湯底,就揀咗啲質素較高嘅肉類嚟配搭
蟹子墨魚滑
手打牛丸
比起普通牛丸,手打牛丸牛肉味較重,而且口感更好
稻庭烏冬
打邊爐到最後,一定要有一個麵底索番所有湯汁嘅精華,所以呢款烏冬比平時更好食
如果想追求食物嘅味道同質素,喺呢度打邊爐的確係一個唔錯嘅選擇