在古今二觀塘工廈開業時,已經食過一次,是當時難得的高質工廈餐廳。卷物設計非常有心思,與別不同😻 現在竟然在各大商場開設分店,除了選擇方便,室內設計更大升級💫,年輕有格調,陽光感充足🌞。最重要的,食物質素比以前更出色!雜錦刺身沙律,刺身埋得滿滿的,看相片絕對看不出它的真實份量🤯🤯😫 。份量多得,即使我們兩人也吃不完。🐽🍢鹿兒島豚肉蘆筍串,豚肉香脆,蘆筍爽口多汁,配上簡單調味,完美呈現食材本身味道。🍠野菜天婦羅,炸得乾身,外層拆炸皮厚薄適中,香口之餘保留野菜的新鮮。輪到古今二必食的卷物,餐牌上有很多選擇,最後選了粉紅佳人和彩虹卷,每款卷物都有六件或以上。選擇🌸粉紅佳人🌸,因為從來未食過粉紅色的壽司,非常非常好奇它的味道。如果喜歡吃🐟吞拿魚蓉的人,一定要試試粉紅佳人,因為每件卷物上都有爆量的吞拿魚蓉!啖啖鮮味和吞拿魚的油脂🤤。🌈彩虹卷🌈味道比較清新開胃,加上每件卷物都有不同的刺身,味道多元化。點的食物不多,但份量充足,尤其是沙律及卷物,差點吃不完😂🤰🏻🫄。
雜錦刺身沙律
鹿兒島豚肉蘆筍
野菜天婦羅
粉紅佳人

2022-08-06
$257.5 (午餐)
雜錦刺身沙律
鹿兒島豚肉蘆筍
野菜天婦羅
粉紅佳人
彩虹卷
位於尖沙咀The One分店,主打食特色卷物,以唔同嘅食材配撘出不同口味嘅壽司卷。啱晒啲唔好生嘢但又想食日本嘢壽司嘅人。Menu上每樣食物嘅款式選擇好多,真係卷物已經有十款,而且每一款名稱都好有特色,例如:富士山🗻,相撲力士,午夜牛郎😝餐廳門面有啲似居酒屋,但環境寬敞舒適,係勝價比嘅日式餐廳之選。雜錦沙律刺身 🥗好清新嘅沙律配上2款油甘魚同三文魚刺身粒、三文魚籽同車厘茄,再加上少少檸檬辣汁同沙律醬,微微酸辣,係開胃之選。煙花 🍣飯團入面有少少芝士,上面有辣味三文魚蓉同吞拿魚蓉,上面再加少少脆片,口感豐富。金龍卷 🍤飯卷中間包住香脆嘅炸蝦同淡淡既cream cheese, 上面再加薄三文魚,賣相精美。野菜天婦羅 🍄薄薄嘅炸粉包裹著新鮮嘅日本菇、紫薯同茄子,唔油膩但外層炸得脆口。江户薄燒牛仔骨 🥩用上特級牛仔骨,炭燒到表面微燶,加上少少岩鹽同黑胡椒調味,已經好好味,肉味香濃,肉質嫩滑。

雜錦沙律刺身 🥗

煙花 🍣

金龍卷 🍤

野菜天婦羅 🍄

江户薄燒牛仔骨 🥩
2022-08-08 25 瀏覽
Happy Friday 梗係要同好友行街食飯啦,今次我哋去咗尖沙咀嘅「古今二」,餐廳位於尖沙咀彌敦道100號,The ONE,5樓502號舖,位置非常方便!首先叫吓小食,《網燒味醂魚乾》,味道甜甜哋, 好香、 有嚼口,適合配酒。《鹿兒島黑豚荔枝卷》,豚肉燒得脆口,包住香甜荔枝肉, 味道食特別! 值得推介《龍卷風沙律》,份量好足,材料又多,用咗新鮮沙律菜,配上蟹籽&蟹柳,外型好似一座山,用色七彩繽紛,好味之餘,仲可以打卡添! 粉紅色外表嘅《紅粉佳人》好吸睛,味道豐富,有辣味吞拿魚,肥美三文魚、配上爽口蟹籽等等, 又有層次,又好味, 正呀!又得玩又得食嘅《火山》壽司, 用火槍點,打卡效果好好, 《火山》表面鋪蟹柳同蟹子,入面就係卷物壽司,有蟹子,蟹柳、牛油果同青瓜,色香味俱全,好滿足!餐牌

餐牌
2022-08-07 25 瀏覽
尖沙咀The One開左好多新餐廳,就見到呢間有好多特別款式既壽司,menu既圖圖好吸引,亦好彩分配到窗口位@@ 👧🏻彩虹卷 $119係由唔同刺身既卷物圍圈圈⭕而成,賣相相當吸睛!卷物中間仲有蟹柳+饅魚+牛油果,好豐富。 👧🏻青龍卷 $108主要有牛油果🥑鋪滿面,牛油果好滑身,同卷物好夾👍🏻 👧🏻柚想蝦你 (沙律) $108見到有足足9款材料組成🥗,當然要試一試,當中最特別係有蘋果🍎+柚子,清爽可口 👧🏻鹿兒島黑豚肉荔枝卷串 $32真係第一次食豚肉🐷包住粒荔枝,令到佢一d都唔油膩,出面既豚肉脆口,入面既荔枝軟糯,簡直係絕配💯💮💮💮! 👧🏻埼玉網燒牛舌 $78唔好以為佢有少少厚身就會好韌,反而係好👅,如果你中意平時食開燒肉個d好薄一塊,就一定要試下呢個厚身既食法,佢仲配左一個酸酸地既汁,升華左成塊牛舌既好味程度🤤🤤。 其實仲有好多其他想試既款式,所以下次會再去!
尖沙咀The One開左好多新餐廳,
就見到呢間有好多特別款式既壽司
menu既圖圖好吸引,亦好彩分配到窗口位@@

👧🏻彩虹卷 $119
係由唔同刺身既卷物圍圈圈⭕而成,賣相相當吸睛!
卷物中間仲有蟹柳+饅魚+牛油果,好豐富。

👧🏻青龍卷 $108
主要有牛油果🥑鋪滿面,牛油果好滑身,同卷物好夾👍🏻

👧🏻柚想蝦你 (沙律) $108

👧🏻鹿兒島黑豚肉荔枝卷串 $32

👧🏻埼玉網燒牛舌 $78

其實仲有好多其他想試既款式,所以下次會再去!
2022-08-01 51 瀏覽
放工當然要輕鬆一番,再次來到 Happy hour好地方, 選擇較早時段,舒舒服服位置也鬆動一些。古今二這間日式居酒屋,快要成為好姊妹們的專用聚腳點。卷物總是百吃不厭,而且燒烤也很出色。龍捲風沙律每次來必點的大堆頭沙律,有超多份量的蟹棒,配上中華沙律和飛魚子,加上大量沙律菜,清新又醒胃。超級龍捲風鰻魚+ 海老+ 芝士 +青瓜 +脆片鰻魚和芝士的味道很突出,加埋脆脆的炸蝦,多重口感。辣妹辣味吞拿魚+ 炸蝦 +芝士辣味吞拿魚的份量很多,鋪滿了每一件壽司,質地綿密口感不錯。櫻花蝦原條茄子燒脆卜卜的櫻花蝦,配上軟綿綿滑溜溜的香烤茄子,加上秘製醬汁真的很惹味。朋友平時不太喜歡茄子,也讚賞這個弄得不錯。鹿兒島豚肉蘆筍串燒豚肉清爽不油膩,烤至金黃色的,肉汁美味肉質香脆,bb蘆筍嫩嫩的,完全沒有渣,口感爽脆。

超級龍捲風
鰻魚+ 海老+ 芝士 +青瓜 +脆片
鰻魚和芝士的味道很突出,加埋脆脆的炸蝦,多重口感。

辣妹
辣味吞拿魚+ 炸蝦 +芝士
辣味吞拿魚的份量很多,鋪滿了每一件壽司,質地綿密口感不錯。

櫻花蝦原條茄子燒

鹿兒島豚肉蘆筍串燒

今日嚟到位於尖沙咀the one,名為古今二嘅創意日本fusion料理,主打創意壽司卷日式料理🥳餐廳具私隱度座位安排,居高臨下窗外景致😜小清新日文歌單,連同一道道和風美食,令人忘卻當下,置身東京家鄉一樣🤤🤤🤤🥢龍捲風沙律沙律擺盤有心思😽以蟹柳海藻捲起成山峯狀,上面更加鋪滿咗蟹子😌充分攪拌之後每口沙律生菜都可以品嚐到豐富口感😍😍🥢火山視覺大衝擊🤩🤩上菜嘅時候店員會先將伴碟嘅鹽花點燃,微微火焰包圍住卷物😽頂層嘅芝士蟹柳配合橙紅色魚子,睇落真係具備火山嘅氣焰🔥! 裏面嘅熔岩係由帶子、青瓜同埋牛油果蓉組成😜呢個卷物嘅組合同埋擺盤真係前所未見,形態味道俱備😋😋🥢辣妹另一款本店招牌創意卷物🍱🍣包含辣味吞拿魚、炸蝦以及芝士蟹柳嘅飯卷🍙我最鍾意就係上面口感幼滑嘅吞拿魚蓉,一口咬落去享受到綿柔飯粒😜加上脆口魚子點綴,饒有新意👍🏻👍🏻🥢黑豚豬頸肉串燒沙嗲豬頸肉串燒就食得多,用上黑豚肉燒出嚟嘅豬頸肉可以話係別有一番風味😋😋唔需要特別倚賴醬汁或者調味,清晰品嚐到豬頸肉嘅油香爽口🤩🤩🥢埼玉網燒牛舌牛脂味香肉汁豐富,燒烤程度控制恰當😌肉質保持細嫩😽伴碟柚子醋汁味道令人驚喜,配合其他串燒菜式都唔錯😗😗🥢椒鹽雞腎味道

🥢龍捲風沙律

🥢火山

🥢辣妹

🥢黑豚豬頸肉串燒

🥢埼玉網燒牛舌

🥢椒鹽雞腎
味道濃郁嘅串燒雞腎,椒鹽份量偏多😙有需要可以加入適量檸檬汁中和一下😌😌酸酸鹹鹹風味都唔錯🤩🤩
2022-08-01 53 瀏覽
同朋友出去行尖咀行到攰攰地,就上左去The one呢度搵野食,之後就上黎見到呢間係食日式既fusion菜,裝修都幾有日本既感覺,就決定試下佢。龍卷風沙律 $88首先一上枱就俾佢既份量嚇親,佢既size我諗係平時我地出面食既沙律多一倍,非常多!入面有好多沙律菜,蟹子,蟹柳,用料十分豐富,之後佢既醬汁係用燒汁,唔會好似平時沙律醬咁肥,再加上佢係辣辣地,十分開胃。埼玉網燒牛舌 $78牛舌燒得好好,唔會太韌,同樣地都有返咁上下既厚度,仲可以保持到一定既濕度,好juicy,呢個非常好食,推介。黑豚豬頸肉串燒 $64豬頸肉燒得唔錯,有陣焦香既味道,咬落好多肉好有彈性但唔肥,一串有6舊,份量都幾多,可以一試。金龍卷 $105呢個金龍卷係有三文魚,炸蝦同芝士,炸蝦上碟時仍然香脆,同鋪係上面既三文魚,形成多重口感,餘韻再帶出芝士味,食落去更加幸福。火山 $128店員上碟果時會即場係個卷物周圍點火,就好似火山一樣,非常打卡able。個卷物係有牛油果,蟹子,蟹柳同青瓜,食落同火山一樣咁爆,口感十足。

龍卷風沙律 $88

埼玉網燒牛舌 $78

黑豚豬頸肉串燒 $64

金龍卷 $105

火山 $128
2022-07-29 1022 瀏覽
為食貓次次去the one只會行樓下嗰幾層,或者去已bookmark咗嘅餐廳🫣咁啱琴日為食貓同朋友無無聊行咗上去,見到古今二超得意嘅壽司menu,而價錢又唔貴,就入咗去試吓食物古今二嘅食物全部玩味性質都好重,唔係傳統日本壽司嗰種,係加咗d fusion嘢,但無損佢嘅食物質素,而且重可以打卡tim 龍捲風沙律 $88 推介 呢個日式沙律一嚟到,我哋都嘩咗一聲😂個沙律真係同佢個名——龍捲風一樣,好大舊🌪上面鋪滿蟹柳絲同蟹子,加埋滿滿嘅日式沙律汁(重有d辣味wor⁉️)。總之撈埋就好好食,好夾😋富士山$98+ 金龍捲 $105推介呢2款壽司都擺得好有心思呀❤️外面成條龍咁嘅三文魚+沙律醬+炸蝦嘅壽司叫金龍捲;入面成座🗻咁高嘅蟹柳絲+鰻魚+牛油果壽司叫龍捲風全部都好足料,d料加埋一齊一d違和感都無總之就好味過花之戀壽司啦😂😂😂清酒煮蜆 $105為食貓都估唔到呢個菜嘅蜆非常大粒👍🏾好抵食鹿兒島豚肉露筍 $45至於個豚肉露筍都烤得好香好惹味,另外佢個露筍都好清甜爽脆為食貓上openrice見原來除咗古今二餐廳,重有古今。下次為食貓都會搵機會食吓觀塘嗰間,睇吓有冇咩分別,係咪一樣咁得意好食

食物

龍捲風沙律 $88
推介

富士山$98+ 金龍捲 $105
推介
金龍捲+富士山

呢2款壽司都擺得好有心思呀❤️
全部都好足料,d料加埋一齊一d違和感都無
總之就好味過花之戀壽司啦😂😂😂

清酒煮蜆 $105
清酒煮蜆

為食貓都估唔到呢個菜嘅蜆非常大粒👍🏾好抵食

鹿兒島豚肉露筍 $45
鹿兒島豚肉露筍

至於個豚肉露筍都烤得好香好惹味,另外佢個露筍都好清甜爽脆

金龍捲+富士山
清酒煮蜆
鹿兒島豚肉露筍
2022-07-28 65 瀏覽
成日係荃灣行街都會見到古今二﹐一直都冇機會入去試(附近太多誘惑)。今次同朋友係尖沙咀THE ONE行街,終於可以初嘗呢間日本菜!!可能6點太早XDD有幸坐到窗邊卡位﹐坐位寬敞,環境舒服光鮮﹐職員服務積極﹐常常加水。第一碟送到係龍卷風沙律, 啲蟹棒絲成個小山峰咁!配埋中華沙律+菜﹐撈埋啲醬好開胃~仲有少少辣令人食唔停!點咗碟野菜天婦羅﹐有金菇+香菇+蕃薯及紫薯仔﹐炸得好適中 香而不膩 !填一填我地飢餓嘅小肚~朋友叫左杯熱情果芒果蘇打﹐話好fresh好清甜,可以再encore;而我果杯係柚子荔枝桅打,真心好好飲!!荔枝味好香而不假,仲有原粒果肉!!正❤️之後係分量超大既創意壽司,上菜個陣仲會有火伴碟,好有效果既一個菜!!!好多魚籽同蟹柳鋪面, 其實入面係牛油果青瓜帶子壽司,好有滿足感好飽~第四忘不了你,其實係芒果炸牛肉卷紫菜壽司~芒果既甜配合新鮮炸牛肉卷仲有忌廉芝士加芥末醬一齊,口感好豐富好味~第五櫻花蝦原條茄子燒,我同我朋友食到差不多8成飽,估唔到最後叫呢個菜會令我地雙眼發光!佢上面鋪滿曬櫻花蝦好香,配上燒醬~好惹味!!呢個必點 下次一定會再叫!!

第一碟送到係龍卷風沙律, 啲蟹棒絲成個小山峰咁!
配埋中華沙律+菜﹐撈埋啲醬好開胃~仲有少少辣令人食唔停!

呢個必點 下次一定會再叫!!
2022-07-27 60 瀏覽
「古今二」真係越做越有…現在殺到來尖沙咀The One,其實原因好簡單,那充滿創意、色彩豐富嘅創意卷物,令我一次又一次的來到。來食卷物,當然約多d朋友一齊,一次過就可以叫多幾款慢慢歎啦!柚想蝦你沙律🥗沙律中色彩鮮艷,當中有沙律菜、車厘茄、柚子、蟹子、蘋果、牛油果、甜蝦等..加上酸酸甜甜嘅柚子汁,口感豐富,非常開胃!日式章魚小丸子這裡的章魚丸子外皮香脆,內裡則是軟軟綿綿的口感,濕潤軟綿,非常足料。琦玉網燒牛舌琦玉牛舌入口彈牙焦香,油脂香濃,令人回味。東京爆脆今次見到一款未食過嘅新卷物「東京爆脆」,其中用上了簡單的配料:吞拿魚及蟹柳,但其製成品則如其名,入口香脆,微微香辣,口感豐富,啖啖滋味。彩虹卷「古今二」中反卷真係一大藝術般,用上三款當造刺身及牛油果,再以反卷加入青瓜、蟹柳,更顯色彩斑斕。入口口感豐富,味道爽口清新,鮮味十足,難怪令人印象這麼深刻。

柚想蝦你沙律🥗

日式章魚小丸子

琦玉網燒牛舌
琦玉牛舌入口彈牙焦香,油脂香濃,令人回味。

東京爆脆
今次見到一款未食過嘅新卷物「東京爆脆」,

彩虹卷

📌古今二📍 尖沙咀 Tsim Sha Tsui🔍 環境日系木式裝修風格, 簡約而舒適🥰位於The One裡面亦好方便💓🔍 服務上碟的速度很高🛎員工都會不斷幫我地收拾東西☺️-(👑 爲推薦) ▪️龍卷風沙律 $88▫️火山 $128 👑▪️蜘蛛 $103▫️豚肉泡菜鍋 $148-❥ ❥ 龍卷風沙律份量好多, 兩個人share每人都食到3碗左右😋幾乎每一啖都食到蟹籽蟹柳🦀️開胃一流😛❥ ❥ 火山呢個係打卡必點之選📸上菜時被驚嚇到😹, 店員即場為卷物既餐碟點火❤️‍🔥營造到一個火山既效果🌋頂層有滿滿的蟹籽同蟹柳🧡口感好豐富☺️❥ ❥ 蜘蛛外表真係好似蜘蛛🕷️入面好足料 有軟殼蟹🦀️牛油果🥑蟹籽蟹柳同青瓜🥒等鬆脆既軟殼蟹配上清新既青瓜好好食😋❥ ❥ 豚肉泡菜鍋泡菜鍋裡面有好多唔同既食材👅包括豚肉, 金菇, 冬菇, 薯粉, 菜等等✨基本上一鍋滿足你所有願望🥰食完會覺得暖笠笠🤎-▫️味道:8.7/10▪️賣相:9/10 ▫️環境:7/10▪️價錢:8/10▫️服務:9.5/10▪️Overall:8.7/10-🔍#CY日本餐廳 #CY尖沙嘴 #CY日本菜🔗 #古今二 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴美食 #hkfood #hk #hong

📌古今二

有軟殼蟹🦀️牛油果🥑蟹籽蟹柳同青瓜🥒等
鬆脆既軟殼蟹配上清新既青瓜好好食😋

❥ ❥ 豚肉泡菜鍋
泡菜鍋裡面有好多唔同既食材👅
包括豚肉, 金菇, 冬菇, 薯粉, 菜等等✨
基本上一鍋滿足你所有願望🥰

▪️價錢:8/10
▫️服務:9.5/10
▪️Overall:8.7/10
🔍#CY日本餐廳 #CY尖沙嘴 #CY日本菜
🔗 #古今二 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴美食 #hkfood #hk #hongkongfood #香港 #japan #japanesefood #日本餐廳
Bookmark 咗古今二好耐,終於食到😁龍捲風沙律 $88超大兜 ‼️底層係海量新鮮生菜片,中層有海藻,面頭係蟹柳絲同蟹子~配上滿滿沙律醬同微微辣,食落開胃之餘又惹味,真係食唔停口😂埼玉網燒牛舌 $78朋友話好正👍🏻燒得啱啱好,唔會過熟,肉質淋得嚟帶點爽口,厚度亦都好適中,所以口感好正‼️鹿兒島豚肉蘆筍 $45豚肉簿簿一片捲着蘆筍,豚肉燒得有啲焦脆,加上簿鹽食落香口,蘆筍好嫩,有點爆汁,成個配搭出奇地夾👍🏻卷物方面試咗2款,上菜時係放埋同一隻碟,擺盤好靚,好吸引😍🔅金龍卷 $105金龍卷入面係炸蝦、芝士,面頭鋪咗三文魚三文魚好新鮮,入面炸蝦炸得脆,而炸粉又唔會過厚😋🔅蜘蛛 $103蜘蛛係紫菜卷,入面係軟殻蟹卷、蟹柳、青瓜、牛油果軟殼蟹份量好多,炸得夠脆又唔會油淋淋👍🏻加埋牛油果creamy嘅質地,成個紫菜卷嘅配搭係超級正,個人超推薦呢樣👍🏻整體餐廳食物好出色,搭配新穎有心思!環境方面座位夠闊落,光線充足,坐得舒服👍🏻店員仲好親切~亦會主動加茶👍🏻一定有下次😋古今二 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE5樓502號舖

Bookmark 咗古今二好耐,終於食到😁

龍捲風沙律 $88

埼玉網燒牛舌 $78

鹿兒島豚肉蘆筍 $45

卷物方面試咗2款,上菜時係放埋同一隻碟,擺盤好靚,好吸引😍

🔅金龍卷 $105
金龍卷入面係炸蝦、芝士,面頭鋪咗三文魚
三文魚好新鮮,入面炸蝦炸得脆,而炸粉又唔會過厚😋

🔅蜘蛛 $103
蜘蛛係紫菜卷,入面係軟殻蟹卷、蟹柳、青瓜、牛油果
軟殼蟹份量好多,炸得夠脆又唔會油淋淋👍🏻

店員仲好親切~亦會主動加茶👍🏻
一定有下次😋

古今二 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE5樓502號舖
2022-07-22 116 瀏覽
我不喜歡吃飯,但壽司飯除外,哈哈哈!這天逛完街,隨即在商場覓食,這家餐廳有許多分店,今次第一次吃。餐廳面積偌大,作為很多,有卡位,也有多人座位。餐牌提供不少卷物,顏色鮮豔,款式包羅萬有。⭐️紅粉佳人$118粉紅佳人正是辣魚生,有辣味吞拿魚、辣味三文魚、蟹柳、牛油果和三文魚子。卷物上面有辣吞拿魚蓉,裏面還有蟹柳和牛油果增加口感。⭐️相撲力士$115內餡有芝士、蟹柳、刺身魚、赤身、三文魚卷物鋪上魚生片,裏面還有芝士,味道不單一,味道不違和口感獨特。⭐️龍卷風沙律$88這客沙律很豐富,夏天吃很消暑。有蔬菜、海藻、蟹柳和脆片,味道清爽開胃。⭐️蒜香牛油燒帆立貝(1串)$42帆立貝軟腍,味道不俗。⭐️海老天婦羅$88天婦羅炸得十分香脆,咬下去熱辣辣,蝦肉彈牙。

我不喜歡吃飯,但壽司飯除外,哈哈哈!

餐廳面積偌大,作為很多,有卡位,也有多人座位。

餐牌提供不少卷物,顏色鮮豔,款式包羅萬有。

⭐️紅粉佳人$118
紅粉佳人

卷物上面有辣吞拿魚蓉,裏面還有蟹柳和牛油果增加口感。

⭐️相撲力士$115
相撲力士

內餡有芝士、蟹柳、刺身魚、赤身、三文魚

⭐️龍卷風沙律$88
龍卷風沙律

這客沙律很豐富,夏天吃很消暑。

龍卷風沙律

有蔬菜、海藻、蟹柳和脆片,味道清爽開胃。

⭐️蒜香牛油燒帆立貝(1串)$42
蒜香牛油燒帆立貝

帆立貝軟腍,味道不俗。

⭐️海老天婦羅$88

海老天婦羅

天婦羅炸得十分香脆,咬下去熱辣辣,蝦肉彈牙。
紅粉佳人
海老天婦羅
2022-07-22 881 瀏覽
💡日式創意料理將傳統的日式料理結合現今的料理概念,創造出新派美食,帶來另一番風味。餐廳富有日式裝潢設計,讓你仿如置身日本。🍽豚肉泡菜鍋🍲將日式火鍋配塔韓式炮菜,令原本清甜的湯底多了一份辣味刺激,相當暖胃。豚肉嫩滑,配料亦相當豐富,有豆腐、冬菇、娃娃菜、日式粉絲。🍽龍卷風沙律🥗用上新鮮既沙律菜配上蟹籽、蟹柳、中華沙律,唔單止色彩變得繽紛,亦令味道變得更豐富,蟹籽仲令口感多多一份層次。配上醒胃既沙律醬,作為前菜係一道唔錯既選擇。🍽金龍卷🐉 蜘蛛🕷️古今二的創意卷物,將日本傳統卷物配上獨特既造型,立即吸引你既眼球。金龍卷🐉用壽司飯包住炸蝦,外面灑上芝麻,再放上一小塊三文魚同埋一點點既沙律醬。炸蝦外面脆,蝦肉保持爽口彈牙,而壽司飯同沙律醬份量出控制剛剛好,唔會遮蓋其他食物味道。蜘蛛🕷️其實係軟殼蟹既卷物,軟殼蟹既腳加上紫菜既黑色,就好似一隻蜘蛛。軟殼蟹配上牛油果同青瓜,兩者風馬牛不相及,卻意外相當合拍,令卷物多左一份清新感覺。🍽百香果益力多特飲🍹百香果塔上益力多,酸酸甜甜。仲有好多特色飲品讓你選擇

💡日式創意料理

🍽豚肉泡菜鍋🍲

🍽龍卷風沙律🥗

🍽金龍卷🐉 蜘蛛🕷️

🍽百香果益力多特飲🍹
百香果塔上益力多,酸酸甜甜。仲有好多特色飲品讓你選擇

• 金龍卷
  • 蜘蛛
2022-07-20 67 瀏覽
之前都食過其他分店嘅古今二估唔到喺尖沙咀都開咗所以就嚟食依間店好大間喺The One入邊佔咗好多個鋪位所以個位好闊落坐得好舒服前菜就叫咗個雜錦魚生沙律同埋清酒煮蜆之前都試過其他沙律嘅今次就試吓呢個雜錦魚生沙律我比較鍾意食依個雜錦魚生沙律因為佢入邊嘅材料有好多魚生 開頭以為嗰啲魚生係啲餸頭餸尾但係食落覺得完全係同啲刺身魚生冇乜分別所以依個沙律好抵食清酒煮蜆就好鮮甜嗰啲湯都好好飲 我差唔多飲晒未食過佢推介呢個鹿兒島豚肉荔枝串燒 所以試試我本身唔係好鍾意食荔枝嘅 但係食落依個荔枝串燒都幾特別 都幾好食又有黑豚肉嘅肉味又有啲荔枝嘅甜味依啲卷物每次嚟到一定要試今次就食依個金龍卷入面啲炸蝦好香好脆呢個我推介食👍👍富士山上面面頭有好多嘅蟹柳蟹柳控就一定要叫
之前都食過其他分店嘅古今二估唔到喺尖沙咀都開咗所以就嚟食
前菜就叫咗個雜錦魚生沙律同埋清酒煮蜆