2022-08-29 26 瀏覽
轉場同母親大人去High Tea啦去咗位於尖沙咀The One嘅古今二舖頭入面係以日系嘅裝飾為主 好樸素而玻璃窗出面 可以望到尖沙咀嘅景色添食物種類繁多 有燒物刺身卷物小食飯麵串燒清酒等最令我欣賞嘅係啲嘢食 真係好Colourful 打卡真係一流而食物嘅份量同價錢適中 賣相同味道成正比 性價比真係非常高-Appetizer Salad前菜 沙律 - Crazy Salad ($88) 龍卷風沙律 ($88) 份量比我想像中多 而啲沙律菜仲好新鮮添吖有好豐富嘅蔬菜 海藻蟹柳脆片同好多蟹籽唷 好開胃啊- Maki Rolll 特色卷物 - Golden Dragon Roll ($113) 金龍卷($113) 外型同個名一樣 用炸蝦為主材料 外皮香脆肉質彈牙用壽司飯包住 喺面上舖咗三文魚同夾住芝士 食落真係好夾- Spider Roll ($103) 蜘蛛 ($103) 賣相同個名一樣 係用炸軟殻蟹為主材料 炸得好香脆配料好足 有青瓜 牛油果同蟹柳 食落成個感覺好清新- Yakimono 燒物 - Grilled Eggplant with Sakura Shrimp ($88) 櫻花蝦原
轉場同母親大人去High Tea啦
去咗位於尖沙咀The One嘅古今二
舖頭入面係以日系嘅裝飾為主 好樸素
而玻璃窗出面 可以望到尖沙咀嘅景色添
食物種類繁多 有燒物刺身卷物小食飯麵串燒清酒等
而食物嘅份量同價錢適中 賣相同味道成正比 性價比真係非常高
Appetizer Salad
前菜 沙律
Crazy Salad ($88)
龍卷風沙律 ($88)
份量比我想像中多 而啲沙律菜仲好新鮮添吖
有好豐富嘅蔬菜 海藻蟹柳脆片同好多蟹籽唷 好開胃啊

Maki Rolll
特色卷物
Golden Dragon Roll ($113)
金龍卷($113)
外型同個名一樣 用炸蝦為主材料 外皮香脆肉質彈牙
壽司飯包住 喺面上舖咗三文魚同夾住芝士 食落真係好夾

Spider Roll ($103)
蜘蛛 ($103)
賣相同個名一樣 係用炸軟殻蟹為主材料 炸得好香脆
配料好足 有青瓜 牛油果同蟹柳 食落成個感覺好清新

Yakimono
燒物

櫻花蝦原條茄子燒 ($88)
我最愛嘅茄子 原隻真係好大條吖 賣相同味道嘅性價比高
燒得好淋 可以慢慢食 配埋燒汁同櫻花蝦 好有日本嘅味道

Sailama Roasting Beef Tongue (4pcs) ($78)
埼玉網燒牛舌 (4件) ($78)
牛舌比平時嘅厚 牛味重 且食落爽口又多汁啊
配埋 店舖提供嘅自家醬汁 肉系男生強烈推介