2021-09-21
南瀛水產位置方便,尖沙咀地鐵站一出行兩三分鐘就到。環境係好有日本味道,望落雖然偏暗,但其實絕對光線充足,令人感覺放鬆。餐廳每日有幾款精選直飛到港嘅海鮮南瓜天婦羅,好鮮甜,甜到係有驚豔嘅感覺!炸粉好脆,即使我地堅持食埋啲壽福同刺身先食天婦羅,都仲好脆!壽司盛,八款壽司加青瓜小卷都好新鮮,尤其係帶子,入口果種鮮味係令我要飲啖茶先敢食下一舊!真鯛魚刺身,首先賣相已經加咗分,入口先係鮮,咬落係彈牙嘅爽,配埋酸汁,我覺得可以食多一碟!蚧味噌甲羅燒,店員上菜果刻我係「嘩」左一聲,然後店員幫我地燒,一路燒一路聞到陣蝦膏蟹膏嘅香味,燒完出黎,果種入口即溶,再有少少脆卜卜嘅蟹籽,呢個菜比十分滿分!南瀛玉子燒,完全無諗過玉子燒嘅蛋都可以咁滑!活貝盛合,呢個都係店員會幫手燒,配上清酒,好香好鮮甜,尤其係鮑魚,大讚!
餐廳每日有幾款精選直飛到港嘅海鮮
南瀛玉子燒,完全無諗過玉子燒嘅蛋都可以咁滑!