2021-09-20
同朋友一齊喺尖沙咀,佢話想去一間食物美味坐得又舒服嘅居酒屋🏮,咁我都冇乜考慮,就帶咗朋友上嚟呢間居酒屋🏮開餐😆- $78嘅「漬物四盛」:非常喜歡日本🇯🇵漬物😋;幾種漬物放喺同一個碟上,喺香港嘅日本餐廳比較少有,喺日本就比較多😋;呢個「漬物四盛」有蒜頭🧄、牛蒡、蘿蔔、青瓜🥒,全部我都喜歡,真係有小驚喜😋- $238嘅「深海池魚刺身」:有 subtle 嘅甘香味,越嚼越有,仲有較長嘅 after taste;沾酸汁食就好開胃😋- $108嘅「清酒煮蜆」:用清酒煮🍶,帶出蜆肉嘅原來鮮味😋- $68嘅「炒雜菜」:蔬菜新鮮,簡單好味😋- $268嘅「黑松露鰻魚卷」:有啲黑松露嘅清香,配鰻魚同米飯一齊食,幾夾😋- $78嘅「蟹味噌甲羅燒」:滑滑哋又有淡淡嘅蟹膏味🦀,仲幾 creamy 😋- $78嘅「帆立貝」:鮮甜幾好味😋- $78嘅「活鮑魚」:鮑魚一邊燒一邊郁動,喺火爐🔥上邊竟然大約 舞動咗成分幾鐘,睇到我有啲於心不忍😳,不過真係超新鮮😋- $168嘅「和牛粒炒飯」:米飯炒得粒粒分明,加咗小和牛粒 就更加好味😋- $68嘅「青蘋果🍏乳酸」同 $58嘅「柚子梳打」:唔係好甜,清新好飲,特別係杯「青
- $68嘅「炒雜菜」:蔬菜新鮮,簡單好味😋
- $78嘅「帆立貝」:鮮甜幾好味😋
- $68嘅「青蘋果🍏乳酸」同 $58嘅「柚子梳打」:唔係好甜,清新好飲,特別係杯「青蘋果乳酸」,裏邊有一啲雪到結晒冰嘅蘋果肉🍏可以食😋