南瀛水產

Nan Ei Sui San
係位於TST有間好出名既居酒 屋🇯🇵,早排放假衝左去食,聽講booking都好full,想食既各位快手book啦😍淨係個環境都冇得彈, 感覺置身於日本一樣😇有清酒擺設🍶,仲有象徵性好高既木牌嘅裝飾😍店內全部採用黃光燈,好柔和,有種温暖既感覺😛 仲有喺舖頭嘅中心有一個魚缸, 入面好新鮮嘅海鮮🐙🔸刺身類:三文魚🐟 $78👉脂肪比例剛好,重魚油味帆立貝 $88👉大大粒,啖啖肉,味道鮮甜油甘魚🐟 $128👉魚香味重,唔會好腥赤貝 $88👉爽口彈牙蟹味噌甲羅燒 $78餐廳名物,泥到哩到必叫👅,店員會係你面前即燒,鵪鶉蛋蟹肉蟹肉蟹子一齊燒。入面勁多蟹膏,記得泥食一定要點,唔點就係你走寶🤪😋海鮮盛合 $588新鮮時令海鮮,肥美鮮味嘅日本蠔、鮮甜大元貝、爽口彈牙大蝦、新鮮仲郁緊嘅鮑魚、鮮甜蟹腳同大蜆。職員即場即燒,海鮮爽口鮮甜。魷魚筒🐙 $128食起泥爽口彈牙,職員燒個時, 控制個火喉剛剛好。

🔸刺身類:
三文魚🐟 $78
👉脂肪比例剛好,重魚油味
帆立貝 $88
👉大大粒,啖啖肉,味道鮮甜
油甘魚🐟 $128
👉魚香味重,唔會好腥
赤貝 $88
👉爽口彈牙

蟹味噌甲羅燒 $78

海鮮盛合 $588

魷魚筒🐙 $128
食起泥爽口彈牙,職員燒個時, 控制個火喉剛剛好。
2021-10-13 106 瀏覽
當日同朋友二人想食日本餐,特別想食甲羅燒,所以揀咗依家試一試。環境不錯,雖然唔算太大,但空間感足夠。當晚我哋叫咗「活貝盛合」、兩個蚧味噌甲羅燒、雲丹刺身、清酒煮蜆、和牛粒炒飯及一杯梅酒。「活貝盛合」當中有生蠔、扇貝、鮑魚、蜆,份量算係差唔多,亦很新鮮。甲羅燒味道很好,並沒有苦味,容易入口。雲丹刺身其實即係海膽刺身。味道好得,一啲都唔腥,好鮮甜。清酒煮蜆及和牛粒炒飯其實味道也不錯,只係比其他食物蓋過了。當晚雖然唔係星期六日,但都算多人。依間相信可以再試多次。

環境不錯,雖然唔算太大,但空間感足夠。

當晚我哋叫咗「活貝盛合」、兩個蚧味噌甲羅燒
、雲丹刺身、清酒煮蜆、和牛粒炒飯及一杯梅酒。

清酒煮蜆及和牛粒炒飯其實味道也不錯,只係比其他食物蓋過了。

當晚雖然唔係星期六日,但都算多人。依間相信可以再試多次。
2021-10-10 1049 瀏覽
係無得去旅行既情況下,成日都會想搵啲有日本風味既居酒屋試下,而哩間居酒屋既環境正正勁有日本feel🏮仲會一路播住日文歌,真係可以幻想自己去左日本食野😂枱下面放左兩個籃🧺方便我地放袋,食燒海鮮都唔怕個袋會有油煙味,枱面上面仲會提供信封放口罩✉️餐牌上面既選擇非常多。今次我地就揀左以下幾樣食物👇🏻🐟平目刺身 $238平目切得薄身,魚肉晶瑩剔透,而且非常新鮮,配上酸汁更能帶出魚既鮮甜。🍣南瀛卷 $298卷物中間有超多吞拿魚茸同海膽,仲有鮮甜既甜蝦同三文魚籽,食完之後非常滿足。🦀️蟹味噌甲羅燒 $78店員會幫手燒🔥坐定定就有得食🤤燒左一陣已經勁香蟹膏味❗️裏面仲有鵪鶉蛋、蟹肉同蟹籽,入口非常鮮味。🐚帆立貝殼燒 $78🐚鮑魚殼燒 $78店員同樣會幫我地燒同剪開,方便我地食😋燒既過程會加入清酒同醬汁調味,如果想食重口味啲佢會幫手加埋鹽,不過我哋都係鍾意原汁原味,所以冇加到。而鮑魚可以選擇落七味粉或者鹽,鮑魚嚟到既時候仲識郁,真係好新鮮,入口超鮮甜爽口;帆立貝肥美肉厚,相當鮮甜,兩樣都食得出海鮮既鮮味,好食推介👍🏻🍸海膽杯 $168面頭有隻好可愛既炸蟹仔,入口鹹香酥脆,之後係唔少三文魚籽同埋勁大舊既海膽,

餐牌上面既選擇非常多。

今次我地就揀左以下幾樣食物👇🏻

🐟平目刺身 $238

🍣南瀛卷 $298

🦀️蟹味噌甲羅燒 $78

🐚帆立貝殼燒 $78
🐚鮑魚殼燒 $78

🍸海膽杯 $168
面頭有隻好可愛既炸蟹仔,入口鹹香酥脆,之後係唔少三文魚籽同埋勁大舊既海膽,仲有吞拿魚茸、帶子同海帶,全部都超新鮮!底層仲放有漬物,分別有爽脆既牛蒡、香甜既栗子同埋清甜既柚子蘿蔔漬。

整體黎講,餐廳環境舒適,好有日本既感覺,食物質素亦高,掛住日本既朋友都可以試下。

居酒屋?我很可以!🤤​最近真係忙到暈,難得早收,立即約朋友去居酒屋Chill下!我哋嘅聚腳點通常喺尖沙咀,唔洗講,實去老地方「南瀛水產」!​鍾意呢度夠地道,長木餐牌、麻繩燈、深木色枱櫈、彩繪紙傘、字畫……古色古香,十足置身日本居酒屋般!至於食材,魚鮮均由日本直送,新鮮又美味。除一系列刺身或壽司,仲有得食磯燒,好似帆立貝、活鮑魚 、蜆、帶子或岩蠔等等,喺度食返真係好似返「鄉下」咁!😝✦ 軟殼蟹沙律沙律上有一大隻軟殼蟹,份量好足,次次食都有呢個,正!🤤​✦ 南瀛卷呢個卷真係超級豐富,有海膽、牡丹蝦、三文魚子、 吞拿魚等食材,食完大滿足!​✦ 帆立貝店內枱前設有小型烤爐燒煮,點完海鮮,即有專人幫手燒熟,今次我叫咗帆立貝,真係洗得勁乾淨,成個貝面都好雪白!店員邊燒邊加入味醂,食時爽口又甜甜地,好正!🤤​✦ 東瀛五點盛5款刺身包括三文魚、帶子、甜蝦、吞拿魚及鯛魚,均厚切送上,食完好滿足!✦ 唐揚炸雞炸雞皮會比出面硬啲,但入面嘅雞肉真係勁Juicy,口感幾特別。​✦ 炸八爪魚鬚啤酒配炸八爪魚鬚,真係絕配!呢度嘅炸八爪魚鬚唔似出面咁,又少肉又乾爭爭,入口係爽彈嘅八爪魚肉,不錯。​✦ 吉列炸蠔南瀛水產
居酒屋?我很可以!🤤​
鍾意呢度夠地道,長木餐牌、麻繩燈、深木色枱櫈、彩繪紙傘、字畫……古色古香,十足置身日本居酒屋般!至於食材,魚鮮均由日本直送,新鮮又美味。除一系列刺身壽司,仲有得食磯燒,好似帆立貝、活鮑魚 、蜆、帶子或岩蠔等等,喺度食返真係好似返「鄉下」咁!😝
軟殼蟹沙律
✦ 軟殼蟹沙律
沙律上有一大隻軟殼蟹,份量好足,次次食都有呢個,正!🤤​
南瀛卷
炸八爪魚鬚
✦ 炸八爪魚鬚
吉列炸蠔
✦ 吉列炸蠔
南瀛水產嘅吉列炸皮做得唔錯,酥脆但不油膩!如蠔肉再肥啲就prefect!​
櫻蝦野菜天掃羅
✦ 櫻蝦野菜天掃羅​
又係送酒必備嘅炸物!咬開野菜時,又食到香脆嘅櫻花蝦,口感好豐富呢!​
冷烏冬
✦ 冷烏冬
唔係出面食,食得出路牌靚烏冬,幾彈牙!​
2021-09-21
南瀛卷
帆立貝
唐揚炸雞
炸八爪魚鬚
吉列炸蠔
冷烏冬
( ͡° ͜ʖ ͡°) 日 式 居 酒 屋 🇯🇵整體性價比不高 質素尚可環境服務都幾好 坐得舒服🔸蟹味增甲羅燒 $78職員會黎幫你燒 打隻鵪鶉蛋撈下撈下幾好食😋🔸帆立貝殼燒 $78職員幫你燒會問想半生熟定熟d叫左半生熟 唔會癡牙 如果多啲調味會更好🔸海膽刺身 $288好鮮甜唔腥 唔錯😋🔸平目刺身 $238幾特別 新鮮好食😋但份量唔算大 兩人𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎幾好🔸三文魚刺身 $78普通 冇乜特別🔸牡丹蝦刺身 $98都幾鮮甜 不過不失🔸牛舌 $88偏厚身 似牛脷煮法個人偏好日式薄薄哋個種推介指數:🌟🌟🌟/ 5
( ͡° ͜ʖ ͡°) 日 式 居 酒 屋 🇯🇵

偏厚身 似牛脷煮法
個人偏好日式薄薄哋個種

推介指數:🌟🌟🌟/ 5

2021-10-08 75 瀏覽
無得去日本旅行,都可以去「南瀛水產」食餐日本菜止下心癢🇯🇵.A5宮崎和牛壽喜燒🍲A5宮崎和牛大塊🐄油脂豐富😍煮到淺粉紅色💗加埋蛋汁一齊食🥚嫩滑又肉味重😋野菜、雜菌吸滿壽喜燒味道🍄.海膽杯🌊面頭有隻細蟹仔、吞拿魚蓉、海膽、三文魚子,海膽入口即化🤤底下有3款漬物💁🏻‍♀️包括蘿蔔🥕栗子🌰牛蒡.千島黃金海鮮卷🥢蛋皮卷住三文魚、吞拿魚🐠青瓜🥒再淋上千島醬,新奇配搭🤪.鮭魚刺身🐟刺身厚切,魚脂甘香😙.牡蠣殼燒🦪鮮甜肥美.帆立貝殼燒🐚燒得啱啱好,鮮味突出👍🏻.蟹味噌甲羅燒🦀店員會先將甲羅燒內的蟹籽、蟹膏、蟹肉、鵪鶉蛋混合再燒🔥蟹味十足.野菜蕎麥烏冬🍜蕎麥烏冬煙韌😆配上野菜簡單滋味.雲呢拿蛋糕🎂蛋糕濕潤扎實,幾好味😌.抹茶蛋糕🍰抹茶味唔算好濃🥺偏甜少少
無得去日本旅行,都可以去「南瀛水產」食餐日本菜止下心癢🇯🇵
鮭魚刺身🐟刺身厚切,魚脂甘香😙
牡蠣殼燒🦪鮮甜肥美
帆立貝殼燒🐚燒得啱啱好,鮮味突出👍🏻
野菜蕎麥烏冬🍜蕎麥烏冬煙韌😆配上野菜簡單滋味
雲呢拿蛋糕🎂蛋糕濕潤扎實,幾好味😌
抹茶蛋糕🍰抹茶味唔算好濃🥺偏甜少少
  • 蟹味噌甲羅燒,帆立貝殼燒
  • 甲羅燒
My Happy Japanese Seafood Night❤️🍣🐚🦀🍶🥢 ..想係尖沙咀食水產,其實有好多選擇👻。今次就揀左位於金馬倫道既太興廣場,係正MTR 出口附近,地點夠晒方便。而且知道「南瀛水產」黎緊會推出全新菜單🥢 都想黎一試呢。他家以日本食材 & 進口水產作為主打,食材夠晒新鮮。壽司、刺身、浜燒等等通通都有啊啊啊😍 仲有大量炸物、鍋物 都係唔錯既選擇呢。而且餐廳裝修如同居酒屋🏮,地方大唔會有壓迫感。滿有日本風情🎏,來輕輕鬆鬆吃個晚餐都好舒服。前菜點選左:蕃茄沙律 $78 味道好清新💚;土佐豆腐 $68 💛 外層炸得香脆,加上醬汁帶酸中和膩感。刺身壽司方面:深海池魚刺身 $238 🐟切得夠薄而魚肉顯得晶瑩剔透夠新鮮;壽司盛 (9款) $328 🍣 最愛帶子、大蝦、三文魚肥美肉厚呢。煮物熱湯方面:清酒煮蜆 $108 簡單用🍶 已帶出卜卜蜆肉鮮味🐚,湯汁帶甜很好喝呢;牛肉烏冬 $78 牛肉🐮 肉質夠滑而Udon🍜 夠煙韌彈牙。壓軸出場既浜燒系列:蚧味噌甲羅燒 $78 🦀蟹膏味濃郁非常;帆立貝 $78 🐚 肥美厚肉而鮮甜;活鮑魚 $78 🐚 原隻活生生烤熟 肉質柔軟,可選七味

想係尖沙咀食水產,其實有好多選擇👻。今次就揀左位於金馬倫道既太興廣場,係正MTR 出口附近,地點夠晒方便。而且知道「南瀛水產」黎緊會推出全新菜單🥢 都想黎一試呢。他家以日本食材 & 進口水產作為主打,食材夠晒新鮮。壽司刺身、浜燒等等通通都有啊啊啊😍 仲有大量炸物、鍋物 都係唔錯既選擇呢。

帆立貝 $78 🐚 肥美厚肉而鮮甜;

活鮑魚 $78 🐚 原隻活生生烤熟 肉質柔軟,可選七味粉 or 海鹽調味做已足夠。

特飲方面:青蘋果乳酸 $68 🍏打卡able 味道清新酸甜;芒果乳酸 $58 則滿有果香的味道。

一頓豐盛既晚餐🥢,一次滿足晒我吃刺身壽司、浜燒海產、鍋物汁煮,對日本菜既慾望呢🥰,呢晚吃得很盡興,假裝一下在日本既心情吧。
×××[南瀛水產 -Nan Ei Sui San]×××
©尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2021-10-07 85 瀏覽
-🔸南瀛卷 $298🔸鮑魚殼燒 $78🔸牡蠣殼燒 $78🔸大海老殼燒 $68🔸海鮮活貝鍋 $368🔸蟹味噌甲羅燒 $78🔸柳川滑蛋鰻魚 $138🔸白桃燒酒 $68-琴晚男朋友接放工,一齊食咗依間居酒屋,裝修有特色之餘,仲係主打海鮮同燒烤。叫咗四款燒海鮮,店員會即場喺面前將新鮮嘅食材烹調。甲羅燒充滿蟹膏油香、鮑香鮮甜爽口、大蝦新鮮彈牙、生蠔係男友至愛啊!南瀛卷亦有滿瀉嘅海膽同三文魚籽,非常吸引。滑蛋鰻魚調味同口感都好唔錯,好啱配碗白飯呢!最後食埋海鮮鍋,食咗超多新鮮海鮮嘅一餐,超滿足啊!
🔸南瀛卷 $298
🔸鮑魚殼燒 $78
🔸牡蠣殼燒 $78
🔸大海老殼燒 $68
🔸海鮮活貝鍋 $368
🔸蟹味噌甲羅燒 $78
🔸柳川滑蛋鰻魚 $138
🔸白桃燒酒 $68

叫咗四款燒海鮮,店員會即場喺面前將新鮮嘅食材烹調。

南瀛卷亦有滿瀉嘅海膽同三文魚籽,非常吸引。

滑蛋鰻魚調味同口感都好唔錯,好啱配碗白飯呢!

最後食埋海鮮鍋,食咗超多新鮮海鮮嘅一餐,超滿足啊!
早兩星期訂位Book 左一間放四個人 冇時間限制舒舒服服好朋友生日當然要開枝好Sake 啦山花純米大吟釀 staff 冇介紹錯真係幾好送酒當然要叫炸雞軟骨 /味醂魚乾/熒光魷魚/雪魚乾刺身我地叫左平目魚刺身 加拿大海膽 深海池魚牡丹蝦刺身 & 赤貝 即日時令刺身日本全條金線鯛一流口感送酸汁 魚骨加$煲湯唔係用麵豉湯 係清湯煲 魚味好濃 一啲魚腥味都冇 入正題 浜燒有專人燒 唔洗驚燒焦 必食蟹味噌甲羅 2客南瀛海鮮盛合Staff 夠细心 慢慢一款款海鮮燒 熱度 熟度啱啱好 包括帶子 蟹腳 鮑魚 蠔 大蝦 花蛤鰻魚卷 同炸八爪魚 八爪魚炸到剛熟 炸粉唔厚 飲酒傾計 海鮮新鮮 浜燒好有日本風味 Good 👍🏻
早兩星期訂位

鰻魚卷 同炸八爪魚
八爪魚炸到剛熟 炸粉唔厚

飲酒傾計 海鮮新鮮 浜燒好有日本風味
Good 👍🏻

第二期消費劵拎左,原來要12月31日前用晒,上次去左食高級鐵板燒,今次決定同媽媽去食高級居酒屋!!**原來我媽唔識由屯門搭西鐵去尖沙咀站**呢間餐廳好易去,尖沙咀B 出口行兩分鐘就到!**我決定每個月都要同佢出街食一次飯**餐廳環境乾淨,略帶高級感,價錢屬於中價啦,唔會好貴,食材肉眼都睇到係好新鮮,真材實料,物有所值,味道方面就真係好睇個人口味,我覺得壽司刺身特別好食!!特別欣賞佢所有食物都係即叫即做,碟碟都出晒煙,慢慢食都保持到溫度。**特別推薦試刺身壽司,真心新鮮****有個小黑板寫左當日日本直送menu****好適合三五知己叫飲酒聚餐**油甘魚壽司 $67深海池魚壽司 $78鮪魚赤身壽司 $68~壽司都係手握,細細舊,刺身都好新鮮,特別喜歡鮪魚赤身,完全冇筋,唔腥,甘甜。油甘魚都幾厚切好肥美,深海池魚都好有口感,一分錢一分貨,真係有分別。平目刺身 $238~好新鮮!!刺身切得好薄,晶螢剔透,擺碟都好靚,砌左一朵玫瑰,味道好鮮,完全唔腥,配伴酸甜醬汁,好味!海鮮沙律 $88~比想像大兜,都幾多刺身粒,菜都新鮮,日式沙律汁酸甜開胃。什錦天婦羅盛合 $198~有三隻大蝦,一件秋葵,一隻

**原來我媽唔識由屯門搭西鐵去尖沙咀站**
呢間餐廳好易去,尖沙咀B 出口行兩分鐘就到!
**我決定每個月都要同佢出街食一次飯**

**特別推薦試刺身壽司,真心新鮮**
**有個小黑板寫左當日日本直送menu**
**好適合三五知己叫飲酒聚餐**

油甘魚壽司 $67
深海池魚壽司 $78
鮪魚赤身壽司 $68

平目刺身 $238

海鮮沙律 $88
~比想像大兜,都幾多刺身粒,菜都新鮮,日式沙律汁酸甜開胃。

什錦天婦羅盛合 $198
~有三隻大蝦,一件秋葵,一隻冬菇,一片南瓜,一片魚柳,一片蕃薯,唔油膩,熱焫焫,好脆好味!!

蟹味噌甲羅燒 $78
~餐廳名物,我見到幾乎枱枱都有叫,店員會係你面前即燒,鵪鶉蛋蟹肉蟹肉蟹子蔥花一齊燒。勁多蟹膏,勁多蟹膏,勁多蟹膏,中意食甲羅燒必點!
**個人覺得少少咸可以配個炒飯就perfect**
**$78呢個質素唔貴**

濱燒活鮑魚 $78
~好新鮮囉!!新鮮到隻鮑魚差啲逃走左😂未燒果時都幾大隻,熟左收左水,唔韌,有鮮味。
**明明唔係碳爐但都燒到有少少炭燒風味**

牛肉烏冬 $78
~大概有三片牛肉薄片,牛肉片偏瘦唔肥膩,烏冬好煙韌,食完媽咪話下次仲要再係呢個牛肉烏冬。

清酒煮蜆 $108
~份量都算多,蜆肉都算大粒,冇沙,清甜,酒味略淡,諗唔到食咩都可以試下。

熱情菠蘿燒酎 $78
~酒味唔重,啱我呢啲酒量唔好嘅人飲,重菠蘿味,仲有菠蘿肉,推薦呀!!

青蘋果乳酸 $68
~重青蘋果汁同乳酸味,好夠料,表面裝飾左啲青蘋果冰,好睇好飲!!
2021-10-02 99 瀏覽
最近同朋友去咗食除咗日式料理外仲會有啲燒物嘅南瀛水產頭盤有玉子燒 金黃色一卷卷玉子燒一口食落去 蛋味十分濃郁而且好滑 配上醬汁 真係好好味!土佐豆腐 炸到外脆內軟外皮好酥脆 沾上特製醬汁 香蒜牛舌 新鮮滑嫩牛舌師傅用蒜頭去做 會更惹味主食當然有:特上壽司盛 不同種類嘅壽司魚生新鮮 而且款式多 有得選擇秋刀魚 十分有特色嘅料理平時我哋都係燒秋刀魚但師傅做出秋刀魚魚生 鮮味保存到之外 仲做成壽司整個畫面又靚又好食 夠創意跟住就會有蚧味增甲羅燒牡蠣 蛤蜊 一一燒熟燒既時間好講究 完全做到岩岩好 令到海鮮會保留佢地原汁原味當然唔少得叫返杯特飲白桃梳打 青蘋果乳酸都係夏日十分推薦
最近同朋友去咗食
除咗日式料理外
仲會有啲燒物嘅南瀛水產

頭盤有
玉子燒 金黃色一卷卷玉子燒
一口食落去 蛋味十分濃郁

而且好滑 配上醬汁 真係好好味!
土佐豆腐 炸到外脆內軟

會保留佢地原汁原味

當然唔少得叫返杯特飲
白桃梳打 青蘋果乳酸
都係夏日十分推薦
香港係美食天堂,緃使無得去旅行,都能隨時食到各國地道美食。早日我就同老公再去 ♥ 南瀛水產 ♥嘆日本地道磯燒、壽司刺身料理啦!餐廳極具和風,食材每日新鮮直送,加上師傅功夫,頓時去咗日本咁呀!♥ 軟殼蟹沙律 $98軟殼蟹外脆內軟,配埋清新沙律,相當開胃!♥ 真鯛刺身 $238真鯛魚肉晶瑩剔透,鮮度十足,肉質柔軟,沾點醬汁更見美味!♥ 黑松露鰻魚卷 $268黑松露香氣撲鼻,鰻魚厚肉肥美,您一件我一件,好食到停唔到口!♥ 香蒜牛舌 $88牛舌煎得好脆嫩,散發陣陣蒜香! ♥ 蟹味噌甲羅燒 $78/隻開胃過後,主菜嚟啦!店員會好細心地混合蟹蓋內嘅蟹肉、蟹膏、蟹籽同鵪鶉蛋,再放上爐燒,入口蟹味濃郁,配埋蟹肉更富口感!♥ 活貝盛盒 $428鍾意食海鮮嘅,呢個盛盒就啱晒啦!裡面有超巨型生蠔、帆立貝、鮑魚同蜆,店員即燒即切,新鮮熱辣辣,大滿足呢~~ ♥ 野菜烏冬 $68最後叫咗碗大烏冬,湯底清甜美味,忍唔住食晒添!♥ 芒果乳酸 $58♥ 巨峰乳酸 $58食飽飲杯酸甜凍飲正是最佳選擇!
香港係美食天堂,緃使無得去旅行,
都能隨時食到各國地道美食。

早日我就同老公再去 ♥ 南瀛水產 ♥
嘆日本地道磯燒、壽司刺身料理啦!
餐廳極具和風,食材每日新鮮直送,
加上師傅功夫,頓時去咗日本咁呀!

♥ 軟殼蟹沙律 $98
軟殼蟹外脆內軟,配埋清新沙律,
相當開胃!

♥ 真鯛刺身 $238
真鯛魚肉晶瑩剔透,鮮度十足,
肉質柔軟,沾點醬汁更見美味!

♥ 黑松露鰻魚卷 $268
黑松露香氣撲鼻,鰻魚厚肉肥美,
您一件我一件,好食到停唔到口!

♥ 香蒜牛舌 $88
牛舌煎得好脆嫩,散發陣陣蒜香!

♥ 蟹味噌甲羅燒 $78/隻
開胃過後,主菜嚟啦!
店員會好細心地混合蟹蓋內嘅蟹肉、
蟹膏、蟹籽同鵪鶉蛋,再放上爐燒,
入口蟹味濃郁,配埋蟹肉更富口感!

♥ 活貝盛盒 $428
鍾意食海鮮嘅,呢個盛盒就啱晒啦!
裡面有超巨型生蠔、帆立貝、鮑魚
同蜆,店員即燒即切,新鮮熱辣辣,
大滿足呢~~

♥ 野菜烏冬 $68
最後叫咗碗大烏冬,湯底清甜美味,
忍唔住食晒添!

♥ 芒果乳酸 $58
♥ 巨峰乳酸 $58
食飽飲杯酸甜凍飲正是最佳選擇!

2021-08-25
  • 活貝盛盒
  • 香蒜牛舌
呢間日本料理咩都有,選擇非常多。鍾意佢仲有浜燒,多款海鮮,非常吸引。首先叫咗啲刺身及卷物。▶️東瀛5點盛$368刺身全部都好新鮮,每樣有三件。蝦夠大隻鮮甜、三文魚幾肥美、吞拿魚夠鮮味、油甘魚亦都唔錯,仲有帶子,肉質唔錯。▶️南瀛卷$298呢個卷超級豐富😍有好多海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽,仲有隻大蝦。海膽、吞拿魚蓉及三文魚籽都非常夾,口感相當豐富,好滿足!▶️安康魚肝$128魚肝好香,鍾意配有酸汁之後就叫咗一啲浜燒🥰▶️蚧味噌甲羅燒$156甲羅燒非常好食,蟹膏好夠香,撈埋鵪鶉蛋一齊燒,正!▶️蛤蜊$48燒嘅時候加上清酒🍶蜆更入味鮮甜▶️什錦天婦羅盛合$198炸蝦最好食😋另外仲有茄子🍆、魚🐟、紫番薯🍠、南瓜🎃炸得啱啱好,唔會油膩▶️野菜烏冬$68扁身烏冬、煙煙韌韌,野菜清清地幾好食▶️飲品:巨峰乳酸&白桃梳打$58@食浜燒真係要叫返杯凍飲爽呀!

首先叫咗啲刺身及卷物。
▶️東瀛5點盛$368

▶️南瀛卷$298
海膽、吞拿魚蓉及三文魚籽都非常夾,口感相當豐富,好滿足!

▶️安康魚肝$128
魚肝好香,鍾意配有酸汁

之後就叫咗一啲浜燒🥰
▶️蚧味噌甲羅燒$156
甲羅燒非常好食,蟹膏好夠香,撈埋鵪鶉蛋一齊燒,正!

▶️蛤蜊$48
燒嘅時候加上清酒🍶蜆更入味鮮甜

▶️什錦天婦羅盛合$198

▶️野菜烏冬$68
扁身烏冬、煙煙韌韌,野菜清清地幾好食

▶️飲品:巨峰乳酸&白桃梳打$58@
食浜燒真係要叫返杯凍飲爽呀!
2021-09-26 60 瀏覽
浜燒大行其道,南瀛水產以新鮮海產為招徠,活捉磯燒,香噴噴的滋味,令人垂涎。餐廳佈置充滿和風氣息,木製的傢俬配上藤製吊燈,風雅脫俗,魚缸中的活海鮮生猛,令人急於嚐鮮味。南瀛七點盛 $598刺身盛合擺盤精緻,有大拖羅、牡丹蝦、深海池魚、三文魚、左口魚、帶子及平目,由淡滑至濃郁,一一細味品嚐。牡丹蝦色澤粉嫰,肉質爽彈;帶子厚身圓滑,左口魚質感挺身,口感柔嫰、清脆;深海池魚肥美,魚鮨濃郁,鮮味十足。最愛吃滿佈雪花紋的大拖羅,油脂豐盈,慢慢在口中溶化掉,令人迷醉。軟殼蟹沙律 $98軟殼蟹入口熱燙,質感酥脆,爽口沙律菜淋上黑醋汁,酸香清新,與脆卜卜蟹腳十分配搭,胃口大開。雲丹蚧肉卷 $228澄黃海膽軟綿即化,大啖咬下去,口感黏糯,鮮甜味道在舌尖慢慢化開。入口油潤綿滑的蚧肉卷,加上黑松露點綴,散發誘人鮮香,結合脆口青瓜絲,令人大飽口福。 蚧味噌甲羅燒 $156蟹甲羅燒是必點美食,店員把蟹甲羅放在烤爐上,在熊熊烈火下,把豐富配料拌勻,用上黃金蟹膏、蟹肉及鵪鶉蛋,慢慢燒至焦黃色。用匙子盛一口蟹膏,香氣四溢,一絲絲的蟹肉混合濃厚的蟹黃,滿口的鮮香,十分回味!活鮑魚$156生猛的鮑魚放在爐端上,倒入少許清酒

南瀛七點盛 $598

軟殼蟹沙律 $98

雲丹蚧肉卷 $228

蚧味噌甲羅燒 $156

活鮑魚$156
生猛的鮑魚放在爐端上,倒入少許清酒,再切成一口size,方便品嚐。口感煙韌而挺身,邊緣微微焦香,清酒令肉質更香滑,鮮香中帶陣陣酒味。

牛肉烏冬$78
牛肉粉嫰薄身,質感軟嫰,烏冬綿滑彈牙,吸收了香濃牛肉汁甜湯,令人滿足。
芒果/巨峰乳酸 $58
巨峰乳酸拌勻後變成粉紫色,冰涼可口,充滿提子香氣,感覺甜思思。芒果乳酸濃甜,十分吸引!
2021-09-23 58 瀏覽
暑假最後一日同謙謙勁玩完,就緊係要食返個超豐富的晚餐做結尾。來到我喜愛的南瀛,滿滿的日本風味就好似真係飛左去日本咁,我地叫左以下美食:⚛️ 海鮮沙律 ~ 一大盤新鮮蔬菜上面有刺身粒,沙律的醋味拌勻在蔬菜中很美味。⚛️ 深海池魚刺身 ~ 肉質鮮嫩肥美,入口魚油甘香細膩。⚛️ 黑松露鰻魚卷 ~ 肥美的鰻魚上加了黑松露的點綴, 更加出色。⚛️ 鮟鱇魚肝 ~ 表面細膩,顏色較淺,入口順滑。⚛️ 土佐豆腐 ~ 豆味香濃外脆內滑溜。⚛️ 活鮑魚 ,帆立貝, 魷魚筒 ~ 3款新鮮海鮮,侍應即時同爐幫我地燒, 謙謙望住由生變熟的過程,即同我講下次燒比我食 ,由於3款都係即燒份外鮮甜, 好喜歡呢個食法。⚛️ 和牛粒炒飯 ~ 和牛粒油脂分佈平均用來炒飯令成碟炒飯滿滿香味。🍹 芒果乳酸 ~ 酸酸地希點芒果香夠開胃。🍹 青蘋果乳酸 ~ 清甜之餘仲要有新鮮果肉唔錯。食飽後就要為開學而努力了!

⚛️ 深海池魚刺身 ~ 肉質鮮嫩肥美,入口魚油甘香細膩。

⚛️ 鮟鱇魚肝 ~ 表面細膩,顏色較淺,入口順滑。

⚛️ 土佐豆腐 ~ 豆味香濃外脆內滑溜。

🍹 芒果乳酸 ~ 酸酸地希點芒果香夠開胃。

🍹 青蘋果乳酸 ~ 清甜之餘仲要有新鮮果肉唔錯。

食飽後就要為開學而努力了!