南瀛水產

Nan Ei Sui San
2021-09-03 43 瀏覽
人气嘅日式居酒屋,嚟多幾次都覺得同樣值得到訪!佢哋嘅炭燒活海鮮非常之出名~🥰今日用friend嚟,當然要帶佢嚟試吓先!食其他嘅海鮮,之前我哋都叫咗海膽壽司😍真係太足料,每一嚿上邊,都有大大份嘅海膽,食落去好鮮甜❤而且有甘香味,配埋壽司飯,軟熟之餘都好飽肚~活鮑魚超級彈牙,見到佢爐上面燒,生猛嘅樣真係好邪惡😎店員嘅服務好好,係旁邊幫手燒,我同friend都食得好盡興!前菜、天婦羅野菜、磯燒活貝、和牛炒飯全部水準之上!連個飯都吵得粒粒金黃色好有口感每一粒都唔可以放過!

日本餐真係百吃不厭,近黎興起地道日本浜燒海鮮,呢間居酒屋除咗提供多款浜燒選擇,仲有多款壽司刺身料理,裝修仲好有日本風格。金線鯛魚皮上閃閃發光嘅獨特花紋,賣相非常吸引。刺身鮮甜,肉質有彈性,適合蘸上酸汁進食,越食越開胃。浜燒類就揀咗蟹味噌甲羅燒及活鮑魚,職員全程會幫手燒。喜歡蟹膏嘅朋友必選甲羅燒,蟹膏味超濃。活鮑魚非常新鮮,黎到都仲識郁,燒過後嘅鮑魚,肉質仍然好柔軟,燒得剛剛好又唔會過於乾身。香蒜牛舌有別於平時爽彈嘅肉質,佢係比較柔軟的一種,牛味好濃。雜錦天婦羅盛合有炸蝦、秋葵、冬菇、紫薯、南瓜,小魚,外皮酥脆唔油膩。黑松露鰻魚卷上面鋪住一塊燒得甘香厚身嘅鰻魚,卷物入面仲包住青瓜絲,食落唔會好漏,再加上淡淡嘅黑松露香氣,好滿足。最後以一碗野菜烏冬做總結,烏冬煙韌彈牙,配以大量蔬菜、菇類及蘿蔔絲,湯底非常清甜。飲品推薦青蘋果乳酸,青蘋果切粒急凍代替冰塊,就算溶咗都唔會越飲越淡,味道酸酸甜甜,睇得又好味!

2021-08-22 109 瀏覽
以日本食材和進口水產作主打會定期更新當日日本直送的海鮮🇯🇵此外亦有不少美食例如壽司、刺身、炸物、燒海鮮等等餐廳環境都坐得幾舒服,店員服務態度好好▫️深海池魚刺身$238剌身晶瑩剔透紋路好靚✨食落爽口而且配柚子豉油好清新▫️黑松露鰻魚卷$268鰻魚塊厚身食落juicy😋配上幼切青瓜絲好夾,令口感更豐富吾油膩▫️南瓜天婦羅$80天婦羅皮好薄好脆👍🏼南瓜吾會太淋,挺身咬落口感更好▫️唐揚炸雞$68會爆汁的炸雞😆超juicy肉質好嫩👍🏼有驚喜▫️活貝盛盒$428新鮮的貝類海鮮有鮑魚、帆立貝、蠔、蜆🤩有專員會即場燒及切,淋上米酒燒令海鮮鮮味更出
以日本食材和進口水產作主打
會定期更新當日日本直送的海鮮🇯🇵此外亦有不少美食例如壽司刺身、炸物、燒海鮮等等
餐廳環境都坐得幾舒服,店員服務態度好好

▫️深海池魚刺身$238

剌身晶瑩剔透紋路好靚✨食落爽口而且配柚子豉油好清新
▫️黑松露鰻魚卷$268

▫️南瓜天婦羅$80
天婦羅皮好薄好脆👍🏼南瓜吾會太淋,挺身咬落口感更好

▫️唐揚炸雞$68
會爆汁的炸雞😆超juicy肉質好嫩👍🏼有驚喜
▫️活貝盛盒$428

2021-08-22 88 瀏覽
8月係媽咪生日,生日當然要去食好西!之前應承佢要同佢去食高質日本料理。於是生日正日同佢去朋友推介既南瀛水產慶祝。其實之前都見身邊幾位朋友都有幫襯,仲食過唔止一次,問咗佢哋有咩好食,最後食咗一餐豐富晚餐。真鯛刺身切到好薄,顯得格外晶瑩剔透,口感柔軟,但又有點咬口,記得要沾一點酸汁,更加能帶出刺身鮮口海鮮沙律 冇諗過入面竟然有三款刺身,份量都不少。一坐低就見每枱都有一個迷你燒爐,咁得意當然要啦快啲燒海鮮啦!估唔到店員全程會幫你燒好。蚧味噌甲羅燒最好味😋有蟹子蟹膏蟹肉,活鮑魚大大隻超生猛,一路燒跳晒舞甘。仲叫左 壽司盛,吉列炸蠔,柳川滑蛋鰻魚,冷蕎麥.. 食到超飽超爽青蘋果乳酸梳打好大杯,超冰涷飲完透心涼呀⋯卡西斯梳打冇咩酒味易入口

海鮮沙律 冇諗過入面竟然有三款刺身,份量都不少。

最近收工,成日約朋友去居酒屋Chill下~而位於尖沙咀嘅南瀛水產,就係我哋其中一個幾鍾意嘅聚腳點。​勁鍾意餐廳嘅氣氛,長木餐牌、麻繩燈、深木色枱櫈、彩繪紙傘、字畫……古色古香,十足置身日本居酒屋般!至於食材,大部份魚鮮都日本直送,夠晒新鮮。除一系列刺身或壽司,仲有得食磯燒,好似活鮑魚、蜆、帶子或岩蠔等等,邊燒邊食,旅行回憶立即返晒嚟!​✦ 軟殼蟹沙律沙律水準發揮正常,其上仲有一大隻軟殼蟹,份量好足。​✦ 蚧味噌甲羅燒✦ 活鮑魚店內每張枱前仲有小型烤爐燒煮,點完海鮮,即有專人幫手燒熟,坐定定就有好西食,正。呢度嘅甲羅燒鮮味濃重,不過偏鹹,撈飯食會更滋味!至於鮑魚,上枱嗰下仲識郁,燒時店員又會剪走鮑魚唔食得嘅嘴部,又爽又多汁,好正!🤤​✦ 黑松露鰻魚卷喺燒得香口嘅鰻魚下,係包咗黑松露嘅飯卷,味道幾好。​✦ 東瀛五點盛5款刺身包括三文魚、帶子、甜蝦、吞拿魚及鯛魚,均厚切送上,食完好滿足!​✦ 野菜烏冬唔係出面食,食得出路牌靚烏冬,幾彈牙!野菜就無咩特別,正正常常。​✦ 紫菜海膽天掃羅用紫菜將海膽包好,再炸,工序多多,食時海膽在口中爆開,微暖,一試難忘!​
勁鍾意餐廳嘅氣氛,長木餐牌、麻繩燈、深木色枱櫈、彩繪紙傘、字畫……古色古香,十足置身日本居酒屋般!至於食材,大部份魚鮮都日本直送,夠晒新鮮。除一系列刺身壽司,仲有得食磯燒,好似活鮑魚、蜆、帶子或岩蠔等等,邊燒邊食,旅行回憶立即返晒嚟!​
軟殼蟹沙律
✦ 軟殼蟹沙律
沙律水準發揮正常,其上仲有一大隻軟殼蟹,份量好足。​
✦ 蚧味噌甲羅燒
✦ 活鮑魚
✦ 黑松露鰻魚卷
喺燒得香口嘅鰻魚下,係包咗黑松露嘅飯卷,味道幾好。​
東瀛五點盛
2021-07-21
東瀛五點盛
紫菜海膽天掃羅
2021-08-20 75 瀏覽
haha ~ 有冇人同我一樣都好鍾意食日本嘢呢? •我琴晚去左n 南瀛水產 食晚餐~ Menu好多選擇分別叫咗好多嘢食,樣樣好食又精緻🦑螢光魷魚🍣東瀛五盛入邊有五款刺身,分別係三文魚吞拿魚帶子甜蝦鯛魚🍣雲丹蚧肉卷一條六卷每舊上面都有大大舊嘅海膽,超正👅香蒜牛舌🐔唐揚炸雞兩款小食呢都係即叫即整熱辣辣,牛舌入味又好味,炸雞粉不太厚肉又夠juicy🦀蚧味增甲羅燒💛帆立貝💚活鮑魚呢三款呢一嚟到就會即刻放我放上去燒烤爐度燒🍲野菜蕎麥麵蕎麥麵彈牙又好味,湯底正仲好多菜🍹青蘋果乳酸白桃梳打青蘋果上面嗰啲粒粒係冰嘅青蘋果肉粒👍🏻環境裝修好好有格調恍如去咗日本旅行咁樣值得一試
haha ~ 有冇人同我一樣都好鍾意食日本嘢呢?

我琴晚去左n 南瀛水產 食晚餐~
Menu好多選擇
分別叫咗好多嘢食,樣樣好食又精緻
🦑螢光魷魚

🍣東瀛五盛
入邊有五款刺身,分別係三文魚吞拿魚帶子甜蝦鯛魚

🍣雲丹蚧肉卷
一條六卷每舊上面都有大大舊嘅海膽,超正

👅香蒜牛舌
🐔唐揚炸雞

🦀蚧味增甲羅燒💛帆立貝💚活鮑魚
呢三款呢一嚟到就會即刻放我放上去燒烤爐度燒

🍲野菜蕎麥麵
蕎麥麵彈牙又好味,湯底正仲好多菜

🍹
白桃梳打
青蘋果上面嗰啲粒粒係冰嘅青蘋果肉粒👍🏻

環境裝修好好有格調

恍如去咗日本旅行咁樣
值得一試
2021-08-09
🌟呢間尖沙咀嘅日式浜燒水產店,環境好有日本氣氛,地點仲好便利,之前都來過幾次添!掛住日本浜燒又再度回訪啦🤗!🥗沖繩煙肉菠菜沙律$88菠菜沙律第一次試,幾清新,配上沖繩煙肉嘅鹹香味,又幾惹味!🐟深海池魚刺身 $238深海池魚肉質鮮嫩肥美,入口魚油味都好甘香,用來刺身食就最適合!🧡黑松露鰻魚卷 $268賣相非常之吸引,黑松露同鰻魚都係我愛吃的,鰻魚都厚肉,香而不膩,配上惹味嘅黑松露,呢個配搭好好味!💛炸八爪魚鬚 $80平時都好鍾意食炸八爪魚鬚,呢度整都好香脆可口,又唔會太油膩!💚野菜天婦羅 $98天婦羅炸得都幾靚,件件都炸到金黃色野菜天婦羅都幾豐富,有南瓜、 紫薯、粟米仔、茄子同秋葵等,粉漿唔會太厚,口感亦不太油膩!🦀蟹味噌甲羅燒 $78差不多是每次的必點菜式,店員會先將甲羅燒內的蟹籽、蟹膏、🦀蟹肉同鵪鶉蛋等混合,放上烤爐燒香,鮮味十足,記得要趁熱食呀!🤍帆立貝 $78🤎活鮑魚 $78💙蛤蜊 $48除咗甲羅燒 ,仲揀幾款海鮮去浜燒,全都有店員幫忙去燒,不用自己動手最愛帆立貝同活鮑魚,兩款都十分鮮甜,正!而蛤蜊就加上清酒去煮,食落陣陣酒香,都不錯!🐮牛肉喬麥 $78最後加上一大碗牛肉喬麥就真
🌟呢間尖沙咀嘅日式浜燒水產店,
環境好有日本氣氛,地點仲好便利,
之前都來過幾次添!掛住日本浜燒又
再度回訪啦🤗!

🥗沖繩煙肉菠菜沙律$88
菠菜沙律第一次試,幾清新,
配上沖繩煙肉嘅鹹香味,又幾惹味!

🐟深海池魚刺身 $238
深海池魚肉質鮮嫩肥美,入口魚油味
都好甘香,用來刺身食就最適合!

🧡黑松露鰻魚卷 $268
賣相非常之吸引,黑松露同鰻魚
都係我愛吃的,鰻魚都厚肉,香而不膩,
配上惹味嘅黑松露,呢個配搭好好味!

💛炸八爪魚鬚 $80
平時都好鍾意食炸八爪魚鬚,
呢度整都好香脆可口,又唔會太油膩!

💚野菜天婦羅 $98
天婦羅炸得都幾靚,件件都炸到金黃色

🦀蟹味噌甲羅燒 $78
差不多是每次的必點菜式,
店員會先將甲羅燒內的蟹籽、蟹膏、
🦀蟹肉同鵪鶉蛋等混合,放上烤爐燒香,
鮮味十足,記得要趁熱食呀!

🤍帆立貝 $78
🤎活鮑魚 $78
💙蛤蜊 $48
除咗甲羅燒 ,仲揀幾款海鮮去浜燒,
全都有店員幫忙去燒,不用自己動手
最愛帆立貝同活鮑魚,兩款都十分鮮甜,正!

而蛤蜊就加上清酒去煮,食落陣陣酒香,都不錯!

🐮牛肉喬麥 $78
最後加上一大碗牛肉喬麥就真係夠晒滿足,
喬麥麵質軟硬度適中,加上牛肉,
簡簡單單已經好好味!

🍏青蘋果乳酸 $68
🍇巨峰乳酸 $58
2021-08-17 73 瀏覽
有時放假都唔想食得咁hea,對自己好啲😄好有日本旅行feel嘅居酒屋就係我嘅好去處🙌🏻前菜海鮮沙律~海鮮就係魚生粒,沙律菜新鮮切得細緻,加上黑醋汁,一齊食,特別fresh。真鯛刺身魚生片晶瑩剔透,點解送上紅蘿蔔茸加嘅醋汁,沾上食,令刺身有不一樣嘅感覺,越食越開胃。主食壽司盛~由4款魚生、墨魚、牡丹甜蝦、北海道帶子手握壽司,而且仲廚師仲將魚生和帶子表面都𠝹左花,更容易沾上醬汁,好特別。野菜天婦羅~炸到脆卜卜嘅天婦羅,食落有少少七味粉嘅味道,同加上柚子醋汁嘅天婦羅汁好夾。燒物蟹味噌甲羅燒、帆立貝、活鮑魚~混合蟹子蟹膏蟹肉,加鵪鶉蛋一齊燒,將蟹味發揮到極致。另外兩款,一order完,就見到職員去魚缸度撈出嚟,難怪每橙都見有海鮮,果然係招牌!滑蛋鰻魚~通常食嘅係鰻魚粒,呢度係大大件鰻魚,好足料!最緊要唔會油膩👍最尾我哋仲order多個甜品添~南瀛沙冰雪糕,因為芒果冇貨,店家換上了青蘋果沙冰,用上日本雪糕,配上青蘋果酸酸嘅口感,夏日炎炎有呢款咁清新嘅甜品,推介🙌🏻

前菜
海鮮沙律

真鯛刺身

主食
壽司

野菜天婦羅

燒物
蟹味噌甲羅燒、帆立貝、活鮑魚

2021-08-14 100 瀏覽
-友人聚會-梗係㨂間坐得舒服既, 又傾到計既地方。 呢到位址好方便⏩上到黎既環境都唔錯呀, 一打開餐牌,就比甲羅燒幅相吸引住😋🦀甲羅燒佢既蟹膏滿滿,上面仲要加左隻鵪鶉蛋撈勻煮成後,非常甘香呀。🐮牛肉鍋+烏冬呢個我欣賞佢既湯底同比較出色,突顯雜菜既美味味。🐡雞泡魚乾呢個小食非常易入口, 唔係硬, 係好好味, 食唔停咁 。 要追加丫..唔該…🦀海膽杯都幾可愛, 成杯野有隻脆炸蟹仔,打卡一流。🐟魚刺身就唔係我心水lu…
-友人聚會-
梗係㨂間坐得舒服既, 又傾到計既地方。 呢到位址好方便⏩

上到黎既環境都唔錯呀, 一打開餐牌,就比甲羅燒幅相吸引住😋

🦀甲羅燒
佢既蟹膏滿滿,上面仲要加左隻鵪鶉蛋撈勻煮成後,非常甘香呀。

🐮牛肉鍋+烏冬
呢個我欣賞佢既湯底同比較出色,突顯雜菜既美味味。

🐡雞泡魚乾
呢個小食非常易入口, 唔係硬, 係好好味, 食唔停咁 。
要追加丫..唔該…

🦀海膽杯
都幾可愛, 成杯野有隻脆炸蟹仔,打卡一流。

🐟魚刺身
就唔係我心水lu…
2021-08-13 273 瀏覽
日式料理真係百吃不厭😆今次我哋就去咗成日爆滿嘅南瀛水產擦翻餐😋見有唔常見嘅蚧味噌甲羅燒就梗係要叫嚟食啦~店員將蟹殼放上烤爐之後即時將鵪鶉蛋、蟹膏、蟹肉、蟹籽同埋蔥拌勻一齊燒🔥 材料豐富,烤過之後味道更香更突出,口中充滿蟹膏嘅鮮味。燒活鮑魚新鮮之餘,肉質好軟,烤過後更加香。鍾意食刺身嘅我哋點左一份原條魴鮄刺身,作為深海魚,肉質紮實爽口,味道清甜,點埋柚子汁食感覺好清新。鐵火卷即係赤身吞拿魚小卷,砌成花嘅形狀,賣相好吸引。鮟鱇魚肝係我哋好鍾意食嘅小食之一😍魚肝入口即化,浸住柚子汁,非常開胃。香蒜牛舌燒得啱啱好,肉質一啲都唔靭,反而非常軟腍,加埋炸蒜一齊食,非常惹味。唐揚炸雞🍗每粒嘅size都好大,外表香脆內裏嫩滑。除咗點伴碟嘅蛋黃醬之外,仲可以點刺身配嘅柚子汁,食落會無咁膩。蕃茄沙律🥗作為前菜可以墊下肚,食到咁上下再食嘅話就可以解膩😙食埋湯頭香濃又夠入味嘅野菜烏冬做結尾,就滿足曬啦😆不得不提嘅係青蘋果乳酸真係好解渴,尤其是夏天飲更加可以解暑,因為飲品上面鋪滿冰凍嘅青蘋果粒😌

蚧味噌甲羅燒

燒活鮑魚新鮮之餘,肉質好軟,烤過後更加香。
燒活鮑魚

原條魴鮄刺身

鐵火卷即係赤身吞拿魚小卷,砌成花嘅形狀,賣相好吸引。
鐵火卷

鮟鱇魚肝

香蒜牛舌

唐揚炸雞

蕃茄沙律

食埋湯頭香濃又夠入味嘅野菜烏冬做結尾,就滿足曬啦😆

燒活鮑魚
鐵火卷
鮟鱇魚肝
香蒜牛舌
唐揚炸雞
蕃茄沙律
2021-08-05 136 瀏覽
已經Book 左8 點 又打黎話8 點冇位 玩泥沙咁 轉7 點半又唔得 好差勁不停sorry 都冇解決方法提供過 sorry 我都識講啦 又冇解決件事 完全冇誠意 只想急住收線 cut booking

2021-08-05 2320 瀏覽
呢間餐廳主打由日本每日新鮮直送嘅時令食材🇯🇵配合師傅巧手功夫,提供日本地道磯燒,壽司刺身料理🎏💗漬物四盛 ($78)🫔雪魚乾:口感薄身香脆🍊柚子蘿蔔漬:蘿蔔漬爽脆酸甜,帶清新柚子香🥣涼拌海蜇:海蜇爽彈,味道酸辣開胃🦑酒釀瑩烏賊:肥嫩魷魚爆出甘香鮮美嘅臟汁💗平目刺身 ($238)平目晶瑩剔透,肉質幼滑細嫩,捲上蔥花同明太子,蘸上酸汁突顯鮮味🐟💗清酒煮蜆 ($108)蜆肉飽滿鮮嫩,每隻都冇沙🐚清甜湯底帶陣陣清酒香🍲💗黑松露鰻魚卷 ($268)鰻魚厚身肥美,蒲燒汁香甜入味🦈飯卷包住清爽嘅青瓜絲🥒最後放上黑松露點綴,味道更有層次🍣💗蟹味噌甲羅燒 ($78/隻)原隻蟹蓋釀滿松葉蟹膏,配上蟹肉、蟹子、香蔥同鵪鶉蛋,燒個時灑上日本清酒🍶質感濃厚滑溜,蟹味香濃,回甘鮮美🦀💗帆立貝殻燒 ($78/隻)帆立貝新鮮肉厚,味道鮮甜多汁⚪️💗鮑魚殻燒($78/隻)鮑魚厚實彈牙,以海鹽調味突顯貝鮮味🦪💗牛肉烏冬 ($78)烏冬順滑煙韌,吸收哂甜湯嘅精華🍜有兩塊半生熟薄牛肉片,肉質軟腍嫩滑,牛味香濃🐃💗芒果乳酸($58)乳酸帶濃厚芒果味,酸甜得宜🥭💗巨峰乳酸 ($58)巨峰甜味自然,同乳酸平衡得宜🍇
💗漬物四盛 ($78)
🫔雪魚乾:口感薄身香脆
🍊柚子蘿蔔漬:蘿蔔漬爽脆酸甜,帶清新柚子香
🥣涼拌海蜇:海蜇爽彈,味道酸辣開胃
🦑酒釀瑩烏賊:肥嫩魷魚爆出甘香鮮美嘅臟汁
漬物四盛

💗平目刺身 ($238)
平目刺身

💗清酒煮蜆 ($108)
蜆肉飽滿鮮嫩,每隻都冇沙🐚清甜湯底帶陣陣清酒香🍲
清酒煮蜆

💗黑松露鰻魚卷 ($268)
黑松露鰻魚卷

💗蟹味噌甲羅燒 ($78/隻)
💗帆立貝殻燒 ($78/隻)
帆立貝新鮮肉厚,味道鮮甜多汁⚪️
💗鮑魚殻燒($78/隻)
鮑魚厚實彈牙,以海鹽調味突顯貝鮮味🦪
活海鮮燒

💗牛肉烏冬 ($78)
牛肉烏冬

💗芒果乳酸($58)
乳酸帶濃厚芒果味,酸甜得宜🥭
💗巨峰乳酸 ($58)
巨峰甜味自然,同乳酸平衡得宜🍇
乳酸
2021-08-02
漬物四盛
清酒煮蜆
牛肉烏冬
2021-08-04 240 瀏覽
適逢生日月,同朋友再次黎到尖沙咀呢間日式居酒居裝潢既南瀛水產,又黎止一止個日本癮!雖然陀住細佬仔唔食得刺身,不過黎呢度都仲有好多選擇!🤤🐙 #炸八爪魚鬚香脆可口,炸粉唔會過厚,八爪魚鬚煙靭有咬口,佐酒一流 (可惜我唔飲得酒)🐟 #深海池魚刺身薄切當造既深海池魚,新鮮又爽甜,點酸汁食仲好開胃🫔 #紫菜海膽天婦羅用紫菜包住滿滿既海膽,外層薄薄一層既天婦羅包住,外脆內軟🍲 #柳川滑蛋鰻魚肥味既鰻魚食落啖啖肉,伴埋滑蛋岩哂我呢個孕婦,夠哂飽肚🦪 #活貝盛合有4款不同時令貝殼類海產,包括生蠔、蜆、扇貝、鮑魚,有專人即席燒埋比你,鮑魚同扇貝都好鮮甜今次食晚餐都幾 full 下,都幾多人黎食,野食種類都好多,飲酒🍻傾計食下野真係好似去左日本咁,下次又可以再黎試其他野☺️

炸八爪魚鬚

🐙 #炸八爪魚鬚

深海池魚刺身

🐟 #深海池魚刺身
薄切當造既深海池魚,新鮮又爽甜,點酸汁食仲好開胃

紫菜海膽天婦羅

🫔 #紫菜海膽天婦羅
用紫菜包住滿滿既海膽,外層薄薄一層既天婦羅包住,外脆內軟

🍲 #柳川滑蛋鰻魚
肥味既鰻魚食落啖啖肉,伴埋滑蛋岩哂我呢個孕婦,夠哂飽肚

活貝盛盒

🦪 #活貝盛合

外賣送餐
炸八爪魚鬚
深海池魚刺身
紫菜海膽天婦羅
活貝盛盒
2021-07-31 120 瀏覽
一向家中最大威力都是最細年紀的,今次小B17歲生日不例外,一於食豪d🎉 這間餐廳主打食「浜燒海鮮🦞🦐🦪」大家都好期待😚「味淋魚乾」細細碟,但好好味呀🥰 軟硬度適中👍🏻「炸雞軟骨」炸至金黃色☺️「蟹味噌甲羅燒」yummy! 小朋友至愛🤣😂「海鮮盛合」🥰🥰每客2人份量,有長腳蟹,生蠔,蜆,蝦,扇貝, 唯獨生蠔夠大隻,但不夠鮮甜😅「什錦天婦羅盛合」「南贏玉子燒」「清酒煮蜆」清酒清甜,令蜆肉甜美😊「牛肉烏冬」「鰻魚炒飯」「雲丹蟹肉卷」海膽份量充足👍🏻👍🏻 味道good🎉「香蒜牛舌」好好食😋😋😋 夠香口而且易咬口「軟殼蟹沙津」「千層蛋糕」制造氣氛不錯😊食就麻麻😅備註:🔺事後回家對單才發現有一碟無來,但計了數, 經聯絡溝通後,店主樂意退回現金👍🏻👍🏻👍🏻🔺 小B生日,一早預備了甜品,加$30可提供寫字服務,而且會送一張即影即有相片,而蠟燭是有火花的,令小b 又驚又喜🎉🎉👍🏻🔺店員會為我們燒海鮮,但態度就一般,就像聽得明也會做,只是沒有態度表示😅

「味淋魚乾」細細碟,但好好味呀🥰 軟硬度適中👍🏻
炸雞軟骨」炸至金黃色☺️
「蟹味噌甲羅燒」yummy! 小朋友至愛🤣😂
「什錦天婦羅盛合」
「南贏玉子燒」
「清酒煮蜆」清酒清甜,令蜆肉甜美😊
「牛肉烏冬」
「鰻魚炒飯」
「雲丹蟹肉卷」海膽份量充足👍🏻👍🏻 味道good🎉
「香蒜牛舌」好好食😋😋😋 夠香口而且易咬口
「軟殼蟹沙津」
「千層蛋糕」制造氣氛不錯😊食就麻麻😅

備註:

2021-07-26 136 瀏覽
閨蜜生日,我哋兩個一齊攞假去玩同埋食好嘢,佢話要食日本菜,我訂咗呢度。玩咗成日,好口渴,先點杯 「熱情菠蘿燒」$78,清新好飲,唔係好甜,仲有啲小粒菠蘿🍍可以食。閨蜜要杯冰凍嘅清酒🍶 「獺祭」$77,獺祭一向水準穩定,閨蜜話好正。我哋點咗:✨燒明太子$88明太子燒得香口,配青瓜一齊食,好夾。刺身:🐠深海池魚刺身$258池魚最當造係初夏至初秋,即係而家呢個季節產量最豐富、最肥美;呢個池魚刺身 肉質清爽味帶清香,沾酸汁一齊食好開胃😋。🐟三文魚蛋卷$128三文魚被薄薄嘅雞蛋餅包住,裏面仲有啲青瓜絲,加埋啲蛋黃醬一齊食,風格新穎。🔥浜燒:活鮑魚$78 同 帆立貝$78燒完之後味道更加集中,好味,尤其係鮑魚,肉質結實又鮮甜。炸物:🦪吉列炸蠔$98外邊嘅脆漿非常輕身,感覺唔油膩,裏邊嘅生蠔好新鮮,又大隻。🐥唐揚炸雞$68外邊炸到脆卜卜,裏面嘅雞肉好多汁,仲好嫩滑。🍶清酒煮蜆$108蜆肉飽滿、肉質爽口,用清酒煮帶出原有鮮味。🥩和牛粒炒飯$168炒飯炒到粒粒分明,有米香,加埋和牛粒就更加滋味。雖然係居酒屋,但係環境舒適空間感亦足,我哋兩個好舒服傾咗成三個鐘,閨蜜話好滿意。

我哋點咗:
✨燒明太子$88
明太子燒得香口,配青瓜一齊食,好夾。

刺身
🐠深海池魚刺身$258

🐟三文魚蛋卷$128

🔥浜燒:活鮑魚$78 同 帆立貝$78
燒完之後味道更加集中,好味,尤其係鮑魚,肉質結實又鮮甜。

炸物:
🦪吉列炸蠔$98
外邊嘅脆漿非常輕身,感覺唔油膩,裏邊嘅生蠔好新鮮,又大隻。

🐥唐揚炸雞$68
外邊炸到脆卜卜,裏面嘅雞肉好多汁,仲好嫩滑。

🍶清酒煮蜆$108
蜆肉飽滿、肉質爽口,用清酒煮帶出原有鮮味。

🥩和牛粒炒飯$168
炒飯炒到粒粒分明,有米香,加埋和牛粒就更加滋味。

2021-07-26